Skip to main content

Zdravím všechny maminky - raritky!
Jsme ve 28. týdnu. Abych pravdu napsala, nějak nevím, na co se připravit.
Podělíte se o vaše zkušenosti s trojčaty?
Alena

Ahoj holky

Ahoj. Aleno, to máte nádherné váhy..:-) To my šli z porodnice s váhou kolem 2kg a ještě dlouho to byli hubeňouři a drobci, než se pořádně vykrmili. Však jsme taky začínali od 29.týdne, tak měli co dohánět. Dost dlouho jsem lítala s láhvema po 3 hodinách.. bylo do dost těžké období, hlavně permanentní nevyspání.. Tak přeji, ať to nějak uválčíte :-)
A Majko, jsem ráda,že jsem tu zahlédla tvůj příspěvek, a že se vám daří dobře. Tak držím palečky do zdárného konce.
Zdraví Drahuše

Ahoj Majko,

Ahoj Majko, doktor Koutský je opravdu fajn. Cokoli jsme potřebovaly vědět (s druhou trojčátkovou mamčou), ochotně nám vysvětlil a staral se o nás jako o "vlastní"... (:-). Mě rodil docent Cibula. Bylo to v noci a hodně narychlo.
Užij si teď klid v nemocnici. I když je to dlouhé a máš pocit, že to nikdy neskončí, tak ten šrumec po porodu je neuvěřitelný. Naši kluci rostou jak z vody. Mají už 2700,2550,2360g a je jim 7 týdnů. Vzpomínám na chvíle, kdy jsem v nemocnici nemohla spát, teď spím ve stoje.
Pozdravuj Ingrid i sestřičky. Jsou u Apolináře opravdu skvělé i doktoři a vůbec personál. Nedá se to srovnat s péčí u nás na okrese.
Držte se pohromadě co nejdéle - do 34 - a těš se na ně, jsou to zázraci.
Papa, Alena

Majko, budete všichni čtyři v

Obrázek uživatele Vladkax

Majko, budete všichni čtyři v dobrých rukou, dr.Koutsky rodil i nás, císařem, je moc šikovná švadlenka :-) a hlavně se chodí ptát i po porodu jestli mamině něco nechybí, takže pokud budeš mít po porodu jakýkoliv problém, říkej to hlavně jemu, dokáže vycepovat sestry. Ale vy tam budete za raritu, tak si myslím že na tom poporodním budete mít extra přístup. Pokud nebudete na nedonošencích, tam je to prý úplně v pohodě. Přeju ať to ještě nějaký ten pátek vydržíte pohromadě, ten strart bude pak pro všechny lepší. Držím pěsti!

Trojcatka

Ahoj Alenko,jsme porad v nemocnici a sice to utika pomalu,ale uz jsme to dotahli na 30 tyden:-} Drzime se a i kdyz by nam to mohla zkomplikovat ta placenta previa,verim v dobry konec.Deti rostou a pomalu se pripravuji na tu hezkou myslenku,jake to asi bude,az se mimca narodi.Bude nas rodit Dr.Koutsky,ale ten ma asi za sebou vsechny tyhle trojcatkove porody.Sestricky tady na vas vzpominaji a chodi za mnou Inka,ta s tebou take pry lezela na pokoji a ta ma chlapecka Denise:-] A jak se vam vsem dari a jak to zvladate?pa MajkaH

Ahoj Majko, jak jste na tom?

Ahoj Majko, jak jste na tom? Už víš termín?
Myslím na Tebe, ať dětičky vydrží co nejdéle.
Alena

držíme palečky, ať vydržíte

držíme palečky, ať vydržíte co nejdéle pohromadě:-))

Alí, taky moc gratuluji,

Obrázek uživatele katyvypl

Alí, taky moc gratuluji, hlavně přeji kopu zdravíčka a co nejméně pláče. Ať ti broučci hezky rostou. Držím palečky, ať vše všichni dobře zvládáte. Katka

Velká gratulace

Obrázek uživatele Cenana

Také gratuluji a přeji Vám všem hodně zdraví a rodičům pevné nervy a hodně trpělivosti:-))
Káča

Take gratulujeme

Take gratulujeme a na stridacku jsem s trojcatky u Apolinare na udrzovani.Jsou tady fajn sestricky i doktori.Pa a uzivejte si deticky MajkaH.

