Skip to main content

příkrmy

Posted in

Holky chtěla jsem se zeptat, mám 4 měsíční děti, kojím ale už jim mlíčko asi nestačí, mléka mám dost ale asi není dost silné, během noci se mi budí 5x že mají hlad, můžu přikromavat ? díky

Taktéž jsem plně kojila do

Taktéž jsem plně kojila do šesti měsíců a poté s příkrmy ještě měsíc. Pak už to nešlo. Nám zoubky začly růst 4,5 měsíce - pokud i třeba více slintají nebo dávají hračky do pusinky, tak bych se přiklonila k zoubkům.
Kašičky jsou již od čtvrtého měsíce, ale jelikož jste nedonošený, tak určitě po poradě s lékařem.
Nejdříve bych se zkusila pořádně najíst a uvidíš, jestli se to nějak změní. Jo a neboj si říct někomu o pomoc i třeba jen, aby Ti někdo uvařil.
Sunar, nutrilon apod. mít doma v nouzi a možná zkusit dávat jen stříkačkou a pozorovat zdali dojde ke změně.
R.

Umělé mléko

Ahoj, podle čeho se rozhodujete při výběru umělého mléka pro svoje prcky ? Malá mi pořád pláče, takže budu muset přikrmovat a vůbec se v tom nevyznám.

přikrmování

Obrázek uživatele Tomáš D

když já nevím, s tím přikrmováním... zase aby si nezvykly na sladkou chuť toho Nutrilonu... zkusil bych se napřed poradit s dr. nebo laktační poradkyní. Tady v Centru pomoci jsou taky laktační poradkyně :-)
http://www.dvojcata.org/kontakty
Tom

za mě určitě ano,

Obrázek uživatele Spider17

na stavě matky záleží, ale nejde o sílu mléka.... Klidně bych přikrmovala Nutrilonem/Bebilonem, děti se víc zasytí a vydrží déle.

Děkuji moc za odpoved, jsou

Děkuji moc za odpoved, jsou narozené o dva mesíce dríve, vází 4kg ted. No myslela jsem že záleží taky na stravě matky pokud není nějak plnohodnotná, tak třeba mám mlíko slabší,jelikož ted nemám moc casu se porádne ani najíst .. dávají mi pěkne zabrat :) ale tuto noc spaly klidne,tak snad to bude ok na zoubky se mi zdá ješte brzy

přikrmování

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj,
Já si myslím, že nic jako hubené nebo málo silné mateřské mléko neexistuje. Důvod buzení může být klidně jiný, většinou za to můžou zoubky, ale ve 4 měsících asi ještě ne...
Kolik váží? Protože jestli jsou větší (nad 6500 g), mléko na noc jim skutečně nemusí stačit a pak se doporučuje začít přikrmovat na noc kaší. Ideálně nemléčnou připravenou do odstříkaného MM.
Naše holky byly přikrmované Nutrilonem od narození, zpočátku půl na půl, v půl roce už jen cca 10% MM a 90% Nutrilon. Spaly celou noc od 4 měs., ale v 8 měsících začalo noční buzení, klidně 6x za noc... a příčina byly zuby.
Držím palce, na to přikrmování bych se zeptal dr., jestli děti mají víc než 6500 g, je to na místě.
Tom