Skip to main content

Cestovani autem s dvojcaty na delsi vzdalenost

Posted in

Dobry den,

mate zkusenost z delsi cesty (1 000km +) u dvojcatek 5 mesicu a vyse ? jak sedite v aute pokud jede maminka , tatinek ridic a dvojcatka ?

Budu kupovat auto a nemam paru, jak velky zavazadlovy prostor budeme potrebovat. Velky kocarek, sterilizator, ohrivac na flasticky a ja nevim co jeste....

Skoda superb kombi ? Nebo rovnou k VW sharan ci peugeot 807

Jina rada k cestovani autem na dlouhe vzdalenosti ?

Diky
Stastny Tatinek

Už nemáme tak malé děti

Už nemáme tak malé děti, ale co si pamatuju, tak úplně stačila 2hodinová cesta k babičce, a tak poslední 1/4 cesty vždy jako malé prořvaly, takže jsme ani nikam moc daleko nejezdili.

Letos podruhé Chorvatsko (holkám je 8), a daly to, ale jezdíme už v pátek ráno a dáváme dlouhé pauzy. Tatínek připraví flashku plnou oblíbených písniček, audiopohádek a vtipů, pustíme za cestu cca 2x film na DVD (doma nemáme televizi, takže to je pro holky svátek, na něco čučet :). Číst si nemohou, dělá se jim špatně. Do školy taky opakujeme, na tom samy trvají :)

Hrajeme i hry, objevila jsem toto: http://objevimesvet.cz/wp-content/uploads/2017/05/Kra%CC%81tke%CC%81-hry...

My taky nejak specialne

My taky nejak specialne nezabavujeme, klukum je sest a vydrzi. Jezdime daleko a casto. Kolem osmi hodin v aute ke tchyni, jezdime tak od narozeni a zvladaji. Plus letni Italie taky cca 8 hodin od jednoho roku.
Po asi 3 hodinach mame vzdy mcdonald, pro ne je to svatek, protoze normalne tam nechodime, takze s tim si pak vystaci chvili :-)
Pak maji ruzne knizky a v nouzi nejvyssi prijde na radu telefon, ale to uz jo musi byt krize :-)

Mame za sebou 2000M a jeste

Obrázek uživatele Lucka V.

Mame za sebou 2000M a jeste hodne pred sebou. Kluci jsou 14 a 10 a pul. Pisnicky. E booky. Slovni hry. Telefony. Kdyz zlobi jedeme opakovani do školy :) Ale fakt je ze jsme to s nimi probirali dopredu a na velkou cestu je pripravovali a meli moznost nejet a zustat u babicky a to taky hraje roli.

Děti nezabavujeme,

Obrázek uživatele LadaVac

do tří let byl problém,že se jim v autě dělalo špatně,takže dlouhé vzdálenosti jsme neriskovali.max. 130 km k rodičům.Od tří let většinu času v autě prospí nebo teď už poslouchají hudbu z mobilu nebo s námi rádio.Dvd do auta nemáme,nejsem toho zastáncem,mám pocit,že na těchto přístrojích stáví času až dost.Auto máme od narození klasické,nikdy jsme neměli kombi,vždy jsme tam sbalili kočár,přenosné postýlky a i všehno potřebné.Cestujeme minimálně jednou za dva měsíce na víkend,jinak pravidelné dovolené.

mají k dispozici DVD,

Obrázek uživatele PetraN

mají k dispozici DVD, audioknížky, mobily, tablety, něco na čtení

-

Teď jsme tam zrovna byli. Kluci měli akorát 9 let. Také jsme je nijak zvlášť nezabavovali. Chvíli snad akorát slovní fotbal, chvíli nějakou novou hru do auta, jinak se dívali z okna nebo nebo na nějakou dobu tablet a mobil. Zvládli to úplně
v pohodě. Nejhorší byla tedy D1. Kde byla zúžení, tam to šlo, ale cestou tam jsme chytli zácpu za Prahou, tam to bylo horší (30km asi 1,5h). Ale jinak opravdu pohoda. Stavěli jsme jen na WC.

Taky kluky nijak speciálně

Obrázek uživatele Veronika_473

Taky kluky nijak speciálně nezabavujeme, a to jezdíme od kluků cca roka téměř každoročně do Chorvatska, občas delší cesty přes republiku. Pouštíme si písničky nebo audio pohádky ev. rádio, Povídáme si, během školního roku zkoušíme vyjmenovaná slova nebo násobilku. Nebo vymýšlíme nějaké mamtematické příklady ze života :-). Až v posledním roce jim občas půjčím mobil, do té doby přežívali bez elektroniky. Ale uznávám, že je to pro nás úleva.
Jednu dobu jsme je aktivně učili dopravní značky, včetně těch méně častých, říkali jsme si dopravní předpisy, komentovali situace atd...