Moc gratuluju a přeju hodně

Obrázek uživatele LucieR

Moc gratuluju a přeju hodně hodně zdraví a sil. A i když vy už máte s manželem tak trochu natrénováno, stejně přeju aby kluci hodně spinkali :-).

I my se přidávame a

I my se přidávame a grtulujeme k narození chlapečků! opravdu nádherné váhy na trojčátka v 34tt :-) No a přejeme mimískům hodně zdravíčka, mamince pevné nervíky a tatínkovi co nejmíň šedivých vlasů :-D))

Gratuluji k trojčátkům a

Obrázek uživatele PetraKug

Gratuluji k trojčátkům a klobouk dolů!!!

Gratuluji!!!!! teda jste

Obrázek uživatele Vladkax

Gratuluji!!!!! teda jste všichni čtyři moc šikovní, na trojčata myslím úžasné váhy!
Přeji hodně sil, pevné nervy a dostatek spánku!
A obdivuji, tolik dětí, to myslím nezvládne hned tak někdo....

Velka gratulace

Velka gratulace!!! :-) Ctu dobre, ze mas jeste starsi deti?? Mas muj velky obdiv, ja byla hotova "jen" z dvojcat ;-)

Jsme doma!

Ahoj holky,
Tak jsme v pořádku doma. Kluci se narodili 26.9.2011 v 33+4 t. 1460, 1635, 1680g.
Je to šrumec, ale kluci už baští tak jsou občas mezi krmením i 2 hodiny času na odstříkání, jídlo pro mámu, vyslechnutí starších dětí a nahození prádla do pračky. Pomalu si zvykám na 4 trhané hodiny spánku denně. Ale je to nic ve srovnání s tím zázrakem, který máme doma v podobě Adámka, Davídka a Filípka!

Kdybyste některá věděly o starším kočárku pro trojčata - autobus - sedačky za sebou, jídelních židlích apod., napište na e-mail: kockocanka@seznam.cz
Irinko, Tvůj inzerát jsem nenašla.
Papa, Alena

Moc gratuluji!

Ahojky Ali, nevím jestli jsi ještě doma, nebo ne, ale mě taky strašili, že budu pořád v nemocnicu a nakonec jsem tam šla až v 31 tt a za týden jsem rodila. Máme dva klučiny a jednu holčičku a už jsou jim dva roky a pět měsíců.A řeknu Ti nejhorší bylo rouhodnutí jestli jít na redukci, jak jsem se rozhodla, tak už to bylo dobré prostě jsem věřila, že to dopadne dobře a dopadlo. Ze začátku je to hrozný frmol krmení, přebalování, cvičení Vojty, ale člověk to nějak nevnímá je takový nabuzený tím vším. Horší je to spíš teď, kdy už dochází síly i hlas a začíná to vychovávání tří trpaslíků. Měla jsem pečovatelku od státu, přispívala mi na ni i obec. Jinak pokud máš zájem o kočárek, tak jsem sem dala inzerát na kočárky měla jsem Inglesinu a Peg Perego, tak pokud by jsi měla zájem tak se ozvi. Pa

Třeba se tam potkáme :-)

Obrázek uživatele KovAli

Rodit tam budu do měsíce také. Kluky mám v kolizní poloze a jeden teď zpomalil růst, tak tam možná skončím na pár dní před císařem také.
Ať jsou miminka v pořádku a co největší!!!
Alice.

Rozlučka

Zdravím vás všechny, holky a děkuji za rady.
Zítra nastupuji k Apolináři na plánovanou donášku. Tak nám držte pěsti, ať vydržíme co nejdéle.
Mějte se krásně, přeji pevné nervy a spoustu energie s dětičkami.
Alena

Pohlaví

Ahoj Kalanko,
čekáme trojvaječné trojčátka:2holčičky a 1chlapečka.Toho jsem tušila,byl a pořád je o něco větší a holky tak nastejno:-)pa Majka

