Skip to main content

Starší dvojčata(6-7let) a miminko

Ahoj,

všimla jsem si, že pár z vás tady má dvojčata a k tomu další miminko, ale většinou to jsou ještě prcci, tak bych se chtěla zeptat, jestli tady někdo z vás má 6-7 letá dvojčata a k tomu miminko? Jaké to je? Přecejen, děti už jsou poměrně samostatné....Jaké bylo těhu? Pomáhají dvojky? Je rozdíl mít dvě nebo tři děti, když je mezi nimi takový věkový rozdíl? Prostě...Jaké jsou z toho vaše pocity, dojmy..... Uvažujeme o třetím a ráda bych věděla,jaké to je - byť samozřejmě je a bude to u každého jinak...ale alespoň přibližně...a pokud budete chtít odpovědět, tak i finanční stránka? Je to velký rozdíl 2 a 3 děti?

Moc díky!!

Krásný večer
M.

Lucko, to tedy koukám, asi

Lucko, to tedy koukám, asi záleží na doktorovi, mě doktor hned nabídl rizikové těhotenství, mám docela i hektickou a nepříjemnou práci, i když kancelářskou, tenkrát mi vysvětlil, že bych měla být v klidu, navíc tohle miminko se povedlo opět přes hormonální stimulaci, tak nevím, zda to na to mělo vliv, každopádně jsem souhlasila a vzala si jen tři týdny tuším, abych to v klidu oznámila v práci, dodělala resty a v klidu mohla odejít. Jizvu mi nikdo nikdy taky nekontroloval, ale měla jsem bolesti břicha, jenže ne od jizvy, ale od cysty , pak přišli na to, že to byl nádor (po operaci), a můj doktor to neřešil a přešla jsem tedy k jinému doktorovi a ten mi hned udělal ultrazvuk a právě se hned pozastavil nad tím, že tu jizvu nemám v pořádku, že mám defacto to rozšklebené, strašně mě vyděsil, na férovku mi řekl, že další dítě asi ne a že to v životě neviděl, jela jsem tenkrát do Iscaru do Prahy a tam mi řekli ,že budu hlídaná, ale další dítě se dá a že ta jizva není tak strašná... teď naposledy mi říkal můj doktor, když na ní znovu koukal, že mu naopak příjde, že se trošku zatáhla, tak nevím... ale asi to celé byl důvod i rizikového těhotenství a rozhodně je to prý důvod pro císaře , prý nebude riskovat to, že to při přirozeném porodu praskne, ... proto císař. No nevím, ale pokud máš takové problémy, určitě bych na rizikovém trvala, kort když to máš takhle hektický... nic nestojí za to, abys potom později nedejbože nelitovala, zeptej se ,řekni ,že máš problémy, dnes co mám zkušenosti, spíš rizikové dávají každému, než aby nedali,...

Ahoj Verulinko,ano,bylo to na

Ahoj Verulinko,ano,bylo to na Tebe! Pak jsem teprve četla,že jsi zakládala i diskuzi. A na co Ti napsal doktor to rizikové? Mě bylo asi před 14dny strašně zle,ale gynekoložka mi rizikové nenapsala! Byla tam jako zástup,teď je tam starší doktor a toho jsem se neptala,protože jsem tam byla min. týden a to mi bylo zase 2dny lépe. Snáším to taky strašně! V podstatě je mi zle od žaludku celý den,nic nepřešlo ve 12tt a už jsem 21tt. Taky se mi motá hlava,hlavně ráno.Byla jsem s tím i za obvoďačkou,tlak mám 90/60 dle měření poslední měsíc,stále takto nízký. Dle obvoďačky mám běhat po kanclu a po schodech každou hodinu! Piju kafe,jinak bych se motala asi celý den,ale po kafi je mi zase na zvracení.. Holky chodí naštěstí do 0třídy,ale není to blízko a tak je tam musíme vozit a vyzvedávat a střídáme se o to s manželem! V podstatě mám pocit,že fakt "padám na hubu" a to mám jediné štěstí,že můžu 2x týdně pracovat z domu (jinak jezdím do práce hodinu).Ještě pomáhá dost moje mamka a občas holky vyzvedne. Tchýni jsme neviděli 2měsíce a to bydlí taky v Praze. Jak zjistili a kdy,že máš ti jizvu špatnou? Já chci rodit asi v Neratovicích,přirozeně,ale jizvu mi zatím nikdo nezkoumal od porodu holek! Moc jsem chtěla ještě miminko,ale plánované to vůbec nebylo (ze strany manžela). Ráda bych chlapečka. Jak se kluci jmenují? Lucka

