Skip to main content

Ahoj jsem maminka dvojcatek koncime 7 mesic:)(kluci),mam starsi dcerku te budou v unoru dva rocky a hledam nejakou mamcu,ktere je taky smutno a chtela by se podelit o sve zkusenosti,trable a tak nejak se moct vykecat nekomu kdo porozumi.
Budu se tesit:) Eva.

Ps.budu rada i kdyz se ozve nejaka maminka ktera by eventuelne prodala obleceni.
Bydlime v Ostrave Zabrehu na Piskacich.

Ale já tomu věřím,že bys to

Ale já tomu věřím,že bys to brala zpět.když byli naši malincí a jen leželi,říkala jsem si,už aby chodili a běhali.Dobu ,kdy leželi a kam jsem je dala,tam jsem je našla,bych brala zase.Naši mají 3,5 všude došáhnou a když ne přisunou si židli.Domluva s něma moc není,nevím,jestli nerozumí nebo nechtějí rozumět.Neustále jich je všude plno a není dne,kdyby se jednou neporvali a každý neměli aspoň jeden záchvat vzteku.Aspoň,že jsem ty jesličky objevila a že je vzali i když už jsou tak velcí.Akorát to počasí je hnus,už 2 měsíce se nás drží kašel a rýma.Vždycky 2-3 dny klid a pak 1 den se dusí kašlem a teče z nosu dnes i horečka,tak jsme zůstali doma.

Sofi,

Obrázek uživatele LadaVac

takový věk dětiček už mám za sebou / našim je 7 let/ a mohu ti říct,že bych to brala hned zpět/ to jsi chtěla slyšet,takový kecy,co?:)/.Né,já vím,je to masakr,naši do jednoho roku nespali snad vůbec a pak jsem je to fakt "násilím" naučili.
Jen jsem tě chtěla povzbudit,co se týče zvykání na nové místo.Určitě to rok trvá ,než si to sedne,tak vydrž,bude zase líp.

Klub Dvojčat Ostrava

Ahojte, dneska jsem si přečetla vaše příspěvky a musím reagovat. Před časem jsme ten klub dvojčat Ostrava vedly, webovky jsem dělala já a i psala, že hledáme maminky, ketré mají zájem se zapojit. Nic na tom není, opravdu. Já, když měly asi půl roku se dosti nudila na mateřské a s pár holkama s dvojčaty z OV se znala, zbytek jsme se seznámili tady na Dvočatech. Vzkřísily jsme znovu klub jen tím, že jsem zřídila webovky pro lepší komunikaci a vyvěšení akcí. Náš klub spočíval jen v tom, že jsme se domluvily, odzkoušely pár herniček a abychom vyhověly všem, páč byly holky z různých míst, tak jsme vymyslely časový plán akcí. Třebas každou druhou středu v Porubě Kaštánek a pak každý druhý asi úterý v Chaloupce. Přes zimu v herničkách, pak se jen scházely, hrály si s dětma a plánovaly další srazy. Také jsme si povídaly o všech radostech a strastech s dvojčaty a jak se nám ulevilo. Jak začalo jaro hned jsme plánovaly venkovní aktivity, ZOO, různé restaurace s hernama a venkovními hřišti. Svého času jsme fakt dost dobře fungovaly a opravdu se nenudily, všechny jsme byly mobilní s auty, takže v klidu. Dokonce jsme se dostali do vysílání Sama doma a představovaly náš klub. Jenže už se pak neozvaly žádné další maminky s mladšími a my neměly tohle všechno komu předat. Začaly jsme zase pracovat, školka, a teď i škola, takže už se scházíme jen v té hospůdce samy bez dětí. Opravdu v tom není nic jiného než chtít se vidět se spřízněnými dušemi.

Ahoj

Ten ostravský klub už moc nefunguje.Oni chodili s mrňatama do mateřského centra v Porubě a v centru.Tak bych tam někdy chtěla zajít ať jsou mrňata mezi dalšími dětmi.A taky potřebuju vyrazit mezi lidi.Holky tam říkaly,že už se dloho nikdo nehlásil,jejich děti jsou větší už vesměs školkové,takže se scházejí někde v hospůdce bez dětí.Prý hledají někoho,kdo by to vedl.Já na to nemám odvahu,nevím,co to obnáší,jinak byh do toho šla.
To máš fajn,že si tak hrají.Mně moc nevydrží u zábavy.Teda,jak u které.Mlátit,dveřma od skříňky,vytahovat tkaničky z bot,vytahovat knížky a přenášet je z místa na místo a trhat časopisy,to jsou momentálně hitovky.Taky se perou klasika.
Radio,pustit nemůžu to by se probral ještě víc,většinou pustím světlo v chodbě,nebo lampičku.Ale tu lampičku má Kristýnka blízko postýlky,tak jí to trochu ruší.Tak radši spíš to světlo v chodbě.
Co bych dala za 60kg.58 jsem vážila než jsem otěhotněla.Nedávno jsem tak nostalgicky,koukala na fotky před těhotenstvím a trochu jsem si povzdechla.Pořád s váhou bojuju.Teď mám váhu 70-72 kg.Ale stresovat se dietou moc nechci,před pár lety jsem si málem přivodila anorexii.Váha 47kg a jeden rohlík denně.A stálo mně to hodně přemáhání,než jsem začala normálně jíst.Už mi tehdy doktorka vyhrožovala.

