Skip to main content

1.dovolená k moři s 4-letými dvojčaty

Dobrý den všem,
prosím vás o radu kam k moři/asi Řecko/,máte někdo dobré tipy jedeme poprvé.Děkuji Štěpánka

Jinak jsem takhle letěla

Jinak jsem takhle letěla několikrát ještě bez dětí...to byly časy:-) zaletěla jsem si do Řecka, poptala se po práci, dostala ubytování...vše během "pár minut" :-)

Sabu, doporučuji, ale v

Sabu, doporučuji, ale v případě, že ti nevadí, že tě z toho hledání bude bolet hlava:-) Letenky přes letenky.cz - bacha, je potřeba mít kreditku s dobře nastaveným limitem pro on-line platby...nebo bydlet v Praze a složit peníze na pobočce v hotovosti..K těm letenkám si koupíš i parkování na letišti, cestovní pojištění a můžeš si rovnou objednat i auto na dovču - přistaví ti ho na letiště (nebo si ho můžeš nechat přistavit až k hotelu, to záleží na dohodě).

Jak který hotel vyjde levněji - ty hodně drahé a "profláknuté" vyjdou přes booking.com dokonce dráž - respektive levněji, ale když dopočítáš letenky, tak vychází dráž...nebo stejně. jenže obávám se, že rozdíl bude vždycky v kvalitě ubytování - naše CK strkají do nejhnusnějších hotelů - alespoň já s tím mám bohaté zkušenosti:-)

Takže letenky - letenky. cz a ubxytování booking.com :-) nebo přímo na stránkách vybraného hotelu....

Narozdíl od cestovky budeš jenom postrádat delegáta - ale toho jsem já osobně nikdy nepotřebovala...a když se člověk chtěl na něco zeptat, tak delegát stejně v hotelu nebyl:-)

Dotaz na Alena-24

Obrázek uživatele Sabina

Alčo, prosím Tě, jak píšeš, že jezdíš bez cestovky....nejdřív si seženeš letenku a pak ubytování? Já jsem většinou jezdívala bez cestovky tzv. na blin, ale s dětmi to chci mít předem zajištěný a tenhle způsob mě láká, jen s tím nemám zkušenosti. Poradila bys mi prosím, kde hledáš lety a tak? Je to cenově levnější nebo srovnatelný s koupí přes cestovku?
Díííííííííky moc předem !!!! :-)

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

my jsme byli na dovolené v Plakiasu a moc spokojení.Z celého týdne nám foukalo jeden den,nádherné okolí,dobré obytování.Ale byli jsem tam sami s manželem a dost jsem cestovali.Pro děti mi přišla krásná oblast hned vedle v Damnoni.Strávili jsme tam jedno odpoledne na pláži,v hotelu neustále jel animační program,plno vyžití pro děti,pozvolná pláž chráněná skalisky,takže krásné bezvětří.
http://hotel.invia.cz/recko/kreta/damnoni-bay/

-

Tak jestli můžu přispět se zkušeností v Chersonissos hotel Star Beach - vloni přelom srpna září. Od třetího dne našeho pobytu bylo tři dny větrno, že se nesmělo do moře. Díky Waterparku (volně přístupnému) nám to nijak zvlášť nevadilo a využívaly jsme bazénů. Čekali jsme vždycky, jak bude následující den, a když se ani třetí den nesmělo do moře, jeli jsme na výlet autem, který bysme jinak dali o dva tři dny později. Kupodivu v oblasti Agios Nicholaos v tu dobu žádný vítr, ani vlny. Další den už se vítr uklidnil a moře zase jako předtím, jen na pláži bylo trochu haluch. Ale po této zkušenosti bych už tolik nezatracovala jih, kam jsem do té doby nechtěla právě kvůli větrnosti. Na ostrovech je to asi spíš o štěstí, jak se to zrovna vyvine.
Takže na Tvojí otázku, jaké požadavky máme na hotel, po naší zkušenosti - bazény a klouzačky, prolézačky....

