Skip to main content

autoškola

Posted in

ahojte,je mi třicet a jelikož mi už děti vyrustají a jsou soběstačný mám víc čas na sebe ...toužim po řidičáku už deset let ve velkým městě versus MHD tam jsem to neřešila, ale tady na malém městě ano......nemám ale nervy na to učit se z manželem a poslouchat kecy jak huntuju auto:-)))a vzadu sedící děti který ječí mamíí co deláš tak jed jako to dělá táta...to jsem zkusila a víc odmítám:-))))jsem nervařka...nemám nikoho kdo by mě jinak naučil jezdit...takže....
TI CO JSTE SI DĚLALI PAPíRY NĚKDY V POSLEDNÍCH PETI LETECH...jak se vám autoškola dařila dělat z novýma podmínkama atd. jaký jste řidiči a pokud jste byli jak já že jste šli do autoškoly tzv.rovnou z obýváku jak dlouho vám trvalo sebejistě nastartovat vyrazit a nikoho nezabít včetně sebe

děkujuuuu ahojky Zuzi

Kato

Ty mafiane silnic jsi uzasnaa!gratuluju ja taky pujdu ted jeste nemuzu ale uz mam schozeno 37kilo vejdu se za volant!konecne!jsi me guru az to prijde spojim se stebou pres mejl muzu??a vysaju s tebe vsechny info!!!

Katko, moc gratuluji.Před

Obrázek uživatele Nika1

Katko, moc gratuluji.Před 11ti lety, když jsem se přestěhovala do Brna, tak jsem tvrdila, že po Brně nikdy jezdit nebudu. Dneska si nedovedu představit, že bych byla bez auta. I to Brno jsem dala.

Test zdatnosti

Test zdatnosti - něco takového se dělá???? Tak to bych byla v autoškole doteď. Sice v provozu jsem jezdila asi dobře, protože na zkoušky mě nechali naposled, aby prej komisař se mnou nesrovnával, ale parkování vůbec, couvání....haha. Parkovat jsem se naučila velice rychle sama, bydlím na sídlišti, kde na jeden barák o 60 bytech vychází cca 12 parkovacích míst....chodila jsem domů klidně z dalších zastávek MHD pěšky, protože jsem blíž nezaparkovala. Brzy mě to přestalo bavit a narvu se ve městě do každé díry :-).

Jinak to "jiné" auto ošahá člověk docela rychle. Na co jsem si ale ani za 5 let nezvykla, je, když má auto zpátečku jinde, než jsem zvyklá:-D Gratuluji moc!!!!!!!!!!!!!!

Mám to!!! :-)

Obrázek uživatele katyvypl

Ahoj Zuzí, tak jsem dnes úspěšně absolvovala závěrečné zkoušky! :-) Testy byly v poho, na ty jsem se připravovala 3 měsíce a jízdy tak půl na půl, nejhorší byl "test zdatnosti" na cvičáku - jezdit dokola osmičku a couvání mezi kužely zprava, pak zleva a nakonec podélně, uf, to byl děs. Ale jízda po normální silnici a ulicích byla v pohodě. Jsem ráda, že jsem do toho šla. Teď si ještě musím pořádně osahat to naše domácí auto (je mnohem širší než cvičné v autoškole a navíc je to nafťák, takže prostě nezvyk) a pak snad hurá samostatně na nákupy. ;-) Katka

Zuzko,

Obrázek uživatele LadaVac

mám sice řidičák od 18 let,ale řídit jsem začala v 31 letech,když byl dvojčatům rok.Jednak mě už nebavilo pořád čekat na manžela,až nás doveze ke kemarádce si pohrát a jednak jsem si říkala,že pro budoucí přijetí do práce je to dnes už vedle PC a jazyka,základ.
Naši auto nikdy neměli,jsou vášnví turisti,takže zkušenosti nulové.Mám naštěstí manžela,který mě hodně chválil a nedělal vědu z toho,když mi to nešlo.
Začala jsem jezdit fakt krátký,známý trasy a hlavně vedlejšíma cestama.Postupně jse to vytrénovala až na hlavní,nejela bych teda třeba do Prahy,ale provoz Hradcem Králové zvádnu na pohodu.Sama jsem s dětmi jela na dovču na Seč atd.V práci jezdím méně,mám obavu z cizích aut,ale vím,že je to jen psychický blok.Na druhou stranu jezdíme po klientech do takových vesniček,kde se člověk naučí otočit i na metru.Zase je fakt,že nemám problém to nechat na kraji vsi a dojít,když si nejsem jistá nebo nějakého chlapa požádat o zacouvání a podobně,nehroutím se z toho ,že nejsem řidičská hvězda.
Určitě do toho jdi,kup na auto "Z" a zkoušej to.Zvedne to sebevědomí a pomůže v soběstačnosti.
A jak říkal vždy můj manžel,je´d tak,aby to odnesli jen plechy ana tykašleme,hlavně,abys byla tyx a děti v pohodě.takže se držím vpravo,aby šílenci,co i vesnicí potřebují jet 70 měli prostor,ale já si jedu podle svých možností.

