Skip to main content

Mám další dotaz zjistila jsem, že je tu dost maminek od trojčat, chci se zeptat jaký to je, když začnou trojčata lézt a poté chodit, jak se to všechno dá zvládnout? Děkuji moc za rady a příspěvky. Monika

Ja nemam trojcata, jen

Obrázek uživatele Olitwins

Ja nemam trojcata, jen dvojcata, ale mam kamaradku, ktera trojcata ma a nikdy chuvu nemela. Zvladala to tak, jak popisuje Monika2208. Idaelne je mit nekoho k ruce, ale je treba pocitat i s tim, ze nebude porad... Hodne stesti.. O.

Moni,

myslím, že úrazovost a pečovatelka toho spolu nemají moc společného. Samozřejmě je to velká pomoc, ale nemáš ji u sebe 24 hod, a když dochází k úrazům, většinou je to stejně v okamžik, kdy je dospělý na blízku. Nesmíš na to prostě myslet a dopředu mít z toho takové velké obavy. Co se týká lezení a pohybování se doma, to u nás probíhalo naprosto v pohodě. Měli jsme výhodu malého bytu (4 děti v 2+1). Co bylo nebezpečné bylo odstraněno, děti dokonce nespadly ani z gauče, když na něm poskakovaly, židle jsme odstranily a přisouvaly jen když měly být opravdu použity k sezení. Děti jsem se nikdy nesnažila vodit nebo "učit" chodit, prostě když se rozhodly, samy se postavily a samy začly chodit, nikdy z nich nikdo nespadl nějak nebezpečně na hlavu či jinak, teda krom slečny, měla smůlu, že zrovna na zemi leželo umělohmotné autíčko, jehož úlomek se jí zapíchul do hlavičky, ale jen pod kůži, takže po chvilce povyku byl klid. Plazili se, lítali po čtyřech, vstávali, sedali, bylo to docela milé období.
Venku je to samozřejmě náročnější, ale když zvolíš vhodné prostředí, taky se dá zvládnout. My jsme měli sice chůvu, ale přesto jsem často s nimi musela jít sama, např. o víkednu. Nejhorší je období kolem roku a půl, kolem 2 let už se dají naučit chodit za ruku a jsou poslušnější.
V každém případě, chůva není k zahození, ale přesto se musíš naučit existovat s nimi sama. Monika

Děkuji moc za odpověd, máš

Děkuji moc za odpověd, máš asi pravdu, jenom jsem se přesvědčila o tom, že opravdu někoho potřebuji k sobě, jinak opravdu dojde k nějakému úrazu a pak bych si to vyčítala daleko více. Zdraví Moni.

Re

Ne, nedá se to zvládnout a ani nemá smysl se o to snažit..až budou děti nejprve lézt a poté utíkat každý jinam, tak nemůžeš běžet na 3 světové strany. Právě proto jsem byla vděčná za pečovatelku a i ve dvou jsme lítali za dětmi a oči měly na stopkách, aby se někomu něco nestalo. Sice bylo nemilé, mít v bytě pořád cizího člověka,(ale jedna z pečovatelek nám zapadla do rodiny a jsme v kontaktu pořád), ale bezpečnost a pohoda dětí i celé rodiny mi byla přednější. Hlavně díky pečovatelce, jsme toto telecí období přečkaly bez jediného úrazu, opařenit atd. Proto jednejte dokud děti leží, ať se nějaké pomoci dočkáte včas.
Zdraví Drahuše