Skip to main content

Koho budete volit?

Obrázek uživatele jarnem
Posted in

Tak mě napadá, že jsme tady ještě neprobírali našeho případného budoucího prezidenta.
Jak jste na tom vy? Já volila Karla a znovu volit budu.
Jarka

Jadie třeba mě Zeman

Jadie třeba mě Zeman překvapí, bude kultivovaným prezidentem hájícím zájmy všech občanů s morálním kreditem. Pak si řeknu - super prezident, škoda jen, že se snížil k takové kampani.. Uvidíme. Zatím to tak bohužel nevypadá...Ale asi není nic, co bych si víc přála :-)

ja vim, jak jsi to myslela,

ja vim, jak jsi to myslela, ja reagovala na tvou vetu:

A něco pro mne jiného je nebýt nadšený z našeho prezidenta a něco jiného je uvažovat o tom, že ho nepozvu na státní návštěvu, to je teda rozdíl..

ze tisk o necem uvazuje, to pro me neni az takove meritko..muj nazor. A myslim, ze uz zbytecne slovickarime:-)zdalo se mi, ze tady zeman dostal min protstoru, tak jsem to chtela trochu vyvazit:-)

Jadie, to, že to byla jejich

Jadie, to, že to byla jejich media, jsem psala v prvním příspěvku: "jak se kriticky vyjádřili Němci a Rakušané, jejich tisk nedoporučuje pozvat Zemana do jejich země."

mas pravdu, kazdy, koho to

mas pravdu, kazdy, koho to zajima, si jednotlive vyroky muze dohledat sam a nema smysl to sem vsechno tahat. Chtela jsem proste nabidnout jiny pohled. Uvidime, co prijde a jaky bude Zeman prezident. Pokud bude prezidentem spatnym, rada priznam sve spatne rozhodnuti:-)
Ale btw: ze Zemana nepozvou na statni navstevu uvazuji nemecka media, nikoliv tamejsi vlada. Ta, pokud vim, vydala prohlaseni uplne jine.

Jadie - já bohužel nemám

Jadie - já bohužel nemám encyklopedické znalosti výroků z kampaně nebo z diskuzí :-(
Na co si vzpomínám - diskuze o Benešových dekretech v televizi, přímo Zeman řekl KS : Mluvíte jako Sudeťák (v mých očích jasný vzkaz národu - pozor, fašista, Němec..) Nebo nevím, jestli přímo Zeman nebo jeho tým - že má manželka KS hákové kříže ve svém sídle (později odvoláno, že sídlo jim už 300 let nepatří a Zeman prohlásil, že to byla chyba jeho týmu - ale opět pro mne jasný vzkaz - pozor fašista, později odvolaný, ale ne všichni to odvolání přečetli, že?) Nebo ty letáky : Kdo nevolí Zemana není Čech (opět potvrdil jen, že má horlivý tým..chudinka on za to nemůže) Takže kdo ho nevolí jsou co? Nebo lež o tom, že KS chválil i Posselt, mluvčí sudetských Němců, ten dementoval, že by se kdy vyjádřil (opět pro mne pozor národe bojuje za Sudeťáky..) Zaznělo toho víc ale nejsem politolog ani novinář...A pak názory, které zazněly týkající se smyšlené nacistické minulosti KS, od nich se Zeman pokud vím nijak nedistancoval..Nedistancoval se ani od výkřiků svého týmu během diskuze : Fašisto na KS... Je to trochu vysilující to sem přepisovat, asi někde jsou zdroje toho, co Zeman a nejen on řekl bez toho, že bych to sem musela přepisovat.
A něco pro mne jiného je nebýt nadšený z našeho prezidenta a něco jiného je uvažovat o tom, že ho nepozvu na státní návštěvu, to je teda rozdíl..

Havvah: A muzu tedy vedet,

Havvah: A muzu tedy vedet, jaka protinemecka hesla Zeman pouzival? Ja ted netvrdim, ze nic takoveho nepadlo, jen se mi zrovna nic nevybavuje. Spis mam pocit, ze tuto protinemeckou kampan zase spise vytvorila a nafoukla prave protizemanovska media a odstartoval ji sam Karel svym nepravdivym vyrokem o dekretech. A PS: negativni reakce nemeckeho a rakouskeho tisku me opravdu neprekvapila, urcite by jako prezidenta radeji videli Karla.

Kalanka: To je prave oazka,

Kalanka: To je prave oazka, zda je ci neni ta medialni masaz vinou KS. Vzhledem k jeho vazbam na majitele nekerych listu ho muzu s touto kampani spojit prave tak, jako jini spojuji Zemana s inzeratem v Blesku, napriklad. Ale podotykam, ze takoveto spekulace opravdu nemam rada, je to jen pro priklad. A co se tyce toho projeveni nazoru novinaru a vztahu zprava vs. komentar. Ano, proti komentari, takto oznacenemu, nemam vubec nic. Ja mluvim o veskerem zpravodajstvi napriklad na idnes.cz nebo lidovky.cz, ktere proste bylo po celou dobu kampane jednostranne zamerene. Ja jsem standardne pravicovy volic, ale platky, ktere jsem vyse uvedla proste nejsou "mym" tiskem. Je to bulvar, o to nebezpecnejsi, ze se oznacuje za seriozni tisk.

