Skip to main content

Autosedačka na přední sedačce?

Posted in

Ahoj.Jak jsem tady již jednou psala tak mi jedna z holek stále zvrací v autě a opravdu nepomáhá vůbec nic.Můj dotaz zní jestli můžu autosedačku 9-36kg vozit ve předu a ve směru jízdy? Snažím se to najít na netu a nějak mi to nejde tak vás prosím o pomoc.Díky Kikina a holky

cituji ze zákona!

Obrázek uživatele Spider17

2. na sedadle, které je vybaveno airbagem, který nebyl uveden mimo činnost, nebo pokud byl uveden mimo činnost automaticky, nesmí být dítě v dětské autosedačce přepravováno čelem proti směru jízdy...

Takže můžeš dát na přední sedadlo a airbag nemusíš vypínat.

také se mi nevejdou 3

také se mi nevejdou 3 sedačky,staršího vozíme vepředu-airbag musí být vypnutý ! štastnou cestu...

Ahojte, navazuji na toto téma

Obrázek uživatele Vladkax

Ahojte, navazuji na toto téma - zítra potřebuji vézt v autě tři děti a jednoho dospělého, ale tři sedačky jsem dozadu nenarvala ani omylem, tudíž jediná varianta je jedno dítě na přední sedačce. Takže když sesumíruju předešlou diskuzi - vepředu sedačka zakázaná není, mám posunout dedadlo co nejvíc dozadu a airbag nechat zapnutý - je to tak?
autosedačku máme tu co předchází podsedáku....

všem moc děkuji

homeopatika jsem taky zkoušela a zase zvracení.Včera jsme poprvé jeli se sedačkou vpředu a nezvracela.Ještě nevíte někdo jak je to v okolních státech? Jedem v březnu do alp v Itálii a nevím jestli se může sedačka vozit i jinde.Jedem přes Německo,Rakousko a Itálie.Díky

Zuldo, my jsme se ze začátku

Obrázek uživatele KaterinaAd

Zuldo, my jsme se ze začátku taky vzadu cpali mezi sedačky a pak jsme přišli na to, že když dáme jednu sedačku uprostřed, tak na kraji je na sezení docela dost místa:-)

Jsme na tom úplně stejně, ze

Jsme na tom úplně stejně, ze začátku nám na zvracení fungoval Cocculine, teď ani to ne. Přesně Vás chápu, je to peklo, a kynedril? Já už o něm taky přemýšlela, už jsem přemýšlela, že se zeptám dětské doktorky, jeslti bych malinko mohla dát, přijde i to lepší, než děti nechat trápit, že je jim zle.

-

Já jsem nikdy v dopr. prostředcích nezvracela, a teď, co máme mimčo a jezdím vzadu mezi sedačkama (vajíčko vpředu, protože se mezi sedačky nevejde), je mi šoufl skoro vždy.
Jinak vypnutý airbag opravdu jen v případě vajíčka, je to logický.

Ahojky

Řešili jsme podobnou věc, když se narodili dvojčata a já s nima seděla vzadu a 4letá dcerka vepředu. Potávali jsme se kamarádů policistů i na autoškole a nakonec i dopr.inspektorátu. Výsledkem bylo, že zákon nic takového nazakazuje, jen se doporučuje mít (právě kvůli nehodě) spíše sedačku na zadu. Aibagy se vypínají pouze v případě vajíčka a jak už někdo tady podemnou psal, tak se jen doporučuje větší vzdálenost - posunout sedadlo do zadu. I když já jsem byla taky ráda, když jsem se vrátila dopředu, neboť mám taky problémy se zvracením v autě a údajně je to způsobeno vnitřním uchem, které si nerozumí z mozkem :O) Mozek tvrdí, že auto jede, protože vidí ubíhat krajinu, ale vnitřní ucho, že se stojí, protže se nepohybuje tělo. A pomáhá mi také jen sedět vepředu a soustředit se na pohled dopředu.

Zkoušela jsi dávat před

Zkoušela jsi dávat před cestou homeopatika?

Všem moooooc děkuji

Všem moooooc děkuji

pro JanaKI

ahoj já už jsem proti zvracení vyzkoušela snad všechno nejíst před jízdou ani nepít,nedávat nic do ruky,zpívat,zakrýt okna,suchý rohlík do ruky,no prostě vše co jsem dostala za rady,ale stejně zvrací!!!Už nevím jak to řešit já vzadu v autě zvracím do teď a ve předu je prostě dobře.Já vím že to je nebezpečné,ale je to jediné co jsem nevyzkoušela a pravděpodobnost,že se něco stane tady je vždy.Mám vlastní zkušenost a pokud by tenkrát jel někdo s námi vzadu tak by tu nehodu nepřežil.Asi na to mám trochu jiný pohled,ale děkuji za příspěvek

Přesně tak,airbag má být

Obrázek uživatele Jana_4447

Přesně tak,airbag má být vypnutý jen u vajíčka.Když je sedačka po směru,tak se doporučuje sedadlo dát co nejvíc dozadu.

Airbag musí být vypnutý jen v

Obrázek uživatele LucieR

Airbag musí být vypnutý jen v případě, že je autosedačka v protisměru jízdy, jinak bych ho nevypínala. Svojí funkci přece jen má.

jinak zformulovat dotaz?

samozřejmě, že praktická stránka je něco jiného, já rozhodně vozím děti na zadních sedačkách...možná by byla lepší otázka-co pomáhá nebo co zkusit proti zvracení dítěte(dětí) v autě...v tomto já bohužel neporadím, naši to zatím zvládají dobře :-/

Ahoj, mě kamarád, který

Ahoj, mě kamarád, který pracuje na městské policii říkal, že na přední být nesmí. Jde spíš o to, jestli dáš přednost zvracení, nebo nedej bože něčemu horšímu. Přeci jen se sedadlu spolujezdce neříká jen tak sedadlo smrti. Ale strašit tě určitě nechci.

ano-může

autosedačka s dítětem na předním sedadle může být, jen MUSÍ být vypnutý airbag (pokud ho tam máte) a autosedačka MUSÍ být řádně (dle výrobce) připoutána - zákon o silničním provozu to nezakazuje, jen v praxi se to některým nelíbí...

taky jsem myslela, že nemůže,

Obrázek uživatele KaterinaAd

taky jsem myslela, že nemůže, ale teď zrovna vybírám autosedačky kat. 15-36 a píší, že doporučují umístění na zadním sedadle - z toho odvozuji, že přední není zakázáno.

super

moc děkuji za tip musím vyzkoušet jestli mi bude,nebo nebude zvracet vpředu.Jenže ten příspěvek je z 2008 a to nevím jestli to platí.

Ahoj, možná už jsi našla

Obrázek uživatele LucieR

Ahoj, možná už jsi našla tuhle diskuzi: http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=828&t=819753
Je trochu starší, možná proběhly nějaké změny. Dost mě překvapilo, že dítě v téhle kategorii sedět v předu může, byla jsem přesvědčená, že ne :-).