Skip to main content

Všechny zdravím,

tak se chystáme po prázdninách - po třech měsících - zpátky do Prahy, z chalupy, z výběhu po celé vesnici zpátky do reality. Největším strašákem jsou pro mě schody, bydlíme totiž ve třetím patře bez výtahu a tak jsem se chtěla zeptat, zda jste někdo v podobné situaci a jak to s dětmi řešíte. Prckům je 18 měsíců. Do schodů vylezou, ale holčička je rychlejší a trošku divočejší, takže je vždy napřed a chlapeček si jde tak v klidu. Ale schody dolů? Poradíte někdo, jak řešíte, krom nošení?
Díky. P.

Ahojky, my bydlíme v paneláku

Ahojky, my bydlíme v paneláku ve druhém patře bez výtahu, ze schodů chodíme za ručičku, jeden je šikovnější, tak se drží stěny, já uprostřed a druhý zábradlí, jen ted trošinku lenivějí a tak je nosím oba na ruce, nebo taky jde jeden a druhého nesu.

Já mám ségru ve třetím patře

Obrázek uživatele LucieR

Já mám ségru ve třetím patře bez výtahu a navíc je panelák docela dost špinavý, takže nechci, aby tam lezly po čtyřech. Jednu si beru na ruku, druhou držím za jednu ruku a druhou si pomáhá o zábradlí. Ale je to fuška :-)

Taky máme 3p. bez výtahu

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj, taky bydlíme ve 3. patře bez výtahu. Cesta do schodů - já jsem je učila, že prostě musí chodit za ruku, když pak ten zdatnější chtěl sám, tak ano, ale přede mnou a pořád se držet oběma rukama zábradlí a já šla z druhým za ním za ruku. Dokud je 3-4 schody před Tebou, tak stihneš zasáhnut. A v mezipatře musel čekat, pokud nechtěl, musel se mnou za ruku ať řval jak řval. To samé ze schodu dolů, nesměli ke schodům dokud jsem nezamkla. A ze schodů jedině za ruku, sice velmi často jeden byl téměř dole já uprostřed a druhý teprve na začátku schodiště, ale časem se to srovnalo. Teď jim je 2,5 - ze schodů chodí pořád za ruku, ale vzorně a svižně. Do schodů jde často jeden se mnou za ruku a druhý letí napřed. Než dojdeme do prvního patra, tak druhý už na nás čeká před bytem. Halka

ahoj,

Obrázek uživatele Janact

my máme tedy jen schody z verandy do patra 2x cca 10 s podestou, ale třeba k rodičům je to také do druhého patra, bez výtahu - takže je to najednu stranou výýýbornej trénink :-)

teď už schody zvládají bravurně, jak dolů, tak i nahoru (je nám 2,5roku), vždy jdu za nima a jsem připravena chytat, i ten rychlejší a šikovnější MUSÍ jít maximálně o 2 schody před náma.

když byli menší, jezdili po schodech po zadku (taky to asi není úplně nejbezpečnější), ale jen u nás doma v baráku.
U babičky jsme měli vždy tu výhodu, že nám šel někdo naproti, takže jsme je mohli vézt za ruku.

j.

Deti jezdi k rodicum na

Obrázek uživatele Olitwins

Deti jezdi k rodicum na chatu, kde jsou nezabezpecenea velmi prikre schody a delame to tak i jinde. Vim, ze to neni idealni, ale proste jsme je naucili lezt dolu po ctyrech "po brisku". Teprve ted, ve 26 mesicich zvladaji dolu v podobe samy, tedy normalni schody, ale i kdyz jsou nektere schody hoooodne prikre, tak lezou...misto chozeni. Jinak bohuzel neporadim.