Skip to main content

miminko je menší

Posted in

dobrý den maminky,pročítám diskuzi,měla bych dotaz,snad mě někdo uklidní nebo napíše podobnou zkušenost.
jsem ve 27tt,miminko ted odpovídá velikostně
hlavička 26tt
tělíčko 24+5tt
a steh.kost 23,4tt
je udajně menší a narodí se i menší prostě žádnej obřík/odzačátku je menší je původně z dvojčat/přežilo právě to menší dvojčátko/
přesto dktoři plaší a stále jezdím na přeměřování,aby to nebyla třeba prý porucha růstu,ale podle mě není když miminko s odstupem týdnů roste.
odběr plodové vody dopadl dobře všechno v pořádku.
Přitom mi malou nikdo neváží ani na gebetice tak ani nevím jak moc je vlastně malá kolik třeba váží zhruba....asi budou vážit až budu chodit na kontroly do porodnice.

Adélka je úžasná, krásná

Obrázek uživatele Nika1

Adélka je úžasná, krásná holčička. Moc gratuluji.

Gratulace k Adélce. :)

Obrázek uživatele verika

Gratulace k Adélce. :)

to

to je dobře že ti to tak dobře dopadlo a že zvládli obě miminka.já jsem ráda že jsem se vyhnula tém injekcím na dozrání plic,že jsem malou donosila do 35tt a přesto byla nakonec drobeřek vel.31tt
dala jsem sem odkaz níž o tom jak se narodila Adélka.
je zdravá a krásná a všechno dohnala rychle.

Květinko, Aginko

Květinko, i já měla menší holčičku z dvojčat. Mám páreček 31+4, holčička měla jen 98 gr. a klučík 1650 gr. že čekám dvojčata mi zjistili až v 10tt, přitom mi zaváděli na IVF 2 embryjka,museli očekávat dvojčata. Už od 10tt bylo jedno miminko menší,nedávali mu šanci,prý že zanikne postupně. Dost zaostávalo. V 19tt mě hospitalizovali v Podolí. Ve 20tt zjistili střídavé průtoky u holčičky u Béčka. Ve 24tt mi napíchali kortikoidy na dozrání plic,už chtěli dokonce mě odrodit,byli doktoři rádi,že holčička ještě vůbec žije. Ale kortikoidama se průtoky zlepšili.Tak mi je jako pokusnému králíkovi,když se po týdnu zase průtoky zhoršily, napíchali znova,nikdy to prý nedělali,dostala jsem 2 kůry kortikoidů,tak jsem vydržela do 26tt. Pak se průtoky zhoršily,ale mě nechali pár dní to risknout a třeba 2x týdně se průtok na 1 den zlepšil a pořád dokola. Chodila jsem denně na UTZ na průtoky ráno nalačno,s tím,že když by se něco zhoršilo jako průtok i krve do mozku u holčičky atd,tak půjdu na císaře.Rodila jsem 31+4, den předtím mi dělali velký UTZ jak jsou děti velké a holku mi změřili na 1250 gr,byla jsme spokojená,nakonec měla ale den na to pouze 980 gr. Dnes ve 3 letech má 87 cm a 11 kg a kluk má 94 cm a 13 kg, rozdíl je znát.
Tvoje holčička bude prostě také drobnější,neboj ničeho. Monitory mi dělali od 19tt 4x denně.
Aginko: kdy jsi rodila v Podolí? Já listopad 2009.

máme Adélku

popsáno ve vedlejší diskuzy všechno od narození do ted

http://www.dvojcata.org/node/698180

to

to věřím,malá ta si také rychle zbykne už chodí do školky nikdy tam nebrečela baví se tam hraje si ale v noci mimo domov také nebyla tak bych s toho měla obavy.to si to měla dost těžké a my maminky to neseme asi nejhůř to odloučení.
já doufám že mě do nemocnice nezavřou asi bych to tam probrečela.důležité že jste to zvládly je fakt škoda že nejsou ty babičky takové ty hlídají co vidím u kamarádek....ale to zase ty děti pořádně nevidí maminku a jsou jen u babičky atd.já jsem ráda i za tu školku že s etam malé líbí.

