Skip to main content

zvíře do bytu

Obrázek uživatele Vladkax
Posted in

Ahojte,
je na nás vyvíjen velký nátlak ohledně (dalšího) živého tvora. Od srpna holky píší Ježíškovi :-)
Máme psa, což ten výběr komplikuje. Už to vypadalo, že situaci zachrání andulka, ale opět se vrací kolotoč s křečkem, morčetem, králíkem, želvou, ještěrkou, kočkou....koněm (!) slepicemi, ovečkami, kozami.... melou o tom furt dokola.
Je šance, že by přežil křeček nebo morče s barvářským psem? Tzn, že je (většinou) nezardousí ,ale spolehlivě vystopuje a přitlačí čumákem k zemi... rybičky nechtějí :-) tedy klidně prý jo, ale k tomu morčeti.... co se týká starosti o to zvíře, to by snad nějak fungovalo, jedna holka má už rok na starosti toho psa, (vymývá misky, dává žádro a vodu)
Co potkan? Nebo něco podobnýho... já mám pocit, že vše bude v krátké době uloveno....
řešil někdo z vás podobný problém?
jo, nazvala jsem to zvíře do bytu, byť máme domek. Zvíře rozhodně jako do bytu, zahrada by byla případný bonus pro léto apod (např ta voliera, jsem si myslela)

Tak kočku máme vyzkoušenou,

Obrázek uživatele Vladkax

Tak kočku máme vyzkoušenou, někde jsem to tu psala, pes byl zcela nepříčetný, kočka to přežila jsem díky našemu zákroku .... tudy cesta bohužel nevede :-(

Vlaďko a co kočku? Myslím, že

Obrázek uživatele Sabina

Vlaďko a co kočku? Myslím, že se nemusíš bát, že by po ní šel. My jsme měli vlkodávka a pak jsme postupně pořídili (z toho jedna se k nám nastěhovala sama) 3 kočky. Ze začátku jsme měli strach, ale vlkodávek si je hned vzal za své a ochraňoval je. Pak byl akorát problém, když šly s námi ty kočky na procházku a šel po nich jiný pes a náš vlkodávek letěl toho psa "zardousit". Jinak po cizích kočkách (a všem ostatním co se hýbe) byl jak šílený, bohužel jedna cizí kočka na to doplatila. Ale pro vlastní by se porval.

brrrr, chudák malá.... no,

Obrázek uživatele Vladkax

brrrr, chudák malá....
no, bude nutný režim, to je mi jasný. Ale želva má myslím šanci na přežití přece jen větší než ten hlodavec.

želva

Obrázek uživatele Janact

vladko my měli psa a želvu a ten pes (foxteriér) želvě prokousnul krunýř! pak se do ní dali červi, bylo to fakt ošklivé a želva zemřela.

Vladi,

to záleží na povaze psa, myslím, že es to dá odhadnout, pes, kterej chce žrát cokoliv, půjde asi i po té želvě, ale nám se to opravdu stalo jen s tím kokrem, u toho jsme to čekala. Stejně asi budete mít želvu v terárku a budete ji pouštět ven když budete doma...u nás byli teda oba dva přes léto na zahradě pořád a bylo to v pohodě, vůbec si nekonkurovali... Želva, teda většina těch druhů, co se prodávají je v dospělosti velká 20-25cm, teda krunýř a váží necelý 1kg. Pokud se staně "úraz" je finančně náročná léčba každého zvířete.... Jinak jsme veterináře nepotřebovali, občas jsme ho odčervili, ale to proto, že býval hodně venku na zahradě... Myslím, že pokud mají děti psa, tak nepotřebují a snad nebudou vyžadovat dalšího chlupáče:-) a se želvou se "mazlit" dá, ten náš miloval drbání na krku a nahoře na hlavičce. Jo a ta rychlost, záleží jestli je zahřátej....pokud ano, tak umí být taky pěkně rychlej, ale ne, že by ho člověk nedohonil:-) Zuzka

na mazlení musejí mít holt

Obrázek uživatele Vladkax

na mazlení musejí mít holt toho naše psa.... ale děsíte mě s tím prokousnutím krunýře.... ale máme "jen" 12kg raťafáka, ten snad nemá takový stisk, ne? myslím, že by tu naši psici bolely zuby, je jí 7, už není žádná mladice :-)

byl to taky kokr :-)

Obrázek uživatele Hana H.

byl to taky kokr :-)

Želva není tolik náročná a je

Želva není tolik náročná a je super, ale podle mně se s ní nedá mazlit :-) A nevím, jestli to náhodou děti neočekávají (prostě něco malého a chlupatého :-) A pokud to nemusí být chlupaté, tak kamarádka teď kupuje dětem oblovku, je to nějaký šnek nebo co, dorůstá asi 10 cm a dožívá se asi 8 let. Jinak kamarádce taky pes (tibetská doga) pokousal želvu. Prokousl jí krunýř, želva to přežila, ale na veterině se na ně koukali skrz prsty, jak to mohli dopustit. Nehledě na to, že léčba želvy byla docela finančně náročná :-( Tak držím palce, ať Ježíšek dobře vybere.

jak může pes sežrat želvu!

