Skip to main content

Trhání nosní mandle-poradíte?

Moc zdravím při sobotním odpoledni. Tak nakonec po třech píchání uší se na ORL doktorka vyjádřila, že by byla pro vytrhnutí nosní mandle s tím, že finální rozhodnutí je na nás rodičích. Jednomu klukovi píchali ucho vloni na podzim, za 6m opět na jaře-pouze jedno a nyní po 6m opět již obě dvě.

Mluvila o Vinohradech. Pokud tam někdo byl na trhnání nosní mandle-můžete doporučit nějakého doktora? Či jste byli jinde a spokojenost?

A obecný dotaz-jaké máte postřehy a rady ohledně trhní nosní mandle. Nějaké tipy? Jak to Vaše děti zvládli-našemu je 4,5r.

MOC děkuji a budu ráda za každý příspěvek.
Jana

Ahoj, já jsem byla s dcerou

Ahoj,
já jsem byla s dcerou na nosní mandli 2x. Poprvé na Bulovce, když jí bylo necelých pět let. Byla jsem s ní v nemocnici, dobré bylo, že jsem mohly nastoupit večer před operací, druhý den po operaci nás pustili (nemám auto, proto jsem volila zůstat po zákroku v nemocnici).
Podruhé šla na krční mandle v 6,5 letech (letos v dubnu) a při té příležitosti jí vzali i nosní (částečně dorostla). To byla v Motole a nebyl žádný problém.
Od vyndání krčních mandlí je dcera zdravé dítě :-).
Jana

Byli jsme v červenci

na Kladně. Ráno v 7h příjem, v 15 hodin domů. Proběhla tu už diskuse, zkus dohledat. Syna (3 a 3/4 r.) po zákroku nic nebolelo, pamatoval si jen,že si hrál v herně a pak že foukal do balonku (narkoza). Celý pobyt v nemocnici prospal, ale jako jediný, ostatních 6 dětí bylo vzhůru, ale v pohodě. Odstranění nosní mandle nám doporučil ORL doktor. Tam jsem nás objednala, protože syn blbě slyšel. ORL doktor zjistil tekutinu v uchu a zvětšenou nosní mandli. Další projevy byly, že huhňal a dýchal pusou. Doma jsme kvůli tomu měli boj, přítel se zákrokem absolutně nesouhlasil, tvrdil, že kluk mluví normálně a spíš si to já namlouvám. Při operaci žádnou tekutinu v uchu nenašli, ale mandli měl velkou rozbředlou. Je fakt, že jsem díky tomu závěru byla na pochybách, jestli jsem udělala dobře. Ale po těch 4 měsících můžu odpovědně říct, že syn je daleko zdravější. Jeho ségra dvojče za tu dobu už po 5. marodí, z toho 4x ATB. On nic. Na jaře měl často podrážděný bubínek z rýmy, jednou i zánět ucha. To vše ustalo.

Ahoj, jdeme v lednu do

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, jdeme v lednu do Thomayerky, tam mají jsnad jako jediní v Praze nějakou metodu, kdy tu plochu po odstraněnené mandli nějak "omelou" a mandle pak nemůže dorůstat. Jeden den je jako příjem, pak se jde domů, nastoupí se ráno, udělají výkon a odpoledne pouštějí.

Ahoj, tak naše malá měla

Obrázek uživatele veruna

Ahoj, tak naše malá měla píchané ucho cca 10x a na trhání mandle nás nikdo neposlal. Vyšetřovali vám mandli na ORL? Dříve se to dělalo plošně všem, co měli častěji rýmu nebo píchané ucho, ale teď už se od toho ustupuje. Třeba moje máma to nemůže rozdýchat, že maj holky obě nosní mandli, že my všechny tři její dcery jsme je měly vytržené a bylo vše OK. Ale pokud vám to doporučili na ORL, tak bych do toho šla. Jak říkám, nám řekli, že malá má mandli hraniční, takže jsme čekali. Teď už skoro rok neměla zánět, takže nás to, doufám, mine. Věra