Ahoj Květinko,je to těžké,

Ahoj Květinko,
je to těžké, ale zvládnout se to dá.
Já byla s dvojčaty velmi často v nemocnici, když jsem nebyla v nemocnici, musela jsem ležet. Když jsem to porušila, okamžitě se mi rozběhly kotrakce. Obě babičky v té době ještě pracovaly. Ve finále nám pomohla městská část a sehnala nám pětidenní jesle (v té době jí bylo 2,5 a do té doby nikdy beze mne nebyla dýl jak pár hodin přes den). Takže to bylo velké plánování vždy na měsíc dopředu, kdy jesle, kdy si vezme dovolenou manžel, nebo babičky. Když hlídali naši, brali si dceru k sobě. A já ležela a užírala sem se, že nemohu bejt se svojí dcerou a jaké to pro ní bude mít důsledky... Dcerka si u našich vyloženě užívala, po pár dnech v jeslích si to užívala i tam a když se pak dostala do školky byla mazák a nebyl jediný problém. Takhle sme to pytlíkovali od 15ho tt. Řekla bych, že nejhůř sem celou situaci zvládala já, ona se přizpůsobila velice rychle......
Držím palce ať vše dopadne dobře.
Týna

ahoj

ahoj asi na ty průtoky budu dojíždět také už až do konce.asnad neskončím v nemocnici.mé dcerce byly 3 roky a nikdy ještě nebyla ode mě vždy semnou nebo s tatkou a je zvyklá i spát doma ne někde jinde/třeba u kámošky/babičky u nás nehlídají jedna by hlídat mohla ale ta co by hlídat chtěla tak ta chodí do práce na směny+dojíždění.tak by to manžel asi řešil paragrafem nebo něvím jak asi neschopenkou kdybych v nemocnici skončila třeba až do porodu.malá byla strašně uplakaná když jsem ji říkla že asi zustanu v nemocnici,a ted jak bidí zbalenou tašku doporodnice také brečí.určitě vydrží s tatkou pár dnu co budu v porodnici po porodu to ví že se narodí miminko,ale takhle jsem ji nemohla říct že s eted už miminko narodí je ještě brzy,čas.
jsem ráda že se netrápí a jasně že i mě by po ní bylo moc smutno.

Ahoj Květinko,

Obrázek uživatele RenataM

držím pěsti ať pěkně rostete. Já jsem chodila na kontrolu průtoků snad každých 14dní až do konce těhu. Byla jsem ráda, že jsou děti hlídaný. Jak je Tvoje holčička stará ? Já mám 2letou princeznu a můj pobyt v nemocnici nenesla nejlíp. Ještě že máme zlatou babičku a dědu. Zbožňuje je, tak to spolu zvládli.

také

také jsem moc ráda že ty průtoky už byly v pořádku a nenechali si mě v nemocnici dcerka ta plakala že se už nevrátím že budu dlouho v nemocnici........tak snad to bude i na příštím měření dobré.

kvetinko, jsem rada, ze

kvetinko, jsem rada, ze vysetreni dopadlo dobre a drzim vam palce, vydrzte co nejdyl pohromade :)

průtoky dopadly dobře

průtoky dopadly dobře do nemocnice mě neposlal.po týdnu malou přeměřil a povyrostla,všechno o týden povyrostlo a malá i přibrala 150g za ten týden tak byl dr spokojená jen je prý stále menší a i menší odhad váhy
30tt odhad váhy 1040g
31tt odhad váhy 1210g
je o 14 dnu menší tak velikostně odpovídá vše průměrně tomu 29tt
tak hlavně že reoste,menší byla od začátku,pojedu na měření miminka a průtokyznovu za 14 dnů a snad už u genetika naposled.pokud bude vše v pořádku.

to je

to je tedy něco hlavně že to dopadlo dobře,a opravdu velký rozdíl ve velikosti miminek divím se že se na to nepřišlo dříve.
u mě průtoky dopadly ted dobře za 14 dnů jdu znovu na měření tak uvidím.

