Skip to main content

Úzký kočár od 8.m - poraďte

Obrázek uživatele KovAli
Posted in

Ahoj.
Vím, že se tu o tom už hodně napsalo, ale i když jsem ve starých diskusích dost pročetla, potřebovala bych od Vás RADU NA MÍRU.
Moje požadavky:
- lehký kočár použitelný od 8m (téměř sedící děti)
- polohovací záda a nohy, aby se tam v klidu vyspaly děti do 1,5 roku
- úzký, ale pro děti použitelný krizově až do 3let (musím projít dveře 80cm, výtah 76cm a dovézt pak starší děti k lékaři)
- použití zejm. do města, musí se dát lehce složit do kufru auta
- aby si tam mohly děti sami vlézt a vylézt (takže ne vysoký!)
- prostorý koš na nákup
- vyšší nosnost a přitom lehká ovladatelnost
- nánožník, pláštěnka a madlo pro děti předností
- cena kolem 5000,- (klidně použitý, ale musí vydržet jako NÁŠ POSLEDNÍ KOČÁR)

Mám ABCdesign ZOOM, korby a sedačky super, ale hoši jsou z obojího už skoro venku a se sportovními nástavci je kočár těžko ovladatelný. Myslela jsem, že bych si pořídila sporťák, anebo golfky vedle sebe s většími koly. Dalšímu tandemu se nebráním, jen mě nic neoslovilo.
Líbí se mi:
EASY GO DUO (ale je moc široký)
MAC LAREN TWIN TECHNO (nový drahý)
INGLESINA
PATRON BOHEMIA ATLAS Duplex

Poraďte, ev. rovnou něco nabídněte :-). Moc děkuji, Ali..

V Kolíně myslím nemají TFK.

Obrázek uživatele RenataM

V Kolíně myslím nemají TFK. Neznáš náhodou Dangalu? Ona jezdí s TFKáčkem už se sportovní verzí. Jestli náhodou není do kufru auta stejně skladný jako golfáč. Měla jsem mono golfky a ty zabraly určitě víc místa než teď dvojčecí TFK.

Ještě nejsem rozhodnutá

Obrázek uživatele KovAli

Tím TFK jste mi daly brouka do hlavy, holky. Objevila jsem další golfáče šíře 74cm - Inglesina, Cossato, ale potřebovala bych si je vyzkoušet. Jinak golfky budou hlavně do města a věčně složené v kufru auta, abych mohla přepravit ještě nechodící, ale sedící dvojčata z autosedaček domů.
Je v Praze nějaký obchod, kde mají více dvojčatových kočárků/golfek pohromadě? Vím o Kolínu, ale až tam se mi jezdit nechce...

Sporťák TFK a gofky Peg Perego

Dobrý den, za mě tedy sporťák TFK, koupila jsem z druhé ruky za 5000Kč, v super stavu a jsem do něj zamilovaná, super se s ním jezdí, je skladný, není vysoký, dle mého super.
Máme pak ještě gofky z druhé ruky Peg Pergo Aria Twin, jsou bezva, lehké mají 7,5 kileček :-)) což je fakt prima, ale kolečka jsou malé, na dojetí po městě super, ale nikde trajdat v terénu to ne!!
Oba kočárky máme z durhé ruky.
Dobře to promyslete.

maclaren

Obrázek uživatele lucana

•rozměry kočárku: rozložený 114 x 75 x 68 cm

Jinak TFK máme také a střídáme to...na cesty autem bereme Mac jinak po městě a delší cesty a terény bereme TFK

lucana

Obrázek uživatele KovAli

Jo, mrňousky mám. Takové dva osmikilové šmudlíky co všude lezou, svlékají si a žerou ponožky a kdyby neměli v korbách kšíry, tak už dávno vysoupili. Jakou má Maclaren šířku rozložený, prosím? Ali..

Ali a co TFKÁČKO ? My ho máme

Obrázek uživatele RenataM

Ali a co TFKÁČKO ? My ho máme a jsem maximálně spokojená. Jsme teda ještě v korbičkách a zdají se, že dáme léto a konec-to bude dětem 8měsíců. Potom to přehodím na sporťák. Je velmi skladný, nacpu se všude.....

maclaren

Obrázek uživatele lucana

My máme Maclaren a je fajn, lehký a přitom s pevnou konstrukcí, ale pokud jsi zvyklá na větší kola bude to ze začátku trochu oříšek...ještě teď bojuju s výjezdy na obrubník, také si sem tam kopnu do středového kolečka :-/. Jinak polohování téměř do lehu je vynikající (hlavně jestli máš ještě takové mrňousky), nánožníky super, skládá se také výborně a má větší nosnost než ostatní kočárky. Máme ho z druhé ruky a super, dobrá cena a slouží stejně dobře jako nový.