Skip to main content

střevní viroza?

Zdravím,mám dotaz jak dlouho trvá střevní viroza nebo malej má od soboty průjem a zvracel,dneska už je lepší,ale nechce už čtvrtý den vůbec nic sníst ani kousek rohlíku do něj nedostanu,hlavně mu dávám hodně pít,jen mě překvapuje že to trvá tak dlouho,k dr. jsem nešla nebo malej jen leží a pobrekává,zkoušela jsem snad vše možné a nic,jen mi jde o to aby aspon´trochu jedl má 3 a 3/4roku a váží jen 13kg.je takový drobek,no snad to nebude nic vážného než ta viroza-malá měla taky průjem ale za tři dny byla v pohodě,děkuji Petra

Ahoj, my jsme během roku

Obrázek uživatele Lenka.x

Ahoj, my jsme během roku prodělali dvě střevní virózy a pokaždy úplně jiný průběh.Poprvé to chytla dvojčata a já,manžel se starší dcerou nic a trvalo to víc jak týden než byli úplně ok.
Největší průjem a zvracení ty čtyři dny,pak už jen průjem a ikdyž už míň,tak pořád. Hlavně byli ale úplně vyřízení,jen celé dny spali a pořádně se nemohli udržet na nohách,jen jsme je nosili,byli jak hadrové panenky. Pak jsme ještě měsíc brali laktobacily,i když neměli průjem,tak stolice byla řidčí a trvalo,než jsme to srovnali.Jo a já jsem to měla nejhorší,po týdnu jsem skončila v nemocnici na kapačkách na 4 dny,úplně mě to odrovnalo a dehydrovalo,nebyla jsem schopná stát na nohách.
Podruhé to byla zase rychlovka,jen jeden den a jen kluk a já, jednou jsme zvraceli a pak půl dne průjem,druhý den vůbec nic.¨
Takže asi záleží na druhu bacilu a je to dost individuální.

Tak jsem nakonec s chlapečkem

Tak jsem nakonec s chlapečkem skončila v nemocnici na kapačkách(měl rotavirovou infekci)no hrozné.Opravdu jak jsem psala tak u nás je školka fakt problém-v´šechno chytnou hned,léčení je zdlouhavé a nakonec po uzdravení opět vydrží ve školce 2 dny a konec,mám sto chutí je odhlásit úplně ze školky,ale co pak to nevím.Po druhé jsme přeobjednávaní na imuno-alergologii a zase tam nejdem,čekám už 3měs.na toto vyšetření aby jsme věděli co je a nic.Jsem hodně zoufalá,tak je píši jak jsme dopadli

Děkuji Vám za odpovědi,no

Děkuji Vám za odpovědi,no probiotika berou oba už déle než týden-hned jak malá chytla průjem,u malého je problém jakýkoliv lék dostat a smekta také neprošla at´dělám stojky na hlavě,tak nic.Dnes měj zatím 2krát průjem,tak trochu lepší,ale teploty nemá vůbec,tak snad to brzo bude dobré.Petra

ahoj, my také od soboty

ahoj, my také od soboty střevní viroza, čekám kdy to dostane druhá. Měla v sobotu a v neděli 40horečky, 2x zvracela a průjem stále přetrvává. Dokrotrka nám řekla, že je důležité hlavně pít, aby nehrozila dehydratace a zkoušet, suché sušenky Bebe, tyčinky se solí-sice nic zdravého ale v tomto případě dobré, hovězí vývar, ale sebrat mastnotu a dostali jsme laktobacili na obnovu střev. Dcela už byla teda v ráži od včerejška-pondělka, ale má mít klidový režim do konce týdne, ale udržte ji v klidu :-).

Snad bude vše ok.

Hanka

střevní virózy

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj,
já si myslím, že je to přísně individuální. Např. u nás nikdy netrvala dýl jak 1 - 1,5 dne. Ani u dětí ani u dospělých. Ta samá viroza způsobená stejným sérotypem viru může jiného trápit i 4 dny, výjimečně i déle.
Bakteriální nákazy se mezi lidmi běžně nepřenáší (při standartní hygieně), takže pokud to měla malá a syn začal několik dní po ní, na 99% jde o virózu. Při delším průběhu ale hrozí dehydratace, takže pokud to nepřejde do večera, zítra už určitě navštiv doktorku. Měla by zkontrolovat hydrataci a případně provést výtěr na zjištění eventuální bakteriální nákazy, i když je nepravděpodobná.
Krom již zmíněného je důležitá přísně bezmléčná (bezlaktózová) dieta!!!

Tom

-

U nas zabrala vzdy Smecta a potom som dlhsiu dobu davala probiotika.
So Smectou sme na tom ale u syna biedne - chce to vela presviedcania, aby dal aspon trosku. S carom ako odporucal Tom, tak to uz vobec nie. V najhorsom ide len s probiotikami. Dcerka si da samotnu Smectu a este povie, ze mnam.
Kazdopadne tie probiotika by som mu na tvojom mieste davala.
U nas sme mali vzdy tak jeden den, az mi je naopak vzdy cudne, ze sme nemali aj dlhsie. Inak vacsinou mava u nas len syn, ostatni sme vacsinou v pohode. Dcerka mava zas sople:)
Ak mas pochybnosti, ze o co ide, tak navstevou dr. nic neskazis.
Hlavne je aby pil. Ale ak fakt nic neje uz par dni, tak by som k Dr. zasla.