Skip to main content

Ve vzteku tahání až trhání vlasů!!!

Ahoj holky a Tome,

naše Bára má poslední týdny takový divný stavy. Jakmile jí něco zakážu, řeknu ne( no klasický vzdor), tak začne řvát, málokdy sebou sekne, ale aby řvala víc, tak si úmyslně ubližuje - nejčastěji rvaním vlásků na hlavě!!! Jsou chvíle, když je to fakt brutální!!! Sedí, řve, hlavu vytoučenou do strany, jak si rve ručičkou vlasy!!! Bohužel si jich pár několikrát i fakt vyrvala... Nic nepomáhá. Zkoušela jsem rychle obejmout, když vidim, že to na ní zrovna jde, držím jí ručičky a hladím po hlavičce, že je nyny a vlásky jsou krásný... nic... když už je nejhůř, tak plácnu po ručičce a u toho hladím vlásky a uklidňuju, jenže to rychle začně tahat druhou rukou, takže to pak vypadá, že je jak chobotnice!!! Vůbec z toho nemám dobrý pocit :-(

Dělalo to někomu dítě? Jak jste si s tím poradili?
Díky za jakoukoliv radu. Katka

Ahoj. Naše Sára to dělá taky,

Obrázek uživatele LucieR

Ahoj. Naše Sára to dělá taky, teda většinou se spíš kouše. Někdy je to tím, že na sebe chce upozornit, ale někdy je vidět, že neví, jak se vzteku zbavit a řeší to takto. Takovej malej amok :)). Někdy si jí nevšímám, hlavně když je u toho ten úsměv, to je právě situace, kdy na sebe chce upozornit. Když má ten svůj amok, tak dělám dvě věci - buď jí řeknu, ať mlátí do gauče, nebo do postele, nebo jí řeknu, ať se kousne pořádně, když jí to dělá dobře. Většinou přibrzdí, zasoustředí se na to kousání a pak uzná, že to moc bolí a začne se smát (snad proto, že já se směju taky).

Ahoj, já bych si toho

Obrázek uživatele Vladkax

Ahoj, já bych si toho "nevšímala", očividně tím chce na sebe ještě víc uporoznit... u nás si vztek vždy vybíjela jedna holka na druhé, ta druhá pak tak, že se sama kousla. Ale docela rychle ji to přešlo :-)