Ali my jsme byli přímo v

Ali my jsme byli přímo v Plakias, velmi větrno, i když nám tvrdili, že jsme tam byli, když bylo obzvlášť větrno... Myslím to tak, že bylo občas tak větrno, že i dospělí chodili jen v předklonu...Byli jsme tam po dobu tří týdnů a bylo to pořád stejné. To platí i pro pláže kolem dokola, i když jsou přenádherné a poloprázdné :-) Příroda krásná a divoká, pro dospěláky super.. Pláže tam jsou ne úplně jemný písek, ale spíš malé kamínky nebo větší černé kamínky. Kousek od Plakias je nádherná romantická pláž s jemnouckým pískem u pevnosti Frangokastello, ale taky vítr...Plakias samo o sobě ne moc vhodné pro pobyt s malými dětmi - chybí chodníky, nedá se moc procházet..Dobře vyber :-) Nemohla bys sehnat něco u Elafonisos beach? Je to taková nádherná pláž plná barevných písků, ale pro malé děti má tu obr výhodu, že je tam hodně úseků s nízkou vodou - opravdu dětem jen do pasu, krásná teploučká vodička...Nebo Falasarna beach, ta se nám taky moc líbila, ale pro tvoje prcky Elafonisi...:-) Hersonissos nevím..

Havvah: a co městečko

Havvah: a co městečko Plakias? Docela se mi líbilo, když jsme projížděli, ale už si nepamatuji, jestli tam foukalo, nebo ne.Jediné co si pamatuji, že tam bylo dobré jídlo v taverně a půjčovna aut Alianthos, od které jsme měli autíčko...Na sever kréty nějací turisté nadávali, že tam vůbec nejsou hezké pláže. Nevíš jak vypadá třeba okolí Hersonissosu? To by bylo blízko k letišti a na severu a docela se mi líbí tohle http://www.booking.com/hotel/gr/lefteris-apartments.cs.html?sid=193e6ee8... :-) Ale je těch hezkých nabídek tolik, že na jiné stránky už raději koukat nebudu, jinak se opravdu výsledku nedobreu

Ali kdyby to měla být Kréta,

Ali kdyby to měla být Kréta, tak určitě ne jižní viz naše zkušenost tady mockrát zmíněná s větrem :-) Jinak je jižní nádherná a mnohem prázdnější, jela bych tam z fleku hned zase :-)
Jinak zkoušeli ste už někdo jet přes databáze domů a apartmánů třeba http://www.homeaway.co.uk
nebo www.holidayapartment.com.. Těch adres je víc, my už jsme takhle párkrát byli a spokojenost, už teď tedy přesně nevím, na jaké podobné adrese jsme hledali, ale funguje to všechno podobně, představí doby a apartmány a dá se vyhledat i hodnocení bývalých návštěvníků...S malými dětmi je potřeba být docela často vevnitř - když spí, uspávání, jídlo nebo tak a to jde v maličkých hotelových pokojích těžce...

Zuldo, pojedeme bez cestovky,

Zuldo, pojedeme bez cestovky, mám to tak raději, vlastní výběr termínu, místa, stravy, všeho...:-) navíc naše cestovky bohužel většinou nabízejí nejpodřadnější pokoje i v těch hezčích hotelech.
Holkám jsou skoro 3,5, ale na velký záchod teda nechodí, to by tam propadly:-) jedna z nich je ochotná tam s držením "sedět", ale druhá vůbec ne. Takže tohle asi budu muset vyřešit, prkýnko se vejde:D Podložka tedy taky, i když Olivka neměla nehodu nikdy a Sofinka max. jednou za 2 měsíce, ale jistota je jistota, mokrá matrace by byla nepříjemná.
Já už jsem úplně posedlá tím hledáním vhodného hotelu, takže není jisté, kde nakonec skončíme...rezervace letenek mi totiž opět neprošla, protže mám blbě nastavený limit na kartě:-( Kde mi nakonec skončíme....asi na Krétě:-)

Zajímalo by mě, jaké nároky máte vy ostatní na dovolenou s dětma? já jsem asi opravdu blázen a pořád všechno přehodnocuju.