Ahoj Zuzko, řidičák mám už

Obrázek uživatele LucieR

Ahoj Zuzko, řidičák mám už víc než 5 let, ale nové testy už se mě týkali. Nějak moc těžké nebyly, dostala jsem plný počet bodů, i přesto, že v průběhu autoškoly mi zrovna moc nešli. Sehnala jsem si CD prográmkem, byly tam všemožné otázky a vyhodnocení, špatné odpovědi opakoval...seděla jsem u toho 2 večery před zkouškou a uměla jsem všechno. Můj učitel byl známí nervák. Ale i to jsem přežila. Před tím jsem nikdy nejezdila. Myslím, že zrovna ty to zmákneš levou zadní. Přeji hodně štěstí.

PS: nejvíc mě samozřejmě v autě štval přítel, buzerovat mě přestal po té, co jsem ho před šraňkama vyhodila z auta, pak už byl v klidu :)
...jo a řadit jsem se naučila ještě v autoškole - tedy abych byla objektivní - pracovat s řadící pákou :)

:-)

Obrázek uživatele katyvypl

Děkuju moc, zrovna jsem došla domů z dalších jízd - vždycky mi pak ještě tak hodinu trvá, než to všechno vstřebám... :-))) Ale opravdu zjišťuju, že s další a další jízdou chápu a stíhám více úkonů zároveň. :-D Ty závěrečky mě ale děsí ve snech už teď - mamka mi pořád říká, že mám být v klidu, že když je neudělám napoprvé, udělám je na podruhé nebo potřetí - ale kdo by to asi tak platil, když jen za dostaveníčko inspektora zacáluju 700,- kč a za přistavení auta dalších 500,- ...........! Katka

týýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýjoooo

týýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýjoooo ty jsi dobrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!já ještě ne ale dojde na to....jsi totálka machr OZÝVEJ SE MI JAK TO POSTUPUJE A AŽ BUDOU LÍTAT ŠPUNTY NA ZÁVĚREČKY ...DRŽÍM PALCE:-)))))))

Ahoj Zuzí, nedá mi to a musím

Obrázek uživatele katyvypl

Ahoj Zuzí, nedá mi to a musím se zeptat, zda jsi do toho šla po hlavě a absolvovala tu autoškolu. Já totiž jo. :-) Teda, ještě do ní stále chodím a závěrečky jsou v nedohlednu, ale už chodím na jízdy a kupodivu to tak nějak zvládám - já, histerka, která zavírá oči při sebemenší "krizové" situaci... :-))) Katka

pro vatemu :-)

Obrázek uživatele niccina

samozřejmě,že řadit jsem uměla i dřív,ale konečně mi auto při řazení neskáče...chápeš?

Jéé, to se tak hezky čte...

Obrázek uživatele katyvypl

Jéé, to se tak hezky čte... Musíme to taky zvládnout! ;-) Katka

autoškola

Ahoj holky a Tome,tak taky trošku přispěju.Byla jsem holka z města, byla jsem zvykla že se všude dostanu autobusem i s kočarkem.Ale po pár letech bydlení jsme zvolili se z města odstěhovat a jít na vesnici.Kde nebylo vubec nic a vše bylo nutné jet autem.Dost jsem se tomu bránila,bála jsem se že to nezvládnu.Ale manžel stále jezdil za praci a byl cely den pryč a jezdil domu až večer.Přišla doba kdy maléj musel nastoupit do školky a mě nezbylo jak si udělat řidičak.Byla jsem už podruhé těhotna ve vysokem stadiu.Manžel mě přemluvil at to alespon skusím.Přihlásila jsem se do autoškoly na malém městě.Ale po nějaké době mi došlo že mě defakto nic nevisvětlili a nic nenaučili.A tak manžel našel autoškolu v Praze kde mi to domluvil.Nastoupil jsem tedy na přestup do Prahy.V Praze to bylo užasne vše ukazali a byli velice ohleduplni a vždy když jsem něco nechápala tak mi instruktor předvedl.Naučil mne vše a to tak dobře že jsem uspěla napoprve a řidičák udělala.Ještě dodám že jsem měla zavěrečne skoušky stanoveny na 17 březen před osmi lety.No termin skoušek jsem nestihla.Volala jsem do autoškoly že jsem v porodnici a narodil jse mi druhý syn.Skoušky mi odložili o 14 dni.Potom jsem bez problemu jela ke skouškam s manželem a dvoumi dětmi a s miminkem v náruči.Instruktor byl vedouci autoškoly a seděl vedle mě když inspektor řekl at nastoupim a zadal mi trasu kterou jsem znala.Po zavěrečne jizdě mi podepsal papiry k vyřizeni řidičaku a manželovi popřal štěstí a řekl at mi koupí velký bezpečný vuz.Po vydani řidičaku ktere trvalo 30 dni.Mi manžel nabidl at řídím ale po cestě domu jsem toho vyslechla tolik že jsem ho poprosila abych mohla jezdit sama.Od té doby jsem jezdila sama vždy jen par kylometru do školky s klukem.Věděla jsem že takhle se musim spolehnout jen sama na sebe a tak mi to vyhovovalo.Dnes po osmi letech jezdim v pohodě i s velkym 9 mistnym tranzitem.A mame 6 děti a jezdim jak snimi tak i sama.Křížem krážem po celé republice i do Bulharska jsem řidila.Neboj se a jdi do toho a musíš jen prostě jezdit,jezdit a jezdit.Držím palečky Denisa