taky jsem lezela kvuli prutokum

nam spatne prutoky zjistili na kontrolnim UTZ ve 30.tt, bylo to v UPMD Podoli (nejak se mi podarilo presvedcit sestry pri registraci do poradny, ze s dvojcaty do 34 tydne mozna ani nevydrzim, takze se "slitovali" a prevzali me do pece uz ve 30 tydnu). Ze je dvojcatko B o hodne mensi od Acka, vedela jsem uz ve 20 tydnu (kontrolni UTZ), ale muj gynekolog se na to nejak vykaslal a do 30 tydne neudelal zadne kontrolni vysetreni, aby zjistil, odkud se ta porucha rustu vzala. A ja jako prvorodicka ani netusila, ze to muze byt velky problem, mela jsem ve sveho doktora duveru. Takze kolem tydne prisla jsem do Podoli na rutinni, kontrolni UTZ. Na nase dvojcatka koukala jedna doktorka, pak druha... Okamzite jsem byla prijata na rizikove, nedovolili mi ani jet domu zabalit si par veci, a rovnou pichli kortikoidy na zrani plic. 3 krat za den monitory, obden kontrola prutoku na UTZ. Vydrzeli jsme jen tyden, porodila jsem akutnim cisarem. Duvodem byly spatne prutoky u Becka (holcicika mela PV jen 830g), Acko bylo uplne v poradku )1530g), ale doktori nemohli cekat. Pak jsem se od jednoho porodnika z Podoli dozvedela, ze je to prinejmensim divne, ze me muj gynekolog neposlal na zadnou kontrolu, mohlo to skoncit opravdu spatne a meli jsme vsichni hodne stesti, ze jsme se dostali do Podoli. Drzim palce, at vsechno dobre dopadne a vsem tehulkam na foru doporucuji, aby se nebaly zadat o dodatecna vysetreni. Ja jsem nezadala a prestoze jsou deticky v poradku, vzdycky si to budu vycitat.

zhlavně

hlavně že jste to zvládli i s tím menším miminkem a všechno dpadlo dobře.a jakou mělo váhu t menší miminko?dohání ted už to starší?nebo je stále drobnější?

tak

tak to jsem zvědavá co tam budou dělat mě,ja si myslím že u mě je všechno ostatní v pořádku říkala dr.že stejně rodit budu v termínu čípek i všechno je v pořádku malá v bříšku má také všeho dostatek až na ten pupečník.tak snad to vydrží co nejdéle at povyroste.zatím roste ale času je ještě dost

Taky jsem ležela s hraničními průtoky v nemocnici

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj, měla jsem špatné průtoky a ležela jsem v nemocnici od té doby co to zjistili (cca 31tt) až do porodu. Jde o to, že mi každý den průtoky na UTZ měřili + kontrolovali kluky na monitorech a v momentě, kdy by se ukázal špatný monitor, šli by hned ven. Co mi v nemocnici říkali, tak průtoky můžou být horší dlouhodobě, ale nejdůležitější je momentální stav, který se zjistí jen z monitoru. U nás říkal doktor, že jeden klouček má průtoky špatné dlouhodobě, ale že se na ně "zvykl" a přizpůsobil se - monitory měl dobré, jen byl samozřejmě malinký a růstem asi o 5-6 týdnů zpět. Halka

Jo a průtoky se "zvenku" upravit nedají, někdy se upraví sami, záleží také na tom jak se měří, stačí se s UTZ posunout o milimetr jinak a vycházejí úplně jiná čísla (vlastní zkušenost, kdy se na mě učili měřit medici).

Ahoj, taky mělo menší mimčo

Ahoj, taky mělo menší mimčo hraniční prutoky a i tak, jsme sice leželi v nemocnici, ale vydrželi jsme to dokud mě neprdla voda.. duležité je, že miminko roste.. Mě teda třeba doporučili ležet na pravem boku, že se ty prutoky víc uvolní a je pravda, že někdy byly hraniční, jindy trošku lepší.... měřili mi je tedy ale každý druhý den.. ale já byla "případ", já už ležela v nemocnici od 17 tt až do konce a nevědělo se, zda kluky vubec donosím, nakonec vydrželi do krásného 34 tt, váhový rozdíl měli 800 g, menší víc jak 3 týdny skluz, ale jsou oba naprosto v pořádku - díky za to :-) Přeji at ještě chvíli vydržíte 3v1 :-)

PRŮTOKY HRANIČNÍ KDO S TÍM LEŽEL V NEMOCNICI?