Jadie to by musela být

Jadie to by musela být zmanipulovaná i zahraniční média, mrkni na idnes, jak se kriticky vyjádřili Němci a Rakušané, jejich tisk nedoporučuje pozvat Zemana do jejich země..Třeba http://zpravy.idnes.cz/reakce-nemecka-na-antinemeckou-kampan-milose-zema... a je toho víc..Výňatek třeba : "Ne jako odplatu, ale z důvodů odstrašení. Kdo si myslí, že se volební boj musí dělat s protiněmeckými hesly, měl by vědět, že Berlín nebude předstírat, že se nic nestalo. Neměli bychom akceptovat, že se nenávist vůči Němcům stane novou normalitou v evropské politice," uzavírá deník, který patří nejvlivnějšímu německému mediálnímu koncernu Axel Springer.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/reakce-nemecka-na-antinemeckou-kampan-milose-zema...
Já si třeba vůbec nemyslím, že by KS byl ideál, já jsem se k jeho posouzení třeba co se týče minulosti vůbec nedostala a to kvůli tomu, že jeho protivník nebojoval čestně a mně ta špinavá kampaň na prezidenta k osobě prezidenta nesedí a tak, nebudu se opakovat..
Já bych si přála, aby náš národ vypadal v očích Evropy kultivovaně a to stal se naprostý opak..

Chapu, ze ta masivni podpora

Chapu, ze ta masivni podpora KS ze strany medii a osobnosti mohla nekomu lezt na nervy. I me koncem kampane lezla. Bylo to prehnane. To ale neni vina KS.
K te opozicni smlouve - to je proste zakladni popreni principu, na kterem stoji nase parlamentni demokracie. Vetsina vytvori vladu a zbytek tvori opozici. Opozici, ktera touzi koalici ve vladnuti nahradit, takze vladu hlida jako ostriz a kritizuje jeji chybne kroky. Opozice vladu hlida. Pokud toto nefunguje a namisto toho nastoupi jakasi delba moci, je vsechno spatne. Jesteze V.Havel proti tomu brojil (viz jeho podnety Ustavnimu soudu).
Znovu doporucuju dokument Vladneme, nerusit. Velmi podnetne.
P.S. K tem mediim: Vyvazenost medii nespociva v tom, ze nemohou prezentovat vlastni nazor, ale ze nazor musi byt oznacen za nazor a ne za objektivni informaci. Media si kazdy vybirame dle sve orientace - pravicovi ctenari MF,LN,HN, levicovi Denik,Pravo, Halo noviny. To je uplne normalni. To je ta vyvazenost - existuji ruzna media s ruznymi nazory a to je v poradku.

Tady (a nejen tady) se

Tady (a nejen tady) se neustale mluvi o Zemanove spinave kampani. Ja, ac v jinych vecech s Katkou taky naprosto souhlasim, si nemyslim, ze kampan MUSI byt nutne "spinava", ve vetsine pripadu to tak vsak bohuzel je. Me spis udivuje, jak jednoznacne to kritikove Milose Zemana vidi. Tak za prve, ne vse, co se pod tim oznacenim spinava kampan skryva, je dilem MZ. Jak uz tady nekdo psal, taky nemam rada, kdyz se veci oznacuji takto siroce a obecne. Media pod oznacenim spinava kampan prezentuji vse od vyroku Klause mladsiho na rodinu KS az po inzerat v Blesku, tj. vcetne veci, ktere od MZ a jeho volebniho tymu nevzesly. Ja v zadnem pripade netvrdim, ze Zemanova kampan byla naprosto cista, myslim si ale, ze se tady meri dvojim metrem. Jak uz nekde nekdo trefne poznamenal (bohuzel uz si nepamatuju zdroj), kdyz rekne nepresnou informaci Zeman, tak lze a manipuluje, pokud se toho sameho dopusti KS, tak se spletl, nepamatuje si nebo nevi, protoze spal...
Spinavou kampani jsou vsak, podle me, nejen nepresne ci zkreslene informace podavane pred volbami (nejen!) Zemanem, ale taky dlouhodoba predpojatost a nevyvazenost vetsiny medii ve prospech KS (z nichz nektera vlastni jeho kamarad Bakala). A je pak na kazdem, jestli se necha vice ovlivnit smyslenou inzerci v Blesku nebo dlouhodobou masazi vetsiny medii. Ja myslim, ze sice oboji tem kandidatum nejake hlasy prinest mohlo, ale nakonec diky tomu o hlasy spis prisli, tak, jako u me.
Ja nejprve nemela v umyslu jit volit ani jednoho, ale ne proto, ze by pro me oba kandidati byli tak neprijatelni, bylo to proto, ze by mi ani jeden z nich jako budouci prezident v podstate nevadil. Nakonec me ale ta protizemanovska masaz zvedla a sla jsem dat MZ hlas. Co opravdu nedokazu pochopit je, jak se tady (myslim v CR, nikoliv na tomto foru) dela z KS temer buh a uplny symbol cestnosti, pravdy a lasky a ja nevim ceho. Kdyz uz se ohanite minulosti (viz opozicni smlouva), zkuste si dohledat take nektere kauzy kolem KS z 90.let. Neni to nic sloziteho, ale media to za vas bohuzel neudelaji, proc by to taky delala, kdyz to neni v jeho zajmu.. Mimochodem taky by me zajimalo, co je na opozicni smlouve tak demonickeho a zvlastniho. Praktiky, ktere jsou s ni spojovany, se dely pred ni a deji se i po ni a to dodnes. Mam pocit, ze se to pouziva jako nejake zaklinadlo, pokud je potreba rict neco proti Zemanovi. Opozicni smlouva, potahne nas na Vychod (taky zadne konkretni veci, proc by to tak melo byt). No nic, chtela jsem rict, ze me rozhodnuti nakonec ovlivnilo to, ze kolem KS byl vytvořen naprosto neopodstatněný kult cestnosti, moralni cistoty a dokonalosti. A to proste neni pravda, viz jeho minulost, myslim 90. leta. Aby to nevyznelo nejak spatne, ja ho mam vlastne docela rada a cenim si dobrych veci, ktere udelal, ale vadila mi ta disproporce v jejich prezentaci. A mimochodem ted po volbach jsem se jen presvedcila o tom, ze jsem nejspis udelala dobre. Nejruznejsi diskuse plne nenavistnych utoku proti "vidlakum, buranum a duchodcum", kteri Zemana volili, prohlaseni tzv. umelcu, ze Zeman neni jejich prezidentem, to je nejaka demokracie? Jasne, kazdy ma pravo rict svuj nazor, ale Zeman proste je jejich prezidentem, a tim, ze tohle tvrdi podle me urazeji jeho volice a jejich nazor. Taky prohlaseni typu mohli jsme zacit od zacatku a vybrat si novou cestu, ale vracime se zpet. Proboha od jakeho zacatku a co je na KS noveho? Vzdyt je v politice uz leta a v poslednich sesti letech ministrem a ted i prvnim mistopredsedou vlady!
Omlouvam se za ten elaborat, ale nejak uz to muselo ven:-)Jana

