Skip to main content

čůrá snad nepřetržitě

Jsme ve fázi, kdy se snažíme častěji vysazovat na nočník, abychom se už co nejdříve zbavili plen.Problém je ale v tom, že chlapeček,ačkoliv se mi nezdá, že by nějak nadměrně pil, tak čůrá snad pořád.Vyčůrá se do nočníku-např.před poledním spaním a za tu dobu, co je v posteli a spí, tak má totálně nacucnutou plínu.Hned po spaní jde na nočník znovu.
Je to normální?Všimla jsem si, že čůrá na etapy-vyčurne kapku, pak zase...jakoby se neuměl vyčůrat úplně....
Jak se učí takový počůránek na nočník?To by tam musel sedět 24 hodin denně!
O nočním spánku ani nemluvím!

Ahoj, s nočníkem jsem začala

Ahoj,
s nočníkem jsem začala nejdřív s dcerou ve dvou letech (korigovaně rok a 3/4), trvalo to týden, než pochopila, co má dělat. Předpokládala jsem totiž, že holčička bude šikovnější.
Pak jsem hned začala trénovat syna. Okamžitě věděl, že si má říkat, ale nestíhala jsem ho dávat na nočník. Když si řekl a já jsem ho neposadila do pěti vteřin, tak to pustil do kalhot. Myslela jsem si, že je nastydlý, tak jsem zkoušení posunula o měsíc (první bylo v listopadu a druhý pokus před začátkem vánoc). Zase si říkal, ale musela jsem ho posadit hned, navíc si řekl třeba 3x do pěti minut, byla jsem z toho na mrtvici, ale zrovna tady na dvojčatech mi tenkrát nějaká dobrá duše poradila, že tomu mám dát čas, že se to bude lepšit. A taky ano. Za pět týdnů (tedy na konci ledna) už kluk vydržel aspoň chvíli a nemusela jsem ho dávat čůrat každé dvě minuty. O vánocích jsme byli u našich a ti se divili, že si malý říká skorou každou minutu.
Přikládala jsem to tomu, že když měl plenu, tak mohl čůrat hned, jak se mu chtělo a musel se naučit, že když se mu chce, tak to musí chvilku zadržet, aspoň do doby, než se dostane na záchod nebo na nočník.
Jana

ahoj, dej dětem i sobě čas...

ahoj,
dej dětem i sobě čas... my jsme lednoví, taky jsem to ve dvou letech zkusila,ale nebylo to k tobu,kluk si se mnou povídal a čural si při tom na nohy:-))
i kdyby se vám to přes zimu zadařilo, tak jim stejně asi na ven na sníh na boby dáš plenku, tak jsem to myslela i já, ale nakonec jsem řikala, nebudu jim v tom dělat zmatek a nechali jsme to na červenec, kdy se to naučili krásně během 14 dnů a za 1.5 měsíce jsem je měla i bez plenek na odpolední i noční spaní...
vydrzžte do léta, denisa

Kupte plínky a nespěchejte

Ve dvou letech je pro některé děti (hlavně kluky) opravdu ještě brzo. Teď bych kloučka v klidu nechala a zkusila to na jaře.
Milada

RE:

Ja bych taky jeste pockala,my zacali odplinkovavat hodne pozde,skoro ve 3 rokach a klaplo to do 2 dnu u kazdeho.takze dej Jim cas.martina

KaMiRa - v prosinci budeme

KaMiRa - v prosinci budeme mít dva roky.
No jak píšete,asi ještě není čas, budeme zkoušet a zároveň nakoupíme další plínky do zásoby.

Nezralost

Nevím, kolik je chlapečkovi měsíců, ale to, co píšete, ukazuje na nezralost, ještě bych nočník odložila. Nebojte, čas na nočníček přijde.

Souhlas

s holkama. Možná je to syndrom kluků. Syn to měl taky tak, musela jsem ho vysadit každé 3minuty, jinak byl po. Dcera vydržela i hodinu. Mladší dcera vydrží od roka a půl celou noc.
Jak ho naučit? Obrnit se trpělivostí, vysazovat na nočník pořád. Nebo odplenkování ještě odsunout.

To, ze se neumí vycurat

To, ze se neumí vycurat najednou je signal toho, ze na nocník jeste zraly neni. Je skoda tlacit deti do necoho na co jeste nemají a byt z toho pak na nervy... Tohle je muj nazor.

ahoj, stará známá zde

ahoj, stará známá zde zmiňovaná klasika - jestli je to tak, počkejte s odplenkováním..