tak jsem dnes byla na měření průtoků,dopadlo to špatně hraniční hodnota 1.7,za týden jdu znovu na prutoky přeměřit pokud to tak naměří pošle mě prý ležet do nemocnice,tak jsem z toho neštastná ale miminko povrostlo tak je to prý o.k hlavně že roste.nevíte co mě čeká v nemocnici,pochopila jsem že asi kapačky....myslíte že tam budu celou dobu až do porodu?jsem ted 31tt,porod se nechystá.a zda oni něčím ty průtoky upraví?máte s tím něko zkušenost co mě tam čeká?nejhorší pro mě bude odloučení od mé 3 leté dcerky bude mi moc smutno doted jsme od sebe nebyly ale nadruhou stranu budu ráda že budu pod dozorem

Maminky kdo jste byly v nemocnici s průtoky?
a JAK DLOUHO?jak se to řešilo?asi kapačkama jsem se dočetla.....

Jsem teda úplně jiný případ,

Jsem teda úplně jiný případ, ale jen k tomu měření. Pár dnů před porodem mně doktor změřil jednoho kluka na 2,2 kg a narodil se "malinko" větší: 3,390 kg. Takže ber to měření hodně s rezervou :-)

jj

jj tak potom jsou ta měření fakt nanic jen na stres.tak to jste měla tedy opravdu drobečky hlavně že to všechno dopadlo dobře.

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

buď vklidu,my měli rozdíl 3 dnů a stále mi tvrdili,že klouček bude mít o 0,5 kg méně.Nakonec měl 2,3 kg a holčika 2,2kg:)
Důležité je,aby byla mimča zdravá a zvládli jste v pohodě ten rodičovský fofr. :)

-

Nepročítala jsem podrobně diskusi, ale chci ti jen napsat, že jsem rodila 32+1 a děti vážily 1,46 a 1,70. Jasně, byly to dvojčata, tak byli možná menší, ale i tak mi váha tvého miminka nepřipadá nijak malá... Při dvojčatovém těhotenství jsem byla hodně kontrolovaná, ležela jsem od 22.t v Podolí. Já tedy doktorům budu děkovat do konce života, nebýt častějších kontrol, bůhví, jak by to dopadlo. O to víc jsem byla "v šoku" při druhém těhotenství, jak málo je kontrol. Od 30.t jsem pomalu nebyla na UZ, nikdo mi holčičku neměřil. Ale neřešila jsem to - všechna vyšetření dopadla vždy dobře, odběr plodovky jsme odmítli, ale z genetického uzv vyšlo všechno taky dobře, čípek držel, tak jsem neměla důvod k obavám.
Chci Ti ale hlavně napsat, že mé kolegyni se zhruba před rokem narodila asi týden přenášená holčička a vážila 2 kg. Při porodu byli doktoři vykulení, že je malá, a hned jí odváželi do jiného města do inkubátoru. V naší nemocnici se rodí až od 2,5 kg. Nikdo nevěděl, že bude tak malinká, právě proto že se měření už neprovádí. Maminku pak převezli za ní až po dvou dnech (rodila císařem). Holčička je naprosto zdravá, jen byla prostě menší. A kdyby měření někdo udělala, mohly si ušetřit dost nervů.

děkuji

děkuji už aby to bylo,uvidím jaký dr.budou v porodnici,mi přijde jako by se s tím nikdy nesetkaly přitom se rodí přeci i prtavá miminka a jaké taka si mají rozměry v bříšku.

Tak se těš na ty obrázky a

Obrázek uživatele Vladkax

Tak se těš na ty obrázky a rovnou doktorům řekni, že rozměry nechceš slyšet :-) je mi jasné že to moc nejde, člověku to stejně nedá :-) Ale to že tě stresují bych jim normálně řekla, třeba narazíš na člověka co tě uklidní. drž se, přeju ať to dopadne nad očekávání dobře, sama jsem zvědavá, kolik nakonec to mimčo bude vážit. Tak se opatrujte, odpočívejte, a věřte si!