Havvah, to s temi temnymi

Havvah, to s temi temnymi proudy, ktere vyvolava Zeman a Klaus, je velka pravda. Ale to video jsi asi spatne pochopila - ta scenka s Hitlerem se v posledni dobe na internetu pouziva jako podklad pro nejruznejsi stiznosti - pro vyhru Zemana ve vobach, predtim me to pobavilo, jak se H. rozciluje nad zrusenim tramvajove linky 13 v Brne ... rozhodne to nema evokovat zadne spojeni KS s nacisty probuh (vzdyt je to navic na jeho podporu, ne naopak).
Ta pasaz s tim "to jsem rovnou mohl kandidovat i ja ... treba taky lidi zapomneli, kdo jsem" je naopak velmi trefna - protoze minule ciny kandidata jsou preci naprosto zasadni, to je to, co uz vykonal a pro me je to nejdulezitejsi pro volbu daneho cloveka. Narazi to na zde zminene nazory, ze opozicni smlouva je veci minulosti nebo ze nekdo nevi, proc to bylo tak spatne. To, ze dobre zname nasi minulost, je klicem k neopakovani stejnych chyb v budoucnosti.

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

mám to stejně jako Vlaďka,slyšela jsem chvíli v sobotu projev našeho nového prezidenta,který opět začal urážkami novinářů, kampaní KS atd....a raděj jsem to vypla a jela s dětma do bazénu.
Jestli je to názor většiny,taky se musím přizpůsobit a sama jsem zvědavá,jak se to bude vyvíjet.

souhlasím s posledním

Obrázek uživatele Vladkax

souhlasím s posledním odstavcem!
Jinak když začly volby, říkala jsem si, že bych kousla kohokoliv, jen ne Zemana. jeho způsob komunikace a nadzařenosti mi vadil už před lety.
Výsledky respektuji, nic jiného mi stejně nezbývá...

:-((( Kalanka: Ach jo, asi

:-((( Kalanka: Ach jo, asi budu opravdu mimo proud, to video mě opravdu NEPOBAVILO. Ba přímo mě eklovalo :-( Třeba ta pasáž, jak tam H. říká: To jsem mohl rovnou kandidovat já... Nebo vůbec to spojení s H.. Ten člověk tu může zkoušet dělat cokoliv a stejně vždycky dojede nejspíš na to, že si ho spojíme (nebo velké množství lidí) s něčím podobným, s čímž nemá nic společného ( a mohli jeho příbuzní jak chtěli bojovat proti H.) Nepobavilo mě to stejně jako nějaká !legrační" relace, kdy tuším Mareš na Evropě volal někomu skutečnému se jménem Beneš a chtěl od něho dekrety..TOHLE mi zavání tím nejhorším dnem..A někdo se u toho fakt baví??? Jestli tohle průměrnému Čechovi přijde směšné, tak pak jsem mimo proud a to je pak jasný, že nechápu kampaň a jsem z ní moc smutná....A štvalo by mě to i u kohokoliv jiného v podobné situaci...Tohle mi bude asi nějakou dobu trvat, než rozdýchám..:-(

Ještě - Katka Ad píše: "Kampaň je boj a čistá není nikdy." To je i to, co psala předtím Lucka V. a co mi hodně pomohlo to všechno pochopit, Už akceptujeme, že kampaň na prezidenta nemusí být čistá, ba že může i hodně špinavá, to mi ani náhodou nenapadlo, že by to tak mohlo být, asi jsem teda úplný idealista...