-

Jasne, chod do toho.
Ja som si sice vodicak robila v 18, ale jazdit som zacala viac az ku koncu rodicovskej s detmi, dovtedy len velmi prilezitostne a nie sama a bola som zastankynou hromadnej dopravy. Posledny rok s detmi som mala aj vlastne auto. Pred nedavnom sme jedno nase auto predali a ja som bola skoro mesiac bez auta, od vcera mame nove a ja som zistila, ze som auto-fil. Vcera som sa citila ako v raji pri soferovani, mala som uz riadny deficit.
Tiez uz byvame mimo mesta, ale aj v meste s autom bolo tolko veci jednoduchsich, mimo mesta som o dost volnejsia vo svojich planoch a tiez casovo efektivnejsia, zariadim sa sama a nemusim nahanat manzela.
Zacala som jazdit najskor zname trasy, niektore som zo zaciatku odmietala a zariadila si to inak. Knofliky v aute neovladam niektore ani teraz, viem si zapnut svetla, blikacky, klimu, kurenie, stierace, nastavit zrkadielka a zapnut radio a ostatne nepotrebujem. Otvorim si kufor a natankujem, ked treba. Zo zaciatku jazdenia som to urcite vsetko nevedela a dnes su veci,ktore ti naskocia nastavene ako pri poslednej jazde, ale v najhorsom mam predsa mobil a keby nie, tak vacsinou ide niekto okolo, tak rozhodne nebudem sediet ako kopka nestastia a cakat, ze sa to nejak vyriesi a v najhorsom budem za blbu, ale s vyriesenym problemom. Su veci, ktore nezvladam ako manzel, ale hlavne, kto necvici, ten sa to nikdy nenauci.
A moja mamina si robila vodicak az po 50 a zvladla to.
Intenzivne soferujem asi 2,5 roka a doteraz si vravim, ze som mohla s detmi aj skor:)

DĚKUJU VŠEM VYTISKNU SI TYHLE

DĚKUJU VŠEM VYTISKNU SI TYHLE DISKUZE A BUDU SI JE DOKOLA ČÍÍÍST.-)))

nikdy není pozdě :)

Obrázek uživatele Lenka Zámečníková

ale co mi radil každý,nikdy se nepřiznávej,že sis to už někdy zkusila..oni to navíc poznají...sama to vím :)prostě zatloukat zatloukat...a co je hlavní,je to sice horší,ale já jsem nejvíc ráda za to,že jsem se učila autoškolu v Praze,vím že mě pak už nic nepřekvapí,kámoška se učila na vesnici a doteď jí do města nikdo s autem nedostane ani za nic...ale vyjezdíš se neboj,mě to trvalo zhruba půl roku a troufnu si jezdit po celé republice...já jezdím ,,zatím''jen 7rokem,ale myslím si,že jsem na úrovni mého manžela,který se nebojí ani o své děti,když jedu s nima sama někam daleko :))

Jdi do toho!

Já si dělala řidičák ve třiceti. Připadala jsem si při těch jízdách hrozně natvrdlá, trvalo mi, než jsem byla schopná stíhat všechny úkony zároveň a ještě sledovat provoz (autoškolu jsem dělala v Praze). Ale zvládla jsem to. Pak jsem pár let nejezdila, a když jsem znovu začala a měla už i svoje auto, tak jsem si zaplatila pár kondičních jízd se svým učitelem z autoškoly, který mě učil tenkrát řídit. Ten mi vysvětlil i nastavení těch čudlíků v autě, jak se bere benzín atd. A pak jsem prostě jezdila a to vyježdění nějakou dobu trvá. Dřevákovi jako já určitě víc než rok. Také jsem měla několik tras, které jsem "uměla", a pak jsem postupně přidávala další a další. Parkování byl další oříšek, ale taky už je to lepší. Na začátku jsem se jednou tak dlouho marně snažila zaparkovat, že zastavil kolemjedoucí muž, který se už se na to nemohl dívat, vystoupil z auta, se slovy "podrž mi to, já ti to zaparkuju" mi podal cigaretu, kterou právě kouřil, a auto mi zaparkoval.
A teď už jezdím jako drak se třema dětma, po Praze už zabloudím jen občas, zaparkuju, už jsem odřídila i trasu do Tater. A řízení mě baví, ráda si zazpívám s rádiem nebo CD, užívám si cestu krajinou, když je hezké okolí. Takže nikdy není pozdě začít, jdi to toho. Ale počítej s tím, že pokud nejsi génius, tak si prostě někdy budeš připadat jako blbec :-)