Obrázek uživatele Vladkax

jak může pes sežrat želvu! Dyď se schová do krunýře, ne? :-) No, a co já budu dělat takových let se želvou? :-)
Ještě prosím jeden dotaz - jak je velká, když je dospělá?
Manžela včera málem omylo, byl zásadně proti. Ale unal že je to zatím jedinné schůdné řešení....
jo a taky byl ten želvák tak rychlej? Sousedi mají masožravku, obr velkou a ta zdrhá neskutečně rychle, to jsem teda hleděla....

Hani,

a co to bylo za psa? Nám po něm šel jen sousedovic nenažranej kokršpaněl (ten sežral opravdu všechno, přes boty a ponožky...), ale i ten si po čase zvykl. Jinak ostatní psi k němu čuchli a už je nezajímal...
Vladi, ty želvy jsou na tom podobně jako žaci...takže když nezdrhne, tak je napořád:-) Neboj nekouše, je "býložravec", ale nekterý žerou i naso, prý je nejlepší telecí, ale ten náš na toto nebyl, měl nejraději čerstvej mladej salát, pampelišky a různý ovoce a rajčata, dávala jsme mu i sušenou směs pro želvy a ta mu taky jela... Byl fakt hrozně milej, poslechl na pískání, ne že by přišel k noze, ale vylezl se kouknout, co se děje a jaká mňamka se podává. Zuzka

Pozor! Moji kamaradce pes

Obrázek uživatele Hana H.

Pozor! Moji kamaradce pes sezral zelvu :-)

hm.... to zní rozumně.... a

Obrázek uživatele Vladkax

hm.... to zní rozumně.... a nekouše? nebo to je masožravaka co plave? S tím soužitím se psem jsi mne nahlodala.... jak dlouho že žije?
Dnes jsem si už dopisovala s paní ,co chová bombáky - potkany, ty doporučili kámošce. Vše v pohodě, až na to, že ty zvířátka "značkují" - tzn občůrají kdeco... želvu dávám do seznamu... nejsem si ale jistá co na to manžel, ten tyhle "potvory" nemá rád :-)

:-)

My měli suchozemskou želvu:-) byl skvělej, než nám zdrhnul ze zahrady, kde býval přes léto... Ale "nevýhoda" je jejich dlouhověkost, ale mezi výhody patří to, že psi na želvy resp. chladnokrevná zvířata nejsou, takže se psem nebyl problém, dokonce nám ho pomáhala na zahradě hledat, když se někde schoval. Potřebuje terárko a na hraní je bezva. Jednou až budou holky otravovat (teda s něčím jiným než koněm, kozou nebo ovečkou) tak jdu určitě zase do želvy, je nenáročná a úplně úžasná. Zuzka

holky moc díky, tak já budu

Obrázek uživatele Vladkax

holky moc díky, tak já budu vybírat mezi morčetem a pískomilem. ještě uvidím co na to manžel :-)

Co si pamatuji, tak byli čilí

Obrázek uživatele Nika1

Co si pamatuji, tak byli čilí i ve dne. Děti je měli v pokojíku a v noci si nestěžovali. Domeček uklízeli zásadně ve dne. Měli jsme je v kleci, ale když je dáš do akvárka a dáš jim tam dost písku tak jednak ti ho nevyhážou ven a jednak je můžeš pozorovat v tom písku a chceme pro ně prostor. Ta klec, co jsme měli byla jen tak tak pro dva.

Nechají se pohladit a děti měli prostor kam je mohli pustit. Zbytá čtyři prkna. Jinak zdrhají a dokážou se prokousat. Plast prokousali a utekli nám tenkrát máma a všechny mláďata. Schovali se za lednici a Ríša je vykuřoval cigaretou :D
Ale když jim znemožníš útěk, tak se nechají pochovat a jsou hravé. Když si je zamiluješ, je krátkověkost nevýhodou, ale pokud se neosvědčí, je to výhoda.

