Skip to main content

Opruzení - prosím o radu

Ahojky všichni... prosím Vás o radu... už druhý týden bojujeme s opruzením u jednoho z kluků (druhý je v poho) nic jsme nezměnili co se týká mléka, vlhč. ubrousků a zanačky plenek. Od narození mažu Sudocremem už jsem vyzkoušela Imazol,dub. kůru koupat i otírat ... týden aplikace a nic tak jsem volal Dr. a ta mě předepsala Imacort... ten teda první deny zabral, ale nyní už zase nic jsme zase opruzený ... nechávám ho hodně navolno v postýlce a ani to moc nepomáhá.. Dr. mě ještě řekla ať vyzkouším látkové plínky to jsem teda ještě nezkusila, ale když kadí po každým krmení atd. tak si to s těma látkovejma neumím ani představit a hlavně nemám jich ani tolik ani žádný kalhotky... prosím o radu .. už jsem docela zoufalá (malej je ale úplně v pohodě spokojenej nemá to do krve jen zarudlé)
předem moc Díky

Dcerka hodně trpěla na

Obrázek uživatele paty

Dcerka hodně trpěla na opruzeniny a vždycky pomohl Imazol krémpasta.

Sudocream

Obrázek uživatele Janact

Děti už jsou tedy dnes 8 lete,
Ale sudocream byl vždycky pomohl.

Bepanthen nám moc nefungoval.

Bepanthen nám moc nefungoval. Na větší opruzeniny Sudocream a jinak obyčejná Rybilka se mně zdála mnohem lepší než Bepanthen.

nám pomáhaly jedině koupele v

nám pomáhaly jedině koupele v řepíku

Opruzeniny

Nevíte, jak pomáhá na opruzeniny krém propanthen 365 baby ?? Tím, že mám dvojčátka a obě jsou opruzené, tak máme poměrně velkou spotřebu, takže bych chtěla upustit od bepanthenu a bylo mi doporučeno tohle. Nemá to někdo doma ?

Přesně - černý čaj, úplně se

Obrázek uživatele Radunka

Přesně - černý čaj, úplně se vykašlat na vlhčený ubrousky, zadeček omývat a hodně ho větrat.

pomohl obyčejný dětský zásyp

pomohl obyčejný dětský zásyp Aviril za 29,- Kč, případně krém. Jinak opruzeniny způsobuje příliš sladkých či kyselých potravin (u matky taktéž, pokud kojí). Zuby budou taky důvodem. Klukům začaly opruzeniny s nástupem příkrmů a růstem zubů. Ubrousky je lepší doma nepoužívat, zadeček omýt vodou a ponechat chvíli na vzduchu, přikrýt zlehka látkovou plínkou (ať nepočůrá kde co v okolí 1m :-) Častěji vyměňovat plínky. A nyní místo ubrousků používám od Eoné přírodní ředěný olej Medvídek a ubrousky Perlička, dají se prát a znovu použít.

Já to řešila kolem roku dětí,

Obrázek uživatele KovAli

byla to hrůza, jeden to měl skoro do krve. Vyzkoušela jsem všechno možné - řepíkový odvar do koupele, Sudocrem, Pytiol, Bepanthen, fialku...
Nejvíce u nás pomohla fialka, omývat pouze vodou (ubrousky přechodně vyřadit) a větrat zadečky. Na noc měli Pytiol. A vyřadila jsem dráždivá jídla ze stravy.
Doteď nevím, čím to bylo. Pleny jsme neměnili, používáme Huggies, Babylove, občas Pampers a z Tesca ty zelené od narození. Na zadeček rybilku a Sudocrém.
Napadlo mě, že snad ty zuby, protože tenkrát jim hodně rostly, anebo vadil ve skleničkách Hami rajčatový protlak. Je zajímavé, že když jsem to zkoušela později, po Hami měli vždy trochu zarudlo a po Babylove nic. Ale je to jen dedukce, fakt nevím.
Ali..

Jak to tady holky radí -

Jak to tady holky radí - zadeček umýt vodou, když je více zarudlý mazat bepantenem, jinak používám rybilku, jiné mastičky se mi neosvědčily.
některé děti bohužel s těmi opruzeninami bojují celou dobu co nosí plínky :(

Ještě jsem zapomněla, že po

Ještě jsem zapomněla, že po řepíkové lázni a fénu jsem ještě tence mázla Dermazulen(heřmánková mast z lékárny) a na to teprve vrstvu Sudocremu.U jedné z dcer zabraly i homeopatika - 1kulička 3x týdně Sulfur 15CH, na druhou to nefunguje.A s těmi zuby, jak to tu někdo zmiňuje, je to u nás to samé, kdykoli zub, tak průjem a podrážděný zadek...

Ahoj, skus Weledu, neviem si

Ahoj, skus Weledu, neviem si vynachvalit, cena vyssia ale nam nesmierne pomaha:
http://www.lekarna.cz/weleda-mesickovy-kojenecky-krem-75ml-1/#utm_source...
Kukam ze maju nan akurat akciu....

Mně se děti opruzovaly

Mně se děti opruzovaly (všechny tři), když jim rostly zuby, četla jsem, že v té době je dráždivější stolice. Takže by to mohlo být i tím, a zase to přejde.