jsem ted v 31tt

jsem ted v 31tt a porod se nechystá všechno dobře drží a snad vydrží do termínu/první dcerku jsem přenášela/
je mi také jedno kolik váží ted mimi v bříšku jen jsem se chtěla poptat ostatních maminek na odhad výhy.
budu ráda at miminko váží 1kg bebo 2kg,nebo 3 kg hlavně když bude zdravé a v pořádku.
to doktoři jen děsí že jim to nezapadá jak jsem tu už psala od začátku mého těhotenství samej uptrazvuk a měření a pořádně zvážit a změřit to ne,to mi vážila až ted.přitom ví že bude drobná/malá
už toho mám také dost a to mě v 36tt čeká předání do porodnice plánování cís.řezu....tam se potom také chodí na monitory a doktoři tam jsou uplně jiní,ti to budou také všechno přeměřovat atd.už ted vim že mi každý dr.řekne něco jiného,já už k dr.ani do te porodnice na ultrazvuky sama nepujdu všude semnou jde manžel,ja se tam i bojím jít co naměří....přitom se na mminko těším že ho uvidím na ultrazvuku jen už mě ty kontroly štvou.prostě každý měsíc něco....beru že to mám rizikové a jsem víc hlídaná ale také s emi to zdá už moc když ten pdběr plodové vody dopadl dobře a všechno ostatní u mě i miminka je v pořádku jen je prostě o těch 14 dnů menší.

Pokud má starý utz, tak to

Obrázek uživatele Vladkax

Pokud má starý utz, tak to vypovídací hodnotu moc nemá. Pokud jsi ve 34tt, tak máte ještě měsíc k dobru, to rostou děti nejvíc. Pokud je "zpoždění" ve vývoji 14 dní, tak bych to fakt neřešila. Těch mamin s touto diagnózou bylo už fůra, kolikrát porod ukázal jiné hodnoty. když to vezmu z té nejvíc pesimistické strany, tak kilové dítě je už v pohodě, nejrizikovější jsou děti pod kilem váhy.
Myslím, že ve tvém případě je škoda, že je ta péče tak "dokonalá", má to přesně opačný efekt, jen tě to stresuje. i kdyby už byly výsledky jakékoliv, co by to ovlivnilo? Stejně už jen budeš čekat na porod a na to, jak to mimčo uvidíš a pochováš. Je jedno jestli bude mít 1,5kg nebo 2kg nebo 2,5kg, ne? Jasně, menší děti mají ten start do života složitější, to nepopírám, ale když budeš nyní v klidu, máš šanci, že v pohodě vydržíte do plánovaného porodu a to mimčo hezky doroste. Když se budeš o to dítě furt bát, tak akorát dřív porodíš a pak je celkem jedno, jestli o kolik se ta dr spletla, ne? Prostě to bude nedonošenec... Píšu to asi dost drsně, jen nevím, jak říct, že ten stres je fakt dost ohrožující. Věř sobě i tomu mimču. Těš se na něj, "domluvte" se spolu, že to zvládnete, ať si doktoři říkají co chtějí....

tak

tak to byl malinký hlavně že všechno dohnal

děkuji

děkuji mě právě říkala že porodní váha bude tak 2kg nebo něco málo přes 2kg.tak uvidím,jasně seknout se mohla

Jeden z chlapečků měl v 34+0

Jeden z chlapečků měl v 34+0 1,7 kg, takže myslím, že kilo o tři týdny dřív není tak hrozné. Navíc se mohla seknout a třeba má kg víc... Holt mimča třeba budou trošku menší, hlavně že prosperují a rostou týden co týden... :-)

kolik vážilo vaše miminko v 31tt????

tak dnes jsem dr.uukecala že bych ráda věděla kolik malá váží a ona tedy nakonec poměřila části tělíčka malá prý má něco kolem 1 kg,přesné číslo nečekla jsem v 31+4tt dnes a prý cca 1 kg ale prý orientačně že ma starší ultrazvuk že to nemusí být přesné,tak nevím nakonec skoro nic jen že je fakt malinká cm neměřila.jinak všecho ostatní je v pořádku i voda i placeta i srdíčko…v pátek jedu ještě na poslední přeměření na genetiku tak je to nejpřesnější tak nevím co tam naměří o kolik týdnů povyrostla,tam také neváží,tak nakonec je malá stále celkově o těch cca 14 dnu menší,si tak říkám třeba jsem i já o 14 dnu mín těhotná/nevím přesně MS/je mi nějak do breku,s toho že má malá jen 1 kg s takovou nebude mít ani v termínu porodu ty 2kg raději jsem dr-neměla ukecávat na to měření,co slším všichni co mají podobně termín mají miminko ted už zhruba 2kg. přece nemuže mít jen 1kg a bát o cca 14 dnu menší

také

také mi to tak ted už přijde že se dr.jen jistí kdyby něco...po tom co jste mi tu napsaly ýe i vaše miminka měli rozdíly velikostně v týdnech.