Papousci toho taky dost znici

Mne doma okousali knihy v knihovne, to jeste slo. Ale brachovi prekusovali kabely, takto jim znicil treba 4 nabijecky.
A tu kratkovekost piskomila bych brala mozna spis jako vyhodu :-)

Už to studuju na netu -

Obrázek uživatele Vladkax

Už to studuju na netu - pískomil se mi moc líbí, má jen nevýhodu v té krátkověkosti... nebo to mám brát jako výhodu? :-)

ti pískomili mě zaujali -

Obrázek uživatele Vladkax

ti pískomili mě zaujali - Niko, prosím, jak se to zvíře chová, když ho vytáhnu z toho akvárka - bere okamžitě roha? nebo se nechá pochovat, pohladit... potřebovala bych ,ale drželo jak hluché dveře :-) Dále, jak moc je to cítit? A tohle taky žije v noci a ve dne chrní? Jaká je jeho životnost? myslím za ideálních podmínek :-)
ješte k té kleci, co to popisovala i Lenka - to je nějaké jakoby akvárko, co má nahoře mříž, je to tak?
Jinak co se týká našeho anduláka, je pravda, že nejraději měl mě, ale přilítl na lusknutí dá se říct ke každému z rodiny. Ale mně seděl na rameni, ožužlával mi náušnice a štěbetal do ouška.... a úžasně jsem se s ním "prala"- při psaní úkolů mi asistoval, útočil na pero, já ho tím jakoby mečem odšermovala pryč, on se u toho naparoval, ročiloval apod, bylo to super. Doteď mám pro papušky slabost a v zoo bych u nich vydržela třeba hodinu :-) Horší byly ty ožrané knížky.... :-)

Já bych do toho papouška asi

Obrázek uživatele marketad

Já bych do toho papouška asi nešla. Prý si oblíbí jednoho člena rodiny, toho zbožňuje, ale všechny ostatní je schopný klovnout. A za mně teda můžu taky doporučit to morče, měla jsem ho jako holka. Ale bylo u králíků na zahradě, domů nic nesmělo ;)

My měli pískomily. Je to

Obrázek uživatele Nika1

My měli pískomily. Je to šikovné a hezké zvířátko. Je s ním i legrace. Koupili jsme holčičku a za pár dní nám porodila. Tak jsme si nechali jedno mláďě a ostatní odnesli do zverimexu. Andy ( máma) čistila domeček a chtěla aby jí Lumpajda (dcera) pomáhala. Ta zdrhala. Když jí máma chytila, stoupla si na zadní a normálně jí nafackovala:) Slyšeli na jména a chodili nám dávat pusinky. Potřebují aby byli alespoň dva. Jednomu je smutno.
Až náš čtyřlístek ještě trochu vyroste, zase bychom pískomily chtěli. Pořídíme velké akvárko, pevnou mříž aby neutekli a nedostal se k nim pes. Máme Akita Inu, je příliš dobrý lovec a koupíme čtyři pískomily.

hm.... kokr je myslím slabý

Obrázek uživatele Vladkax

hm.... kokr je myslím slabý odvaz toho našeho..... těžko říct... ale náš pes když vidí kočku, tak je schopný se na vodítku uškrtit.... jednou se u nás na zahradě omylem objevila kočka (pes byl vevnitř). Po vypuštění psa to byl takovej šrumec, že jsem nevěděla, jestli dřív zachraňovat kočku padající se skluzavky nebo psa, kterej (ač normálně krotký jak beránek) vypadal, že ho kosí infarkt, byl nepříčetnej.... hm, tak to na toho hlodavce fakt nevidím.... ale když ten papouch všechno pokadí, okouše knížky atd.... tý jo ,řešíme to už od prázdnin, mažel navrhuje koupit jim tablet :-)

Vlaďko osmáka jsme měli,

Vlaďko osmáka jsme měli, nedoporučuju moc pro malý děti. Je hodně aktivní v noci, rychlej (snadno zdrhne v mžiku do ...), velmi lehce mu odpadne ta štětina na ocasu (docela blbej zážitek). Ale je oproti morčeti a králíkovi o něco chytřejší, byl to můj kámoš (měla jsem pak ještě 2). Ale to mi bylo takových 10 let.
Měli jsme křečky (nic moc), králíky (ty jsou dobrý, ale zakrslý, pro děti bacha na samičky, měla jsem a slyšela o kousání. smrdí, musí se čistit denně). Morče je super, ale co mi teda vadí je ten kníkavej vysokej zvuk, kterej vydává. V kombinaci s tímhle psem neporadím, my měli kokra kdysi a morče muselo pryč, šlo mu o kejhák :( Do papouška bych asi nešla, jak píšeš kvůli oknům a tak.
Pak si taky rozmyslet, jestli bude zvíře v pokoji kde holky spí, protože mám pocit, že menší/větší hluk dělají v noci všichni uvedení, krom papoucha (myslím)

Taky jsme to hodně řešili

Taky jsme to hodně řešili loni před Vánoci,
zvolili jsme morčata - já potřebuju klid a vše ostatní je na mně moc hlučné (kromě myší a potkanů a to opravdu nemusím). Jako Lenka je krmíme vším
bomkák - není myšlen osmák ? Ten je celkem divoký, pokud je v kleci víc než jeden, prostě se nezastaví. Samotnému bývá smutno.
Pokud vám nevadí rachot v noci, tak prý je dobrá činčila, ale ta má právě v noci nejvíc "práce".

