Skip to main content

Ahoj holky,

chtěla bych vás poprosit o radu, jaké koupit boty na první chození. Zatím jde o první stoj a chození kolem nábytku. Kupuji se měkké capáčky, nebo pevnější boty na zpevnění kotníku? děkuji moc M.

My chodili na RHB. Obě dr.nám

Obrázek uživatele PetraKug

My chodili na RHB. Obě dr.nám doporučily na doma pevný kotník,lehčí botku a otevřenou špičku kvůli možné deformaci prstíků a aby měli prstíky volné.
Obě nám posvětily tyto http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=47049964&tab=1 takže my kupujeme už jen tyto a jsou velice pohodlné,nepotí se nožka a hl.nikde neuklouznou a nevyvrkne se jim kotníček.

Lenycko

ale kožené sandálky neseženeš takové, aby měly měkoučkou podrážku. Vaše dr. myslela asi spíš kožené capáčky typu Nolen. V tom neuklouznou. Na první krůčky jsou pak podle mě nejlepší první capáčky Pegres nebo DPK. Ty mají podrážku měkoučkou, lehce ohebnou.

Taky řešíme otázku botiček,

Taky řešíme otázku botiček, doma chodí v protisluzových ponožkách, protože máme ve 3/4 bytu plovoucí podlahu, naše pediatrička(mimichodem velmi rozumná ženská)mi řekla, že je dobré pak na doma pořídit kožené sandálky, ale že to hrotit nemusím. Takže i když jedna chodí sama už měsíc, zatím máme ponožky:)

Díky,u těch doktorů myslim

Obrázek uživatele Jana_4447

Díky,u těch doktorů myslim spíš pediatry.Naší jsem se ani neptala,rovnou šli jen do ponožek.Starší syn byl hodně v bačkůrkách.Myslim,že pak při dvojčatech jsem na těchto stránkách četla hodně,že RHB doporučují ponožky.Já v tom,jestli plovoučka nebo koberec,taky rozdíl nechápu.Jedině,že koberec je měkčí,tak je to na ponožky,nevim.Zůstávám u ponožek.

Nekdo tu myslim psal, ze

Obrázek uživatele Olitwins

Nekdo tu myslim psal, ze narody v Asii, kde deti chodi prevazne bosky (kdyz jsou maly) nemaji problemy s nohama, jako my Evropani atd... Me taky dava naboso smysl. Nam je skoro 2 a pul a pres leto chodily holky doma bosy nebo v ponozkach, ted mame takovy backurky jako mokasiny, specialni firma, co se snazi vyrabet boty tak, aby to co nejvice simulovalo chuzi na boso.

Jani

rozhodnutí je na Tobě. Neřekla bych, co doktor to jiný názor. Odborníci se spíše shodují. Já se prostě řídila a řídím rady odborníků (docházeli jsme na RHB). Co říkají babičky a známí (kamarádky mají stejný názor jako já), neberu v potaz. Dítě musí s nožičkama pro správný rozvoj pořád pracovat - všimni si, jak pořád ohýbá prstíčky ... V tom mu botama zabráníš. I když už převážně chodí, stejně si hodně hrajou na zemi. Jakou logiku má - na koberci bez bot, na plovoučce s botama ?!? nechápu. Jediný argument, který mě napadá, je uklouznutí - proto nolenky nebo ponožky s protiskluzem.

Ahoj,včera jsme to zrovna

Obrázek uživatele Jana_4447

Ahoj,včera jsme to zrovna řešily s holkama,jestli doma naboso nebo boty.Dvojčatům je 16 měsíců,Štěpánek chodí víc jak dva měsíce,Kájinka začíná,já jim dávám jen protiskluzový ponožky.Docela se do mě pustili,že mají mít i doma pevný boty.Že kdyby jsme měli koberce,tak ještě možná v těch ponožkách,ale na plovoučku rozhodně boty.Vim,že tady se psalo hodně jen v ponožkách.Je to hrozný,co doktor jiný názor.Trochu mě rozhodily,ale pořád jsou v ponožkách,tak snad dělám dobře.

ahojky, my budeme mít v lednu

ahojky,
my budeme mít v lednu dva roky a doma mi chodí v protiskluzových ponožkách,
zatím jsme bačkory nekupovali :-)) denisa

doma naboso

Chci se přidat k dotazu...na RHB nám říkali, že doma naboso nevadí, ale venku v botičkách jsme jen 1,5 h dopoledne a pak celý den naboso je vpořádku?
Díky moc, Mira

díky moc :-)

díky moc :-)

Viz tato diskuze a dalsi

Obrázek uživatele Olitwins

Viz tato diskuze a dalsi jine..
http://www.dvojcata.cz/node/681884

.

Ahoj, nám na RHB říkali, že první boty kupovat až budou opravdu chodit (myslím tím samostatně). Botičky mají mít pevnou patu a pružnou část podrážky pod špičkou, aby při došlapu nožička neplácla, ale postupně došlápla. Prakticky jsme to zatím neřešili, protože holky zatím jenom stojí. Ale už teď se netěším ;-) Táňa