Skip to main content

Nitroděložní tělísko

Posted in

Ahoj holky, uvažuji o změně HA, protože se již nechci cpát prášky (někdy zapomenu vzít, někdy nestihnu dojít k doktorovi pro nové balení a hlavně mám dojem, že je celkově špatně snáším – špatné nálady, menší chuť na sex apod.)

Přemýšlím hlavně nad nitroděložním tělískem. Chtěla bych nehormonální. Četla jsem, že je velmi dobrá GOLDLILY ale prý se už nedá v ČR sehnat?? Nebo jsem našla EUROGINE, GOLDRING MEDUSA, ale kdo se v tom má vyznat???

Určitě se poradím s doktorem, ale ráda bych předem věděla do čeho se pouštím :)
Díky za zkušenosti…
Saša

Tělísko vs libido

Ahoj holky, je možné, že se u mě vlivem hormonálního tělíska Mirena úplně vytratil veškeré libido? Doktor mi sliboval, že to bude lepší než s antikoncepcí, ale já se teda líp necítím. Naopak, je mi hormonálně naprosto hrozně, cítím strašně změny nálad, přibírání, chuť na sex 0. Vidim to tak, že buď si to nechám vyndat nebo si pořídím něco takového https://kamagraprodej.net/kategorie-produktu/pro-zeny/ Ale myslím, že bez vyřešení příčiny na tom nebudu o moc lépe.

goldlilly

ahoj,

taky jsem se rozhodovala o tělísku... Chtěla jsem Silverlilly... Můj gynekolog mě do hormonálního ani nepřemlouval, protože jsem v těhu prodělala trombózu a nebudeme již nic riskovat / i když hladina hormonů je v Mireně prý nízká/...

Objednal mi do lékárny asi 7 různých tělísek, abych si mohla prohlédnout /přečíst/ příbalový leták...

Nakonec jsem zvolila Goldlilly, sehnat se určitě dá... Zaváděla mi jej gynekoložka, která s ním má zkušenosti a má jsem již 2,5 roku spokojená...
Cena v té době i se zavedením asi 780 Kč... Mám z okolí zprávy, že toto tělísko k sehnání stále je...

Přeju, ať dobře vybereš... Každá jsme jiná...

Evča

Ginefix

Obrázek uživatele akinka

Ginofix jinak byl určitě dražší než tělísko který mi nakonec doporučila jako pro mě vhodné, takže z důvodu financí žeby třeba na něčem víc vydělala to určit nebylo

Ginefix

Obrázek uživatele akinka

Ginefix jsem chtěla z toho důvodu že se nějak připevní k děloze, ale když jsem o něj požádala gynekoložku (školenou na něj - z oficiálních stránek ginofixu)tak právě proto přichycení mi to nedoporučila. Říkala mi že se jakoby připíchne k děložní stěně a tělísko se vždy zavádí při menstruaci a že je děloha hodně prokrvená a z toho důvodu aby se něco nestalo ohledně krvácení (má to svoji logiku a nechala jsem si poradit) I co jsem četla na diskuzích tak je fakt že hodně holek si ho nechávalo dát třeba pokud gynekolog nějaké dny měl v nemocnici tak přímo tam...asi si myslím i ztohoto důvodu...

Ahoj, nečetla jsem dřívější

Ahoj, nečetla jsem dřívější příspěvky. Mám Mirenu 4 roky a maximální spokojenost. První měsíc jsem sice špinila, ale pak se to srovnalo a jsem bez menstruace, bez výkyvů nálad, bez jakýchkoliv problémů.

Marion,

Obrázek uživatele LadaVac

určitě vím o období,kdy bych měla mít menstruaci / mám Mirenu 6 let a menses nemám/,poznám to taky podle protivnějších nálad a chutí,ale není to nic extrémního.Já to měla takto ale i při menses.Obávám se,že jestli máš stavy fakt hodně špatné,že to Mirena zcela upraví.Možná zmírní,ale spíš bych se poradila s doktorku o stavech jako takových.