Jo, a naši kluci už teď řeší, až morčata umřou, že budeme mí t slepice, až umřou ty a tak prase :-). Asi je to všude stejné :-)
M.

za mě morče. máme ho v bytě a

za mě morče. máme ho v bytě a je super, všichni psi,. co k nám chodí jej respektují.máme ho v kleci, kde je drátěné pouze víko (zn Savic- mám tu největší). dříve tam náš morčák bydlel se samičkou (tu jsem měli 4 roky, 4x malý), morčáka máme 6 let a zatím vypadá dobře. kdyby ses ho chtěla pořídit tak ne ze zverimexu (odtud nevíš, jak je staré a co má za chorobu), ale od chovatele.údržba je v pohodě a hlavně krmivo stojí málo...ve zverimexu mi říkali, že musí jen seno a krmné směsi- BLBOST, krmím jej slupkami a nedojedky (od holek) ovoce a zeleniny, seno, krmivo, pampeliškové listy. když ho budeš odmala zvykat na chování nechá se.když byl mladej dělal psí kusy (prolézal trubkou, nadšeně poskakoval, běhal atd,) teď už ne je starej... jen mu musíš střihat drápky, ale to se v pohodě naučíš. a myslám, že taky pes se dá naučit, že na to zvíře prostě neútočí....

Holky, to jste mě tedy moc

Obrázek uživatele Vladkax

Holky, to jste mě tedy moc nepotěšily :-)
Jako děcko jsem měla andulku, byla super, velký kámoš. Ale furt se musely hlídat okna. Což nyní u nás doma bude asi problém.... měla jsem i křečka, ale ten nebyl moc komunikativní.... sousedka mluví o jakémsi bomkákovi (?) nebo tak něco, že je to lepší jak krysa (potkan), prý to nesmrdí a je to inteligentní apod....
Já bych chtěla nejraději papouška žako, ovšem vzhledem k jeho dlouhověkosti a likvidačním zobáku, mám smůlu :-) "něco" pořídit budeme muset, to by asi zanevřely na Ježíška....

jo, ještě dnes jsem se celkem bavila, úplně vážně mi holky vysvětlovali, že přece není problém, aby pod stromeček donesl koně, že se tam sice nevleze, ale může ho nechat hned za oknem na terase, to je vlastně kousek od stromečku.... no a aby měl ten kůň kde bydlet, tak zároveň donese stáj, vždyť to Ježíškovi přece napsaly....

re

Ahoj Vladko, ja som ako decko mala skoro vsetko - biele mysi (strasne smrdia), skrecky (s tymi sa moc nepohras), andulky a kanara (dtto), najlepsie sa mi zda morca - to je docela inteligentne, aj ked tie nase nikdy nevydrzali viac ako dva roky, co bolo dost blbe, ako si pamatam. A mali sme ich subezne s polovnickym psom - hrubosrstou jazvecickou, vobec si ich nevsimala, ale ona bola velmi kludna, znasala sa aj s mackami. Mam kamaratov, co maju potkana, a velmi si ho chvalia, ale mne su ovela sympatickejsie tie morcata. Ahoj, Martina

Ahoj, my sami teda žádné

Obrázek uživatele marketad

Ahoj, my sami teda žádné zvíře (zatím) nemáme, ale ségra má dvě fenky teriérky a ty teda zatočily i s těma andulkama... Teď má doma dva králíčky a vyřešila to tak, že ti jsou celý den v klecích a když je chce nechat proběhnout, tak je dá do obrovské drátěné ohrádky a zatím dobrý, holky k ním ještě nehupsly. Takže možná asi neřešit jaké zvíře, ale jak je ochránit před psem.

já asi neporadím , v bytě

Obrázek uživatele akinka

já asi neporadím , v bytě máme dva ohaře a žádný myši a apod nechci, vím že by je čapli a bylo by(barvář si myslím to samé, jelikož jakmile je přimáčkne bude stejnak po nich) ten papoušek by asi šel ale vybrala bych nějaký druh papouška který je snadno ochočitelný - asi ne ze zverimexu ale jsou i "šikovné" druhy papoušků který nejsou veliký ale dají se spoustu věcí naučit :-) štastnou ruku při výběru