Skip to main content

Jaké rukavice pro děti -palčáky či prstové?

Posted in

Ahoj holky, od kdy Vaše děti nosily v zimě na ven prstové teplé rukavice? Kluci (3,5 let) mají zatím palčáky -ty teplé do sněhu. Prstové mají jen ty slabé. Třeba na sjezdovky-zatím plánujeme -které jsou více praktické?
Děkuji.
Jana

Ahoj

Obrázek uživatele PetraN

Naše děcka mají 5 a nepromokavé rukavice mají pořád palčáky. Vloni jsme v obchodě zkoušeli i prstové, ale děti měly problém se do nich nasoukat. Je to něco jiného než pletená rukavice (tu zvládají od dvou let). U té není problém opravit prsty, pomoci si, ruka v pletené rukavici nijak výrazně neztrácí obratnost, ale tady se prostě musí trefit přesně. Přišlo mi to jako zbytečné trápení se. Nehledě na to, že v palčákách je rozhodně tepleji, prsty se zahřejí o sebe. Na to sbírání kamínků a dělání koulí jim palčáky bohatě stačí. Dcera je má i na lyže. Taky bez problémů. Prcci nemají hůlky, všude jezdí s dospělým, drží se max na pomě, takže prstové fakt nepotřebují
Letos jim jsou ty z loňska, takže jsem ani nezkoušela, jestli by už prstové zvládli, ale stejně byc hasi zůstala u palcových kvůli teplu.
Jinka, já mám prstové lyžařské, které nosím v zimě i třeba s dětma, když jdeme do parku, bobovat atp. a stejně, pokud potřebuju něco udělat rukama, tak musím rukavice stáhnout, cit v nich není o moc větší než v palčákách.

Holkám bude šest a prstové

Holkám bude šest a prstové nosí jen pletené (na podzim nebo když není sníh). Jinak mají šusťákové palčáky. Já mám takový pocit, že ani prstové pro malé děti nedělají. Řekla bych, že v palčákách je větší teplo než v prstových.

ahoj,

Obrázek uživatele Iris05

s dětmi neporadím, ale specielně na lyžování já bych v prstových nikdy nešla - mrznou mi v nich ruce, i když jsou sebekvalitnější. Nosím slabé prstové a na ně palčáky, protože je pravda, že spousta věcí v palčákách neuděláš - to pak palčáky sundám a mám ty prstové, abych neměla holou ruku. Asi taky záleží jak kdo, manžel má ruku vždy teplou, já ledovou. Děti (2r.) to budou mít zřejmě rozdělené, už teď pozoruji, že holčička má ruce pořád jako led, kluk bude po manželovi, rukavice si v zimě strhává a ruce studené nemá, to už musí fakt mrznout, aby je snesl.