Ještě jsem dnes četla: Mikuláš Bek, rektor Masarykovy univerzity:
"Prezident Masaryk byl připraven jít proti tomu, co byly temné pověry české veřejnosti v té době. Zastal se například českých Němců. Dělat takové věci je podle mne závazek pro prezidenta. Myslím si, že Miloš Zeman naopak v posledních týdnech nadbíhal temným pudům české veřejnosti a já budu sledovat, zda tato skvrna bude blednout či nikoliv."
Nejsem sama, co vidí, že Miloš coby prezident nemá formát a kde je tedy poslání a morální kredit prezidenta??

Také si myslím, že to paní

Také si myslím, že to paní KaterinaAd napsala dobře. Ještě bych dodala, že příznivci KS si nechtějí přiznat, že volby neprohrál na tom, že by Zeman měl špinavou kampaň, na kterou by se chytli voliči, ale že zkrátka KS mimo jiné nedokázal oslovit se svou absurdní kampaní (fialové číro) starší voliče, kteří to nepochopili a čekali něco jiného, takže nebyla to chyba Zemana. Navíc KS nedokázal přijít s pro voliče zajímavými tématy. I mě spíš Zeman toou svou trochu úskočnou kampaní štval, myslím, že naopak v tom je to, proč KS měl nakonec tolik hlasů - rozdíl byl malý.

Trochu mi přijde, že se dělá, jako by KS zemřel, ale on je dál ve funkci ministra zahraničí a člena vlády, takže pozitivně může působit dál.

Další věc je, že žijeme v demokracii a můžeme si vybrat kandidáta podle čeho chceme (vzhledu, minulosti, manželky, kampaně, věku.. prostě jak chceme.) I např. v Americe rozhodují často totální nesmysly (viz pohled na hodinky v debatě atd..)

A jen dovětek: většina národa (jak se zde objevilo v příspěvku) Zemana nevolila, volila ho těsná nadpoloviční většina voličů, co přišli k volbám (rozdíl je v několika milionech lidí :-)

-

Taky už jsem nechtěla přispívat. Neskáču na nějaké manie, jak tu bylo řečeno. VV bych nikdy nevolila, u KS jsem měla jasno od začátku. Zemana a jeho stranu nemůžu, důvody už popsala Havvah a Kalanka, s těma se naprosto ztotožňuji. Přesto výsledek voleb respektuji, ale byl by pro mě stravitelnější, kdyby kampaň nebyla založena na tolika lžích. Tady prostě zafungovalo, že co je vyslovené jako první, je pravda. Lidi už nezajímá, že šlo o prokazatelnou lež. To mě dost zaráží. KS se k tomuto nesnížil a "doplatil" na to. Jasně, žádná kampaň není čistá, ale těch lží bylo moc. Zeman je svým způsobem geniální, dokáže manipulovat a používat věty přesně, jak je třeba. Takovou schopnost KS nemá.

katko

Obrázek uživatele Lenka Zámečníková

Líp bych to nenapsala :-)

pro pobavení

Obrázek uživatele Tomáš D

:-)
ale bohužel trochu umím německy, takže poslouchat Ádu a k tomu číst titulky neodpovídající mluvenému slovu, to nedám... a bez zvuku to není ono.
Nicméně dobrý pokus o vtip. A pokusy se cení!
Tom

Tak pro pobavení

Děkuju:-)

Obrázek uživatele KaterinaAd

Děkuju:-)

připojuji se, Katka to

Obrázek uživatele Peri

připojuji se, Katka to napsala přesně.

KateřinaAd

Obrázek uživatele Tomáš D

Překrásně napsaný, Katko. Mluvíš mi z duše. Zařekl jsem se, že k tématu volby prezidenta už ani větu, ale za pravdu Ti prostě dát musím :-)

A když už jsem to porušil, tak k opoziční smlouvě - pro Kalanku. Je to pro mě minulost, věc minulého tisíciletí, prostě dávná historie. Vůbec mě nenapadlo se při rozhodování, komu dát svůj hlas, zabývat opoziční smlouvou, nehledě na to, že to je v roli prezidenta zcela nepodstatná věc.

