Skip to main content

ahoj,
obracím se na vás, kteří také bojujete se zadní rýmou. Těm z vás co jste se tu nedávno divili a slyšeli to tu prvně vcelku závidím.

My s ní u jednoho kluka bojujem docela často a momentálně i nyní a proto se obracím na vás, co kapete do nosu, co dáváte na odhlenění, zkrátka co vám pomáhá a funguje?...

já jsem nešťastná,kluk vzteklej, rýmy plnej, pořád chce smrkat a odsávat, jenže z něj nic nejde....vím, je to jen rýma, ale i tak je to nepříjemné.. děkuji všem a doufám v brzké jaro a lepší počasí:-)) díky

Nečetla jsem níže, ale

Obrázek uživatele katyvypl

Nečetla jsem níže, ale kamarádka má osvědčený recept - tejpování. Jsou to takové ty náplasti na bolavá záda, používají je rehabky, dají se prý koupit v lékárně. Přelepí dítěti nos a čelo a do druhého dne se prý rýma spustí ve velkém. Já osobně nedám dopustit na to, že si vezmu tyčinky do uší a strčím si je do nosu až po samý okraj (v podstatě mám pocit, že si je strkám až do hlavy) ale to je teda zaručené u mě. Ale bohužel si neumím představit, že bych to měla dělat někomu cizímu, protože trefit se správně, aby to nebolelo, je umění...
Katka

U nás to vypadá skoro přesně

U nás to vypadá skoro přesně tak. Konvičku jsme zkoušeli, ale s tou to nemělo vůbec úspěch. Honzík se zmítal ze strany na stranu. Tak jsme to vyřešili physiomerem, který sice stříká silně, ale je to jen o zvyku. Funguje na stejné bázi jak konvička, jen mírně radikálněji. Ale pročistí hezky a hlavně vydezinfikuje..

Míčkování

Vzpomněla jsem si na tuto metodu. Když bylo dvojčatům asi rok, bojovali jsme s průduškama a trochu jsem se o tu metodu zajímala. Nakoupila míčky a návod, ale tím to bohužel skončilo :) Nemůžu tedy potvrdit, že je to účinné, ale třeba se tato informace někomu bude hodit.

Mne na zarazenou rymu pomaha

Mne na zarazenou rymu pomaha toto:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10656&user=1671

Je fakt, ze se mi u toho desne mota hlava, ale ryma se po dvou dnech spusti, chce to vydrzet.
u ditete si to neumim vubec predstavit, ale treba to pomuze nekomu dospelymu tady

Ahoj

U nás je to obdobné.. klukům jsou skoro 3 roky, ale zadní rýmu řešíme jen u jednoho, má ji s přestávkami snad celou zimu. Vím, jak je to nepříjemné, poněvadž ji mívám taky. Před Vánocema se to "zadní zahlenění" zvrtlo do zánětu středního ucha, stejně, jako píše Katka. Na nic si nestěžoval, jen měl teploty. Když jsme přišli na ORL, konstatovali už jen prasklé jedno ucho (a naši liknavost - že prý jsme to měli poznat hned a kdesi cosi - přitom bolesti evidentně neměl, na uši si nesahal.. jak to tedy poznat?), dostal ATB a kapky. Chodil tam na kontroly po 2-3 týdnech, dokud mu sliznice nesplaskly. Po té, co dobral ATB, nechala mu MUDr. do nosu stříkat Vincentku a na noc sirup Aerius (na splasknutí sliznic). Tuto "léčbu" používáme dosud, kdykoliv začne být zahleněný. A musím říct, že to celkem funguje. Plus tedy samozřejmě, jakmile začne být zahleněný, vysazujeme okamžitě mléko.
Doufám, že jaro už konečně vypukne a rýma se nevrátí! :-)

ahoj

Nevím kolik je synkovi let, ale u nás zabírá právě ten "proplach dutin". Ale to se dá zvládnout cca tak od 3 roku tipuji.
Letos v lázních (Luhačovice) jsme se naučili používat tzv. "kovičku" (http://www.lekarna.cz/rhino-horn-konvicka-na-vyplach-nosu-modra/), naleje se do ní vincentka a proplachujou se tím nosní dutiny. Perfektní věc, sice pro děti je to hnusný zážitek, ale za to účinný, klukům při proplachu vždyky vytehly "zahnisané" hleny, byť se zdálo, že rýmu nemají.
Když nechtějí konvičku, tak dávám "Physiomer baby" nebo kids - do nosu, mořská voda ve spreji. (něco jako Quixx nebo Sterimar), ale Physiomer vydrží delší dobu, protože je ho více. Sice si na něj taky dlouho zvykali, ale proplach mořskou vodou je účinnější než vincentkou.
No a pak pamykon do nosu, ale ten je na přepis, ale musíš jej kapat do nosu, ne jenom vytírat nos.
Sinupret je dobrá věc, je tam dost alkoholu, takže alespoň dezinfikuje krk a nachlazení potom tzv. nepadá doků na průdušky a nepřechází v kašel. Je to otolaringologikum, ono to sice na tu rýmu bůhví jak nezabírá, to je pravda, ale zánět se alespoň tolik nešíří právě do uší a do krku. Ikdyž samozřejmě záleží hodně na idividuálních zkušenostech.

Tak u nás je to jinak...

Denis, u nás s touhle blbou rýmou válčím s Kubou... neumí vůbec smrkat a všechno "tahá" dovnitř... místo smrkání jakoby nasává hleny/nudle do sebe. Nevím, jak ho to odnaučit resp. jak ho naučit smrkat.... Eliška s tím problém nemá.
S Kubou jsme dopadli tak, že mu to před 2 týdny vlezlo do uší a měl zánět v obou najednou.. Naštěstí to nesl hodně dobře. Teploty měl teda ale hodně vysoký. Když jsem s ním zašla na ORL, tak mi doktorka řekla, že to jedno už má prasklé a že by mu radši obě píchla, aby se mu ulevilo. To jsem odmítla, přišel mi dobrej a hlavně si na nic neztěžoval, jen měl ty teploty :-( Dostali jsme ATB a na dva dny kapky do uší.
V lékarně mi poradili dávat Sinupret a Vincentku do nosu (tu jsem ale nedávala, Kuba to nesnese). Myslím, že ani ten Sinupret moc nepomáhá, ale nic jinýho na to není :-(
Tak jsem Ti moc neporadila, jen napsala, jak to proběhlo u nás...
Snad holky něco poradí... Taky se ráda poučím, jak na to...
Ať to brzy poleví a je vám líp..