Skip to main content

2 roky a kouše si nehty! - info od pediatričky

Posted in

Ahoj, prosím vás o radu! Klukům jsou teď 2 roky a v poslední době si jeden začal kousat nehty tak, že mu je ani nemusím stříhat. Dělají to vaše děti taky? Jak jste to řešili? Nebo je ještě brzo něco řešit a prostě to tolerovat než bude starší a pak opepřit, natřít nějakým hořkým lakem nebo co vše na to existuje? Děkuju!

Ahoj, tak jsem to říkala pediatričce a řekla mi, že kluci budou mít roupy, jak si prý děti koušou nehty, tak okusují i špínu za nehtama a dělají se z toho roupy. Prý existuje od zn. Mavala - prodává Fann - nějaký svrchní lak, který je hořký, ten mi doporučila, ten Morde x, o kterém tu píšete, prý obsahuje aceton a Bůh ví co ještě. Nestalo se vám že vaše děti, co si koušou nehty, měly roupy?M.

U nás holky od mimin cucaly

Obrázek uživatele privorova

U nás holky od mimin cucaly palce. Měly to fixované na souběžné držení takových Ikeáckých zajíčků za ucho v pěstičce. Zajíce jsme sebrali, jedna přestala, s druhou to ani nehlo :( Ta, co přestala cucat, si začala kousat nehty :( Pak se honily jednou po baráku, vysmykla zatáčku a jeden horní zub si zčásti urazila, druhý odumřel....a bylo po kousání. Okamžitě! :(
Ta druhá cucá palec stále, už má poněkud předkus, nic nezabírá, nevím jak na ní. Výhrůžku zubaře či rovnátek nechápe, jo - touží po trampolíně ! Tak leda jako s tím tabletem to zkusím..!
Ten hořký lak jim taky nevadil.
Chjo!

tak u nás nešlo o okusování

Obrázek uživatele Ifka123

tak u nás nešlo o okusování nehtů, ale oba si odmalička cucaly prsty. Syn palec a dcera ukazovák a prostředník.
Morde x nezabral, tak jsem ho poslala dál paní, které si dcera kousala nehty a prý to fungovalo.
Já jsem jim to prostě oblepila náplastí, klidně denně jsem ji měnila( to jim byl tak rok) a celkem to fungovalo :-) sem tam jsem na posílení "účinku" prstík smočila v bezinkovém octu - hodně čpí a bylo jim to nepříjemné.
Dcera skončila do týdne, syn do tří týdnů, později to dělal jenom když je hodně unavený nebo mě chce "potrestat" - jsou mu čtyři roky
ale bezva zafungovalo, když jsem řekla, že zubař, který trhá křivé zuby( které díky cucání bude mít), je starý a hrubý a má rezavé kleště.
skončil se zlozvykem :-)

Tak můj taťka si kouše nehty

Obrázek uživatele Kateřina 459

Tak můj taťka si kouše nehty celý život a ty jeho ruce...... kamarádky syn si je kousal asi ve 4 letech asi rok, prý měl nějaký v sobě nějaký blok ,který odbourali. Já jsem si je jako malá kousala a přestala jsem bylo mi asi 8. Nevím ale asi na to nic nefunguje, roupy jsme měli nyní ve školce u jednoho dítka tak jsem nechala kluky radši přeléčit Vermoxem.

Zuzko

Obrázek uživatele Spider17

Tynka si je začala taky kousat a pomohlo mi ukázat jí na Pc fotky okousanych nehtů a následky. :) Škoda že ty počítače nebyly před 20ti lety! :)))

Hlásím první úspěch

Jak jsem už psala, dcera si kousala nehty od dvou a 3/4 donedávna (4,5 roku). Začala si přát tablet, ale strašně. Mluví o něm každou chvilku. Tak jsem jí slíbila, že když si přestane kousat nehty, dostane ho k svátku nebo narozeninám. Já jsem to spíš plácla a nic si od toho neslibovala. Přestala ze dne na den. Už je to asi dva měsíce a pořád to dodržuje.
Trochu mě opustilo nadšení, když jsem si teď v diskusi přečetla, že se to vrací, ale i tak mám z toho radost.

Ahoj,starší syn si taky už

Obrázek uživatele Jana_4447

Ahoj,starší syn si taky už kolem 2 let kousal nechty,koupila jsem lak,úplně k ničemu,vůbec se nad tim nepozastavil,pak to přešlo samo a zase vrátilo.Bude mu 6 a má střídavé období v kousání.Dvojčatům je 27 měsíců a kluk si je taky kouše,ani nevim,kdy jsem mu nechty naposled stříhala,občas tak jeden až dva.Jenom holčička je v pohodě,tam stříháme pravidelně.

Ahoj, děkuji za tip!

Ahoj, děkuji za tip!

Holky si nehty koušou cca od

Holky si nehty koušou cca od dvou a půl let (bude jim v prosinci 7) a myslím, že nepomůže nic. Lak mordex na ně nezabírá. Nalakuju nehty a i kůži okolo a hryžou to i s tím. Chuť je to strašně hořká, ale fakt jim to nevadí. Asi ani pepř by jim nevadil. "Normálně" jedí syrový česnek, cibuli, křen tak nějakej pepř je nerozhodí:-) Čekám, že to přejde samo, ale moc to nevypadá. Snažím se kousání minimalizovat žvýkačkami. Mají pak tendenci si hrát v puse se žvýkačkou a na nehty si nevzpomenou. Jenže zajedno jim na okousání stačí chvilka a za druhé jí nemůžou mít celý den. Kamča už si kouše i kůži na palcích a ukazovácích. Někdy to má pořádně zatržené do krve a jindy tam nemá nic. Nevím co si tím kompenzují nebo zda se prostě jen nudí a nevědí co s prsty.

Lak proti kousání nehtů

Obrázek uživatele Spider17

Holky, starší dcera si je taky kousal, dlouho. Měla už zdeformované lůžka. Potom mi někdo poradil lak proti kousání nehtů. Koupila jsem, a funguje to.... Takže šupky do lékárny, nalakovat nehtíky a bude po kousání. Zdenka

Přidávám odkaz

http://www.lekarnaparizska.cz/mordex-proti-kousani-nehtu-10ml-pi-740.htm...

Ahoj, tak u nás si kouše

Obrázek uživatele katyvypl

Ahoj, tak u nás si kouše nehty jak starší syn (asi od 4 let), tak i jeden z dvojčat (od 2 let). :-( Štve mě to, je to prostě zlozvyk. manžel navrhuje pepř, ale nemyslím si, že by to mělo úspěch... Přece mu nebudu denně máchat ruce v pepři. :-D Katka

To je fakt supr! :o( Manžel

To je fakt supr! :o( Manžel říká, že to zdědil, manžel taky "ošetřuje" (tak tomu říká) a jeho otec taky. Já si taky občas jako malá kousala, ale pak jsem dostala manikůru a bavilo mě si nehty pěstovat a pečovat o ně.

Taky

Jen o něco později, dcera asi ve 2a3/4. Jeden den jsem se chystala stříhat nehty, nestihla a druhý den už nebylo, co stříhat. Od té doby jí nehty nestříhám vůbec, ani na nohách, i tam to zvládne. Snažila jsem se jí domluvit, slibovala laky a nálepky na nehty, nezabralo. Poté, co mi známá řekla, že si kouše nehty od mala a žádnýma zaručenýma přípravkama se toho nezbavila (když jí dali lak, kousala to i s ním), jsem to vzdala.