Tom

Občas mám z podobných diskuzí

Obrázek uživatele KaterinaAd

Občas mám z podobných diskuzí dojem, že přání lidí bylo jedno a pak "někdo" rozhodl a prezidentem udělal Zemana. Ne. 2,7 milionu lidí Zemana volilo a proto se stane českým prezidentem on.
Kampaň je boj a čistá není nikdy. Nijak zvlášť jsem to nesledovala, v době debat jsem uspávala děti, takže mé informace byly kusé a vzhledem ke zprostředkování mi přišly i tendenční /můj pocit/. Byl Zeman často za hranicí? Asi jo....popravdě si ale myslím, že pokud to někomu uškodilo, tak to bylo on sám, ne kníže.
A ještě jeden "můj pocit" - přijde mi, že lidi podlehli jakési knížetománii podobně jako před nedávnem mánii Věcí veřejných. Prostě najednou bylo šíleně módní označit se za voliče Karla a kdo snad se přihlásil k Zemanovi, shodil sám sebe. Ale podle výsledků se mi zdá, že to byli hlavně lidé, kteří jsou vidět, ti normální (rozuměj mediálně neznámí) měli názor jiný.

Opoziční smlouva

Já se třeba k opoziční smlouvě nemůžu vyjádřit jinak než jako naprostý laik - protže v té době jsem politiku ještě vůbec nesledovala - samozřejmě zprávy v tv, ale to bylo tak vše...

Já nevím, nevím, jak to vyjádřit, abych nebyla špatně pochopená - z dnešního pohledu mi přijde, že žijeme neustále v tak špatné politické situaci - viz. třeba vítězná strana voleb nemohla sestavit vládu, vláda se opírá o přeběhlíky, ba dokonce o obviněné z trestných činnů, různě se to tak komolí, dělají se paskvily ledasčeho, spousta afér současné vlády (nebo nedávné) - píšu to hrozně, ale chci tím říct, že co je na téhle situaci lepšího než třeba v době opoziční smlouvy? co tam bylo tak zásadního, že to bylo celé špatně a používá se to jako zaklínadlo?

Peri začala jsem se pisovat

Peri začala jsem se pisovat konkrétní případy, ale jsme na horách a mám s dětmi jen jeden pokoj a asi s tukáním do klávesnice neusnou :-))Přečti si třeba konkrétní výroky Zemana třeba na serveru lidovky :-)Tak zaklápím víko noťase a jdu je uspávat, chjo :-( Ale trochu mi to pomohlo se vypsat A SLYŠET JINÉ NÁZORY :-)

doplňovala jsem ještě svůj

Obrázek uživatele Peri

doplňovala jsem ještě svůj komentář, ale nepovedlo se mi to uložit. Já prostě neumím pracovat s tvrzením, že kampaň je špinavá plná nacionalismu a šovinismu, je to pro mě příliš obecné bez konkrétních příkladů. A fakt si myslím, že tohle zobecňování ničemu nepomůže, ani mladým, pokud si to budou pamatovat. Ať si radši pamatují konkrétní činy nebo slova, která daný člověk udělal a řekl a podle nich se rozhodují.

Peri

Obrázek uživatele Lucka V.

jo moc hezky řečeno. Přesně tak. Prostě bude prezident, většina lidí si to přála a čas ukáže, zda to byla volba dobrá nebo ne.

Jí osobně jsem moc ráda, že jsem měla možnost vůbec volit namísto toho, abych v telce koukala jak ho volí hrstka vyvolených. Sice nevyhrál můj kandidát, můj se ani nedohrabal do 20%, ale bylo fajn vybírat a mít možnost to ovlivnit.

A že nám volby pokazila media :) To snad ne. Media působí na náš život na každém kroku. A je myslím jen na nás, co si s informací vybereme, jak moc se necháme ovlivnit a zmanipulovat :)

Lucie, nechci se zastávat ODS

Lucie, nechci se zastávat ODS a TOP 09, ale nezaměstnost v současné době trápí celou Evropu. My patříme k zemím, které jsou na tom v tomhle směru ještě dobře (dle procenta nezaměstnanosti). Severní Čechy jsou problémové ve více směrech bohužel už delší dobu.

Alena_24: Taktéž nedokážu

Alena_24: Taktéž nedokážu posoudit pověst KS v zahraničí. Mě přesvědčil spíš jako člověk - tím, co dělal za minulého režimu (finanční podpora českého disentu), pracoval pro V.Havla, kterého si vážím, poskytl nezištnou pomoc mnoha lidem (např. Ivanu M.Jirousovi poskytoval zdarma byt). Klidně buďte domácí typ, na tom není přece nic špatného :)
Jen bych se ráda zeptala na ten názor voličů Miloše Zemana na opoziční smlouvu a tehdejší dobu vůbec?
P.S. Holec si ty hloupější lidi mohl odpustit, to bylo zbytečné. Nechci nikoho urážet, jen jsem s ním sdílela ten pocit zděšení při těch oslavách Zemanova týmu - fakt to působilo jako čtvrtá cenová.

Reflex

Obrázek uživatele LucieR

byl vždycky těžce pravicový časopis, byla jsem dlouho, opravdu dlouho jeho velkým čtenářem, ale v posledních letech je to fakt bulvár. Po výsledcích voleb jsem si říkala, kdo první nám bude tlačit, že jsme si zvolili Zemana, tak jsem prostě pivní národ. To vážně jiný důvod mít nemůže? To je tak neskutečně povrchní. Já třeba kašlu na to, jakou ženu má Karel, ale třeba reprezentativní mi přijde stejně jako Zeman. Ale i to mi je jedno. Mě prostě netáhnou Schwarzenbergovi názory. A že to tady se Zemanem odneseme?? A ví se v Praze, jak to tady s ODS a TOP09 odnášíme v severočeském kraji? Ví se, jakou máme nezaměstnanost a když už práci seženeme, jaké máme platy?

