Skip to main content

Jak označit věci dětem do školky ?

Posted in

Ahoj holky, jak jste označovaly dětem věci do školky ? Napsaly jste na štítky oblečení příjmení, jméno či .......? Je toto označení spíše pro děti či pro učitelky ? Stačí třeba AH a PH?
Čím? Černou fixou určenou speciálně na tkaniny či......?

Děkuji.

Lihová fixa, nálepky, našité tkalouny se zkratkou

Obrázek uživatele KovAli

Ahoj.
Doporučuji označit minimálně boty. Zejm. bačkůrky, cvičky a dražší boty na ven. Děti mají podobnou velikost nohy a v obchodech není velký výběr na sezonní zboží. Často mají 2-3 děti boty a občas i oblečení stejné. Je to hlavně orientace pro paní učitelky!
Dále jsme používali kapsář, do kterého se vše "narvalo" (a to doslova) + každé dítě si samo ve školce vybralo obrázek, který si pamatovalo a kam věci dávalo (většinou). Oblečení nebyl problém, pamatovala jsem si co je naše a dcera většinou také. Horší bylo, když šel do školky tatínek, stýc, babička..., to buď přisneli něco navíc, popř. tam něco zapomněli.
Co určitě ano, podepsat úplně vše na ŠVP. Kufry balí paní učitelky, ne děti! My jsme doma zvolili zkratku jména a příjmení jak se dceři líbilo a napsali to i na cedulky od spoďárů. Co cedulku nemělo, našila jsem tkaloun se zkratkou, ev. jednoduchou výšivku (např. žlutá hvězdička apod.).
Ztráty ve školce i na ŠVP (absolvovala jich asi 5) byly minimální.
Alice.

Já dítěti nijak věci do

Obrázek uživatele verika

Já dítěti nijak věci do školky neoznačovala. Ve třech letech si už věci rozeznaj. Maximálně kdybych přišla na to, že tam má někdo stejnou bundu, tak bych jí podepsala, ale jinak jsem to nikdy neřešila a taky mi nikdy dítě nic ve školce neztratilo (no, možná nějaký ponožky) a nenosilo domů cizí věci... A to jsme normálně ve státní školce, kde je ve třídě 20 dětí aspoń.

Ahojky! Já to podepisovala

Ahojky!
Já to podepisovala fixou na textil, jméno a příjmení. Je to spíš pro učitelky, neb některé děti se o svoje oblečení, boty nehlásí :-)
Andy

Na teto strance si muzes

Obrázek uživatele Olitwins

Na teto strance si muzes vytvorit specialni nalepky.... (je to v anglictine). Dodavaj i do Cech. Neni to uplne levny, ale me se to moc libi, videla jsem to v realu, lepi se nebo nazehlujou, i do bot. U nas do jesli rekli jen, ze to ma byt podepsany, ale nic k tomu, tak tam budu psat 2 krestni jmena holek (protoze po sobe zacinaj dedit obleceni), dost pochybuju, ze bude mit nekdo stejna jmena..... Myslim, ze je to pro ucitelky, mozna i pro deti, kdyz se tam sejde napr. 5 Tchibo bundicek...Moje holky si svoje obleceni 100% poznaj, i podle detailu, ktery me tedy unikaj:} Taky me kamaradka upozornovala, ze je dobry si veci podepsat, aby si Vasi fungl novou Tchibo bundicku nekdo "omylem nevymenil" za svoji trochu jetou:)