Skip to main content

Bolest v krku v těhotenství

Posted in

Ahoj holky,
Vy, co jste byly v těhu nemocné, co lze koupit? Mohu Paralen 500? Co na cumlání,stříkání?
Nemohu ani polykat.
Děkuji.

Ahoj,loni 2.3. jsem se

Obrázek uživatele Nika1

Ahoj,loni 2.3. jsem se dozvěděla že jsem těhotná a 3.3. jsem dostala angínu. Horečky, dvoje atb., první nezabraly,tak jsem dostala další.Dostala jsem angínu snad po 20ti letech a zrovna když jsem byla na začátku těhu a angína trvala skoro tři týdny. Paralen můžeš, taky jsem ho brala. Ať je ti brzo dobře.

Děkuji za reakce. Dnes jsem

Děkuji za reakce. Dnes jsem skončila na pohotovosti s angínou a atb.
Krásný večer.

Paralen ano. Ale ten je na

Obrázek uživatele verika

Paralen ano. Ale ten je na sražení teploty.
Na krok můžeš určitě bioparox. Nic silnějšího v těhotenství není. Je to lokální antibiotikum. Já ho užívala v obou těhotenstvích, konkrétně na něj jsem se ptala všech svých doktorů, protože v lékárně mi řekli, že ho používat nemůžu. Ale dovolil mi ho i můj doktor, u kterého jsem rodila.
Septisan taky v pohodě, ale tolik nezabírá.
V lékárně ti moc nedoporučej, tam se všichni budou bát. Zeptala bych se ale přímo svého gynekologa na ten bioparox.

na bolení v krku

Ahoj Sklebíčku, pěkný nick :-)
Mě dovolili v Podolí doktoři brát na bolest hlavy Paralen, prý neprochází placentou,ale zjisti ještě radši pro svoje bezpečí.
No a na bolest v krku mi prve doporučili Septisan cucavé prášky a pomohly mi. Pak jsem je užívala i při kojení a vždy zabraly. Nedávno mě bolelo v krku, Orofar nezabral, ale Septisan ano. Je šetrný a zabírá. Pak si pročti zda můžeš Panthenol cucavé bombony a je dobrá i Vincentka,ale jsou ošklivé, aspoň mě nechutnaly.
Ať jsi zdravá!!! Ještě pak záleží jak dlouho jsi těhu, v každém trimestru se může něco jiného užívat, myslím,že první trimestr je nejchoulostivější apak už snad mohou Dr. dát i ATB.
pa

Ahoj, já jsem si tenkrát

Obrázek uživatele Lenka.x

Ahoj, já jsem si tenkrát kupovala Vincentku v tabletách na bolest v krku,pak ještě nějaký tablety co se můžou,ale nevzpomínám si,co to bylo,měli by ti poradit v lékárně. Na konci těhu mi lékárnice tenkrát doporučila Coldrex tablety na bolest v krku,sice se tam píše,že se v těhotenství nemají,ale prej to píšou všude a můžu je,tak nevím,co je na tom pravdy.

Dobrý večer, mně v lékárně

Dobrý večer,
mně v lékárně při těhotenství poradili na bolest v krku Propolki - cucací pastilky. Že ty prý v těhotenství nevadí. Hanka

Šalvěj

Obrázek uživatele be.st72

Pozor, v době těhotenství bys s ní vůbec neměla přijít do styku! Ani kloktat by se neměla. Taky jsem tenkrát nemohla nic sehnat, ale už simoc nepamatuju, jen ta šalvěj mi utkvěla v paměti. Na krk mi pomáhal a pomáhá průduškový čaj - ale pozor, v některých právě šalvěj je, v některých ne.

šalvěj + Jančova bylinná kombinace na bolest v krku

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Jani,
šalvěj je na to výborná bylinka, ale má poměrně toxické působení a miminku by nemusela prospět. Proto bylinkáři doporučují užívat šalvějový odvar, nikoliv nálev, jak se u čajů dělá. Pár minut povařená šalvěj má sice o něco slabší antibiotické působení, toxická silice - thujon - se ale varem ztratí. Tak třeba toto.
Nebo Jančova kombinace na bolest v krku: měsíček + tymián + řepík + šalvěj jako kloktadlo - vše stejným dílem.
Brzy se uzdrav.
Tom

Já byla také v obou těhu nachlazená

Obrázek uživatele KovAli

a brala jsem jen Panadol/Paralen, stříkala si Vincentku do nosu i krku, cucala bonbóny Pectol, šalvějové (ale ne moc). Na kašel homeopatický sirup. Zeptala bych se v lékárně, anebo své MUDr. (ta moje má vždy zaručené "babské rady"), zkusila bych nějaká další homeopatika. Ještě se dá kloktat místo Vincentky i slaná voda, pomáhá šťáva z cibule s cukrem, klasika horký čaj s medem a citónem, zázvor - čerstvý, čaj z něj (funguje i na pálení žáhy). Je to hnus, ale pomáhá to a je to všechno přírodní a nemělo by nijak miminku/kům v bříšku ublížit.
Ali..

Nejlepší zeptat se v

Nejlepší zeptat se v lékárně..paralen určitě můžeš a zbytek oni vědí...