To taky nevím Peri, max. 14

To taky nevím Peri, max. 14 dnů? To si tady přece lidi - a hlavně mladí - zapamatují, že je možné tu jen taky použít nacionalismus a šovinismus a že je to tu v pohodě a dokonce je to praxe současného prezidenta.. to nebude pryč za 14 dnů..

Havvah4,

Obrázek uživatele Peri

ano ovlivňuje to ovzduší asi tak max 14 dní po volbě, pak ještě bude chvilku dusno až složí slib a pak bude prostě 5 let prezidentem, jako byli před ním Klaus a Havel s tím, že věci, které udělá nebo řekne se mi budou líbit nebo nebudou přesně tak, jako dřív. Osobně jsem ho nevolila a nechtěla jsem ho za prezidenta, jen mi prostě přijdou ty emoce kolem toho trochu nepřiměřené.

Ali - trochu z toho pro mne

Ali - trochu z toho pro mne zní, že KS není náš...To je to, že podle mne je..žil tu do 11 let a vrátil se hned jak to bylo možné, cítí se být náš, ne Rakušan a pracuje v naší vládě... Někdo tu psal, že rodina KS financuje vzdělání českých vědců mladých v cizině..a těch věcí může být víc..tj. není mu líto financovat naše lidi z vlastní kapsy... Vystrkujeme ho jako "cizího" protože - nemluví dobře česky, ale on nemluví dobře ani německy, protože má VADU řeči..Je to tělesná vada nesouvisí s neznalostí jazyka.. A to je přece hodně důležité mít neformální kontakty venku, ne jen tak, ale nese to sebou pomoc našemu exportu tj. víc práce pro lidi a nejen exportu..Zeman bude mít mnohem těžší pozici, protože na Vysočině 10 let těžko navázal tyhle neformální zahraniční kontakty...Tj. tolik nám nepomůže (mj. obyčejným lidem k možnosti práce), ze začátku určitě ne a pak se uvidí.. Taky ho vystrkujeme, protože je kníže, což je cosi divného a knížepán byl někdo v Rumcajsovi :-)) Podle mne mu ten titul víc uškodil ve volbách než přilepšil..To všechno, co píšu, je podle mne neférové vystrkování a znevýhodňování člověka, který se x desetiletí snaží pro ČR ..Kdybychom ho kritizovali podle KVALITY práce, kterou odvádí, to bych pochopila, ale proč kvůli knížecímu titulu, vadě řeči atd.. To jsou podle mne podúrovňová kriteria..Většina by se ráda tolik nestarala o to, co se děje venku, ale to by nás přece znevýhodnilo..
Ne že bych byla nějaký úplný fanoušek KS, jen ho posuzujme férově v řadě s ostatními Čechy a pak ho - pokud to bude nutné, i odsuďme, ale jako našeho, jako Čecha a ne jako někoho ve vakuu mezi Rakouskem a Českem..

Lucko V.

Obrázek uživatele Olitwins

Ja jsem si NEmyslela, ze to byl tvuj nazor......teda dost by me to prekvapilo... :)

Ale prekvapil me i nazor, jak tohle lide resi, i ti do kterych bych to nikdy nerekla. Tak jsem to tu chtela napsat, at se kazdy zamysli, kdyz si treba jeho syn privede Nemku, treba a nebo cernosku.... Mmch, verim, ze tento nazor lide jako patrioticky vnimaji, takze nebylo to tak, ze bys spatne zvolila slovo...

mej se....

Já se určitě nechci hádat o

Já se určitě nechci hádat o tom, zda je Zeman zvolený správně nebo ne. Je pravda, že hodně lidí bylo zklamáno výsledkem z prvního kola a teď, jelikož pro ně nebyl vhodný ani jeden kandidát, tak volili podle podružných kritérií. Podle mě je to dáno tím, že už před prvním kolem je spousta "průzkumů", které poté média rozebírají a silně tím ovlivňijí voliče. Hodně lidí pak nevolí toho, koho by chtělo, nýbrž toho, kdo má např nějakou šanci, nebo třeba případného protikandidáta tomu nejvíc předem "jasnému" kandidátu. Nešlo jen o volbu toho chtěného, ale i o spekulace, zda má cenu mu hlas dávat. Já si myslím, že nám tyto volby zkazila média. K.

Vladkax a ostatní: nevím, zda

Vladkax a ostatní: nevím, zda to bylo na ČT24 v nějaké diskuzi, nebo v článku, ale mluvili tak o tom, že ani německy mu není rozumět a že rozhodně v zahraničí tak vážený, jak se tady o tom (kdo ví proč??? kde se na to přišlo??) mluví zase není.