Luci, nevím, zda to bylo na

Luci, nevím, zda to bylo na mě , ale odpovídám :-) do práce nechodím od 8. dubna, dokončila jsem to nejnutnější, předala agendu v práci a šla na rizikové a jsem tomu moc ráda, i když jsem se bránila. Jinak ano, i já mám pocit, že to snáším hůř, než s klukama, také je mi pořád špatně od žaludku, ale asi tím, jak je miminko už větší a tlačí na žaludek, měla jsem to také s klukama. Jinak musím říct, že mě mnohem víc bolí břicho, záda , předevčírem už jsem měla nahnáno, zda nepojedeme k doktorovi. Nevím, jestli je to tím ,že mám kluky doma, tak jsem víceméně v zápřahu, ale jsem i mnohem víc unavenější... Budu rodit císařem, prý nemám dostatečně zhojenou jizvu po císaři a tak mají strach z ruptury dělohy..... tomu i trošku přisuzuji větší bolesti břicha... nevím, třeba se pletu

A budeš rodit přirozeně?

A budeš rodit přirozeně? Kluky jsi rodila císařem? Pracuješ? Já chodím do práce a jsem docela hodně unavená. V těhotenství teď je mi hůř než s holkama,furt je mi zle od žaludku! A taky se mi točí hlava.

Ahojky, už také jsem zvědavá,

Ahojky, už také jsem zvědavá, jaké to bude, máme dva kluky aktuálně 5,5 leté, a miminko se má narodit teď v listopadu, jeden z klučinů se těší, druhý tvrdí, že moc ne, protože miminka brečí, tak uvidíme. Zatím to vypadá na holčinu. ....

Ahoj

tak já bych ráda obnovila toto téma,protože čekám aktuálně jedno miminko začátkem února a holkám - jednovaječným dvojčatům bude v té době přesně 6,5roku! Má to tedy tak někdo? Zajímá mě to.. Mám z toho trochu strach,zda nebudou žárlit atd. Zatím se těší. Pohlaví stále nevím,řekli mi na 1 screenigu kluka,ale teď mi zase řekl můj gynekolog,že to na kluka nevypadá,ale nic jistě neviděl. Holky teď chodí do 0třídy,do školy půjdou od září,no bude to asi mazec,ale zase nebudu chodit každý den do práce a budu se max. moci věnovat dětem. Děkuji za Vaše zkušenosti.

Děkuji Vám moc za vaše

Děkuji Vám moc za vaše zkušenosti. Přiznám se, že jsem vždy jen uvažovala, jestli kluci nebudou žárlit, opačně mě to vůbec nenapadlo a přitom to vypadá, že je to častý jev. Myslím, že taky budu mít co dělat, aby to nejmenší nebylo rozmazlené, kor kdyby to byla vysněná mazlivá holčička. Méně času na dvojčata - u nás je to tak...my s klukama máme takový ryze žensko-mužský vztah. Oni si se mnou moc hrát nechtějí, spíš s tatínkem, protože je vedeme k tomu, že na ženy musí být něžní a klidní, takže když s nimi blbnu já, dávají si pozor a nemůžou být jak utržení ze řetězu jako s tátou. S taťkou se můžou rvát, pořádně lechtat, navíc taťku baví víc stavění lega, autodráha, auta a tak...se mnou se mazlí (to je ale moc nebere), kreslí si, stříhají, hrají si s plastelínou, tvoří, děláme úkoly...a to je baví, ale né tolik jako blbiny, což je pochopitelné. Takže většinou když přijdou domů a netvoříme, neučíme se nebo nejsme na kolech, na zahradě, na bazéně nebo někde venku, kluci si hrají sami nebo s taťkou a já jsem u nich a sleduju je, zapojuji se pouze mluvením s nimi nebo si u nich čtu, tak si říkám, že to můžu dělat i s miminkem...naše jsou s klukama zase věčery, kdy spolu ležíme v posteli a dlouze si povídáme jaký jsme měli den, co nás rozesmálo, co nás rozesmutnilo a tak, nebo jim čtu či zpívám - takže myslím, že by šlo toto zachovat...nebo si to jen růžově maluji? Už nevím, jaké to bylo, když byli kluci miminka, mám to zafixované jako příšerné období plné jejich křiku, přebalování, koupání a krmení...vůbec jsem si to neužila.

