Skip to main content

Káva v těhotenství

Posted in

Holky, pijete (pily jste) kávu-rozpustnou, presso...., latte, cappuccino apod. v těhu? Jednu, dvě?
Či pouze Caro apod. bez kofeinu?
Krásný sluníčkový den přeji.

Nepila,

Obrázek uživatele LadaVac

ale protože jsem na ní měla chuť,dala jsem si ale sem tam víno,na to jsem měla chuť obrovskou

ano, pila jsem

stridala jsem obycejnou a bezkofeinovou kavu, jeden salek denne, hodne mlika.

Jé Péťo, děkuji za reakci.

Jé Péťo, děkuji za reakci. Mne sice již nepomůže-malému jsou 2 roky, ale myslím, že tuto otázku si pokládá vysoké procento nastávajích maminek.
Krásný večer!
Jana

Káva po ránu

Každopádně by se neměla pít nalačno http://caj.yin.cz/k/kava-by-se-nemela-pit-nalacno/

ahoj

já si dám kafe ráno...rozpustné, slabou lžičku a hodně mlíka a večer si dávám meltu. Jsem milovník kávy, ale teď na ní nemám ani moc chuť. Jinak někde jsem četla že dvě normální kafe denně není v těhotenství žádný problém. Zuzka

Kafe jsem pila, normálně piju

Obrázek uživatele Nika1

Kafe jsem pila, normálně piju bez mlíka,ale v těhu jsem pila s mlíkem,protože bez mlíka byla moc těžká. Děnně vypiju i 1/2l kafe, v těhu jsem denně vypila tak půlku.

-

Při prvním těhu jsem se strašně hlídala, co jím. Kafe jsem si ale jedno denně dávala. DO 22. týdne, pak jsem byla v nemocnici. Při druhém jsem jídlo moc neřešila, nejedla rizikové potraviny (mám na mysli ty, kde hrozí listeria), ale celkově jsem nejedla kvalitně a bez kafe bych den neustála. Při kojení jsem pila Ricore (čekanka + kafe), ale najednou mi přestalo chutnat.

Ahoj, já jsem pila jen občas

Obrázek uživatele Peri

Ahoj, já jsem pila jen občas kávu bez kofeinu. Já to chuťově nepoznám a celkově nejsem velký kafař. Obecně jsem prostě nejedla a nepila nic, co byť i jen vzdáleně mohlo mít nepříznivý vliv na mimina, protože mi přišlo zbytečné cokoliv riskovat, když se toho můžu bez újmy vzdát. Takže žádná káva, cola, syrové maso, plísňové sýry a tak. Tedy tatarák mi třeba chyběl, sushi taky, ale prostě mi přišlo důležitější, abych to, co můžu ovlivnit, prostě nedělala, protože v těhu je ještě další spousta věcí, které člověk ovlivnit nedokáže. Peri

-

Ahoj. Nepila, neměla jsem chuť .o), občas skleničku coly. Eva

Pila, 1-2 salky denne, slabsi

Obrázek uživatele Kralka_KK

Pila, 1-2 salky denne, slabsi s mlikem...jsem kafar, rano bez kafe neexistuje!!!!!

pila

Obrázek uživatele Janact

1x denně, slabou s mlékem, rozpustnou (na turečka jsem chuť neměla,jinak bych si ho klidně dala, protože jako netěhotná piji jen turka :-)

- i mě lékař řekl, že dětem neuškodí.

po obědě presso s mlíkem a

po obědě presso s mlíkem a večer caro :)někdy i 2 pressa denně... ale slabší a hodně mlíka

-

Ak chces odpoved v ramci prieskumu - tak ja som nepila, ale nepijem takmer vobec aj v netehu.

Káva

Tak já také pila jednu slabou rozpustnou kávu s mlékem denně. Ptala jsem se dr. a prý to nevadí. Š.

Ahoj, já jsem isce nepila

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, já jsem isce nepila kafe ale kolu, ta jediná mi zabírala na nevolnost, ještě v kombinaci s mandarinkama a salámem vysočina :-)) Takže zdravé výživě zdar!

Já bez kávy nežiju, takže

Obrázek uživatele LucieR

Já bez kávy nežiju, takže jsem pila celé těhu, rozpustnou, ale já jí i normálně piji hodně slabou, v těhu jsem ještě ubrala, pila jsem 1-2 šálky (už je to dost dávno, přesně si nepamatuji). V porodnici po porodu jsem si chodila do automatu pro cappuccino a sestra mi řekla, že jedna káva po nakojení dětem neublíží (no nevím, dneska si říkám, že jsou nějak moc rozjeté ;)).

ahoj, já do 25 týdne než jsem

ahoj,
já do 25 týdne než jsem skončila v nemocnici občas kafe pila, hodně slabé se čtvrtkou hrnku mléka... no já v těhotenství byla ulítla na koktejly a a hlavně kakao, takže kolikrát ani na kafe nedošlo. myslím, že slabý kafe neublíží. pa denisa