Mě je zase smutno z toho, že spousta mladých, ale i ostatních lidí dává právě přednost tomu, že Schwarzenberg je údajně dobře známý v zahraničí - přikládají tomu nesmyslnou váhu...bohužel poslední roky každému záleží na okolním světe, ale na ČR už moc ne, viz kolik je u nás českých výrobců / zahraničních firem - vše rozprodané...samý dovoz, samé zahraničí....soustředmě se prosím na sebe, na to co je u nás a nekoukejme pořád kolem - toť jenom můj skromný názor, hold nejsem do světa:-) a už vůbec ne světová...:-)

ad článek v Reflexu

Obrázek uživatele Tomáš D

Ad článek v Reflexu... stačí si přečíst, do kterých časopisů Holec přispíval a hned je mi jasné, proč dokáže vyzvracet takovou smršť. Bulvár je bulvár. Holt většina národa jsou hlupáci... to jsme to dopracovali :-(

já jsem to myslela hlavně

Obrázek uživatele Vladkax

já jsem to myslela hlavně tak, že je mi úzko z toho, že Zeman zastupuje naši republiku, tím pádem vlastně mě.... Pan kníže sice nemá česky mluvící manželku,a není mu vždy rozumět, ale ve světě už myslím má nějakou vážnost, a tam mu myslím rozumí všichni.
Ty co volili Zemana nechci hanit, mě prostě jen velmi nemile překvapilo, kolik těch voličů bylo....

Oli

Obrázek uživatele Lucka V.

Já taky netvrdím, že to je můj názor. Z 80% lidí se kterými jsem o tom mluvila byla manželka prezidenta cizinka problém. Možná patriot nebylo vhodně zvolené slovo. Já osobně národnosti lidí neřeším, to přece víš :)

S tímhle se ztotožňuju:

Peri píše: Myslím, že osoba

Peri píše: Myslím, že osoba prezidenta v naší zemi se nijak výrazně nemůže podepsat na kvalitě našeho života. Já nevím Peri, pokud tenhle prezident vede kvůli svému zvolení špinavou kampaň plnou nacionalismu a šovinismu, tak to ovlivňuje ovzduší země a pak tedy i kvalitu našeho života..
Lucko V. díky za tvoje vysvětlení, pomohla mi co jsi napsala :-)
Ten můj největší problém je asi v tom, že spoustě lidí nevadila ta špinavá kampaň a považovali ji za menší problém než třeba to, že tu KS nebyl 40 let nebo že má německy mluvící ženu nebo třeba že je v současné vládě apod..Pro mne je důležitý čistý způsob boje a teprve pak zvažuju zbytek a naivně jsem si myslela, že to tak dělají všichni..
Jinak jsem přišla na to, co cítím, pro mne bude Zeman prezident, ale bez toho PAN, to pan nenávratně ztratil tím, jak nečestně bojoval..
Jinak někdo tu psal, že je tu spíláno těm, kteří volili Zemana.. Tak jsem to taky nemyslela, jen jsem zjistila, že ty, co volili Zemana nechápu a myslela jsem, že by mi to mohl někdo nějak vysvětlit, což se taky zčásti stalo, moc děkuji.

Jen maly komentar... Osobne

Obrázek uživatele Olitwins

Jen maly komentar... Osobne vubec nerozumim tomu, jak souvisi ceska/neceska manzelka s patriotismem. Ja si o some myslim, ze jsem velky patriot a zrovna tohle na me vubec nepusobi. Je prece nesmysl, ze kdyz nekdo si vezme cizince, je mensi patriot, a kdyz nekdo zil v cizine (mmch z rozhodnuti svych rodicu, nemohl to ovlivnit), tak je taky min patriot, absurdni.... Zijeme mimo jine v Evropske unii a jak urcite vsichni zaznamenali manzelkou prvniho prezidenta Masaryka byla Americanka - a taky neumela cesky.... Predstava, ze bych si mela rict, ze sanci mych deti stat se prezidentem (prezidentkou) zhorsi to, ze si treba vezmou za zenu/muze cizince me tedy dooost desi. Ale je to samozrejme jen stripek, ale stripek, ktery posunul detabu smerem k nacionalismu a to me vytocilo:) Vsichni by se nad timhle meli opravdu zamyslet.

Souhlasím s KatkouAD. Myslím,

Obrázek uživatele Peri

Souhlasím s KatkouAD. Myslím, že osoba prezidenta v naší zemi se nijak výrazně nemůže podepsat na kvalitě našeho života. Přijde mi nepřiměřené, když někdo řekne, že uvažuje o emigraci kvůli osobě prezidenta. Zeman určitě není osoba, kterou jsem si jako prezidenta představovala a ani jsem ho nevolila. Naopak např. Klause jsem si dříve vždy vážila a dnes jsem jen zklamaná. Tak třeba mě Zeman naopak mile představí.

Myslím, že hodně lidí jsou

Obrázek uživatele Lucka V.