Ahoj Alenko,

Tedy Neumím si představit ten cvrkot co Vás čeká, neb doma nemám více jak 4 letá trojčata. Mít k tomu navrch ještě 3 puberťáky, no nevím...
Ale když jsem děti čekala, každý mě litoval a zároveň obdivoval. Je tomu tak dodnes. Nevěděla jsem ( nemíc děti) co mě čeká, a tak jem byla v těhu relativně v klidu. Je fakt že jsem pendlovala mezi bydlištěm a lékařem kolem 100 km a někdy i vlakem, takže děti se narodili nakonec 27+6. Dneska by jim nikdo nehádal, že vážili pod 1kg. Začátky byly krušné, cvičili jsme 5x denně Vojtovku, takže před každým jídlem to bylo vysvléknout, zacvičit, obléknout a nakrmit- to vše 3x, takže banální krmení bylo na 1,5 hodiny a za 1,5 hodiny znovu:-(((...
Ale na to že jsem na menším městě(4500obyvatel), tak mi byla jako sponzorský dar věnována pečovatelka. Domlouvala jsem to napřed se sociálním odborem na okresním městě, pak přímo na úřadě u nás. Určitě s tím už začni. Ono to chvíli trvá.
Pečovatelka už k nám nechodí, nakonec u nás byla do 3,5 let dětí- jedna a ta samá paní, bydlí pár ulic od nás a už je to " naše teta", součást rodiny. Ale začátek taky nebyl zrovna růžový. Člověk si musí zvyknout na přítomnost cizího člověka v domácnosti a to každý den. Manžel mi jezdil do práce brzo ráno a dříve jak v 7 večer se nevracel, takže dopoledne tu se mnou byla pečovatelka a odpoledne zase moje mamka nebo tchýně, nebo taky kamarádky...A žádné soukromí!!!! Chvílema jsem toho měla vážně dost, že i když jsem tu pomoc potřebovala, tak jsem mamce volala ať nejezdí, že potřebuju být sama. TAkových vypjatých momentů bylo za tu dobu více, ale překonali jsme je a musím říct, že už je to vcelku vklidu. Už chodím i do práce, i když jen na noční směny, protože prckové byli 1. rok ve školce a byli co dva týdny doma. To bych se nikde v práci nevyplatila:-). TAkže když jsou pak děti doma jako teď o prázdninách, tak je to vyčerpávající, že to namám kdy naspat, ale jinak si nemůžu vyskakovat. Kočár jsme měli první hlubokáč pro 3 a pak měli dvojčatový a mono sporťák. Auto nám vyrželo doteď a sedmi místné budeme při dobré konstelaci:-) kupovat příští rok. Všechno se nějak dá popasovat. TAk už toho radši nechám, nějak začínám psát mimo téma, tak se moc omlouvám..Držím palce ať vyržíte vcelku co nejdéle a pokud možno poravdu hodně odpočívej, nohy nahoru..