Moje mamka si dělala řidičák

Moje mamka si dělala řidičák až po 40.ce a také to zvládla! Dělali jsme ho spolu, když mě bylo 18:-) Sice dodnes jezdí pomaličku, ale jezdí...

Hlavní je jezdit a jezdit a jezdit - je to jen o zvyku a tréninku. Já se minimálně ještě půl roku po získání řidičáku klepala, když se mělo někam jet a říkala jsem si, že to snad nikdy nepřejde - ale čím víc jsem jezdila, tím to bylo lepší. Couvání a parkování mi dělalao problémy delší dobu, ale dneska už snad můžu říct, že celkem obstojně vycouvám - ale narozdíl od chlapů mi to trvá mnohem déle:-)

Neboj se, s řidičákem budeš svobodnější a přinese ti to více možností. Hodně štěstí:-)

mejl od autoškoly...

Dobrý den

myslím , že máte zbytečné obavy. Moje mamka jezdila stylem že znala jenom volant , výhled předním oknem ven a zařazený druhý rychlostní stupeň . Dneska jezdí jako drak i do velkých měst jako jsou např. Pardubice. Druhou zkušenost mám s mojí kamarádkou , které to taky trvalo trochu déle a to hlavně proto že se i bála. A dneska jezíd po Praze bez problému. Po zkouškách to chce jezdit a jezdit.

Někomu to třeba trvá déle ale naučí se každý.

..strašně mě to láká...a hlavně si ulevit deset let lítám desítky kiláku pěšky týdně..o práci nemluvě...Káto pojd dotoho semnou.-)))

Katko néééééééé....potřebuju

Katko néééééééé....

potřebuju samé kladné příspěvky...:-)))))))....mluvíš mi z duše....ale nestraš!!!!!:-)))

POTŘEBUJU PODPORU:-))))))nebo se na to vybodnu:-)))))

Ahoj, také patřím do

Obrázek uživatele katyvypl

Ahoj, také patřím do kategorie neřidiček, bydlíme na vesnici, 3 děti na krku a já mám prostě strach a hrůzu si řidičák udělat, takže jsem závislá na ochotě a času ostatních, případně na autobusovém spojení, které je ale příšerné. Sbírám odvahu, protože teď půjdou dvojky do školky a já budu ještě rok doma, ale ten strach!!! :-( Ach jo. Obdivuji všechny mamky-řidičky. Mám dojem, že kdybych si udělala papíry už v 18, bylo by to na pohodu, teď vidím strašáky všude - hlavně skrz ty děti. Katka

:))))))

...jsi machrrrrrrrr já bojim bojim

p.s Pavli po dvouch letech už "umíš" řadit??????:-)))))promin chlámu se ja idiot!!!!!to se nedá naučit dřív???:-)))))))

ahoj

Obrázek uživatele niccina

mám řidičák dva roky,není to hrůza,oni jsou na to školení,mě se zeptali,jestli jsem někdy seděla za volantem...po mé negativní odpovědi mě pustili nejdřív na trenažer a pak teprve do auta...
nyní po dvou letech řízení,jsem opatrný řidič,nastartuji bez potíží,už jsem se naučila i řadit:-)))..mám naučených pár tras a ty jezdím,do práce,k babičce do obchodu,k doktorovi...ze začátku jsem jezdila fakt opatrně,40-50 km i mimo město...ale už jsem macho :-)))
u mě řidiřák byl nutnost,bydlíme na dědině...
jo dodnes je pro mě opravdu velký problém zaparkovat do garáže...a celkově takové ty manévry...parkování,couvání,otáčení...pro mě katastrofa...
ale řídím a to je důležité...při parkování se snažím vybírat místo,kde mám aspoň z jedné strany volno...
ale řekla bych,že je to aji mým přístupem..nemám řízení ráda,je to nutnost,pro někoho je to relax,ale pro mě ne,raději jedu na kole,nebo busem...

Pavla

jo a ještě říkám,že když dali řidičák mě,dají ho každému...