Skip to main content

Očkování Priorix-Tetra

Ahoj, včera jsme byli s dětmi na preventivní prohlídce v 1. roce. Doktorka mi sdělila, že v 15 měsících se může očkovat děti vakcínou Priorix-Tetra (proti přiušnicím, spalničkám,zárděnkám a planým neštovicím). Jsou to 2 dávky pro jedno dítě, jedna vyjde na 1710 Kč, takže docela pálka :-( Přemýšlím, zda má vůbec smysl do toho investovat, jestli očkovat nebo ne...Omlouvám se pokud už tady nějaký příspěvek na toto téma je, pokud ano, prosím o odkaz. Jinak děkuji moc za Váš názor!

"Povinný"

Obrázek uživatele PetraN

je Priorix, tedy trojkombinace proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám. Prorix tetra je čtyřkombinace ještě navíc proti planým neštovicím. Ty očkovat nemusíš, to je dobrovolné očkování a je jen na tobě, zda se pro ně rozhodneš nebo necháš děti onemocnění prodělat.Není to nic životu nebezpečného. Pokud necháš dát jen Priorix, doplácet nebudeš nic.

Jinak na téma zda očkovat proti neštovicím nebo ne tu byla už řada diskusí, když zadáš do vyhledávače, jistě ti vyjedou odkazy

ahoj, povinný je, ale můžeš

ahoj, povinný je, ale můžeš mít k tomu navrch neštovice a za to se pak připlácí.dneisa

Ahoj, on Piorix není povinný?

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, on Piorix není povinný? Pokud by byl, tak by se za něj neplatilo. Já z toho mám hrůzu, nás to ček až ve dvou letech, ale už se bojím předem. dyby to nebylo povinné, tak nevím jestli bych ho chtěla dávat. Ty reakce potom, jak čtu tak docela hrůza.