Souhlasím se Sklebniček..

Obrázek uživatele jarnem

Holkám byly 3 když se narodil chlapeček. Dnes už má rok a půl a holky 4,5. Obě ho milují a nežárlí na něj a to ani, když byl maličký. Zato žárlí on na ně.
A to že se bohužel nemohu holkám věnovat tak jak bych chtěla je asi jedná věc, která kazí mou spokojenost. Obě chtějí modelovat, stříhat, malovat a chtějí to dělat s někým, je nutné je trochu vést, zabavovat apod. Ale jakmile si k nim sednu, začnu něco dělat s nimi - malý je v tu ránu u mých nohou a důrazně se dožaduje pozornosti. Občas se všema kreslíme a modelujeme (malý spíš čmárá a řeže kusy plastelín) ale to se prostě těm dvěma nemůžu věnovat tak jak bych chtěla, pozornost musím směřovat na malého. Toto mě fakt mrzí, a taky věty, počkej, musíš počkat, až dokojím, až uspím, až ho obléknu, až ho nakrmím, někdy je mi jich fakt líto a ráda bych je objala a byla jen s němi, ale někdy to vůbec nejde. Zato s chlapečkem si užívám objímání, tulení, to co jsem s holkami, když byly malé vůbec nezažívala, protože na to nebyl nějak čas.
Jarka

My čekáme čtvrté

miminko v létě . Holkám bude 6 let, našemu nejmenšímu budou skoro tři. Věřím, že to zvládneme. Budu na mateřské a pak na rodičovské, takže žádná změna. Oblečení si schovávám, sportovní potřeby máme, kočárek mám taky. Snad budu kojit, takže budu potřebovat pouze pleny. Holky už se teď moc těší, snaží se pomáhat, pořád mi hladí břicho, vyptávají se, jestli je miminko slyší, jestli se na ně těší, jestli právě spí, jestli jí atd. Věkový rozdíl mi přijde fajn. Starší děti pomohou, sami se obléknou. Já bych neváhala.

Třetí syn se narodil, když

Třetí syn se narodil, když klukům bylo 4,5. Je to již 1 rok a 2 měsíce.
Ten věkový rozdíl hodně ulehčil práci. Kluci jsou samostatní, pomáhají s malým....u Vás to budou ještě lepší pomocníci. Sice jsou to maličkosti, ale pomohou-donesou, odnesou, hrají si s malým v ohrádce, když vařím, sami se nají, oblečou, zabaví apod.....
Opět jsem si pořídila jako u dvojčat ohrádku 2x2 metry, abych si tam mohl s malým někdo hrát, být. Měli jsme i 1x1m, ale u nás šla za týden pryč.
S klukama jsme, když jim byl rok, na kolo nejezdili, ale s malým jsem si pořídila Croozera a vyjížděli jsme všichni na výlety.
Finanční stránka-no určitě-další jedlík.....vždy je to další finanční položka do rozpočtu, ale nyní to ještě nic není, to až bude starší-vzdělání apod.
Těhotenství nebylo vzhledem k mému věku nic moc, horší jak s dvojčaty, ale dopadlo to na 1.
Maximálně se chválím za rozhodnutí si malého pořídit. Užívám si jej strašně moc. Jsme 1 na 1, takže je to i přes to, že v noci nespí apod. pořád super.
Kluci jej milují, nežárlí na něj, spíše on na ně. Musím se snažit, aby nebyl rozmazlený.
Jen se musím přiznat, že mne někdy trápí, že se nemohu věnovat dvojčatům tak moc, jak jsem byla zvyklá. První dítě (děti) je první dítě (děti). Naštěstí to tak vnímám asi pouze já, oni ne. Nikdy ještě neřekli, když musí třeba čekat, až dokojím, dokrmím malého,dokoupu...., že nejmenšího upřednostňuji.

Ahoj Míšo,

Obrázek uživatele RenataM

miminko bude jako Tvoje první. Myslím, co se financí týče. Přijdeš o mzdu, dostaneš rodicák. Oblečení posháníš..starší dvojčátka pomohou a nejsi začátečník. Jdi do toho. Proč ne...???