Alčo

v Řecku obecně je to s autosedačkama free. Spíš se připrav na to, že autosedačky v taxiku nebudou.
My byli vloni a děti měli na noc ještě plíny, ale kdyby ne, nepropustnou podložku bych vzala. Nezabere místo. Prostěradlo vám vymění, ale spát na mokré posteli by bylo nepříjemné. Nočník a prkýnko? To mi příjde v 4 letech zbytečné, ne? Děti chodí normálně na záchod.
Na Kosu jsem byla 2x, ale v Psalidi ne, takže s tavernama neporadím. Nicméně Vám veškeré info řekne delegátka po příletu, nebo projeď recko.name případně orbion.cz

Ahojky, pamatuji si z

Ahojky, pamatuji si z diskuze, že někdo z vás letí na Kos do Psalidi - kdy se vracíte? Zajímají mě typy na dobré taverny:-) My letíme až 5. července (pokud se mi tedy konečně podaří rezervovat a hlavně zaplatit letenky:-) )

A jak řešíte s malými dětmi otázku např.možného nočního pomočení? Budete s sebou brát nepromok. podložku, nebo spoléháte, že jsou na to v hotelu připraveni? A co takové záchodové prkénko nebo nočník?:-) nevím, kam bychom to všechno dali, už tak to bude sáhodlouhý seznam...

Jo a ještě bych potřebovala zjistit, zda se na Kosu jezdí v taxiku bez autosedaček, nebo zda je potřeba objednat nějaký spešl taxik s autosedačkama, byla bych moc vděčná za informace:-)

Taky výletujeme

Před dětma jsme vždy procestovali půjčeným autem nebo lodí polovinu dovolené... Teď z těch 12 dnů urveme 2 dny pro výlety.
Před 3 lety jsme byli na Kosu se švagrovou a celkem se třemi infanty. Potřebovali jsme tudíž 8místné auto. Byl to problém, ale dalo se. Otázku bezpečnosti nemá význam probírat :) Do auta jsme se narvali pohodlně, ale dva kočáry už nepobral. Tak jsme prostě dvojčata nosili. Nám to za to zpestření stálo. Pravda švagrová, válecí a smažící typ, úplně odvázaná nebyla :)
Vloni jsme na Krétě sehnali v pohodě auto i tři sedačky. Prohlédli jsme památky, semtam se vykoupali. Přestože jedno dítě cestu problilo, líbilo se nám to všem. I ty památky je bavily.

Výlety

Obrázek uživatele PetraN

no ono to taky závisí na věku a počtu dětí...ono třeba tři děti znamená půjčit si v půjčovně to největší a tím pádem taky to nejdražší auto... a kolikrát ne všechny půjčovny jsou takto vybavené..my vloni na Ibize oběhly tři půjčovny, než jsme sehnali auto kam se dozadu vejdou tři děti...půjčovné na den bylo stejné jako u obyčejného sedanu na tři dny...
taky sladit schopnosti a zájmy dětí různého věku je kolikrát náročné, protože nabídka výletních cílů v místě pobytu je vždy nějak omezená ...takže na letecké dovolené razím zásadu jeden výlet za týden stačí..ony se děti unaví i plaváním a řáděním v moři/bazénu
větší výletování necháváme na dovolené, kde máme vlastní dopravu a tím páídem auto kdykoliv k dispozici

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

tak nám se osvědčilo to střídat.Jak v zahraničí,tak v Čechách-jeden den válecí,pohodový,druhý den víc výletní.Jednotvárnost by nebavila nikoho z rodiny.I při válecím dnu v Bulharsku byla večer aspoň delší procházka po poběží.Bylo to moc fajn.Holky,úplně vám závidím,hned bych jela taky.Krásně si to užijte!!!