Myslím, že hodně lidí jsou natolik patrioti že jim vadí první dáma co není češka, že kníže blbě mluví, že je ve vládě. Špinavá kampaň není pro většinu populace na světě žádné kriterium. Boj je tvrdý všude stejně. Každý vnímáme věci jinak a každý máme jiná kriteria zla. Já osobně mám problém s každým kdo měl něco společného s komunisty s minulým režimem. To je kriterium pro mě osobně tak důležité, že by mi vůbec nevadilo, kdyby prezidentem byl klidně cizinec :) A pro někoho takový důvod je stupidní, protože má jiné zkušenosti a jiná kriteria.

Volby byly spravedlivé, vyhrál ten koho volila většina a nezbývá než to respektovat. Jaký bude pan zeman prezident ukáže čas. Prezident u nás má jen malé pravomoci a na složení vlády to nemá extra vliv. Byl tak 10 let pravičák, ted tam bude levičák. Je to fuk. Bez změny sociálního systému nakonec stejně zkrachuje celá evropa. Polovina zemí se drží nad vodou z posledních sil a vytloukají klín klínem stejně jako ČR.

Naprostá většina lidí nejen v této, ale v každé zemi, se o osobnost daného člověka začne zajímat až když se rozběhne kampaň a pak se kolikrát nestačí divit. Krásná ukázka byly věci veřejné. Dnes se jejich voliči chytají za hlavu.

Určitě si nemyslím, že každý

Určitě si nemyslím, že každý volič Zemana je hloupý, to vůbec ne. Já dovedu pochopit, že vyloženě levicový volič, který má velký problém s Nečasovou vládou, si vybere Zemana. To, co nedovedu pochopit, je pokud si někdo vybral Zemana na základě toho, že strávil celý život v ČR, není bohatý (=je jedním z nás), má českou ženu apod. To jsou podle mě důvody nízké.
Mohla bych se jen zeptat, jak voliči Miloše Zemana vnímají období jeho vlády a opoziční smlouvu?

senátoři, politici

Obrázek uživatele Janact

myslím mají daleko větší "slovo", Katka mě předběhla...

mě zase mrzí víc, jak tady lidi, které jsem považovala za fajn, najednou osočují náš národ,...

Všichni, kdo volili Zemana jsou lháři a podvodníci, tak to na mě působí z Vašich příspěvků .... stejně tak černé prognozy - pokud nejste věštci nechala bych si takový závěr na dobu, až k tomu bude příležitost....

Každý máme jiný názor, ale přijde mi nehezké hanit, když má názor někdo jiný.... A paradoxně se tou tolerancí a svobodou projevu ohání ti nejméně citliví k názorům druhého :-(
V mém okolí volil každý někoho jiného a neřekla bych, že by byl pro to či ono hloupý, lepší, chytřejší nebo horší....

Každý prezident by přinesl něco dobrého i špatného pro všechny... Hlavní věc je, aby to bylo lepší pro většinu lidu.... ale to uvidíme, až později... Snažím se v každém vidět to lepší...

Více tolerance přeji všem!

J.

Myslím, ze roli prezidenta

Obrázek uživatele KaterinaAd

Myslím, ze roli prezidenta příliš precenujete, nejsme v Americe:-)

Z výsledku voleb je mi hodně

Obrázek uživatele Vladkax

Z výsledku voleb je mi hodně smutno, ani ve snu mě nenapadlo, že Zeman vyhraje. Myslím, že si to všichni hodně odskáčeme... hodně mě pobavil argument tady v příspěvcích, že je protivník Klause. To jsem se fakt musela smát.....

Re:

Já akceptuji výsledek voleb, i když mě to hodně zklamalo, ale je na výsledku je vidět jaká je většina českého národa - a tak se přesně Zeman choval v kampani - to co není zakázáno je povoleno, můžu lhát když mi to bude k něčemu dobré-pak se omluvím a stejně se na to rychle zapomene, pomluvím či dokonce přimyslím si nějakou očerňující lež na protikandidáta - než se to vyvrátí bude po volbách a když o tom budou noviny psát a vyvracet to - tak stejně stín pochybnosti na tom druhém zůstane, naslibuji cokoli i když vím že to nemůžu splnit-po mém zvolení už stejně bude jedno jeslti to splním nebo ne-však se z toho nějak vykecám...ještě bych mohla pokračovat, ale myslím že to stačí.
Ani kníže nebyl pro mě nejlepší kandidát, ale kampaň vedl dle mého čestně a nesnížil se k jednání MZ a jeho štábu. Před volbami jsem nebyla rozhodnutá, kdyby MZ vedl kampaň slušnou - možná bych volila jeho i přes to že jsem nezapomněla na to co už v politice "dokázal" a že toho bylo hodně pod čarou.

Čokoládo, Jani

Obrázek uživatele Tomáš D

Čokoládo,
ano všiml... hlavně na Novinkách. A taky toho, že takové výkřiky trhají rekordy v záporných hlasech. To je zase to, co pobavilo mě, člověk si pak lehce udělá obrázek o postoji ostatních diskutujících k takovým výkřikům :-)
Jani, díky za pochopení... ale nemá to cenu, já bych to raději ukončil, tady budeme se svými názory v menšině.
Důležitý je výsledek voleb.
Toto je můj poslední příspěvek k tématu volby prezidenta.
Hezký den všem!