nebavím je nijak :-) před

Obrázek uživatele Vladkax

nebavím je nijak :-) před odjezdem je nechám buďto vyběhat nebo s něčím pomáhat, aby se unavili a byli rádi, že můžou sedět (nejhorší je nechat je před odjezdem dívat na pohádku), většinou až k Humpolci jen tak sedí a hledí "do blba", popř si povídáme, nebo spí. Drouhou půlku D1 už si třeba čtou, nebo letos nově mají v ruce mobily a hrají si. První zastávka je na Rohlence (za Brnem) , kde jim koupím v McDonaldu hračku, tím, že se nají a zase trochu protáhnou (je dobré je cestou moc nekrmit :-) , zbytek cesty zvládnou už v pohodě. Celou cestu mám puštěné rádio nebo písničky, tak ještě taky dost zpíváme.
Když jsme jeli v jejich 6 letech do Chorvatska, tak jsme 1200 km dali jen na tři 15 min zastávky, vždy po třech hodinách jízdy, a až poslední tři hodiny mohli mít tablet. Ale jedné holce je blbě, když se nedívá ven, takže to vydrží jen chvíli....
když prudí, tak jim vyhrožuju vysazením :-) anebo že už je nikam nevezmu

-

Kdo jezdíte autem s dětmi na delší vzdálenosti, jak se děti v autě zabaví? Nejedná se mi o miminka, dvojčatům bude 9, mladší dceři je 6. Prvně pojedeme autem déle jak 4 hodiny, do Maďarska a přemýšlím, čím si cestu zkrátit. Díky za Vaše zkušenosti, i co se týče ostatního - např. vybavení, co se vám osvědčilo vzít do auta. Není to samozřejmě nějaká dramatická vzdálenost, ale co já vím, D co si D1 na nás vymyslí. Pojedeme v srpnu, v úterý ráno.

pozor na superb

Obrázek uživatele Iris05

jen pozor u superbu na rok vyroby, nevim presne kdy, ale od nějakého roku měnily vnitřní rozměry -ty nové jsou užší. Máme superba služebního, občas jsme si ho půjčili a vím, že u starší verze se vešel vzadu mezi sedačky třetí člověk naprosto pohodlně. Pak ho vyměnili za novější model a tam už se třetí mezi sedačky téměř nevejde, je evidentně užší. Pak jsme to i ověřovali protože nám to bylo divné a opravdu je menší.
Doma máme touran a to pohodlí je opravdu neporovnatelné, na superb si pak člověk těžko zvykal. Sterilizátor za chvíli nebudete potřebovat, ten bych neřešila, hlavně se Vám do kufru musí vejít pohodlně kočár a kolem musí být ještě místo na ostatní věci.
Jinak co se týká delších cest - od mala jezdíme s dětmi 4-5x za rok cesty přes 1000 km, snažili jsme se jet vždy tak, aby maximum cesty prospali - tj, buď se vyjíždí hodně brzy ráno, kolem 3-4 hod, nebo odpoledne, kolem 18 hod - chvíli byli vzhůru a koukali a když je to přestávalo bavit, tak už obvykle usnuli.
Ohřívač lahví jsme v autě používali, protože sice jsou téměř všude na benzinkách mikrovlnky a dá se jídlo ohřát, ale naši když se zastavilo a vypnul se motor, byli hned vzhůru a pak nemohli kolikrát znovu zabrat, takže jsme pokaždé nebudili, ohřáli mléko v autě, polospící nakrmili a jelo se hned dál.
Obecně mi taky přišlo jednodušší cestovat s mrňavými dětmi, jak už tu někdo psal, většinu času prospali a byl klid, u větších je potřeba už nějak zabavit, pořád něco vymýšlet, plánovat.
Hlavně je to ale asi o dětech a taky o zvyku, naši jsou od mala na cestování autem zvyklé, nevadí jim to, jezdíme fakt často a pravidelně v podstatě od narození a bez problémů.

Jedno z aut mame superb combi

Jedno z aut mame superb combi a vlezl se tam kocar i task vse.super auto,kt je spolehlive a navic vypada reprezentativne.

Ahoj, naše děti jezdily vždy

Ahoj, naše děti jezdily vždy vzadu a my vepředu. Tak velké vzdálenosti jsme moc nejezdili, do Itálie k moři se nám osvědčilo vstávat ve 3 ráno, děti jsme víceméně jen přenesli a pak ještě tak do 9 chrupkaly.
Do 4 let dětí jsme měli Renault Megane (na cestu k moři jsme si ovšem půjčovali manželovo služební), nic moc, kočár se tam dával docela špatně. Navíc třeba skládací koloběžky jsem musela vždy skládat, atd. Ovšem před rokem jsme koupili rodinné auto, VW Touran, a to je fakt super. Fakt obrovský kufr, ani na lyže nemusíme dávat zahrádku nebo rakev, krásně tam dáme nesložené koloběžky, kola 16y, atd., plus všechny ty přihrádky v přední části auta...takže určitě doporučuju podobný typ....

