Skip to main content

Od jakého věku dítěte (dětí) poprvé k MOŘI na dovolenou letecky?

Posted in

Ahoj všichni, kdy jste poprvé s dítětem (dětmi) letěli na dovolenou k moři? Kam? Spokojenost?
Od jakého min. věku dítěte by jste s ním letěli na dovču k moři?
Děkuji.
Jana

Dovolená

Ahoj, dceři byly 3 roky, když jsme poprvé letěli letadlem. Do té doby jsem nikdy letěla, ani manžel, takže jsme ani jeden nevěděli, do čeho jdeme, ale bylo to super. Letěli jsme tedy jen do Španělska, takže let netrval tak dlouho naštěstí.

my ve 3,5 L

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Jani,
my jsme jeli poprvé, když holkám bylo 3,5. Do té doby jen tuzemská a slovenská dovolená autem.
Byli jsme na Krétě poblíž Heraklionu, holky si to užily. V letadle jsme též narazili na nevrlou babiznu, ale to by bylo na dýl.
Dřív bychom asi nejeli, měli jsme pocit, že by to bylo spíš pro nás než pro děti. Chtěli jsme letět až z toho budou mít děti opravdu nějaký zážitek. Sice jsme tam všichni chytli nějakou virozu, bolelo nás v krku a měli jsme strašný chrapot a rýmu, holky dokonce jednu noc i přes 38°C, ale jinak jsme si to užili. Tedy dobré zážitky převažují. Letos letíme Bulharsko, Slunečné Pobřeží.
Tak se dobře rozhodněte.

Nejstarsi dcera byla u more

Nejstarsi dcera byla u more poprve v peti mesicich, prostredni ve trech mesicich. Dvojcata v roce. Vsechno probihalo v pohode, ale myslim, ze si to deti uzivaji az tak v roce a pul. To jsme byli s dvojcaty na Kypru, v rijnu a bylo to super. Zadny lidi, teplo. Klidek a pohoda. Z vlastni zkusenosti doporucuju lety ve dne. Nekolikrat jsme leteli v noci a museli jsme vstavat/budit deti brzo a nebo pozdeji jit spat a pak to byla hruza.
Karolina

-

Vítr je na jihu, jinak se nemusíš Kréty bát ...
Amaio - to jste měli štěstí, to není obvyklé. Já tedy musím říct, že jsme měli na lidi v letadle i letušky (fisher) šílenou smůlu. Měla jsem tam výstup s jednou dámou, teda ona měla výstup, a vážně mi to zkazilo půlku dovolený. Takové jednání jsem ve svém životě ještě nezažila, a když se to týká mých dětí, nesu to obzvlášt těžce. Přesto bych jela znova, i když s jinou CK.

Myslím že to letecky není

Myslím že to letecky není problém, pro Nás byl problém ve 2 letech na Krétě vítr, spíš bych vybírala podle větru :-)

Ahojky, my byli poprvé v

Ahojky, my byli poprvé v necelém roce a půl na Kanárech. Let docela dlouhý, ale zvládli jsme to v pohodě. Byli jsme tam 14 dní a vzhledem k tomu, že nejsme typy pro ležení na pláži, tak jsme fakt hodně cestovali. Děti všechno absolvovaly s námi a nezaznamenali jsme žádnou nespokojenost:-)
Loni (to jim byly 3 roky) jsme letěli na Rhodos, taky bez problémů. No a letos míříme na Krétu. Vzhledem k tomu, že kluk má atopák a náběh na astma, tak máme moře každý rok povinně:-)

