Skip to main content

Pracovní sešity

Ahoj všem:) Včera jsem u kamarádky poprvé víc zkoumala pracovní sešit. Jejím holkám bude v listopadu 5, takže už mají úkoly trochu těžší, jako rozstříhat tvar a znovu ho složit a logické úlohy. Naše holky jsou mladší, to skládání zatím nedovedou, dnes jsem v knihách zkoušela prac. sešit Hádanky pro předškoláky kat. 3-4 roky a namátkou vybrané úkoly vůbec nedaly, tak je tím nechci hned na začátku "otrávit" a vrátila jsem. Nakonec jsme odcházely (protože jsem "úkoly"slíbila) s knihou kat. 3-5 let, kde jsou samolepky, je to lesklý papír a voskovka z něj jde setřít... zvířátka (ze zoo, statku, přírody, vody, vzduchu) a děti se učí prostředí, kde žijou tím, že je tam nalepují atd. a mohou si do toho malovat, vybarvovat. Pak tam měli ještě v téhle kat. barvy. Máte nějaký tip na prac. sešity pro takhle malé děti? Spíš hravou formu než jen kreslení a spojování, jak jsem už psala, nechci je hned "drtit". Díky moc.

PS: Na netu jsem viděla "Hrátky pro nejmenší" je jich několik, ale v Luxoru bohužel dneska ani jedna.

Krásný večer všem, Zuzka

Samolepky

Kluci (3 a 1/4 r.) milujou samolepky všeho druhu, takže jich máme už pěknou sbírku – některé jsou rozdělené podle věku - Hrátky pro nejmenší (jsou už i pro dvouleté děti), Medvědí akademie, Barevná školka (vše vydavatelství www.AKSJOMAT.cz), U nás na statku knížka s nálepkami (Librex), Pohádkové dobrodružství se zábavnými úkoly (se samolepkami, nakladatelství SUN), Tomáš a jeho přátelé 1001 samolepek (EGMONT). Něco jsem koupila v Tescu, něco přes internet – to je asi nejlevnější, hlavně když je nějaká akce), něco Levné knihy a něco v knihkupectví Knihy Dobrovský (tam mají obrovský výběr). Kluky taky baví pracovat s časopisy Sluníčko, Méďa Pusík, Bumík, Báječná školka. Ale se vším jim pomáhám, sami by u toho nevydrželi.

Jo tak přesně to Leni máme

Jo tak přesně to Leni máme taky. Holky to baví chvilku, nedokážou ještě udržet tolik pozornost. Napadlo mě, když jsem na to dneska koukala, sehnat arch samolepek ještě jiných zvířat, protože ten v knize mi přišel dost "omezený", že bych tedy použila jiná zvířata, i menší. No zkusím ty levné knihy, ale máme je docela z ruky, nevím kdy se tam dostanu. Po netu se bojím objednávat

my máme tyto:

my máme tyto: www.zabavneuceni.cz (máme zvířátka kolem nás)jsou to ty samolepky zvířátek, Elišku to vůbec nevadí, ale Terezce jsem to jednou ukázala a teď sama bez probllém§ů nalepí všechna zvířátka správně do jejich domečku, ke správnému krmení apod. jiné zatím nezvládáme(jsou nám 3 roky)
nebio hodně věcí tisknu na www detskestranky.cz, tam je hlavně na procvičování ručičky (příprava na psaní)

taky jsme měli hodně

Obrázek uživatele Vladkax

taky jsme měli hodně pracovních sešitů z levných knih. OBecně, když někde na něco narazím, tak to koupím, vytahuju to postupně...

Zuzi zkus Levne knihy, my je

Zuzi zkus Levne knihy, my je kupujeme tam a cena je polovicni proti Luxoru. Ja je kupiji v kamen. obchode, ale muzes vyzkouset i web. Mame tech knih docela hodne, deti je maji hodne rady.