Pro Jonku - je to trochu

Pro Jonku - je to trochu nebezpečná metoda, nám se moc nevyplatila, ono těm našim starším dětem ten pobyt a hlavně zůsob "nehnout se z letoviska" zůstal :-)) Nudila jsem se na fleku, když byly malé a ony by byly nejradši, kdybych se nudila dál i když byly starší... Když byly starší, lákali jsme na tůry, aktivnější trávení dovolené a nechtěli, popřípadě to jen "vydrželi"...Měli zažité, že se dělalo jen to, co bavilo je..
U těch malých je hodlám tahat na tůry a po kultuře odmala, ať si zvykají, že není dovolená jen pro ně, ale taky pro rodiče a hlavně, ať si na tenhle způsob trávení dovolené (aspoň části) zvykají a ať se jim zalíbí :-)

super!! To my teď dali na

Obrázek uživatele KaterinaAd

super!!
To my teď dali na začátku března Dubaj, 6 hodin letu a jsem starší minimálně o 5 let. Nejsem zápecník, já se ale strašně bojím:-), a nejvíc mě dojímá, když sedím v salonku, za 10 minut odlet a oni dají do zpráv leteckou katatrofu (už se mi to stalo dvakrát), to úplně šílím a hned po nástupu do letadla žádám šampaňské:-))))))))))))))))
Já jsem rozhodně neměla na mysli kulturnosti, to bych si s tou smečkou fakt nelajzla a neužil by si to nikdo, spíš nějaký výlet na lodi, řecký večer atd....však uvidíme, co nám hotel nabídne:-).
Loni to bylo s dětma jednoduché, večer kunovali, ráno vyspávali, sotva jsme stíhali snídali, pak vlezli do bazénu, za hodinu a půl jsme je vylovili (moře nee, ale v Turecku jsme měli blbé, velké kameny a hned hloubka), boj při obědě, boj při usínání, hodina a půl v bazénu a večeře:-))))))))))))))))))))))). Ani mi ta jednotvárnost nevadila, prostě pohodička. Snad se tomu aspoň přiblížíme:-)

KaterinaAd

Ahoj Katy,
cestovatelka nejsem, naopak děsný zápecník a můj muž mne mimo Evropu nedostane. Můj akční rádius je max. 4 hod. letu :-)
Výlety neděláme od té doby co máme děti, takže z každého letoviska znám jen hotel..... a to jsem dříve tímto způsobem dovolené opovrhovala.... ale když vidím ty děti, jak se spokojeně celý týden placatí v písku, staví šílenosti, řádí ve vodě:-)
A koukat na ty otrávené děti, tahané po kulturnostech.....to nemusím, užila jsem si to před nimi a budu si to užívat, až s námi nebudou jezdit:-) Však oni si do toho sami dorostou. Razím heslo spokojené děti, spokojení rodiče:-)
Jinak naše komorní brněnské letiště se s pražskou šíleností a charterovými odlety zásadně v nočních hodinách nedá srovnat. Zde odlet vždy v kulturní hodinu a stačí hodka předem:-)
Víno můžeme velice, společnost vítáme:-)

Jonko, tak nejhlučnější bude

Obrázek uživatele KaterinaAd

Jonko, tak nejhlučnější bude bezpochyby ta naše trojka:-).
My letíme z Prahy, ale pravděpodobně zase přes VIP salonek, nesnáším to stepování na letišti 2 hodiny předem, navíc když to máme 5 minut od baráku:-))).
Moc se těším, až se seznámíme, určitě nám jako zkušená cestovatelka pomůžeš s tipy třeba na výlet...a posedíme u vínka..teda jestli se nebudeme vnucovat.
Už se zas těším o něco víc:-)))

Jonko

díky za odpověď. Taky jsme zmlsaní řeckomilové. Už se těším, až děti povyrostou, a začneme zase jezdit bez jídla a jíst v tavernách. Protože v hotelích přece jen řecká klasika dostává na frak :)

Odpovědi

Tak postupně vítr:
na Kosu nám jednou foukalo jednou ne, létáme vždy ve stejný termín přelom června a července. Je to sázka, můj muž vítr potřebuje na sport, já ne ale zase chci k moři....:-)

Na Krétě nám fučelo tak, že celý týden byla červená vlajka....

KaterinaAd:
Jedeme též od Blue style, bylo nám šumák od koho, muž vybral konkrétní hotel z osobních důvodů a ten uměla jen tahle cestovka. Letíme z Brna, tak sraz až v hotelovém baru:-) Poznávací znamení, nejhlučnější dvojky široko daleko :-)

Naše hotel zkušenosti z Kosu:
Byli jsme na Kosu v Akti beach od Fischer, nic moc, mega kolos jídelna průměr.
Pak Mitsys od Exim tour, mezonetový prostorný pokoj, výborná kuchyně, spokojenost:-)Pozor jsme zmlsaní.....jezdíme v podstatě jen do Řecka, jinde nám nechutná....

