Skip to main content

Kolik učitelek hlídá Vaše děti ve státní školce ?

Posted in

Ahoj holky, tak máme za sebou jedno dopoledne ve školce a včera jednu hodinu. Zítra již tam budou kluci sami.
Mám dotaz? Kolik dětí je ve třídě, kam Vaše děti chodí a kolik učitelek se jim věnuje?
U nás je to 24 dětí (dnes 20) a jenom 1 učitelka (druhá se občas přijde podívat na chvilinku 5minut za dopoledne). Nemohu si pomoci, ale připadá mi to málo.Kdo bude hlídat děti, až bude s některým prckem na toaletě? Mají opravdu velkou zahradu, takže jedna osoba není schopna dobře vše ohlídat. Je toho hodně-aby se děti najedly, napily,chodily na toaletu, nebily se apod. Je to třída těch nejmenších dětí. Tak někam bych považovala za ideální 2 po celou dobu.
Co myslíte?
Moc děkuji za reakci.
Jana a kluci

U nás

Obrázek uživatele KovAli

byly jen tři třídy, 1., 2. a 3., na každou třídu dvě paní učitelky, dvě kuchařky pro celou školku, paní hospodářka, paní ředitelka a uklízečka.
První paní učitelka chodila před 7 hodinou, druhá před 10 hod, aby když šli všichni v 10hod po svačině ven, byly na jednu třídu dvě. První paní učitelka chodila domů během spaní po o. Dětí bylo ve třídě nahlášeno kolem 20, ale věčně jich tam bylo jen 10-15.
Učitelky se každý den střídaly a úplně to stačilo. Pokud bylo v prváčku hodně ubrekánků, přišla ráno vypomoci paní ředitelka nebo výjimečně druhá paní učitelka z vyšší třídy. Záchůdky byly hned vedle třídy, stále otevřebé, takže když stála paní učitelka na chodbě, viděla do třídy i na záchod. U nás žádný problém.
Al.

Ahoj, u nás ve třídě ve 20

Obrázek uživatele Lenka.x

Ahoj, u nás ve třídě ve 20 dětí a taky jen jedna učitelka. Chodíme už druhý rok a vypadá,že to zvládá dobře,ale loni jsem z toho byla taky dost vyděšená. Ve vedlejší třídě je 24 dětí a 2 učitelky, mezi naší a jejich třídou je velká místnost,která je odděluje, tak předpokládám,že když jde na wc nebo někam,odskočí ta učitelka od vedle,aspoň si to tak myslím. Ven chodí taky na velikou zahradu,většinou sedí všechny učitelky u sebe a třídy jsou spojené. Někdy je lepší asi nevědět,abych se nezbláznila :-) Lenka

školka

Ahojky holky,
bydlíme ve městě a holky chodí do školky od září v normálních třídách je asi 15-20 dětí jsou na ně 2 učitelky a naše holky chodí do Broučků a tam jich je jen 10 tak jedna učitelka a na vycházky se třídy dvě spojí a jsou na ně tři :) Na oběd jim dává jídlo paní kuchařka a ta taky pomáhá krájet apod.tak je to u nás pa MArtina

Ahoj

Obrázek uživatele PetraN

no vítej v realitě státního školství:-))).
Je to všude tak, jak píší holky, ty limity na učitelku jsou prostě takové. Praxe bývá taková, že většinou jedna učitelka ráno, jedna odpoledne, obě dvě hlavně na pobyt venku, tam je limit snížený, pokud jdou mimo areáll školky, tak je limit na jednu učitelku 20 dětí.
No ale v praxi to ten první rok bude tak, jak tu někdo už psal, prakticky jich ve třídě bude něco mezi 10-15ti, druhá půlka bude zrovna nemocná. U nás to tak tedy ten první rok bylo a nemyslím, že jinde to bude jiné:-)).
Jinka co se týče poněkud naivní představy, že učitelka musí ohlídat,aby se děti najedly, napily, no tak to nebude..možná ze začátku, v době aklimatizace,pak už budou učitelky spoléhat na to, že dítě se nají, dojde se napít, když má žízeň, vysmrká se, atp. Tady se fakt předpokládá samostatnost, minimálně schopnost si říci o utření nosu, nalití pití atp., protože jedna učitelka tohle nemá šanci uhlídat.
Co se týče čurání, tak opravdu ti nejmenší, ale i ti starší chodí hromadně, před a po každé činnosti, takže učitelka chodí individuálně jen pokud dítě potřebuje po velké utřít zadek. Pokud musí v mezidobí na malou, chodí si děti sami.

K cikaniu

Ked sme sa na cikanie pytali na rodicku, tak nam bolo vysvetlene, ze chodia casto spolocne - pred jedenim, po jedeni, pred prechadzkou a po nej, pred spanim .....a pod. - takze dieta sa len minimalne vypyta na zachod same.

Tak my mame ve vesnicke

Tak my mame ve vesnicke skolce jednotridce dve pani ucitelky, ktere se kryji. RAno jedna. V 10hodin dojede druha...pote tam jsou obe dve a od dvou opet jedna. Jinak hodne tam vypomaha pani kucharka. Oblika, cisti zoubky,...Deti je take cca 20-24.