Mensturace

Můžu se zeptat, když při hormonálním tělísku není menstruace (myslím pravidelnou klasickou), opradu se vám to neodráží v náladách a stavu?

Já zatím beru HA, ale už mě od toho dost lidí z oboru zrazuje a tělísko by možná bylo řešení. Mé tělo se ale zmítá stále v nějakém hormonovém stavu a jen když beru nepřerušeně HA (dělám to max. jednou za rok, třeba když v době menses jedu k moři....), tak mám šílené stavy - psychické (stále brečím, i když zašlápnu mravence :-), jsem protivná, mám tendenci nevydržet sama se sebou :-)), ale i fyzické (jsem pořád taková nějaká nesvá) a hlavně stejně vždycky alespoň špiním. Když nechám proběhnout menstruaci, tak to ze mě spadne a jsem OK.

Má to také někdo z vás? Pokud jste si pak nechaly zavést tělísko, co na to tělo? Možná by to řešilo to nehormonální, ale pokud jsou větší rizika....děkuji:-)

Gynefix

Akinko, můžu se zeptat, z jakého důvodu Ti doktorka nedoporučila
Gynefix? Díky moc...

-

Mna od nehormonalneho moj lekar odhovaral. Zobrala som si tabletky, ze si to rozmyslim (netvaril sa nijak nadsene ani z toho hormonalneho), tak som citala kde sa dalo a nakoniec som si ho nedala.
Vela ludi ho zle znasalo a vzhladom k cene, sa mi to nechcelo skusat. Zavadzanie tiez nie u kazdeho v pohode a pri mojej traume z porodu. Nemat menstruaciu mi prislo skvele, ale bohuzial vela bab niekolko mesiacov menstruovalo v kuse a niektore ho zrusili kvoli nevyspytatelnemu spineniu. A aj tak su tam nejake hormony. Ale boli samozrejme aj baby, ktorym to sadlo a boli spokojne. Mne prislo jednoduchsie zmenit tabletky, ked nesadnu.
Moj gynekolog mi navrhoval vaginalny kruzok - zavadzas si ho sama raz mesacne a on ma s nim dobre skusenosti, tak nad nim stale rozmyslam, ze ci do toho ist alebo nie. Je to tiez hormonalna antikoncepcia.

Re:

Taky mám Mirenu, od nehormonálního mě můj gynekolog hodně zrazoval, že tam bývají větši komplikace když to tělo nepřijme atd., je to primář na gyn.odd. tak mu věřím. A co se týče těch hormonů-je jich tam o hodně méně než v tabletkách a hlavně se uvolní jen v děloze a neproudí po celém těle jako z tabletky, takže je to u mě fakt poznat - žadné bolesti hlavy, chutě, výkyvy nálad atd. S Mirenou naprostá spokojenost - kromě prvního měsíce než si na to to tělo zvykne, tak trošku pobolívalo bříško a nepravidleně jsem špinila, od druhého měsíce nevím že mám tělísko v sobě a nevím co je vložka :-))
Zavádění jsem měla první den po konci menstruace, takže v pohodě a jen to tak trošku štíplo, ano bylo to nepříjemné ale nic drastického, horší bude asi to vyndání...
Jo a s těmi čouhajícími vlákny - manžel je tam cítil tak mi je doktor na další kontrole přistřihl a v pohodě. Takže vše se dá řešit.

já jsem se k tomu odhodlávala

Obrázek uživatele akinka

já jsem se k tomu odhodlávala rok a půl :-)) zavádění se neboj, já se bála hrozně a strašně blbě všechno snáším...pročetla jsem snad miliony diskuzí :-)) fakt to není nic hroznýho (já rodila císařem takže jsem jak bezdětná) zavádí se to během menstruace kdy je to nejvhodnější.

