Skip to main content

Ahoj ,řeším dávku nurofenu.Kluci mají 18 kg a v nemocnici řekli dávat 9 ml .Kluci mají horečku a vždy po 6 hod.opět vyskoči na 38,5, tak že to vychází 4 krát po 6 hod. dávám nurofen,ale laták říká něco jiného.Včera horečky začaly a měli jednou 9 ml až dnes měli ve 2 ráno,8 ráno,14 hod a ve 20 hod. 9 ml.Děkuji za odpověď.

-

No aby som dodala aj ja: zo mna bol lekarnik zhrozeny, ze striedat detom Panadol a Nurofen. Ako keby nestacilo, ze su tie deti chore, este aby sme stale rozmyslali, ze co im sposobime nasim liecenim. A ked su zas zdrave, tak rozmysla, ze kde sa dokalicia:)
Odvtedy uz mam v tom riadny gulas. Nastastie sme od tejto informacie striedat nikdy nemuseli.
E.

No, nám zase říkali, že oni

Obrázek uživatele verika

No, nám zase říkali, že oni na těch krabičkách uvádějí hrozně malý dávky, proto doktoři v nemocnicích řekli dávku větší. Bez porady s lékařem dávám vždy to, co je předepsáno. Pokud doktor řekne jinak, dávám jinak.

Jinak co se střídání týče, moje doktorka říká střídat po třech hodinách, když je třeba, paralen s nurofenem, ne po čtyřech.

holky děkuji všem. denisa

holky děkuji všem. denisa

Ahoj, taky davam pri

Ahoj, taky davam pri horeckach (mivaji i skoro 40C) polovinu vahy ditete - tj. pri 14 kg 7 ml. Je to na radu nasi pediatricky a i me kamaradky (lekarky z detske interny). Nasim detem mensi davky nezabiraji a neni pry to neobvykle, pak rodice s detmi casto konci na pohotovosti s teplotou. Kazdopadne by se ale nemela prekrocit maximalni denni davka. Pokud by to nestacilo je treba prostridat s Panadolem. M.

Dávkování Nurofen

Obrázek uživatele Spider17

Nurofen dávkuji jak uvádí na krabičce - 3-7let 5ml. Stačí to bohatě. A jak píšou holky: Můžeš střídat po 4 hodinách s lékem, co obsahuje paracetamol - takže Paralen, Panadol a to vždy v dávce, která je uvedená od výrobce. Pokud lék do hodiny nezabere, je potřeba dělat zábaly nebo osprchovat vlažnou vodou a to i opakovaně, dokud teplota neklesne. Přeji brzké uzdravení...

Deniso, asi víš, že můžeš

Deniso, asi víš, že můžeš nurofen střídat s paralenem v nějaké vhodné fromě pro děti tj. např. panadol?
Po čtyřech hodinách, tj. dát nurofen, za čtyři hodiny paralen, pak zase za čtyři hodiny nurofen atd.. Jsou to jiné účinné látky a mělo by ti oboje udržet teplotu pod kontrolou..Naše děti mají 15 kg a nurofenu dávám 5 ml

ahoj,kolik tedy prosím

ahoj,
kolik tedy prosím průměrně dáváte... nám v nemocnici kdysi řekli, že je to špatně že mám dávat 7ml a to mi přijde dost..

hlavně zdraví denisa

Ahoj, jeden z kluků na

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, jeden z kluků na podzim pajdal a doktoři měli podezření na zánět kloubu z nachlazení a dali mu nurofen v dvojnásobné dávce než dávám na teplotu Takže na dosažení protizánětlivého účinku vypadá dávka taky jinak (to vím že i dospělým se ordinuje brufen skoro na hrsti). Byla jsme z toho dost paf, ale doktor to ještě přepočítával podle té protizánětlivé dávky a váhy a vyšlo to tak. Zažívací potíže naštěstí nenastaly.

