Skip to main content

Voda ze studny ???

Posted in

Ahoj všichni, je tu někdo, kdo využívá doma výlučně či částečně vodu z vlastní studny?
Používáte ji na vše-pití,mytí sebe,ovoce,vaření.....či dokupujete vodu balenou třeba na pití? Co platíte-stočné....?
Děkuji za info.
Jana

My máme jako jediný zdroj v

Obrázek uživatele privorova

My máme jako jediný zdroj v domě vlastní vrt, hodně hluboký...Narozdíl od jiných jsme si vodu testovat nedali, protože je to náš jediný zdroj a ikdyby jsme věděli, že je něco špatně, stejně bychom s tím nic nenadělali...Takové ty domácí úpravny jsou hodně drahé. Ale u hlubokých vrtů je pravděpodobnost bakteriální kontaminace velmi malá a minerální složení vody není tak podstatné (možná nám z kohoutku teče Matonka a ani to nevíme) Dětem sem dávala cca do roka vodu balenou (i do některého vaření), postupně přešly na tu naší a nic se neděje.

Ahoj,

my používáme jen ze studny. Rozbor jsme si nechali dělat, když jsme se nastěhovali. Balenou nekupujeme. Děti jí pijí od cca 10-ti měsíců a nikdy nebyl žádný problém.

Aoj, tady asi ze všeho nejvíc

Obrázek uživatele be.st72

Aoj, tady asi ze všeho nejvíc záleží na rozboru přímo té vaší vody z vaší studny tady nelze paušalizovat, každému může téct z pramene voda dost odlišná. My máme sice z vodovodu ale rozbor jsme si taky nechali dělat a stál kolem 500.

U rodičů máme studniční vodu

U rodičů máme studniční vodu natažanou do domu. Používáme ji na vše (vaření, praní, mytí....). Balenou kupujeme jen kvůli taťkovi a to minerálku jinak se balená nekupuje. Klasickou veřejnou (pražskou) máme nazaženou jen na zahradu a používáme minimálně. Stočné se neplatí.

Chce si to nechat vodu otestovat, protože ne všude je voda vhodná.

ahj, my máme dle

Obrázek uživatele Ifka123

ahj, my máme dle rozborů"dobrou", ale nemáme ji nataženou do domu.
takže my jenom jako užitkovou, zahrada, bazének..
neplatíme nic, jenom elektriku - čerpadlo