Ahoj,

Obrázek uživatele Sabina

sice jsme nejezdili tak velký vzdálenosti, ale i tak to kluky moc nebavilo, dokud byli ve vajíčkách. Od 10 měsíců jsme koupili polohovací sedačky po směru jízdy, ze kterých viděli ven a bylo to lepší.
Máme octávku combi a celkem v pohodě jsme se vešli, ale měli jsme poměrně skladný kočárek Bumbleride. Kamarádka měla kočárek myslím Patrol a Alfu Romeo combi a kočárek se jim nevešel, tak vozili na střeše, což byl celkem vopruz ;-).
Pokud byste kupovali "jen" kombíka, určitě bych zkusila do něj nejdřív kočárek.
Kluci byli oba vzadu ani jsme o jiný variantě nepřemýšleli.
Sabina

tak mi máme opačnou zkušenost

Obrázek uživatele Vladkax

tak mi máme opačnou zkušenost než Nika. Absolvovali jsme s 5-ti měsíčníma holkama cca 350 km a byl to očistec. Spaly první hodinu a půl a další dvě řvaly jak tur. Lilo jak z konve, takže je nešlo někde položit do trávy na deku a nechat je protáhnout. Děs.... vyléčilo nás to na další rok....
Co se týká auta, máme kombíka, renaulta lagunu, vlezlo se tam v pohodě vše

-

Máme Citroen C5 kombi. Sice nejezdíme tak velké vzdálenosti, ale i na menší cestu toho musíš nabalit hodně ne-li stejně. Citroen nám vyhovuje. Nevím, zda má Superb stejně velký kufr, ale do menšího než má C5, bych nešla.
Teď se Ti zdá, že toho potřebujete hodně, ale až budou děti větší, ubyde sice spousta věcí, ale budete vozit odrážedla, kola, kočárek pro panenky, pokud máte holčičku, atd. Ty pak zaberou daleko víc místa. Sterilizátor i ohřívač na flaštičky si myslím ve Vašem věku není třeba.
Rodinné auto jsem taky chtěla, ale nezadařilo se. Obejdeme se bez něj, přestože máme děti tři. Upínat tu nejmladší do sedačky uprostřed není nejjednodušší, určitě bych ocenila víc místa před nimi i výšku auta. To splňuje rodinné auto. Ale jak říkám, dá se to přežít. Za dva roky se budou všichni tři upínat sami a nebudu to řešit.
Co se týče umístění. Od začátku jsme měli obě sedačky vzadu a my jezdili vpředu. Kamarádka naopak seděla vzadu (řídil jedině její manžel). Jednu sedačku měli na s. spolujezdce a druhou vzadu. Mně se tohle řešení nelíbí. Sice může k oběma dětem najednou, ale nepřipadá mi to nejbezpečnější, ale je to věc názoru.

re

Ahoj, zalezi aj na tom, aku trasu budete jazdit - ak stale tu istu, a este k tomu po dialnici, tak v zahranici su odpocivadla velmi dobre vybavene, vsade je k dispozicii mikrovlnka, ciste prebalovacie kutiky, takze sa da cestovat uplne "nalahko". Po case uz budete mat svoje oblubene miesta na zastavenie, co poznate a viete co sa tam da kupit. Sterilizator pre deti od 6 mesiacov uz myslim nie je potrebny. A my mame v aute predne sedadla s medzerou medzi nimi, takze je to skvele, ked treba mozeme si aj pocas jazdy presadnut k detom, ked boli nervozni, chceli jest, pit, podat hracky atd. Inak sedavam vpredu. My mame VW transporter, co je velke auto, ale myslim ze aj v tych "mensich" su niektore typy s tou medzerou medzi sedadlami. A este doporucujem kupit malu autochladnicku, co sa vam zmesti pod sedadla na zem dovnutra - na jogurty atd. - ked budete cestovat v lete, nech nemusis stale zastavovat a chodit do kufra. A pre vacsich chlapcov je fajn vozit v aute prazdnu plastovu flasu so sirokym otvorom - ked prave budu potrebovat, a na parkovisko je daleko. Pri planovani cesty musite pocitat s castymi prestavkami, ale nasi chlapci niekedy vydrzali v klude aj 4 hodiny - vtedy sme vobec nezastavovali, a niekedy bolo treba prestavky kazdu hodinu. Ahoj, Martina

Záleží na dětech. Jela jsem

Obrázek uživatele Nika1

Záleží na dětech. Jela jsem 700km když dvojčatům bylo 7 měsíců. Prakticky to prospali. S miminkama se delší vzdálenosti jezdili líp, spali jak dudci. Teď je jim 5 a 2 a je to horší. I když pořád dost prospí, tak větu jestli už tam jsme slyším za první zatáčkou.
Co se týká auta, tak záleží jak často jezdíte, jaké máte zázemí v cíli. Jestli jezdíte často a potřebujete s sebou vzít "celou domácnost" a ještě časem třeba odrážedla apod. tak bych šla do většího auta.