Skip to main content

1.den nočníkování -18měsíců

Posted in

Ahoj lidi, tak dnes jsem zkusila naši holčičku nechat bez plínky. Za celý den máme 10tery punčochy počůrané. dopoledne žádný úspěch (vždy se počůrala jindy než když jsem ji vysazovala), po spinkání - 1.úspěch, pak zas 2 nehody a v podvečer 2x úspěch (ale načůrané množství bylo malé). Nevím, jestli pokračovat, ale zítra ještě zkusím - je to o nervy. Kloučka jsem zatím nechala být - ale vždy rád přiběhne a kouká..). Je nám 18 a půl měsíce - jen jsem to chtěla zkusit a nevím, jestli to je úspěch nebo není. Jestli někdo zkoušíte odplínkovat podobně staré dítě (děti), tak písněte. Hezký večer. RAdka

Moje zkušenost - starší děti

Moje zkušenost - starší děti dcera od roku a půl úplně bez plen i v noci, syn od roku a půl bez plen ve dne, od dvou let komplet bez plen. Myslela jsem, že u dvojčat to bude stejné - ALE to jsem netušila, do čeho jsem si naběhla... Trvalo snad 5 měsíců, než byly přes den úplně bez nehod, chlapeček si mi učurává dodnes, tedy ještě včera jsem si myslela, že je to za námi a s rýmou se to vrátilo. Začali jsme v necelých dvou letech...Neskutečná pakárna, praní, a hlavně - nemůžu mu přece jen tak vrátit plínu - asi by byl i smutný a nechápal by to... V noci se počurává chlapeček dodnes (31 měsíců), holčička už byla OK, s nemocí se noční počurávání vrátilo. Kdybych tušila, jak moc se nadřu a jak to bude těžké, nejdu do toho ani za zlaté prase... Zrovna dnes jsme měli spotřebu tak 6xslipy, 3xtepláky - u chlapečka :-(( Takže záleží, když budeš mít smůlu jako já s dvojčaty, šíleně si tím brzkým začátkem naběhneš (jako já :-((, kdyý budeš mít štěstí, budou v pohodě jako moje starší děti...Ale já stejně dvojčata podezřívám, že jsou ve všem pomalejší.. Tak ať je to ta dobrá varianta nebo to zvaž.. :-)

Radko, nejsem nejlepší

Obrázek uživatele KaterinaAd

Radko, nejsem nejlepší příklad, moje dvojky nočník dlouho bojkotovaly, takže holčička je bez plen až od 25-ti měsíců - ale zase jsem vzala plíny kompletně včetně denního spaní a měla od té doby (3,5 měsíce) snad jen 5 nehod a do postele se nevyčůrala nikdy. Kluk nemá plíny 14 dnů.
Pokud potřebu ani nenaznačuje, tak bych se na to zatím vykašlala popř. bych zkusila jinou věc - koupila bych ty tréninkové kalhotky od Huggies a cca po hodině bych kontrolovala a pokud by byl stále obrázek, šupla bych vyčůrat..já jsem takhle začla s Víťou a ušetřila jsem si vytírání podlahy, praní počůraných věcí a zlobení se. Sám věděl, kdy to nezvládl, přišel a řekl "maminko, není obrázek" (i když měl tepláčky).
Velkou výhodu v pozdějším začátku vidím v tom, že se s dětma normálně domluvím, nemusím sledovat kdejaké eee, ale děti si normálně řeknou maminko čůrat, kakat...
V 18-ti měsících to teda u nás nehrozilo..

Ahoj, já jsem v 18-ti

Obrázek uživatele Vladkax

Ahoj, já jsem v 18-ti měsících koupila nočníky, obě se na ně okamžitě vyčůraly, my jim zatleskali, nočníky umyli a schovali. Vytáhla jsem je pak ve 23 měsících, po necelých dvou týdnech jsem je opět zabalila, nebyl oto dle mých představ, v 25 měsících jsme byli po týdnu téměř bez nehod, jen dva první dny jsem hodně prala, zbytek týdne byly max dvě nehody za den, spíše jedna, po týdnu téměř nic. Pokud máš čas a sílu se nočníku věnovat, tak pokračuj, ale bude to na delší trať. Pokud se tím nechceš stresovat a nevadí ti kupovat pleny, užij si čas s dětma jiným způsobem :-)
..teď čtu že máš látkové, tak to bych neřešila vůbec, myslím, že na to časem přijdou sami, že je to studí a není to příjemné....

asi nejvíc kvůli věku -

asi nejvíc kvůli věku - zkusila jsem naráz vzít pleny. Používám látkovky na den. Sama si neříká. Asi si přidělávám práci... četla jsem tu články, že není kam spěchat, stačí kolem 2. roku... - chtěla jsem zkusit a nevím, jestli to je úspěch nebo není. díky za optání a případně Tvůj další názor..

Radko, a to jsi se rozhodla

Obrázek uživatele KaterinaAd

Radko, a to jsi se rozhodla kvůli věku nebo už měla nějaké náznaky? Jakože si někdy sama řekla nebo aspoň hlásí, když je po akci?