Skip to main content

selektivní fetocida,čeká mě v pátek

Dobrý den maminky,chtěla bych se zeptat zda tu je některá maminka,která čekala dvojčátka a byla na tomto zákroku.
Jsem ted v 17tt čekám dvojvaječná dvojčátka,na vyšetření se ukázalo,že se jedno miminko vyvíjí špatně a má vývojovou vadu,druhé miminko je v pořádku.
Vpátek jdu na zákrok,už ted se strašně bojím,přeci jen tam je riziko že by mohlo zemřít i to druhé zdravé miminko.
Je tu někdo kdo má za sebou podobnou zkušenost?
Budu ráda za jakoukoliv radu.děkuji.

-

Gratulace i do nás a hooodně zdraví. Š. a kluci

jéé

jééé moc vám děkuji za opravu.Vidím ikonku,máte hezké holčičky.

moc moc gratulujeme, malá je

moc moc gratulujeme, malá je krásná, tak ať už je všemu trápení konec a malá krásně roste a dělá Vám jen a jen radost :-)

holčička je krásná

Obrázek uživatele Tomáš D

Květinko,
i já se přidávám, díval jsem se a holčička je fakt krásná, usměvavá a určitě i moc šikovná.
Tak ať krásně roste a dělá radost.
PS: opravil jsem v příspěvku Denisy odkazy, byla tam po staru doména .cz (od července jsme .org, asi proto to nešlo najít...) Teď už by to mělo být v pořádku, všechny diskuse tu jsou.

Tom

děkuji

děkuji vám všem za gratulace a at vám děti hezky rostou.

to věřím

to věřím já byla v nemocnici 2 dny a stačilo když naměřily že malá neroste hned si mě tam nechaly.to sis tam tedy poležela ale stálo to zato máš zdravé a šikovné děti.
mě Verča ted také neposlouchá je až moc chytrá+školka do toho tak je ještě chytřejší v těch 4 letech jsou ty děti asi stejně neposlušný všechny.
přeji at ti dělají radost a at se vám daří

-

My jsme si prožili snad až maximální strach v těhotenství. Ležela jsem 10 týdnů v nemocnici a bála jsem se v podstatě pořád. Když přišel porod, trápilo mě, že už, ale už jsem si nepřipouštěla, že by děti neměly být zdravé. Instinktivně jsem věděla, že budou v pořádku. Věřila jsem lékařům, ultrazvukům i kortikoidům na dozrání plic, které mi napíchali hned při příjmu. Problémy ještě můžou přijít, nerouhám se, ale to už budou prkotiny. Děti jsou šikovné, krásně mluví, jsou samostatné. Oproti vrstevníkům z řad našich přátel bych řekla i šikovnější. No až na to (ne)poslouchání :)

Ahoj

Obrázek uživatele Cenana

Krásná princezna:-))

děkuji

děkuji tak ted už také vím že to dožene vlastně už dohnala,ted začíná lézt,
starší dcerka je také drobnějšé ikdyž měla normalní porodní váhu třeba ji adélka nakonec dožene.to si si musela také užít starosti a strach s tak předčasně narozenámi dětmi.

-

Krásná holčička, také gratuluji.

Kvetinko

gratuluju k holčičce, je krásná. Mám dvojčata narozená 32+1, porodní váha trochu větší než měla Adélka. Teď jsou to čerství 4leťáci a jsou naprosto zdraví, šikovní. Porodní váha určitě není hlavním ukazatelem velikosti v budoucnu. Další dcera narozená přesně na termín, váha 3150g. Teď je jí 18m a roste a přibírá naprosto stejně jako dvojčata :)

:-)

Obrázek uživatele Janact

tak to jsem moc ráda, že to tak dobře dopadlo a přeji všem moc a moc zdravíčka!
ať adélka i nadále dělá jen samo radost

J.

Moc hezká holčička. Ať se vám

Obrázek uživatele RenataM

Moc hezká holčička. Ať se vám holky daří!!!!!

jsem zpět

jsem zpět

máme Adélku

maminky omlouvám s eže jsem sem už potom nenapsala jak to dopadlo když jsem čekala jen jedno miminko už jsem na vaši diskuzy dvojčátek nepsala a nekoukala sem.A MÉ STARÉ DISKUZE TU ASI UŽ NEJSOU NAŠLA SEM JEN TUHLE.

zdravím všechny maminky v dubnu se nám narodila Adélka,byl to nakonec opravdu drobeček.
v 35tt zjistily že v bříšku vbec beroste a špatné průtoky a placenta špatně vyživovala tak musela Adélka na svět.