Přestala jsem úplně používat

Přestala jsem úplně používat vlhčené ubrousky, prdelky jsme myli ve vodě, pak osušit, ošetřit nálevem z řepíku, vysušit fénem a Sudocrem. Ačkoli jsme ty vlhčené ubrousky 1/2roku použivali a žádný problém, tak pak i 1otření ubrouskem se rovnalo opruzení.

.

Obrázek uživatele RenataM

Časem mi zacal kluk reagovat na vlhcene ubrousky. Takže jen voda a Sudocrem. Kdyz se stane, zabere nám Imazol. Každopádně ubrousky nesmím vzít do ruky.

Pytiol

Já mám spíš zkušenosti, že to způsobuje stolice. Stačilo jednou nepřebalit včas a už se to s námi táhlo. Sudocream je skvělý, ale na opruzeniny se mi osvědčil víc pytiol. Opruzeninu výborně vysuší a pak už se to hojí dobře. Je bez předpisu, stojí asi dvacku.

cerny caj

Ahoj, nam doktorka doporucila koupat v obycejnem cernem caji. Zadecek oplachnout (ubrousky nepouzivat vubec) a pak na par minut posadit do lavoru s cajem. Caj neoplachovat, jen jemne osusit. A pokud jde o kremy, masticky apod., neexistuje zadna zazracna, kazdemu pomuze neco jineho, musite zkouset.

ahojky, doma bych ubrousky

ahojky, doma bych ubrousky nepouzivala, ale oplachla cistou vodou a na ven jsou super ubrousky Babylove z dm maji jednu rada primo na citlivou kuzi dokonce i pro atopiky tusim ze jsou svetle modre. A z masticek u nas jednicka urcite bepanthen. Latkovy si myslim nepomuzou, ja ze zacatku latkovala a rozdil jsem v tom moc nevidela...

-:)

Všem moc díky... ubrousky už na něj nepoužívám 14 dní a plínky zkusím změnit používáme( pempers od narození a ubrousky bílé z DM- používali)mám doma balík plínek z dm tak vyzkouším a taky tesco - myslím si že bude problém asi v těch plínkách (teda doufám), že to povolí.Klukům je skoro 5 měs. a až teď to začalo trápit teda jen jednoho ,druhý je uplně ok.Ještě jednou všem moc díky.
markéta

misto ubrousku vyzkousej

misto ubrousku vyzkousej Perlan z lekarny. Je to vlastne podobny material, jen suchy. Pouzivame a spokojenost. Ubrousky pouze na ven. Perlan proste namocis do teple vody, pripadne odvaru a myslim, ze je to pro dite prijemnejsi. M.

Naše děti nesnesly oranžové

Obrázek uživatele dadap

Naše děti nesnesly oranžové Pampersky, ale plíny z Alberta ty nejlevnější Euroshopper byly dobré - tak jsme kupovali pak už jen tyto. Ubrousků jsme také vyzkoušeli spoustu druhů a nakonec zakotvili u bílých z DMka, jsou také neparfemované apod. a navíc jsou také levné i bez těch kuponků vyjdou skvěle. Z krémů se mi osvědčila Rybilka a na opruzeniny Imazol nebo Pytiol, ale to bylo při příkrmech a fakt hodně opruzené zadečky, jinak jsme si vystačili s tou Rybilkou.
Tak ať se kluci brzy zahojí :-)

Marky,

Obrázek uživatele Spider17

mohlo se stát, že pokožka začala negativně reagovat na vlh.ubrousky nebo plínky... Protože pokud nepomáhá Imazol, nic víc mě nenapadá... Měla jsem to podobné... Pořád to bylo dobrý a najednou měli děti opruzeniny... Z plínek nemohli vůbec Pampers Sleep&Play a parfémové, olejované vlhčené ubrousky taky ne... Takže jsem musela koupit jiné plínky a nejlepší ubrousky jsou Huggies Pure. Ty používám stále... jsou neparfémované a bez alkoholu. Vždycky radím si těma ubrouskama, co mají maminky doma, otřít obličej či přirození, aby věděly, jaké to je :-))))) Mě to popravdě tedy pěkně štípe :-( A pamatuj, že mnoho přípravků může škodit, takže opatrně, pokožka miminek je moc citlivá. Pouze omýt a aplikovat Rybilku nebo Bepanthen... Imazol jen když je opruzenina puchýřkovitá. Hodně úspěchů. Zdenka

Za mě jedině Infadolan.V

Obrázek uživatele Markéta1

Za mě jedině Infadolan.V lékárně cca.80,-.Na opruzeniny byl super.A používáme ho celá rodina.Na suchou kuži,oděrky,popáleniny,do mrazu atd.Markéta

ahoj, tady na Dvojcatech

ahoj, tady na Dvojcatech nekdo radil Pytiol, ten nam pomuze pokazde, pokud mame nejaky problem. Kdyz je to zase v poradku, vracime se k Sudocremu.

ahoj,nám hodně pomáhal

ahoj,
nám hodně pomáhal bepanthen a SOS nivea, ať je brzy líp denisa
tady podobná diskuze
http://www.dvojcata.org/node/690275