Skip to main content

Moučnivka - POMOC !!!!

Prosím o radu zda máme nějaký jiný lék na moučnivku (mléčná kvasinka v ústech) než roztok genciánová violeť - jeden z kluků toho má celou pusinku a druhý den to natíráme vodičkou ,ale je to hrůza mám od toho oblečení atd. ... nemáte někdo vyzkoušené něco jiného ????? prosím moc díky za radu
Markéta

Ahoj, v srpnu jsem na stejný

Ahoj, v srpnu jsem na stejný dotaz odpovídala. Kopíruji radu od kamarádky pediatra z kliniky. Nizoral tbl. myslím není doporučovaný pro hepatotoxicitu. Raději se lékařky pozeptej,to vím zase od kožařky.
Ahoj,nedávno jsem se na soor (moučnivku) ptala pediatra a dávají Neocide gel (0,11% Octenidine) je určený k udržování hygieny v dutině ústní (lze koupit v lékárně). Velmi vhodný v případech vyžadujících zvýšené požadavky na ústní hygienu.Lze používat u dětí i kojících matek.Osobní zkušenost nemám. Helena

Ahoj, řešila jsem to s

Ahoj, řešila jsem to s tříletýma holkama v létě a nakonec nám skvěle zabraly Nizoral tablety - předepsala nám je holek doktorka, jsou pro dospělé, dětem se to rozpustí ve vodě a pusa se tím jenom vytírá. Do dvou dnů velké zlepšení a to jedna holčička vůbec nemohla mluvit a měla to i na rtech.

Tip nemám, protože dětem

Obrázek uživatele Halinka

Tip nemám, protože dětem zabrala genciánka. Spíš ohledně těch fleků - i na zaprané stačí nalít citronku a vše zmizelo.

neocid gel

Ahoj, my bojovali nekolik mesicu, pouzivali jsme neocid gel, na bradavky a klukum do pusinky, je to hnusny, ale zvykli si na to. Postupne to vymizelo. Ale chce to dodrzovat hygienu, mit zvlast rucnik na prsa a tak. Preju uspesny boj

plíseň

Obrázek uživatele Spider17

Moučnivku měl syn, bílý povlak až na rtech. Museli jsme hned do nemocnice, kde mu předepsali léky, jinak hrozilo poškození hlasivek. Určitě je dobré ji nezanedbat... a pozor, je vysoce přenosná. Jedná se o plísňové onemocnění, v pusince to pálí a svědí.

Probiotika Nutrolin

Používali jsme probiotika Nutrolin, normálně k dostání v lékárně.

která probiotika?

Petro, a která probiotika jsi prosím použila? Moučnivku už naše holky měly kdysi, ale kdyby to náhodou přišlo někdy zase..

InfectoSoor Mundgel

Ahoj, dobrý je InfectoSoor Mundgel. Je určený přímo na moučnivku, narozdíl např. od Mundisalu - ten je na bolest.
V Česku myslím není dostupný. Je volně prodejný v německých lékárnách. Možná by se dal sehnat přes net.
Jo a na bradavky je dobrý Pevaryl krém.
Držím palce, ať se tý moučnivky hnusný rychle zbavíte. Nás potrápila pekelně.

ve 2,5 letech

Ahoj,moje dvojčata jako malá miminka neměla moučnivku, prvně až ve 2,5 letech,dost mě to překvapilo. První holka měla bílé rty,povlak na nich a až když se to udělalo druhý den klukovi, tak už holka chraptěla,volala jsem MUDr.,tak nařídila ihned přijet....prý se moučnivka rozlezla ven na rty a na hlasivky, dostali nějaký prášek asi na 2 dny + Genciálku. Nemá se to prý zanedbávat,protože je ta moučnivka i v trávicím ústrojí, ale to jsem nikde neověřovala na netu atd. Ale takhle jsem to pochopila já,snad jsem to nezmotala,radši ověřte :-)
Serenka

Grepové jadérko

Obrázek uživatele HankaSe

My jsme vytírali pusinky výtažkem z grep. jadérka, pomohlo to.
Jsou na to i homeopatika Borax, ale ty nám třeba nepomáhaly...
Jo, to grepové jadérko naředěné: 10kapek do 2cl vody.Namotala jsem víc vaty na tyčinku a pořáddě vytřela.

Ahoj,mne pediatricka tiez

Ahoj,
mne pediatricka tiez povedala ze gencianku nie, presne sko pise Petra. Mali dostali mucnivku ked mali myslim 2 mesiace, je to desne neprijemne, dobre poznam.
Vtedy som im to natierala Mundisal gelom.
http://m.lekarna.cz/mundisal-gel-1x8gm/
Potom mi aj vypili mlieko/dali sa nakojit, inak nechceli, asi ich to bolelo.
Skore uzdravenie!
Eva

ahoj,

Obrázek uživatele Iris05

měli jsme moučnivku ještě na nedonošených, dávali nám na to nějaký roztok či kapky, bohužel si nepamatuju název, dávalo se to 3 dny,zkus se zeptat v lékárně, třeba poradí.

Zkus probiotika. Nám je

Zkus probiotika. Nám je doporučila dětská doktorka, dočetla se o tom v nějakém odborném časopise, je to novinka. Vzhledem k tomu, že děti probiotika ještě nesměly (podle výrobce probiotik byly ty probiotika pro trochu starší děti), vytřela jsem jim na radu doktorky pusu vatovou tyčinkou namočenou v roztoku s probiotiky. Během pár dnů byla moučnivka pryč. Funguje to na tom principu, že probiotika "vytlačí" z pusy moučnivku. Genciánka je podle výzkumů karcinogenní, já jsem ji raději nepoužívala.