6.4.2012 1270g a 38cm
dýchala sama všechno zvládala,jen musela do inkubátoru kvůly hmotnosti aby to dohnala.V inkubátoru byla měsíc,bylo to těžké deně jsem za ní dojížděla a vozila mlíčko.A měla jsem radost s každého gramu.po měsíci jsme si Adélkou přivezly domů s váhou 2100g a 42cm

Takže maminky hlavu vzhůru ikdyž se vám opravdu narodí drobeček,všechno to dožene.
.máme za sebou tet neurologické vyšetření a dr.nadšený jak je šikovná už tam nemusíme,Ikdyž vyšetření a stresu a strachu o malou bylo opravdu hodně tak už ted vidím že z Adélky vyroste stejná čertice jako její sestřička.
Jsou si i hodně podobné.

Adélce je ted 8 měsíců je moc šikovná a zvědavá a hlavně zdravá je jen drobnější jak jeji vrstevníci ti maji asi o 1-2kg víc a víc cm,plazí se dostane se kam potřebuje je už na kolínkách snaží se lést zatim ji to jde jen pozpátku.
váží 6,5-7kg měří 67cm.se sestřiškou jsou bezva dvojce.

*ještě dodám kmému těhotenství/a starým diskuzím co jsem tu měla/ podstoupila jsem ten zákrok kdy mi to postižené dvojčátko usmrtily,to bylo v prosinci.a od prosince do dubna bylo mrtvé dvojčátko v bříšku a na ultrazvuku už nebylo vidět jako plod,adélka ho překryla tím jak rostla/samozdřejmě dr,to sledovaly a vždy jsme tam něco málo zamlženě zahlédla/
Ještě jsem podstoupla odběr plodové vody/doktoži strašily tak proostotu../ aby byla jistota že je Adélka zdravá a jsem moc ráda že jsem to podstoupila ikdyž jsem se moc bála.
BYLO TĚCH ZÁKROKŮ HODNĚ A JSEM RÁDA ŽE TO DOBŘŘE DOPADLO IKDYŽ SE NARODILA PŘEDČASNĚ ALE ZDRAVÁ.JEN SE MI OBČAS ZASTESKNE PO DRUHÉM DVOJČÁTKU ŽE BY JSEM MOHLA MÍT VLASTNĚ DVĚ.....

*kdo by chtěl mrknout na fotečky klidně mrknete jsou tam fotky z inkubátoru i součastné
http://www.emimino.cz/fotoalba/adelka-10391/

ahoj,vím, že tady pak ještě

ahoj,
vím, že tady pak ještě psala, chudák jakoby nestačilo to, čím si musela projít,
stresuje se dál...držím jí palce

http://www.dvojcata.org/node/700727
http://www.dvojcata.org/node/699119

jak dopadla Květinka?

Dobrý den,čtu příběh Květinky,nevíte jak dopadla?

děkuji

děkuji vám za podporu snad to miminko zvládne,musí.
/omlouvám se za chyby v textu/

Moc moc držíme palce a že

Moc moc držíme palce a že jich máme, ať vše dobře dopadne! M.

Drž se

Obrázek uživatele Cenana

Budu moc držet palce.
Káča

Budu ti moc držet palce a je

Budu ti moc držet palce a je mi líto, že jsi něco podobného musela podstoupit. Teď všechno jen dobré přeje Eva

tak to mám za sebou

Tak to mám za sebou.Pan doktor byl moc bezva hodný a opravdu to nepolelo,umrtvil to,slíbil to co řekl,jen to bylo opravdu nepříjemné a cítila jsme tlak a klepala jsem se a brečela,okolo bylo hodně lidí asi 5 doktoži a sastry a muj manžel.,bylo to během chvilky.portom ještě překontroloval druhé miminko a všechno bylo v pořádku.Tak ted jen doufak a čekat co bude dál,snad bude vše v pořádku,příští týden jdu ke své dr..v lednu jdu na ultrazvuk 20tt.

děkuji

děkuji všem že mi budete držet palce a doufám že to přežiju já i miminko.

-

Ahoj,
drzim vsetky styri palce, aby vam to dobre dopadlo. Pri nasich dvojkach bol zazrak, ze sa narodili a ze az tak neskoro sme dostali asi ako bonus za to vsetko. Tak keby nieco spomen si na nas, ze aj zazraky sa deju. Dnes uz chodia do skolky:)
E.

