Skip to main content

10.týdenní mimčo a NEkakání

Obrázek uživatele KovAli

Ahoj. Máte zkušenost?
Menší chlapeček mi asi před dvěmi týdny nekakal 4 dny a od té doby udělá poklad do plínky jednou za dva až tři dny. Z druhého to lítá několikrát denně. Oba plně kojím, tak mě zaráží, že každý to má jinak.
Pravdou je, že od té doby začal ten menší víc přibírat a bráchu váhově dohánět, ale také se trápí víc prdíky, kroutí se, v noci hůř spí a někdy vykřikne ze spaní... stolička po několikadenní pauze zapáchá jako zkažený jogurt a plena doslova přetéká až na oblečení.
Může to mít souvislost s tím, že jsem jim dávala Lefax? Teď týden dávám jen to co dříve, tj. Vigantol a Canavit od pediatra a od třetího týdne BioGaiu a občas fenyklový čaj po lžičkách a situace se nezměnila. Může mít zácpu? A z čeho??? Má tříselnou kýlu a v lednu má naplánovanou operaci, ale to s tím asi také nesouvisí.
Ráda bych mu nějak ulevila, je vidět, že se trápí.
Díky, Ali..

Ahoj, tak u nas to bylo taky

Ahoj,
tak u nas to bylo taky tak. Plne jsem kojila. Jedna holcicka kakala nekolikrat denne, druha 1x tydne, nekdy i o neco dyl...dr. rekla, ze pokud plne kojim, je to v poradku...laktacni poradkyne me hrozili, ze to neni dobre...ale holky vyrostli normalne..stale maji vahovy rozdil 1,5kg...jo a nic jineho jsem holkam krom te kapky vigantolu nedavala...hlavne v klidu!!!uzivej si miminek;)

Ahojda, u nas kluci take

Ahojda, u nas kluci take kakali neprve vicekrat denne, pote mel jeden vice denni pauyu. Ja bzla docela nervozni. 6dnu nekakal. VOlala jsem obvodacce, ta mi rekla , ze do 7dnu nic nemam resit a potom at se pro klid radeji stavim. To bylo poprve, co se to takto stalo. PAk kakal pravidelne max2x tzdne a plina vzdy pretekala.

-

Plně jsem kojila, přesto oba kadili několikrát denně. Postupem času se to upravovalo tak, že holčička zhruba 2x, kluk pořád tak 6x denně (po zavedení příkrmů). Stravou a věkem se četnost snižovala, ale na jedno kadění denně jsme se dostali až odbouráním plen.
Apolenka (4,5m) kadí jednou max. dvakrát denně.
Myslím, že je průběh u vás normální, akorát pozoruješ dvě děti a srovnáváš. Jsou ještě malí, právě v období největších prdíků. Určitě se to časem srovná :)

My jsme s tim take u jedne

Obrázek uživatele Olitwins

My jsme s tim take u jedne dcery v tomto veku "bojovali", draha chodi a chodila X krat denne. Vsichni odbornici i laici rikali, ze je to normalni, upravi se to samo. Doporucovali Biogaia az po tydnu!! (my rodice !to vzdy vydrzeli max 5 dni) "stimulovat" konecnik zavedenim teplomeru, pripadne pak maliinkaty kousicek cipku (bydleli jsme v zahranici, nevim, co se prodava tady). Vsichni mi rikali, ze do 3 mesicu veku se to upravi a meli pravdu....

Ahoj, u nás to bylo taky tak,

Ahoj, u nás to bylo taky tak, i týden nekakali.. Lefax jsme brali také a ten na to neměl vliv, ten je na prdíky a klukům moc pomáhal :-)

Kakání

Obrázek uživatele lucana

Ahoj, dokud jsem plně kojila (bez příkrmů) kluci kadili v průměru jednou za 14 dní, náš rekord byl 24 dní bez bobika:) Ptala jsem se doktorky, a ta mi tvrdila, že všechno bezezbytku stráví. Jakmile jsme začali dávat zeleninu, všechno se spravilo. Ale teď máme o dost větší spotřebu plen:)

Ahoj

Obrázek uživatele PetraN

kojíš? U kojeného dítěte je normální, že stolici má klidně jen 1x týdně nebo i 1x za 10 dní. My to měli taky tak, za začátku oba kadili po každém kojení, pak po čase klučík pořád několikrát denně a dcerka jen jednou za týden, zato taková nálož, ž to plína nepobrala.