Skip to main content

Co vařit, aby dítě přibralo ?

Co vaříte dětem /2 roky/, aby přibrali. Dcera je hubená, drobná, jídlu moc nedá. Připravuji jí ovesnou kaši na večeři; poradíte ještě něco dalšího, co by bylo vyloženě na přibrání ? Ta kaše jí až tak moc nechutná. Pribiňáčky má ráda, co dalšího ještě ? Moc mě toho nenapadá.
Díky za tipy.
P.

Testoviny (mozno i rozmixovat

Obrázek uživatele Olitwins

Testoviny (mozno i rozmixovat nebo nakrajet na male kousky), do vseho pridavat hodne masla nebo olivoveho oleje. Plnotucne jogurty nebo jeste lepe primo smetanu (s marmeladou na ochuceni...). Zkus v troube upect sladkou bramboru, je super vyzivna a stravitelna, v cizine jedno z jidel, kterym deti uplne zacinaji jako mimca s prikrmy. Polevka z cervene cocky...

Ahoj, taky máme jednu hubenou

Obrázek uživatele Vladkax

Ahoj, taky máme jednu hubenou :-)
Toho, co jí doopravdy chutná, zbaští fůru, jinak se v tom rýpe. Cukry nedávám, tedy ne cíleně, když přijdou někde k bonbonu, tak se nebráním, za odměnu samozřejmě taky něco dostanou, ale hlavně se snažím upřednosťovat její chutě před chutěmi ostatních. Ovesnou kaši vaříš nebo děláš instant? Pokud vaříš, zkus do toho přidat rozinky (nesířené) a nakrájet sladké jabko popř broskev apod. pak to polévám javorovým sirupem. To ale až před nimi, na stole, když to vidí, tak je to nějak víc motivuje ke konzumaci :-) tuhle kaši dělám ještě rýžovou, dříve i jáhelnou, ale v té se mi už začaly rýpat obě :-(
Jinak u klasických obědů, jsem jim to jakoby dokořeňovala, opět před nimi, měli jsme jakousi kořenící sůl, kterou jsem si sypala jídlo já, jim jsem to vždy zavřela, ale tvářila se, že to sypu taky :-) Připadaly si hrozně důležitě a hlásily mi, že je to moc dobré :-)
Prostě hledat fígly, co by je k jídlu navnadilo. Co se týká těch cukrů, tak pokud je tím začneš cpát, tak sice možná trochu přiberou(nevím ale o žádném dítěti, u kterého by se to takto cíleně podařilo) ale spíš si zaděláš na problém, protože budou odmítat jíst pořádná jídla, budou mít ty žaludky zapláskané sladkým. navíc se tím hodně zatěžuje slinivka. se smetanou by to asi mohlo vyjít, tam bych ale hlídala reakce (dlouhodobé rýmy, alergie), ne každé dítko zvládne velký nápor mléčné stravy. Za mě hlasuji pro motivaci k jídlu a k pestrému jídelníčku, kdy se to dítko třeba může podílet na přípravě, popř si vybrat co se bude vařit apod.

nijak

Já to neřeším nijak. Dětem je 2 a 3/4, váží 12 a 13 kg. Baští docela dobře, takže se jen snažím, aby měly stravu pestrou. Cukrům ani tukům se nebráním, ale zase to nepřeháníme.

Znama to resila take, dr. ji

Obrázek uživatele fretuska

Znama to resila take, dr. ji poradila zkusit pridavat co nejvic do jidla to jde smetanu 31 % atd... takze jedla zapecene brambory, smetanove omacky atd :)

má ráda sladké? co takhle

Obrázek uživatele Ifka123

má ráda sladké?
co takhle pudink nebo mléčnou rýži nebo rýžový nákyp, možná i taková žemlovka by ji mohla chutnat.
náš syn zase začal striktně odmítat maso :-(