Abys nemenstruvala tak musíš zvolit hormonální Mirenu (při nehormonálním menstruuješ normálně dál)

čouhající vlákna jsem ještě od pondělí nevyzkoušela :-))

samozřejmě jak každý tělo zareaguje nikdo neví... mě bolelo břicho jen po zavedení, včera už to bylo v pohodě a nic necítím...

Ach jo, taky o těísku

Obrázek uživatele be.st72

Ach jo, taky o těísku přemýšlím a mám v tom pěkný guláš. Jde mi o ochranu před otěhotněním, ale taky o to abych nemestruovala! Což jak jsme pochopila, zaručené nemám a i výskyt špinění je nevyzpytatelný, to mě mo nepotěšilo.
Taky se obávám problémů s čouhajícím vlákny no a zavádění během menstruace? Blé.
Tak moc nevím, jaké mám jiné možnosti...

Píchá :-D

Obrázek uživatele Spider17

Jelikož jsme v motorkářském gangu, často slýchám takové ty "klučičí" debaty a už několikrát jsem je slyšela, že manželka má "mašli" a ta je při pohlavním styku občas píchá :-D Já o ní taky uvažovala, hormonální mi paní doktorka nedoporučila, vzhledem k financím. Může se totiž stát, že ženě tělísko nesedne a bude nutné jej vyndat. Určitě je vhodné, poradit se s gynekologem, který doporučí vhodnou antikoncepci (s ohledem na věk, počet dětí, případné další těhotenství v budoucnu, zdravotní stav).

no já četla na emiminu v

Obrázek uživatele akinka

no já četla na emiminu v diskuzi ohledně Mireny že si na ní dost lidí stěžovalo že ztloustly :-( každopádně zavedení je u všech tělísek stejný (je to nepříjemný ale nic strašnýho a to jsem velkej "bolestín" :-) )

a co jsem četla tak u mireny by měl být stejnej hormon či dávka hormonu jako v Cerazet (nevím jestli to píšu správně) to je ta antikoncepce která se dává při kojení

Já mám mirenu a

Obrázek uživatele lucka1974

Já mám mirenu a spokojenost....menstruace žádná nebo špinění.....Mám jí 2 roky,výkyvy nálad mám standartně,rozežranost taky....nic se po zavedení tělíska nezměnilo...."o))))

Katko,

Obrázek uživatele LadaVac

neboj,zavedení je otázkou minuty a rozhodně porod je větší zážitek a žádné konce nevisí,to by musela být hodně nešikovná doktorka:)

Dobrý den, mám Mirenu skoro

Dobrý den,
mám Mirenu skoro rok a taky jsem s ní spokojená. O "visacím konci" vůbec nevím a přítel taky ne:). Zavedení je nepříjemné, ale trvá jen chvilinku. Pokud jde o dávku hormonů, je prý Mirena 80x slabší, než HA. Hanka

Mně doktorka taky

Obrázek uživatele KaterinaAd

Mně doktorka taky přesvědčovala na Mirenu, ale odradilo mě to zavedení a pak visící konce:-)),ale půjdu do ní, protože já a pravidelnost HA nejdou dohromady.

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

nemám zkušenosti s nehormonální,ale už 5 let mám mirenu,nemám menstruaci,výkyvy nálad žádné ani chutě/ tedy tělískem to nebude,spíš rozjedeností:)/,vše úplně v poho.

určitě se porad s doktorem já

Obrázek uživatele akinka

určitě se porad s doktorem já si ho nechala zavést ted v pondělí ze stejného důvodu že jsem nechtěla do sebe rvát prášky (po porodu jsem po původních začala přibírat a další mi způsobovali hrozný výkyvy nálad) šla jsem tam s tím že chci Ginofix (moje gynekoložka je na jeho zavedení školená) nedoporučila mi ho a nabídla jiná nehormonální, nakonec mi doporučila Gold T (nehoronální) a nebo mirenu (hormonální) - tu jsem ale nechtěla.