Skip to main content

JEZEVČÍ SÁDLO na kašel???

Ahoj !
Jdu pro radu, prosím, nevíte jak je to s užíváním vnitřně a zevně s jezevčím sádlem pro děti? Nemyslím tím bylinnou náhražku "Jezevčí sádlo" z lékárny, ale pravé vyškvařené sádlo z jezevce lesního, od myslivce.
Dnes prvně zkusíme na dlouhodobý kašel šťávu z cibule (cibule na kolečka posypaná cukrem), tak jsme zvědaví jak to zabere. Mám možnost dostat od myslivce skleničku od přesnídávky tento týden vyškvařeného sádla z jezevce.
Děkuji moc,
M.

:-D

Obrázek uživatele Spider17

Taky si myslím, že je jedno psí nebo jezevčí :-) Takže jak píšou holky: mazat na hrudník. A s tou cibulí to dělám tak, jak píše Dagmarka. Taky ji nakrájím na kostičky a smíchám s medem (ten je totiž daleko účinnější právě při nachlazení) a nechám to vyluhovat. On potom úplně zvodnatí a tu vodičku můžete nabírat dávkovačem na Nurofen. Děti mi to pozřou bez problémů. Samozřejmě pozor na dlouhodobé podávání, může to působit projímavě :-)

Ahoj, myslivci si na jezevci

Obrázek uživatele marketad

Ahoj, myslivci si na jezevci pochutnávají stejně jako my např. na kuřeti, takže bych původ sádla moc neřešila...
Jinak jak dělat zábal neporadím, ale mne dr. říkala, že na průdušky a kašel je dobré přikládat na noc čerstvé zelné listy, prý to zaručeně pomáhá. Mne teda ten kašel stačil přejít, než jsem to zelí zkusila, ale třeba to fakt pomáhá :)
Markéta

Ještě k té cibuli, já ji

Ještě k té cibuli, já ji dávám s medem a tymiánem, pěkně to pustí šťávu, trošku to teda je po té cibuli cítit, ale u nás to jedí všechny děti a kluci se ještě olizují, jak je to sladké.

také slyším prvně

Obrázek uživatele Janact

i u nás se říká psí sádlo a jak píše Dagmarka pomaže se jím hrudník a udělá zábal.- na odlehnutí a zklidnění kašle.

Zkus se zeptat v té lékárně, kdžy prodávají nějaké jezevčí sádlo, bude postup stejný.

Dagmarko - Jezevec nebo pes, obojí je hrozná představa, ale není zabit jen pro to sádlo, snad :-(

Jak to dopadlo s tou cibulí? Je to odporné - naše děti to nezvládnou sníst, bohužel. Dokonce se z toho Jaroušek poblinkal... Tak snad jste na tom líp, zabírá to, ale docela dobře, jako dítě jsme to také dostávala.

J.

No slyším poprvé, že se

No slyším poprvé, že se používá sádlo z jezevce. U nás se vždy říkalo psí sádlo a dělají se z něj zábaly na hrudník. Takže s jezevcem bych postupovala stejně. I když já používám obyčejný olej, s jezevcem bych měla asi soucit a nějak bych to nepřekousla :-) (zas na druhou stranu, když už to má chudák za sebou, proč to nezkusit)