Ahoj, já jsem byla také

Ahoj, já jsem byla také poučena o riziku, které redukce má, ale neměla jsem prostě na vybranou, stejně jako nemáš ty. Věřila jsem, že pokud to tak má být tak to dobře dopadne a pokud by to nedopadlo musela bych se s tím smířit. Taky už mám doma syna (5let) a nenapadlo by mně, že budu mít při příštím těhotenství takovéhle komplikace :-( Stejně jako ty jsem hledala na webu nějaké informace, příběhy žen, které jí podstoupily, ale moc jsem toho taky nenašla. Jsou to smutné příběhy....ale člověk musí věřit, že to dobře dopadne. Mně zákrok dělali v Praze U Apolináře, byli tam naprosto skvělí, psychicky mně hodně podrželi, na zákrok jsem nastupovala v 8 hod. ráno. Probíhal bez narkózy, přes bříško, trošku bolel vpich, ale to je bolest jako při injekci takže dá se říct, že žádná. Doktor vše kontroloval přes ultrazvuk, celý zákrok trval asi půl hodiny. Po něm jsme tam dvě hodiny s manželem čekali, zda nenastanou nějaké komplikace a pak nás pustili domů s tím, že jsem byla hned objednaná za týden ke své gynekoložce a na genetiku zda dál probíhá vše jak má. Zákrok jsem podstoupila ve 12tt, ty jsi v týdnu vyšším, je pravda, že čím vyšší týden tím samozřejmě větší riziko, ale na to nemysli, psychika je moc důležitá a zdravé miminko má sílu, zvládnete to! Po zákroku žádnou bolest neucítíš, trošku mně pobolívalo bříško, ale to bylo určitě také psychikou. A s tou jsem se vyrovnávala dlouho, ale teď když vidím, že mám díky tomu doma dvě krásné zdravé holčičky tak je mám za odměnu za to všechno trápení :-) Na pátek Ti budu držet pěstě a pokud se ti bude chtít určitě napiš jak jste dopadli. Hlavu vzhůru a hodně sil, zvládnete to! Míša

právě

právě že takových příběhů je málo na webu,málokdo se o tom chce rozepsat a nedivím se každý je rád že to má za sebou.na netu je o tomhle málo informací.

děkuji

děkuji za odkaz na šlánekpaní to moc hezky popsala,děkuji i za emaily-

míšo do olomouce

dobrý den jsem odeslaná do olomouce,tam jsem byla i na ultrazvuku na genetice,zákrok má dělat nějaký pan docent.a také říkal že to opravdu dělají hlavně u dvojčat a vícerčat ale také mi řekl že je možné riziko tuším 8procent muže být zánět nebo tělo nějak špatně zareaguje atd....prostě to riziko mě děsí ale jinou možnost také nemám stejně jako ty ikdyž ty si to měla složitější,je bezva že ti to všechno dobře dopadlo a o ty 2 miminka si nepřišla že to dobře dopadlo a donosila si je.
Už jsem si říkala že bych byla jediná kdo to podstoupil,když nikdo nepsal.
A můžu se zeptat v kolikátém tt jsi na tom zákroku byla?a také ti to dělali přes břicho?a jak si se po tom cítila,nemyslím psychycky to je mi jasné že zle ale zdravotně,zda to třeba po tom umrtvení bolelo nebo něco.Bolet to ve vzpomínkách bude určitě pořád.budu tam potom prý ležet po zákroku asi dvě hodiny a když bude vše v pořádku tak mě pošlou domů.
Nikdy mě nenapadlo že to bude všechno tak složité a rizikové.První těhotenství/holčička 3 roky/naprosto bez problémů všechno.

Ahoj, já jí podstoupila.

Ahoj, já jí podstoupila. Neměla jsem na vybranou, čekala jsem čtyřčata a ani jedno by nemělo šanci na přežití :-( Redukovali jsme na dva plody, zákrok bezbolestný, spíše po psychické stránce to bylo náročné. Ale jsem za to ráda, dnes mám dvě naprosto zdravé holčičky, zrovinka dnes je jim 15 měsíců :-) Naprosto na rovinu mi v nemocnici řekli, že je velmi malá šance na udržení zbývajících plodů, ale naprosto bez problémů se holky vyvíjely dál a narodily se v 37. týdnu naprosto zdravé :-) Zákroku se neboj, určitě vše dobře dopadne, co vím tak mi říkal doktor, že u redukce dvojčat jsou rizika minimální, já byla v daleko větším riziku a taky jsme to zvládly :-) Budu držet pěstě, ať Ti vše dobře dopadne. Do jaké nemocnice jsi na zákrok objednaná? Míša

Ahoj, je mi tě líto.... než

Obrázek uživatele Vladkax

Ahoj, je mi tě líto.... než tenhle web spadl, tak tu byl příběh maminky, která taky věděla o postiženém plodu, ale věděla že je neslučitelný se životem, tak na selekci nešla, "v klidu" nechala proběhnout celé těhotenství, porodila, do postižené dítko si pár hodin pochovala, rozloučila se s ním než zemřelo. Psala to tehdy moc hezky, škoda že to tu už není. Rozhodla se tak právě proto, že nechtěla riskovat to zdravé dítě, navíc neměla žádné výčitky... když to psala, byla vyrovnaná a byla ráda, že se tak rozhodla... píši to jako jednu z variant. Ať se rozhodneš jakkoliv, přeji ať to rduhé dítko bez problémů donosíš...

mozna ti pomuze jeste clanek

mozna ti pomuze jeste clanek od fialinky

http://www.dvojcata.org/node/683412

drzim palce M.

Ahoj, mela jsem podstoupit

Ahoj,

mela jsem podstoupit selektivni fetocidu, ale nakonec jsem ji nepodstoupila, kdyby te cokoliv zajimalo, napis mi na mail: martinaseda@seznam.cz
m.