Skip to main content

Jak na jídlo, když jsme přestali kojit...

Ahoj všem,

jdu si pro radu jak mám pokračovat v jídelníčku, když jsme teď ve 13.měsících z důvodu kousání bradavek, museli přestat kojit. Zatím to bylo vždy tak, že jsem děti kolem půl sedmé nakojila, pak jsme měli v devět ráno přesnídávku tvořenou většinou z jogurtu smíchaného s ovocnou přesnídávkou a piškoty. Zajímá mě jak mám řešit podávání mléka ráno, protože jestli by měli mít ve svém věku už snídani a přesnídávku, tak by podle mě neměli mít ráno flašku mléka místo toho kojení. Budu ráda, když mi také napíšete jaký máte jídelníček během dne. Děkuji.

Jak je to u nás...

Ahoj, my jsme na tom podobně - přestala jsem kojit asi před 2 týdny, našim bude za pár dní 13 měsíců. Změna proběhla tak, že namísto ranního kojení mají UM ze 150ml vody(většinou okolo 8.00 - tak plus mínus oba dva vstávají). Mezi 9.30-10.00 pak mají jogurt s ovocem nebo přesnídávkou (každý tak 170g). Okolo 11 jdou spát a po 13.00 mají oběd - většinou 200g, někdy i víc. Po 15.00 dávám opět UM (pokud jsme doma), okolo 17.00 přesnídávku, ovoce, křupky. V 18.30 pak chleba/rohlík se sýrem, a pak UM nebo kaši těsně než jdou spát.
Podle mě je mléko po ránu v tomhle věku naprosto normální. Já budu dávat i dál, aby měli mléčnou dávku za den tak akorát.
Katka