ahoj Peti,

jj chodim, obcas kouknu i na ty ostravske,prave jsme se divala na ten klub, a rikala jsme si ze bych tam pozdejc mohla chodit i s tema nasima prdolatama.Zatim si vystaci v pokojicku vsichni 3. ale zachvili to bude urcite narez a budeme muset nekam chodit aby nesedeli porad doma.tedkom si s nima jeste hraji,stavim jim ruzne prekazky a stany a to je bavi.
No, ja taky po tom co jsme je naucila jak se spi, neuspavam. popapaji ponuhnam je pusinku pohlazeni a sup do postylky a spi se. ale spi u radia, jak jsme uz psala.sice se nekdy v noci zbudi ze chteji napit a nebo maji hlad. nevytahuju je ,jen jim dam pit a je to. kdybych je vytahla.tak nespime trebas hodinu nebo i dve.tak to zkus zapni jim radio,mozna malymu to pomuze a bude v klidecku.ja se taky uz chtela veset,ale jak jsi rikala a psala sama, to svetlo by nevydrzelo:DDD
I kdyz vazim 60kilo:DDD
no stehovali jsme se v cervenec -srpen,ale i tak to vse trva a jeste bude.nemuzu si tady znovu zvyknout,je to tu hrozne jine.A jsem hrozne nervozni ze vseho.Znamym to trvalo rok a pul nez si zvykli.
Jj. to mas pravdu jak se nachladi to je pak hruza... a kde bys chtela chodit, mas nejakej tip? do toho klubu nebo co?

No

jsem Petra L. chodíš na ostravské dvojčata?Já je neuspávám,neosvědčilo se mi to.Dám do postýlky,pohladím,přikryju a mají spinkat.Budí se přes noc,i když předtím byl unavený a člověk by čekal,že bude spát.Vzbudí se i několikrát.Někdy ho musím i nakrmit.Dává nám kapky,no.Občas už je to na provaz.Vydrží řvát i 4 hodiny.Teď na zimu jste se přestěhovali?Já bych jela do tepla hned a to horka nemusím.Asi bude chvilku trvat,než se malí aklimatizují,ale zvyknou si.My bychom právě někam chtěli chodit,ať nejsme furt doma.V kočárku už moc být nechtějí a na to,aby nějak courali sami to moc není.Sice už chodí,ale pokud se potřebují někam rychle dostat,tak jdou na čtyři a Míša je s tou chůzí kapku horší než Kristýnka.Byli by hned promočení.A sama víš jak to je když se nachladí,to se pak táhne.

jsem se chtela zeptat, nejsi

jsem se chtela zeptat, nejsi nahodou Petra.L ??

No to nechodime tedkom do

No to nechodime tedkom do zadneho centra,zatim se rozkoukavame.Vratili jsme se po 12 letech ze Spanelska -Mallorcy.A zvykame si.Ale urcite zacneme.myslim ze je to jedina sance si nejak uzit ty spinavo mokre dny mimo domov.
Jinak chodime na prochazky ,kdyz to pocasi dovoli. Kluci nam hned zacali hrozne kaslat jen co jsme prileteli takze si to musime hlidat to pocasi.Sofi ta ma tuhy korinek a jeste nemela ani rymu.No zvykame si ale vsichni.
A to se ti malej budi v noci?,nechce spinkat kdyz je uspavas nebo jak? a v kolik je davas spat?
My meli ten sam problem od zacatku se mi budili co 2 hodiny a napreskacku takze jsem nespala vubec.. uz jsem myslela ze skocim do zdi... to bylo. az tu mi holky poradili nechat vyrvat... a pomohlo to.Sice mi to rvalo srdce ale vydrzela jsem to a opravdu jsem rada ze jsem nepovolila. a tedkom spinkaji sice s radiem ale spi... a ja taky.

Ahoj

Už jsou to zlobidla.Hrají si hlavně s tím čím nemají a když jim to člověk zakáže,tak je řev.Hlavně,že mají plno hraček,ale to je asi klasika všude.Rozhodně se nenudíme.Se spaním je to horší.Míša nám nějak spaní bojkotuje a nevíme proč.Zkusili jsme už kdeco,ale bez úspěchu.Doufám,že z toho brzy vyroste,protože ještě pár měsíců a jsem zralá na provaz.Včera jsem zjistila,že asi brzy budeme muset sundat bočnice u postýlek,protože Míša se zapřel lokty a nevím jak to dokázal, ale měl nohu na bočnici.To už se asi nevyspíme vůbec,protože nám oba budou v noci trajdat.Kristýnka naštěstí spí hezky,pokud jí teda brácha nevbudí,to pak taky stojí za to.Chodíte do nějaké mateřského centra,teď přes zimu?

Ahoj,tak to je super.. 19

Ahoj,tak to je super.. 19 mesicu na to se uz tesime taky,az budeme tak daleko.. a jsou hodne? a jak vam spinkaji? Budu se tesit na odpoved.

ahoj

my jsme z Ostravy-Fifejd.Máme 19měsíců (holka a kluk)