Skip to main content

Kolik hodin spí (spaly) Vaše děti v cca 10 týdnech ?

Holky, kolik hodin v rámci 24 hodin spí (spaly) Vaše děti v podobném věku?

Malému je 10 týdnů a dnes je moc hodný. V noci spal 4,5 a pak po kojení 3,5 hodiny (nádhera) a po obědě spal 4 hodiny, tj. celkem 12 hodin. Nyní si tu zchrupnul cca 30 minut kolem osmé, ale kluci řvali, takže jej vzbudili.

I tak mi to připadá málo 12,5 hodiny v rámci 24 hodiny v 10 týdnech. To spí některé 2,3leté děti.
Co myslíte?
Děkuji.

Já už si to moc nepamatuji,

Obrázek uživatele LucieR

Já už si to moc nepamatuji, ale holky spaly hodně. Noc měly rozdělenou na 5 a 3 hodiny. Přes den spaly 2x a určitě 2 hodiny, možná i více. Dvojí spaní přes den jsem zatrhla až v 18ti měsících. Teď ve třech letech o víkendu spí po obědě 3 hodiny v kuse. Ale, měly spoustu obdobích, kdy jsem myslela, že je se spaním konec a to období většinou trvalo měsíc, někdy i dva.
Švagrové dcera nespí snad nikdy, je to malá upírka ;).

ahoj, necetla jsem nize.

ahoj, necetla jsem nize. kazde dite je individualni, nase deti spaly jeste mene...

Nejstarší dcera spala občas v

Obrázek uživatele Nika1

Nejstarší dcera spala občas v noci, od roku přes den nespala a v 6ti letech byla vzůru i do půlnoci ( ležela v posteli) a vstávala v 7 ráno. Vpubertě by prospala i týden.
Syn spal tak od 21hod do 7hod a v poledne do 7let.
Starší dvojčata byly spavci. Jen Maty musel mít flašku mlíka u sebe, ale do 5ti měsíců spaly celou noc a přes den 4 hodiny dopoledne a čtyři odpoledne. Do dvou let spaly i přes den.
Malá dvojčátka jsou nespavci. Ti už jako miminka nespaly přes den. Spaly po 15ti až 30ti minutách tak 3 - 4x za den a v noci pouze u prsu. Teď ve 14ti měsících je to čím dál lepší. Usínají kolem 20hod, Adélka spí pouze když je přitulená na mě a to spí celou noc až do 6ti ( 6:30hod), Adámek vstává mezi 7:30 - 8hod. Přes den spí hodinu. Teď spí mnohem víc než když byli miminka. Myslím, že každé dítě má jiný rytmus a dítě si umí říct zda je unavené nebo ne.

my jsme spavci :-)

Obrázek uživatele Janact

děti spaly takto malé podobně jako Kateřině - tj. po 3hodinách jedly a do hodinky zase usínaly...

ještě ve 2letech spaly 2x denně - 1,5hod před oběděm a 1,5hod kolem 15hod.

ve 3,5 letech jsme skončili s odpoledním spánkem.

teď jim jsou čerstvě 4roky a chodí spát kolem 20:30 a ráno vstávají kolem +-8hod. takže cca i teď spí ještě 12hod.
Jsme extrém, ale mají to naštěstí po mě, já také potřebuji svých min. 8hodin :-)

do školky nechodíme, takže si to rání spaní můžeme stále ještě dovolit.

ale je vidět, že těch 12hod spánku asi potřebují, protože když chodili v listopadu do školky tak vstávali ráno v 6hod a začali spát zase po obědě, vydrželi ty 2hod, o které dřív ráno vstávali.

Ale určitě je to individuální, stejně tak jako o dospělých. někomu stačí 5hod, pro někoho je 8h málo (třeba pro mne :-)))
J.

nepamatuji se, že by kdy

Obrázek uživatele Vladkax

nepamatuji se, že by kdy spaly 12 hodin :-) jedna holka byla celkem spavec - tedy lépe řečeno spala normálně. Druhá byla furt vzhůru. Nyní v necelých 5-ti letech spí 8 hod v noci a 1,5 hod ve školce. Doma po obědě nespí od 2,5 let. Sousedovic kluk v šesti letech spí min 11 hodin denně. tiše jim závidím.....

Dobrý den, naši kluci se

Obrázek uživatele Kateřina 459

Dobrý den, naši kluci se budili po těch třech hodinách, najedli a zase spali, stejně přes den i v noci. Ale nejstarší Tobiášek byl nespavec, přes den tak dvakrát 20 minut a jen řval :-) a v noci se budil po dvou hodinách, dávali jsme spát kolem sedmé a vstávali jsme taky tak, ani v kočárku nevydržel spát.

Ahoj

Obrázek uživatele Spider17

já myslím, že je to individuální. Malé děti mají spát 10 - 12 hodin. Myslím, že skoro tří měsíční miminko, které už vnímá okolí, nemusí prospat celý den, hlavně když bude spát v noci (nepočítám čas na krmení) :-) Řekla bych, že je to v pořádku... Starší dcera toho taky moc nenaspala, v roce už nechtěla spát ani po obědě, zato teď by chrněla klidně až do oběda :-)))