Jonko

v jakém hotel přesně jste byli na Kosu? My byli před 3 lety v Gaia Village, má rodinné pokoje. Díky :)

Jonka, tak to se potkáme!

Obrázek uživatele KaterinaAd

Jonka, tak to se potkáme! Odletame myslím 24.6....letime s blue style

Jonko

Obrázek uživatele Gábina_4000

Jonko, prosím, na Kosu Vám nefoukalo? Příp. jaký měsíc jste tam byli,děkuji za info

KatkaAD

Omlouvám se, že vstupuji do této diskuse, pro KatkuAd, letíme do stejného hotelu ma přelomu června/července:-)
Jinak z ostrovů /Kos, Kréta, Zakythos, Samos, Thasos, Rhodos/ se nám nejvíce líbilo zatím na Zakynthosu létáme z Brna, takže omezený výběr/, ale s 3 detmi je problém sehnat hotel, takže letos jedeme už po 3tí na Kos.

My máme Řecko jako

My máme Řecko jako nejoblíbenější cílovou destinaci. Nejvíce se nám s dětmi líbilo:
Rhodos - hotel Virginia http://www.virginiahotel.gr/
Kréta - hotel Phaedra Beach http://www.phaedrabeach.com/
Kos - hotel Archipelagos - ale zde tedy pozor jsou oblázky !!

Děkuji za rady tak jsme

Děkuji za rady tak jsme nakonec vybrali Zakyntos,tak snad to bude v pohodě.Š.

Katko

Obrázek uživatele Gábina_4000

Katko, prave jsem psala mail a vraci se mi,mas plnou schranku.

ahoj Katko :)

Obrázek uživatele Lenka Zámečníková

tenhle hotel vypadá moc dobře,na takový jsem ani nikde předtím nenarazila ? nevím proč :( my jsme byly taky poblíž hlavního města Kosu,víc na sever....co mě absolutně překvapilo,byl hrozný nepořádek když jsme chodili pěšky do města..to jsem ještě snad nikde neviděla..a co mě ještě zklamalo,bylo moře..do Řecka jezdíme rádi,ale sem nechce už ani můj manžel..možná že to někomu nevadí,mě to třeba vůbec nevadí v Chorvatsku,ale tady jsme vlezli do moře kde se to tvářilo písečně,udělali jsme dva kroky a řezavý kameny do nohou,že jsme přemýšleli že si půjdeme koupit ještě boty do vody.při vylézání je to fakt příšerný.o dětech ani nemluvím,těm se tam nechtělo pak vůbec a přenášet je přes to s vlnou v zádech....holky pak chtěli už jen do bazénu,což mě dost mrzelo,ale teď už vím,že jedině někam kde je opravdu jen písek,aby si to užily i děti.jo a černý okraje moře od chaluh,jak se zvednou vlny,rozvíří se dál do moře,takže to pořád ze sebe sundaváte..takže asi tak :) ale jinak vzduch je tam parádní,není takové horko protože tam pořád fouká větřík,což je dost příjemný :)

Katko

počítám, že máš informace z první ruky :) Trochusi mě uklidnila, že TS přebírá "veškerou" kapacitu. Informace zatím jsou totiž, jak píše Moli. Že kapacita bude nižší. Potvrdilo mi to už pár CK. A ohledně Zakynthu se mi stalo už začátkem ledna, že nebyly letenky (na červen). My ve firstu nakonec nic nevybrali, takže last. Uvidíme.

Gamper - se 2 přistýlkama v Řecku problém není. Vloni jsme se zapotili, protože jsme potřebovali dvě přistýlky a postýlku pro infanta. Ale pro tu už místo v pokojích nebylo.
Ale sehnali jsme :) Byli jsme na Krétě, ale rušnější hotel i letovisko, takže to Ti doporučovat nebudu. Nebyl to náš šálek kávy, ale pro skoro čtyřleťáky pohádka.
Předloni jsme byli v Gaia Village na Kosu. Ten můžu doporučit, ale neznám Vaše požadavky ...