Ach jo...

Obrázek uživatele KovAli

Pečlivost lékařů je určitě skvělá, ale pro psychiku maminky někdy ubíjející. Jak píší holky, opravdu se pokuste uklidnit a věřte sobě i miminku. Když už jste se dostaly s holčičkou až sem, určitě to zvládnete v pohodě až do konce.
Vyšetření jsou v pořádku a miminko roste, to je to hlavní. A že bude menší? Moje dcerka také měla být podle utz malá a narodila se 3410g. Hlavně, že bude zdravá, však vyroste!
Naši kluci dvojčátka měli také odlišná měření, zvláště B. Nakonec se B narodilo větší (2550g) a v 5 měsících má 7kg.
Berte to jako že se lékaři pojišťují a počítají s tím nejhorším.
Určitě to dobře dopadne, věřte tomu.
Ali..

průtoky

prutoky mi také dělá pokaždé a je to v pořádku

Me posledni dva mesice v

Me posledni dva mesice v těhotenství honili na ultrazvuky co 14 dni, vždy naměřili něco jiného ... Ono u toho premerovani strašně záleží na zkušenostech lékaře ktery Utz děla- resp. kam přesně "zabodne" výchozí a konečný bod, stačí par milimetru rozdíl a vysledek to hodi úplne jiny. Co bylo při měření dulezite bylo kdyz zjišťovali průtoky pupeční snurou- tedy jestli ma miminko dostatek výživy a to bylo vždy v pořádku. Rozměry me sice trapily, ale říkala jsem si, ze bude urcite vse v pořádku ( manžel z toho byl ale hrozne nervózni). Opravdu se tím nestresujte, uvidíte, ze budete mít krasnou holčičku :-) .

Je to opravdu naprosto

Je to opravdu naprosto zbytečný stres. Mě dělali ultrazvuky opravdu jen v té době, kdy se měly dělat, nic navíc, ač jsem čekala dvojčata. Žádné odběry navíc. Vážit mi je taky nikdy nevážili a holky se narodily po vyvolání v 39. týdnu. Zcela zdravé. Hlava prostě dělá hodně :(

tak

tak jsem si myslela že plodovkou mi strasy skončí když výsledky jspu v pořádku ale oni ne oni měří každý měsíc.nejde na to nemyslet straší mě to už i ve snech.přemýšlím pokud budu ještě někdy dotřetice těhotná že se vybodnu na všechny ultrazvuky co jsou navác a později....prostě zustanu u těch ve 12 a 21tt tak to bylo u malé a bylo všechno v pohodě byla jsem v klidu.ted je to děs už od začátku.

ale

ale je to zajímavé,že přeměřují a vlastně ěptaně a mimča se narodí s normální délkou kde není znát rozdíl který měřily v bříšku ty týdny mezi hlavičkou a nožičkou,tak to mám podle vás tedy menší rozdíl v týdnech,je fakt že to strasuje hodně.z váhou vím že se hodně pletou ale mě malou nikdo právě ani nevážil a to jsem byla u dvou dr.

Nečetla jsem příspěvky níže,

Nečetla jsem příspěvky níže, ale urcite se měřením na Utz nestresujte ani doktory se nenechte. me s klukama taky stále honili na premerovani, rozdíl v týdnech hlavička a nozicka byl 6tt, u druhého chlapečka se jim zas zdalo hubene brisko, tak zkoumali jestli ma dobre vyvynute všechny orgány. Nakonec se narodily témeř na chlup stejni 2,3kg a 45 a 47 cm, hubení (hypotrofni) byli, ale rychle to dohnali ;-), mimochodem ve váze se sekli o 0,5 kg nahoru, říkali mi ze jeden bude mít přes 2,8kg, druhy kolem 3kg.

Žádný stres

Květinko, jestli ti dopadla dobře plodovka, tak se zbytečně nestresuj. Vážení není potřeba, stejně se většinou doktoři netrefí. Užívej si těhotenství!

děkuji

děkuji kdybych věděla spon orientačně kolim váží ale nevím to.tak u dcerky také se spletly o půl kg a to bylo nějak týden před termínem zhruba.tak těžko říct proc všechno tak proměřují.