Dovča s malýmy dvojčaty

Ahoj, mám tu jen odkaz z naší dovčy ve Španělsku, dvojčatům bylo 18m a jela jsem jen já a mamina a zvládli jsme to :-)))))Je to sice záhul a nemůžeš čekat to co před dětmi, ale za mě rozhodně ano, hotely jsou an batolata připravené a letadlo a lidé v něm také super, takže vlastně kdykoliv

http://www.dvojcata.cz/node/694215

Dva a čtvrt roku, vloni,

Obrázek uživatele Ifka123

Dva a čtvrt roku, vloni, přelom srpen-září, Řecko, Zakynthos
Super, pozvolná pláž, hotel přes silnici a u něj bazén i sbrouzdalištěm, zahrada s volným pohybem dětí,ubytování jednoduché, ale to jsme chtěli, stejně jsme tam jenom spali. Jenom polopenze formou bufetu - nechtěla jsem a nikdy nevybírám se servírovaným jídlem.
Ráno ihned po snídani pryč, pak jsem tam dovedla děti spát,mohla jsem na doslech jít se slunit nebo bazénovat..(ale nikdy se neprobudili sami, musela jsem je tahat - krásně unavení :-) ) a vrátili jsme se těsně před večeří se jenom osprchovat, pak jsme procházkovali a vraceli se se tmou zase rovnou spát.
Myslím, že bychom to zvládli i o rok dřív, ale to jsme měli v podobné termínu delší pobyt v Rakousku a jinak muž nemá moc možností volna.

My se chystáme letos poprvé -

Obrázek uživatele KaterinaAd

My se chystáme letos poprvé - dětem budou tři, Marečkovi rok. Zaplatíme ale pobyt i tchánovcům, protože chceme z dovolené něco mít:-).
Plánujeme buď Kanáry nebo Turecko.

My se chystame letos prvne -

Obrázek uživatele fretuska

My se chystame letos prvne - detem bude 2,5 roku...

Nedavno jsem narazila na dotaz s odpovedi MUDr. Honzika na porodnice.cz:

http://www.porodnice.cz/poradny/23/68045

My poletime poprvé letos 2 a

My poletime poprvé letos 2 a 1/4 roku v lete, bude to bud Řecko, Španělsko nebo Kanárské ostrovy. Do Turecka či Egypta se bojim, ze tam chytne nejaky střevní problémy a nebudem z toho mít nikdo nic. Mrnouse 12m v lete, necháme ale na tyden u babičky, toho se zas boji vzít manžel ( horko, jina strava, cesta,..) ja bych jela nejraději i s nim., třeba ho jeste přesvědčím :-) , ikdyz zas vím ze ma pravdu... Máme, ale zname a ťi létají s holčičkou od 1/2 roku Mauricius, Malaysie, Omán, Emiráty a vždy to bylo u nich v pohode, ale ja bych na to odvahu nemela.

Na věku nezáleží

My byli prvně v 19m, klidně bych jela i rok předtím i potom, ale nemáme tiskárnu na prachy :) Neletěla bych s mimčem do 3měsíců, jinak s jakýmkoli. Byli jsme na Kosu, all inclusive. Až na to, že jsme odlítali s ATB, to bylo v pohodě. Všichni jsme si to užili, byla to moc příjemná změna prospěšná pro všechny.

V 1,5 roce do Egypta, pak

Obrázek uživatele Hana H.

V 1,5 roce do Egypta, pak hned ve 2 letech znovu. Strasne nam to vsem prospelo, deti i my spokojeni, uzasnej relax. Vyspali jsme se, ohrali, kluci uzili bazen i more, ale hlavne pisek na plazi. Rada na to vzpominam.

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

my byli poprvé letecky loni,když bylo dětem 5 let.Bylo to super,ale dřív bych nejela.Loni už to byli totálně samostané jednotky a já se mohla válet na lehátku s knížkou.Do té doby jsme jezdili tuzemsko,což byla vpodstatě hlavně změna prostředí pro všechny,ale s velkým odpočinkem u dvou malých děti jsem nemohla moc počítat.Loni jsem si fakt odpočinula a užila si to.

Ahoj,

my byli poprvé, když bylo malému necelých 6 měsíců. Bylo to naprosto skvělý, moc jsme si to užili. Malý se koupal v moři i v bazénu a moc se mu to líbilo. Taky jsme tam na rok vyléčili atopák.:-) Byli jsme v Řecku na ostrově Samos.

2 a 1/4 roku, Turecko, hotel

Obrázek uživatele Olitwins

2 a 1/4 roku, Turecko, hotel Kamelya World. Naprosta spokojenost. U nas vedl bazen a vodni skluzavky. Deti tam bylo milion.