Kos je pro někoho vyprahlý, ale je plný památek a je tam pořád, co dělat. Zakynthos, Lefkada, je spíš o plážích. Trochu nuda.

Nepíšeš, v jakém termínu chcete letět, zda BS či AI. Pokud bez stravy, obecně klidnější ostrovy jsou Karpathos, Kefalonie, Samos. Vždy ale záleží na konkrétním letovisku a taky období. Nelze zobecňovat.
Končím, děti píšou za mě :)

Katko

Obrázek uživatele Gábina_4000

Katko,my byli loni ve vedlejsim hotelu,tak jestli chces nejake info, tak rada poskytnu,tulipan73@seznam.cz

Lenko, co se ti prosím

Obrázek uživatele KaterinaAd

Lenko, co se ti prosím /rodině/ na Kosu nelíbilo? Já byla v Řecku jen jednou, ještě za svobodna, na pevnině a to jsem měla úplně jiné nároky, takže jsem vlastně vybírala naslepo. Hlavně hotel pro děti - vybrala jsem toto http://www.blue-style.cz/recko/kos/hotel-kipriotis-panorama-aqualand/.
Jen upřesním - ČSA končí s provozování charterových letů, veškerou kapacitu má teď travel servis - to jen pro upřesnění. Že to nejsou problémy:-). Prostě to byl nerentabilní podnik, proto skončili.

Zakynthos

Také doporučuji Zakynthos. Byli jsme v Kalamaki - chraněná krajinná oblast kvůli želvám - poprvé ve 4 letech a další rok znovu. Pro děti ideální pro mě super dovolená. Ale možná budete mít problém sehnat pokoj se dvěmi přistýlkami - problém Řecka obecně v hotelu. Letos mají cestovky nějaký problém s ČSA - udajně jim zrušila charterové lety a zůstal jen Travel servis, takže u nás byl letos Zakynthos už vyprodaný začátkem února....tak jsme koupili Turecko...uvidíme.

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

za mě Bulharsko,hotel Kotva,pro děti ráj,moře mělké.V sezóně dost lidí,ale třeba konec sezóny by byl v pohodě.

Pro Zuldu:Požadavky mame

Pro Zuldu:Požadavky mame spíše klidnější místo a vhodné pro děti.Děkuji všee za info

Katko

Obrázek uživatele Lenka Zámečníková

my byli v loni na Kosu a musím upřímně říct,že mě to trochu zklamalo :(..teda je fakt,že jsme se trefili alespoň na hotel s výbornou,prý vyhlášenou kuchyní :)

jinak pro gamper: před pár lety jsem byla na pevnině- Chalkidiki a naprostá spokojenost...letos bych taky ráda na Zakynthos,moje mamka tam byla a byla nadšená..tak uvidíme,ale je fakt že ty ostrovy jsou cenově někde úplně jinde,prostě spoléhají,že si nikde jinde nic koupit nemůžete :)

My loni byli koncem cervna na

My loni byli koncem cervna na Zakynthosu v Laganas. Naprosto ideální místo pro děti, melke, teple moře,průzračně modre, díky tomu, ze je to oblast chráněná kvůli karetam, tak tam nebyli vodní skútry a různé ty vodní banány apod., cisto a prestoze je to celkem maly ostrov je plny krásných zalivů s plážemi kde vubec nikdo neni. Cesta letadlem krátká, nejspíš poletime letos znovu.

Letime na Kos, ale poprvé,

Obrázek uživatele KaterinaAd

Letime na Kos, ale poprvé, takže reference nemám

Osobni zkusenosti nemam, ale

Osobni zkusenosti nemam, ale kolegyne, ktera dela v cestovnim ruchu, doporucovala spise kontinentalni Recko, rikala, ze neni to tam tak drahy jako na ostrovech a turistu mene. Ale na jmena letovisek uz si nevzpomenu.

-

Jaké máš požadavky, představy ?