Skip to main content

Kdy se naučí sami smrkat

Ahoj,

dětem jsou 3 roky, smrkat umí už dost dlouho, ale jen když jim kapesník držíme, tzv. je dáváme vysmrkat. Teď si po 14 dnech od nástupu do školky donesli rýmu, tu jsem chytla i já, takže máme doma lazaret a je to dost šílené, když pořád volají "já mám snoplík" a já jen lítám s kapesníkama a dávám je smrkat. Když jim řeknu ať se vysmrkají sami, tak spustí řev, že to neumí a že jim to nejde. To samé je i když chci, aby to jen zkusili, že jim potom pomůžu.
Kdy se tedy děti naučí samy smrkat? Přes den mi to až tak moc nevadí, ale v noci je to dost příšerné. A to dostávají do postelí svoje oblíbené kapesníky s obrázkama i papírové, prostě vybavení jsou, ale stejně volají maminku.

Naďa

.......

proto říkám že každé dítě to zvládne samo některé v roce a půl jiné o orok později.....vzdor a vztekání a chci a....ted začlo a už neskončí....-))to mi věř od dvou let až do jejich důchodu budou pořád vzteklý a něco po tobě chtít....)))a čím jsou větší tim větší a horší starosti budeš řešit smrkání je prkotina...když nechtějí tak je nech....já musim říct že když takhle zamnou pořád běhaly mamí mam nudlí a já už měla všeho dost od všech, ječela jsem tak se vysmrkej sám...chvíli ječel že to neumí a ájámu říkám tak to aspon zkus....zkusil a naučil se ,tak jako jeho ségry.Chvíle přijde.....držim palce

Kdy přesně jsme je začali

Kdy přesně jsme je začali učit smrkat, to už si nepamatuju, ale myslím, že už tak od 1,5 roku už jsme trénovali. Neměli naštěstí rýmu tak často, takže těch příležitostí moc nebylo.
Vatemo, to není v tom, že já je nenechám. Já chci, aby smrkali sami, mají kapesníčky pořád doma k dispozici, rozpatlané snoplíky po velém obličeji mi nevadí. Ale oni nechtějí. Přijde mi jakoby se jim to protivilo. Prostě vyvádějí a ječí, že to sami nechtějí a neumí a že to má udělat maminka. Takže po mnohdy několika minutových bojích, kdy už mají snoplíky i díky řvaní až na bradě, jim to stejně utřu. Mám vůbec pocit, že je to u nás v poslední době jenom samé já chci a dej mi.

Naďa

Zuzi, vy jste opravdu ještě

Zuzi,
vy jste opravdu ještě maličký....naučit smrkat z rodičema je první fáze a každé dítě ji pochopí jindy tak jako odnaučení plínek třeba...některé děti to umí v roce a půl některé smrkají až o rok pozdějc.....já za sebe můžu říct dokud jsem snima byla na RD neřešila jsem to lítala jsem s kapeníky kol tří dětí jako Nada,tak rok před nástupem do školky jsme to opravdu trénovaly od 3 let smrkají samy,stěma nehodama typu rozmatlané nudlíky po celé čumě.-))dnes ještě občas rozmáznou ale už je to ok.Ale co se týče smrkání když začneš brzo -brzo se dostaví upěch u plen.dudlíků,chůze to tak není..tam semusí čekat až to díte samo chce a dozraje....viděla jsem třeba ani né 3 leté dítě perfetkně jíst příborem....to je to samé jako z kapesníkem...čím dřív tím líp.....držim palce

Ahoj, nadpis mi trochu mluví

Ahoj, nadpis mi trochu mluví z duše, ale není to náš případ, nám je teprve rok. Kdy a jak jste je to začali učit s tím přidržením? Holky chápou a opakují foukání, vypláznutý jazyk atd. ale na tohle je asi ještě brzy? Omlouvám se za poddotaz.

Ahoj, nadpis mi trochu mluví

Ahoj, nadpis mi trochu mluví z duše, ale není to náš případ, nám je teprve rok. Kdy a jak jste je to začali učit s tím přidržením? Holky chápou a opakují foukání, vypláznutý jazyk atd. ale na tohle je asi ještě brzy? Omlouvám se za poddotaz.

NADO AHOJKY,NAUČÍ SE TO KDY

NADO AHOJKY,NAUČÍ SE TO KDY TY JE NECHÁŠ.-)))JETO JEDNODUCHÉ....ONI TO DOBŘE POCHOPÍ ,ALE TY MUSÍŠ MÍT NERVY JIM TO DOVOLIT.ONI MAJ TENDENCI PŘIDRŽET VYSMRKAT A PAK VEZMOU A TIM MÍSTEM KDE TO NASMRKALY SI UTŘOU NOS TJ SITO PĚKNĚ ROZMAŽOU PO CELÉ TLAMIČCE.-))))PAK JDOU ZA HODKU ZAS A ROZTÁHNOU KAPESNÍK OPET MOKREJ A ZASE NA HUBU CELEJ-ROZMAŽOU A SMRKAJ DOTOHO ZASE..ATD.TJ ZE ZAČÁTKU PAPÍROVÉ KAPENÍČKY....A UČIT PILOVAT TECHNIKU JINAK TO BUDOU UMET HNED...NEJDŘÍV DOHLÍŽEJ NECH JE A DOSMRKEJ JE SAMA PAK TO POCHOPÍ ...HLAVNĚ JE UČIT ABY SI TO NEPATLALY PO PUSE KDYŽ SE UTÍRAJÍ....TO JE JEŠTĚŠ STÁLE NÁŠ PŘÍPAD A JE NÁM 4 A PŮL.-))))ALE JSOU ŠIKULKY)))
AHOJKY A DRŽÍM PĚSTI JSEM CHRONIČKA RÝMU MÁM CELEJ ROK VÍM OCO JDE.-()