Skip to main content

Jizva po císaři-od kdy masírovat a mazat?

Jsme skoro měsíc po císaři a v porodnici říkali jizvu masírovat a mazat až po 6tinedělí. Nějak se mi to nezdá. Před 5 lety říkali něco jiného. To jsem mazala a masírovala hned.
Co Vám holky bylo řečeno?
MOC děkuji.

Tak ona je relativně malá a

Obrázek uživatele KaterinaAd

Tak ona je relativně malá a na dobrém místě, takže se zpravidla dobře zhojí i bez náležité péče.
Ale je dobré hodně promazávat, čímkoliv, nemusí to být nutně žádné drahé krémy, stačí modrá indulona a tlakové masáže - aby se uvolnila ta svrchní část kůže a nezůstaly srůsty. Prstem se stlačí jizva cca na 20 vteřin, pak se prst posune vedle a znovu po celé jizvě.
Já jsem byla minulý týden u fyzioterapeutky,aby mi zkoukla jizvu po té abdominoplastice a doporučila mi tejp..prostě klasický sportovní vroubkovaný tejp, na pět dnů, že si pěkně tu jizvu přitahuje nahoru a pracuje za mě (ale dá se masírovat i přes něj) a pak dva dny promazávat a zase zetejpovat. Takže kdo je línější jako já, stačí zalepit:-).
Já jsem teda dvojčata rodila už v roce 2009 u Apolináře, ale navštívila nás cca 2-3tí den rehabilitační sestra a dostali jsme papír s instrukcemi, jak pečovat o jizvu a břicho /posilování pánevního dna atd./...jo, jen kdyby na to byl čas, byla jsem ráda, že se napiju, najím a padnu

Jsem 8 měs. po porodu. Rodila

Jsem 8 měs. po porodu. Rodila jsem CS v Podolí a nikdo mi nic o mazání ani masírování neříkal tak jsem to nedělala a jizva vypadá hezky není ani moc vidět.

Před rokem říkali

Obrázek uživatele KovAli

masírovat po odpadnutí strupů. V porodnici jsem k tomu dostala i papír s přesným popisem "jak na to". Masírovala jsem vždy jen v rámci mazání po rychlosprše, na víc nebyl čas. Srůsty nemám, ale pořád mi tam ta jizva vadí, svědí mě a ještě je dost vidět (jsem 14m po porodu).
Ali..

Ja jsem s jizvou nic nedelala

Ja jsem s jizvou nic nedelala (mozna parkrat namasirovala, namazala) a mam ji prakticky neviditelnou. (2 roky od porodu).

Re:

Ahoj,tak mi v Nemecku radili taky hned (tedy jak to slo v ramci moznosti s bolestma a jak byly stehy ven..) masirovat a poradne..:).Martina

Po abdominiplastice mi řekli,

Obrázek uživatele KaterinaAd

Po abdominiplastice mi řekli, že začít s mazáním a masírováním jizvy po odpadnutí stroupků.

Nebyl čas...

Obrázek uživatele Spider17

Jelikož jsem byla hned od začátku na děti sama, na nějaké mazání a masírování jizvy jsem neměla vůbec čas :-) Jsem skoro 4 roky po porodu a není téměř vidět, kde byla. Záleží však na tom, jak dobře se člověku tělo hojí a někomu zůstane jizva opravdu dost viditelná. Dcera je po porodu skoro rok a neměla s ní dělat vůbec nic. I ona ji má pěkně srostlou...
Zdenka

-

Mně neřekli nic a já se na to docela vybodla. Kolotoč kolem dětí v porodnici mi zabral veškerý čas.
Masírování je hlavně prevencí proti srůstům a určitě od prvních dnů, ne až po 6nedělí. Jizvu mám hezkou, srůsty nemám.

Mne povedali ze mam masirovat

Mne povedali ze mam masirovat po tom ako mi sami vypadnu stehy (pred 1,5 rokom, mala som samovstrebavacie). Nemasirovala som nic pac nebol cas a jazvu mam iba tenulinku bielu ciarocku.

---

Obrázek uživatele Janact

tak já jsem už taky 4roky po císaři a tehdy jsem mazala a masírovala po vyndání stehů, tj. týden po porodu....

jizvu mám parádní, slabounkou, světlou čárečku, řekla bych, že při běžném pohledu neviditelnou....

koukám, že se mění lety názory odborníků asi na vše :-)

J.