...v těhotenství mi jedna

...v těhotenství mi jedna starší doktorka řekla, že z jejích zkušeností ultrazvuk vždy naměří a zváží míň, než je skutečnost, můžu to potvrdit, klukům navážili na ultrazvuku před narozením téměř o 200 g míň. Přeji pevné nervy a věř, že bude vše ok!

obrázky

obrázky mám parádní ultrazvuk i 3d prostě krásné miminko nepřijde mi ani nijak malá ale těžko říci podle fotky.

s nechápu

a nechápu proč mi malou žádnej dr.neváži ikdyž to také samozdřejmě není přesné to vážení,ale nějak ani jeden dr.u nás asi neváží.a to jsem mu o tom říkala.

jasně

jasně po 30týdnu už málokomu měří mimino až pok v porodnici to je fakt.tak těko říct zda i mamnky které maji jen pár ultrazvuků nemají ani představu že má miminko větší nebo meší o nějaký ten týden nějakou část tělíčka.času je stále ještě dost.za tem měsíc tam asi půjdu ale už fakt naposled.

Už ani počítat neumím....

Obrázek uživatele Vladkax

Už ani počítat neumím.... omlouvám se. Ale i tak, v 31tt už doktoři stejně nic "nevyřeší" takže bych se těšila jen na obrázky miminka. Kolikrát si říkám, jak bylo bylo mnohým maminám fajn, kdyby neexistoval UTZ a dr by neměli čím strašit.....

právě

právě mi také přijde ta další kontrola za měsíc zbytečná....jinak termín porodu mám v polovině května
má gynekoložka ta má ultrazvuk uplně nahouby takovej zastaralej ji to naměří všechno snad ještě méně přesně ona stejně nic neměří jen kouká na srdíčko a množství plodové vody.uvidím až mě předá na vyšetření monitory a ultrazvuk do porodnice co se naměří a vymyslí tam...ani nevím kdy se vlastně pčedává do porodnice asi měsíc před termínem,nevím.celé těhotenství jen běhám po doktorech už nemám sílu na nic.ikdyž jsem ráda že malou vidím často na ultrazvuku.

ted jsem já ve 27tt

já jsem ted ve 27tt a mám přijít přesně za 4 týdny a to budu v 31-32tt
já byla právě nespokojená ve fakultní nemocnici,tam měřily uplně špatně a fakt byly nepříjemní doktoři,tam ta steh.kost byla ještě kratší,proto jsem šla k tomuuto soukromému dr.má i přesnější ultrazvuk/samozdřejmě naměřil tu steh.kost delší o něco jak ve fakultce/tak mě uklidnil.hlavičku měla malá aké menší ted ji dohnala velikostně.tak je to tak nějak na části asi....tenhle dr.má i dost dobré hodnoení i na netui od kamrádek cok němu chodí proto jsem k němu šla,nevadilo mi si připlatit chtěla jsme mít i jiný názor.a naměřil tedy přesněji větší miminko než ve FN.JEN TED BY BYLO PRÝ VHODNÉ ABY TO DOHNALO VELIKOSTNĚ V TÝDNECH VŠECHNO,AK UVIDÍM PŘÍŠTĚ.TAKÉ NĚJAK NEPŘIBÍRÁM UATÍM JEN 4KG A JÍM DOST,HODNĚ DĚLAL TES STRES JAKJSEM PŘIŠLA O MIMINKO A PAK TA PLODOVKA TEN ODBĚR.
ALE I U PRVNÍ DCERKY JSEM PŘIBRALA JEN 6KG A NARODILA SE A VÁŽILA 3KG,ONA ALE VŽDY ODPOVÍDLA VELIKOSTNĚ.

ds nmeá

dsnemá,lebku a hrudníček a tvar má v pořádku a i srdíčko v pořádku a plod.vody je dost.tak snad to dožene.

Byla bych v klidu, pokud

Byla bych v klidu, pokud plodova voda dopadla dobre, o DS se nejedna. Co se tyce poruchy rustu, tak se nevyznacuje jen kratsi stehenni kosti, ale i jinym tvarem lebky, hrudniku, miminko muze mit pridruzene vyvojove vady (srdce atd.) ve 27tt uz by byly tyto anomalie videt...