Ahoj, u nás je jedna do cca

Obrázek uživatele Vladkax

Ahoj, u nás je jedna do cca 11hod, kdy jdou ven, to jsou prý na ně obě, pak oběd, pak jsem ta jedna domů a zůstává ta druhá. Ve čtyři odpo slučují dvě třídy, zase je má jedna učitelka. Ve třídě je 25 dětí....
Jelikož jsme od února chodili do soukromé školky, kde mylo maximum 14 dětí, tak tohle byl pro mne docela šok. Ale díky té průpravě máme nyní ve státní školce před nováčky náskok, holky už jsou zcela samostatné, tak nám to žádný problém nedělá. Zatím :-)

Ahoj,

u nás jak píší holky, 25 dětí, 2 učitelky, částečně se překrývající. Děti dohromady!, spíše je to dozor nad počtem dětí, že by se jim věnovaly mi nepřijde, jsem zklamaná.

Ahojky, tak naše školka má

7 tříd. Jsou třídy předškoláků a skoropředškoláků, tam je jenom jedna učitelka na 22 dětí. Dvě třídy jsou mrňata (také 22 dětí) jako jsou naše holky, plus nějací z loňska teď čtyřletý a tam jsou tedy učitelky dvě, ale ne na celý den. Jedna je tam od půl 7 do půl 1 a druhá od půl 10 do 5. Už od začátku nám kladli na srdce aby děti byli na záchodě naprosto samostatné, právě proto, aby učitelka nemusela s každým na záchod.
Pa Jana

Ahoj, u nás je ve školce 40

Ahoj,
u nás je ve školce 40 dětí. V dolní třídě (nejmenší děti a nováčci kromě předškoláků) je 16 dětí, v horní třídě (předškoláci a skoropředškoláci) je 24 dětí.
Ráno je jedna učitelka, po svačině odpoledne je jedna učitelka, přes den jsou tam všechny tři. Jak mají rozdělené děti,nevím.
Jana

teda to jste mě docela

Obrázek uživatele KaterinaAd

teda to jste mě docela šokovaly, koukám, že jsem úplně mimo...já plánuji dát děti do soukromé školky, kde by mělo být cca 6 dětí na jednu učitelku a i tady jsem si říkala, jak to provádí, když jedno potřebuje pomoc na WC a pod. a koukám, že normální realita je úplně jiná. 24 dětí a jedna učitelka???? To ta ženská musí mít nervy ze železa.

ahojky unás je na 20 dětí dvě

ahojky unás je na 20 dětí dvě učitelky v malé třídě a ve velké je na 20 dětí jedna a to sama ředitelka, která děti chystá do školy.....ven pak chodí ze 40 dětma učitelky dvě.....
ale naopak třeba v družině ve škole mám dceru ,a tam je na 38 dětí jedna učitelka je nadstav dětí a málo vychovatelek tj to musí zvládat je tam ale binec,nekázen a učitelky na prášky....

Ahoj, no co mi říkala

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj, no co mi říkala ředitelka při dni otevřených dveří (a pokud si dobře vzpomínám), tak standardní maximální počet dětí je 24. Když má na to školka kapacity, tak může zažádat o navýšení na 28 dětí. V podstatě na jednu učitelku (jedna ranní a druhá odpolední). V ideální případě by se měli překrývat tak, aby třeba na vycházku šly 2, ale v praxi to často tak není. Konkrétně v téhle školce co jsem se ptala, tak na 2 učitelky na jednu třídu nemají finance, takže ta druhá tam je jen na částečný úvazek ... Halka

Jo a když jsem se trošku zděsila, že říkala, že to není tak hrozné, protože díky velké nemocnosti v prvních třídách mají v průměru každý den jen cca 15 dětí.

Ahoj, u nás je kapacita 28

Obrázek uživatele katyvypl

Ahoj, u nás je kapacita 28 dětí, teď je tam "jen" 24 dětí a učitelky jsou dvě. Ráno jsou tam obě a jedna odchází, když jdou děti po obědě spát, protože pak už se jen nasvačí a hrají si, dokud si je rodiče nevyzvednou. Navíc tam máme školnici, která se také hodně zapojuje, víceméně ji všichni berou jako další učitelku. :-) Katka

U nás 28dětí ve třídě a 2

U nás 28dětí ve třídě a 2 učitelky.Nevím jak to přesně je,ale také nejsou celou dobu obě.Řekla bych,že mají ranní a odpolední.Ráno je tam jedna ,přijímá děti,než jdou na procházku tak už jsou obě.

Re

No 1 je určitě málo na tolik dětí. U nás je taky cca 25 dětí, zatím tedy nechodí všechny, ale jsou dvě učitelky, jedna chodí na ráno a odchází po spaní až se děti nasvačí a druhá přijde později a jde až děti odejdou, takže přes tu "hlavní" dobu jsou tam dvě. Třeba má přijít nějaká nová a ještě nenastoupila tak jedna přebíhá, ale určo se zeptej. A na nástěnce máte "přidělenou" jen jednu?
U nás jsou na nástěnce jména učitelek, uklízeček i kuchařek :-)))