Skip to main content

chlebová směs

Obrázek uživatele Vladkax
Posted in

ahojte, chtěla bych se zeptat jaké směsi (pokud vůbec) do domácích pekáren používáte, uvítám jakékoliv vychytávky. Taky by mě zajímalo ,jestli jdou ty směsi koupit normálně v obchodě, nebo jen přes net.... předem díky!

Tak já začala

Tak já začala takto:
http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:zalozeni_kvasku

a teď už jen co zhruba tři dny peču čerstvý chleba a vždy si 3-4 lžíce kvasu odložím do lednice :)
celé pečení probíhá takto: vytáhnu kvas z lednice a vyklopím do pekárny, do hrnku od toho kvasu naliju teplou vodu z kohoutku, tím ten hrnek ještě vypláchnu a naliju do pekárny, zapnu hnětení a odhadem přisypávám žitnou mouku, nechám promíchat a vypínám...(tohle trvá 2 minuty) až kvas vyběhne, tak zase přiliji vodu a přisypu žitnou mouku zapnu hnětení, až se to promíchá vypínám a nechám kvasit....(další 2 minuty) až zase vyběhne, odeberu 3-4 lžíce a dávám do lednice, do zbytku přidám 1 bílý jogurt, 2 hrsti lněných semínek sůl a kmín, melasu, trochu vody a pšeničnou chlebovou mouku... odhadem tak aby těsto drželo po kupě a odlepovalo se od stěn (3 minuty) a až vykyne zapnu pečení.
je to zdlouhavé a obvykle to zabere celý den,ale čistého času tak 7 minut... jen je potřeba zadělávat s předstihem... nic nevážím...

za ty recepty budu taky ráda,

Obrázek uživatele Vladkax

za ty recepty budu taky ráda, kdyžtak to prosím pište rovnou do receptů, aby se to tady neztratilo... díky!
Jinak mě kámoška doporučila Kuchenmaister, přes net stojí to balení cca 16-18 kč.

Můžu se přidat s dotazem?

Mám také nově pekárnu a chtěla bych poprosit o nějaký dobrý recept, jestli se podělíte. Děkuji

Ahojky,

já si kupuji v Kauflandu : jmenuje se mouka na chleba (výrobce Věrovany), je to z více procent žitná mouka a z menších pšeničná. Stojí 900 g 16,90. někdy si ji namíchám s celozrnnou nebo špaldovou a přidávám semínka dle chuti ( slunečnicové, dýňové, lněné).Ty směsi přímo na chleba mi přijdou zbytečně drahé, když si můžu namíchat mouku sama a levněji. Přeji dobrý výběr. J

Kupovali jsme směs na chleba

Obrázek uživatele mirichalupka

Kupovali jsme směs na chleba v Lidlu. Mají(nebo alespoň mívali) asi 4 druhy.My jsme milovali tmavý,nebo vícezrnný.Stála kolem 35Kč/kg,mívali i v akci za 27.
Jinak jsem viděla směs i v Kauflandu.