Skip to main content

kdy "rozumne" prestat s kojenim

Posted in

Ahoj holky a Tome!
Samozrejme vim, ze delka kojeni zavisi na kazde z nas.. Ale zajimal by me vas nazor..
Holky kojim jen rano a vecer,jsem s nimi sama, kdyz nejsem, tak ho nevyzaduji, ale jinak piji pekne (neblobnou u toho). Rikam si, ze kdyz ho mam, tak proc jim ty cenne latky nepredat..Z druhe strany ale, kdy skoncit, aby se z toho nestala psychicka zavislost a jak pak mela problem s odstavovanim...Moc se mi nelibi velke deti vyzadujici po mamince mlicko..
Diky za vase nazory! Marta

Záleží jak to cítíš

Obrázek uživatele KovAli

Ahoj. Dcerku jsem kojila asi 2,5 roku, ke konci jen večer, v noci a k ránu. Přes den pila normální kravské mléko. Tenkrát jsem to utnula proto, že okolí se na mě dívalo divně a komentovalo, že kojím ještě takhle velké dítě se zubama. Teď zpětně lituji, že jsem na ně dala, mlíka jsem měla hodně a vyhovovalo to nám oběma.
Kluci jsou ještě malí, zatím plně kojím oba a je to moc prima. V plánu mám kojit určitě rok a pak se uvidí. Budu se vracet do školy a pak do práce.
Podle mě to je o.k., dokud nenastoupí dítě do školky. A pokud to vyhovuje dítěti (dětem) i mamince a mají dohodu jako tu psala paní Jana, proč nekojit i dál. Je to individuální, soukromá a velmi intimní věc, do které by sis neměla nechat nikým mluvit.
Ali..

Ahoj, já jsem přestala kojit

Ahoj, já jsem přestala kojit ve 2 letech. Dlouho jsem se k tomu odhodlávala. Když jsem skončila, tak mi to bylo ještě pár týdnů dost líto. Teď, s odstupem roku, jsem spokojená. Pro mě to bylo tak akorát.

Nic pro nikomu, ale při

Obrázek uživatele KaterinaAd

Nic pro nikomu, ale při představě, jak si ti moji 2,5 letí sígři přijdou cucnout, mě oblívá pot...ne, to bych nedala:-).
Mareček je zatím miminko, je mu 9 měsíců, takže kojíme, ale nijak zvlášť to ani jeden neprožíváme. Počítám, že přestaneme kolem roku, snad se upraví i ty naše noci...

AHojda, ja mela v planu kojit

AHojda, ja mela v planu kojit prvni rok. Dceru jsem nakonec kojila 11m {pak jsme mela antibiotika, ktera se s kojenim nemohla} a kdyz jsem tech 10 dnu moc neodstrikavala, mlicko se me pote prestalo delat. U kluku byl tez v planu jeden rok...nakonec vsak bobani byli takovy pomalejsi, v roce nechodili jako dcera, tudiz byli i dele miminka. Klidne bych kojila, az do 18m...ale ve 14m jeden chlapecek zacal byt silny zavislak. Hlavne se me proste na prsa porad sapal. V lete se mi snazil vyhrnovat tricko...Takze jakmile toto trvalo asi ytden, rekal jsem si dost a kojeni ukoncila. Nastesti ta zavislost teprve zacinala a odbourat kojeni slo bez problemu.

JInak jeste si pamatuji jednu maminku v busu, ktere v golfkach plakal jiz docela velky chlapecek a na cely autobus rval: JA CU PLSO:-]] A chudera maminka se tehdy malem zavrtavala do zeme a snazila se jiz alespon dvouletemu chlapci vysvetlit, ze prso bude az doma.

Ahoj,

asi je to opravdu individuální - záleží jak to máš Ty a jak to mají děti. Já v současnosti kojím 10m dvojčata a tříletého syna. S tím starším to máme tak, že je to pro nás něco intimního - soukromého. Jsme domluvení a nikdy se nestalo, že by se na mě na veřejnosti sápal či žebral. Když nejsem doma, tak nemá problém. Když jsme spolu, ráda mu dám. Máme k tomu určené situace, kdy dostává.

Ahoj, já jsem přestala v 16ti

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, já jsem přestala v 16ti měsících. Uvažovala jsme už delší dobu kdy a jak to udělat, abychom nedošli do nějakého (pro mě) extrému kdy se po mě sápou velcí kluci a chtějí kojit - už mi to začínalo připadat divné - můj pocit. Nejdřív jsme přešli ráno na ochucené mlíko z flašky. Předtím si odemě jen cucli a jina kousali a zdrhali, tak jsem si i říkala že mají malou dávku mlíka. No a pak se jejich skopičiny vystupňovaly i večer a najednou ze dne na den jsem to utla. Když si dvakrát srknou tak k čemu to je? Pomohlo mi i to že druhý den jsme šli známým na svatbu tak jsem si řekla že to aspoň zapiju :-) Kojení jim nikdy nechybělo, mlíko z flašky pijou hezky a hodně, takže to je pro ně asi přínosnější než pár loků ode mě.