doktoři v nemocnici dávkují nějak jinak

Ahoj Péťo, já to tu řešila v létě - holky mají 14kg a když jsem v nemocnici na pohotovosti řekla, že dávám 3,5ml, tak si doktorka povzdechla - tak to je jasné, že se vám to pak nedaří srazit, dáváte hrozně málo. Na krabičce je to úplně špatně. A napsala dávat 7ml 3x denně.
Ale nedáváme to tak, přišla mi to děsná porce. Teď dávám max. 5ml, 3x-4x denně.
Co jsem tak koukala na krabičku, tak je tam určité rozpětí a v té tabulce jsou uvedeny ty nižší hodnoty. Když jsem si spočítala tu horní hranici, tak mi vyšlo zhruba 21ml.
9 ml u Nurofenu mi fakt přijde hodně.
Ale je tedy zvláštní, že doktoři v nemocnicích shodně tvrdí, že rozpis dávkování je na krabičce špatně, ale pokud tomu tak opravdu je, tak proč to ještě nikdo s výrobcem oficiálně neřeší?
ta předchozí diskuse je tady http://www.dvojcata.org/node/706711

ibuprofenum

Obrázek uživatele Tomáš D

Nevím... my se držíme té spodní hranice a zabere nám to spolehlivě na minimálně 7 - 8 hodin. Takže zas tak na nic to asi nebude... ale je jasné, že na každého to působí jinak.
K účinné látce ibuprofenum mám dost respekt. Má dost neblahý účinek na zažívací trakt.
Tom

Nurofen

Ahoj Petro, kluci mají asi tak jako Tvoji - těch 18kg. Na jaře jsem byla s jedním na pohotovosti a dr. říkala, že teď už KONEČNĚ (nevím, co tím myslela) lékaři doporučují vyšší dávky, než je uvedeno na letáku,....že ty jsou na nic. Takže nám to nějak přepočítala a také naordinovala mnohem vyšší dávku. Já tedy dávala, jen když bylo potřeba a myslím, že denní jsem nepřekročila. Jinak s tím střídáním s Panadolem lékaři také nejsou zajedno. Jedna dr. na pohotovosti doporučila střídat po 3 h a cca po dvou letech, kdy jsem to takto použila a stejně jsme skončili na pohotovosti, jiná dr. řekla, že v žádném případě, že po 4h. Tak jsem samozřejmě měla strach, zda jsem synovi neublížila (bylo to tedy po té době jen 1x), tak mě dr. uklidnila, že ne. No a teď si vyber..... Pa. Š.

Já kaji 17 kg dávám 7 ml. Ale

Obrázek uživatele KaterinaAd

Já kaji 17 kg dávám 7 ml. Ale je fakt, ze u nás vycházelo 2x denne

předávkování

Obrázek uživatele Tomáš D

Pro PetruN: Ahoj Petro,
no, k tomu dávkování na spodní hranici... ono to zase tak docela pravda není. To je v té tabulce "orientační dávkování", ale v tabulce nad tím je uvedeno rozpětí a z toho rozpětí je patrné, že zase moc prostor ke zvyšování dávky není. Zvlášť, když max. denní dávka pro 30-tikilové dítě je 25 ml.

Peťulo, dnes bych Nurofen úplně vysadil a dával místo toho Panadol.

Tom

Ahoj

Obrázek uživatele PetraN

nejsme doma, takže nemám krabičku po ruce, ale taky mi to přijde hrozně moc, nepleteš si to s Panadolem, toho se dává zhruba toto množství
já 16kg synovi dávám 3-4ml, podle výše horečky a starším dětem, které mají cca 22 kg dávám tak 5 ml
ono tedy to dávkování na příbalovém letáku je uváděno na spodní hranici, je tam ještě docela slušná rezeva, ale taky je tam uvedeno maximální dávkování za 24h, tak si to spočítej podle toho, kolik max. můžou děti dostat

Primářka řìkala 9 ml asi 3

Primářka řìkala 9 ml asi 3 denně a kdyby to nestačilo dát paralen.Potřebujeme 4 dávky .Mohla jsem je předávkovat za tento den?Jaká může být reakce?Dostali poslednì ve 20 20 hod a spinkajì.

to je moc

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Petro,
to mi přijde hrozně moc. Na krabičce vidím varování, že pro 30-tikilové dítě nesmí maximální denní dávka přesáhnout 25 ml!!! A u vás to vychází podle rady z nemocnice 9x4 = 36 ml pro skoro poloviční dítě!
Takže pokud potřebuje dostat Nurofen 4x denně, dával bych MAX. 5 ml. Naše holky mají 15 kg, dáváme 4 ml 3x denně a bohatě to stačí. Pokud by těch 5 u vás nestačilo, kombinoval bych to s Panadolem (po 3 hodinách po podání Nurofenu).
Předávkování Nurofenem může mít dost razantní účinky - viz leták.
Tom