Skip to main content

Brusle 2v1 - zkušenosti

Posted in

Ahoj všem,
kdysi se tu řešilo, zda jsou dobré takovéty brusle 2v1 pro děti, tj. s výměnou nožů za kolečka a nazpět. Máte s tím někdo zkušenosti? Není v tom nějaký skrytý problém?
Kamarádka koupila tyhle, ale zatím je pořádně nevyzkoušeli...tak budu ráda za názory.

http://www.insportline.cz/3410/brusle-worker-nolan-2v1/cervena

Brusle

Technika skluzu, zatáčení, otáčení a brždění je u ledních bruslích a in-line naprosto odlišná. Nejde to přece vůbec srovnávat. A je i jiná na bruslích se zoubky a bez. Je i docela rozdíl, jestli máte na inlinech větší kolečka nebo menší. Větší rychleji jedou, ale hůř se ovládají. Každý má jiný názor a vkus, aspoň nemáme potom všichni stejné věci a neděláme vše stejně. To je na tom pěkné.

-

Souhlasím. Dvojčata už mají každý třetí brusle. Každý měl jak klasické, tak skořepinové, a na stylu jízdy nepoznám rozdíl. Navíc skořepinové si umí líp zapnout, noha je v nich pevnější. Syn má teď rostoucí Fila a ty jsou perfektní. Vůbec je nechtěl, ale po první jízdě sám změnil názor. Ta brusle je vyměkčená, teplá. Dcera naopak začínala na skořepinových a nyní si přála klasické se zoubky. První hodinu byla ze zoubku nešťastná, druhou už v pohodě. Bruslí od 4 let, 2x - 3x týdně, a oba bruslí dobře. Pokud nemáte bruslařské ambice, tak bych to po svých zkušenostech moc neřešila a koupila nějaké kvalitní, co Ti příjde pod ruku :)

A co je špatného na tom, když

Obrázek uživatele PetraN

A co je špatného na tom, když holky jezdí jako kluci? Pokud tedy nemají krasobruslařké ambice:-) Mě osobně se v dámských bruslích bruslilo vždy blbě, vyvracela se mi noha v kotníku, zoubky mi vadily, no nic moc. Letos jsem si v půjčovně půjčila skořepinové a je to paráda, stejné jako na inlinech, jezdí se mi mnohem lépe.

Souhlas s vercou. Ja umim

Obrázek uživatele Lucka V.

Souhlas s vercou. Ja umim bruslit jen se zoubky a na koleckovych s tim spuntem a odrazet se do stran jsem se ucila az na in linech dospela a moc mi to nejde :) bez zoubku jsem nahrana

Holky by ale měly bruslit

Obrázek uživatele Veronika_473

Holky by ale měly bruslit stejně jako kluci. Nic proti zoubkům, ale ty pak na in-line bruslích v létě mít nebudou a stejně se budou muset naučit odrážet do stran. Ani krasobluslařky se neodrážejí o vroubky, pokud se teda zrovna neodráží ke skoku :-)
Věřím, že pro kluky jsou zavazovací lepší. Ale např. v případě našich dětí, které budou chodit příští zimu se školou bruslit, jsme opět zvolili skořepiny. Hlavním důvodem je to, aby si to sami zvládli pořádně utáhnout. Klasické kanady nezvládnou dotáhnout ani náhodou. A že by učitelky byly uchotné utahovat brusle celé třídě, to asi neee... Kluci bruslí ve skořepinách obstojně, nevidím rozdíl oproti dětem s kanadama.

Zavazovací

Jestli chcete, aby se děti naučili bruslit správným stylem a vypadaly u toho trochu dobře tak kupte zavazovací. Jestli jde jen o to, aby si zabruslily, vyblbly a je jedno jak, tak skořepinové. Nohy v nich mají zabetonované a pak se na ledu kymácí jak medvědi. Je to stejné pravidlo, jako u všech sportů, kde je k tomu něco zapotřebí. Pro holky si nedovedu představit brusle bez zoubků, jinak budou jezdit stylem jako kluci. Syn chodil do hokejové přípravky, informace mám odtud.

ahoj, máme - dobrá

Obrázek uživatele Ifka123

ahoj, máme - dobrá zkušenost... do listopadu inlinovaly, nyní na umělce bruslily na břitech - 2v 1 rozumná kombinace.... lehké přestavění
https://www.insportline.cz/3410/nastavitelne-brusle-worker-nolan-2v1 červené i modré .......už třetí - hrozně jim rostou noh\ - 7,5 roku a velikost 35 a 36 noha

obnovuji tema

jake mate zkusenosti? jakou ynacku doporucite?

Díky Hanko, ty vypadají

Díky Hanko, ty vypadají dobře...

http://www.jp-sport.cz/detske

Obrázek uživatele vavrinkova.hanka

http://www.jp-sport.cz/detske-divci-brusle-2v1-tempish-f21-duo?utm_sourc...

Já koupila holkám tyto, byly v Glóbusu v akci za 799,- a jsou výborné. Taky nejezdíme denně, ale jsou pevné, hezky sedí, teplé a jdou dobře utáhnout :-). Šťastnou ruku při výběru :-)

:-))

zkušenost nemám, ale co se týče vhodnosti skeletových nebo šněrovacích bruslí, tak má všechno své pro a proti. Já momentálně vidím v těch skeletových spíš výhody, líp drží nohu v kotníku a rychle se obouvají a přijdou mi i teplejší, ale pro starší děti, které umí bruslit už dobře budou asi vhodnější ty šněrovací, aby líp padly na nohu. Zuzka

nebyla, jsou dost vyteplené !

nebyla, jsou dost vyteplené !

Ahoj Iveto díky, to jsou

Ahoj Iveto díky, to jsou víceméně ty stejné, co má kámoška. Nebyla dcerce v nich v zimě zima?

Holky, my máme tyto

Holky, my máme tyto univerzální http://www.insportline.cz/3424/brusle-2v1-worker-marco a zatím jsme žádné "-" neobjevili ( a snad ani neobjevíme ...); letos je budeme mít třetí sezonu, dcera je měla v zimě a chvílema zkoušela v létě kolečkové ... musím ale říct, že jsme rekreační sportovci, rozhodně nejezdila ani v jednom denně ... právě proto se mi ale ta univerz. líbila, že budou více využité :-) .. Iveta

Zuldo my jsme loni občas

Zuldo my jsme loni občas zašli na bruslák a tam jsme vždycky půjčovali brusle (na led) a měli pouze ty skořepinové a jezdilo se jim v tom dobře. Ale určitě souhlasím, že ty zavazovací sednou líp a hlavně se vytvarují podle nožičky. Jen nevím u toho odkazu, co jsem posílala, jestli by jim v tom nebyla v zimě zima...? No uvidíme, jestli někdo poradí.

-

Díky za téma, taky mě to zajímá.
Tenkrát mi holky psali, že se nedoporučují skořepiny, ale klasické zavazovací boty. No já nevím. Zatím jsme nezkoušeli ani in-line (ani nekoupili), ale myslím si, že na tu hodinu ježdění (nedělám si iluze, že to děti vydrží déle) to musí stačit.