papa, zdraví Evka s Davídkem, Ondáškem a Terezkou z jižních čech

Ali,

na chodící mrtvoly nemysli, některé děti jsou holt spící, některé ne, třeba budeš mít štěstí. Náš první syn byl naopak vzorné miminko, jen spal a jedl, vůbec neplakal. Stačilo přistrčit prso, napil se a byl naprosto spokojený. Kluci trojčatoví byli taky v podstatě hodní (až na ty noci), to slečna si to teda pěkně odřvala, taťka ji přezdíval Špinarka a to ji vídával jen 2krát do roka.
Ptala ses na pečovatelku, sice jsme měli, ale asi ti moc neporadím, maloši se nám narodili totiž v Belgii, kde jsme ještě 2,5 roku po jejich narození bydleli. Jsem moc ráda, že to takhle všechno vyšlo, protože tento stát se o rodiny s dětmi stará skvěle, trojčatům poskytují chůvu na 8h denně a to po dobu 3 let. Sami jsme si mohli udat kritéria a pak si ji i vybrat.Dokonce i prac. dobu (od kdy do kdy) jsem si po dohodě s ní sama určovala. Sice jsme ji neměli od narození, protože vyřízení papírů trvá asi 3 měsíce, ale stejně to byla neskutečná pomoc navíc v našem případě, kdy jsme měli rodinu vzdálenou přes 1000km daleko.
Jinak tady v republice to funguje-nefunguje tak, že pečovatelku může poskytnout město, pokud má na to peníze. Jak asi tušíš, v dnešní době, kdy peníze nejsou nikde, s pomocí moc počítat nemůžeš. Vyřizuje to sociální služba města, ale je v tom takový bord..., že jedni tvrdí, že pečovatelka se o děti starat nesmí, může jen uklízet, jinde je to naopak. Navíc se většinou střídají, takže se může stát, že k tvým dětem jeden měsíc bude docházet jedna paní, druhý měsíc jiná a třetí měsíc zase úplně někdo cizí. A třeba i v hodinu, kdy ti děti spí a ty můžeš konečně odpočívat, to je Kocourkov, co? Ale asi opravdu záleží na městu. Když jsem se informovala u nás na Sev. Moravě, uvažovali jsme o návratu do republiky, tak mi slíbili, že bych mohla dostat někoho na 4h denně. Nakonec jsem pečovatelku u nás v ČR nevyužila.
Možná by ses měla už teď předem informovat, abys věděla, na co se připravit. Moc jsem tě asi nepotěšila, ale lepší s pomocí nepočítat a být mile překvapena než naopak.
Pokud napíšeš téma "pečovatelka", určitě se ti ozvou holky, které s nimi zkušenost měly ať pozitivní nebo negativní. Já měla zkušenost opravdu skvělou, i když zpočátku nebylo snadné pustit ke svým malým dětem cizí osobu.

Moni,

uf, uklidnila jsi mě. Až tedy na ty chodící mrtvoly...
A ještě jsem se chtěla zeptat. Paní na výpomoc jste měli? A jestli ano, tak jaké máš zkušenosti?

Ahoj Majko, od začátku jsem

Ahoj Majko, od začátku jsem hodně unavená. Předtím jsem mohla lámat skály, ale teď jsou dny, kdy jen ležím a sleduji, jak mi roste břicho, na víc se nezmůžu. Těším se, až se po porodu pořádně najím. Myslela jsem, kolik nepřiberu, ale zatím mám hlad. Děťátka mi stlačily žaludek tak, že je mi kolikrát špatně už jen jak se na jídlo podívám.
Jsme z Kadaně a pro Kalanku - kluci jsou dva jednovaječní a jeden dvou.
Majko, drž se, jste v půlce, budu na vás myslet.

Ahoj, držím moc palce,

Ahoj, držím moc palce, trojčata jsou opravdu frajeřina:)!. Můžu se jen zeptat Majky a Alika, jestli jsou děti 1,2,3 vaječné? A na pohlaví u Majky?

Teta trojčátková

Ahoj Aliku,trojčátka ještě nemáme,ale také čekáme.Také se připravujeme na příchod třech prtˇátek a jsme v 18týdnu.Chtěla jsme se tě zeptat,jak to prožíváš?Mě bylo první měsíce blbě a pak jsem byla stále unevená,tedˇse to lepší,ale pro změnu roste břicho a tak si představuji,jak velké tak asi bude a jak se budu pak moci pohybovat.Děti mi říkají teta trojčátková a doma máme syna 6,5let,myslela jsem si,že budeme mít hodně dětí,ale vy jste asi rekordmani:-)Držím palce a třeba se někde potkáme,kde bydlíte?
Pa Majka

Ali,

já myslím, že připravovat se není ani třeba. Jsi zkušená mamina, tak s pomocí přítele a svých dětí to zvládnete. Maximálně připravit ve smyslu... pořídit mikrobus, přikoupit 3 dětské postýlky, 3kočár nebo možná ve vašem případě spíše 2čatový a mono, oblečky a jsi připravena.
Já když si vzpomenu, jak to probíhalo u nás, tak jsme to nijak nepřeháněli. Doma jsem měla 2-letého klučinu, byt jsme měli 2+1 a čekali jsme narození trojčat. Teda čekali jsme dva, ale ze dvou byli nakonec 3. My se připravili jen tím způsobem, že jsme museli prodat naše ani ne 2 roky staré auto a koupit 7místné, přikoupili jsme jednu dětskou postel (2 spali spolu a 3. v proutěném koši, samozřejmě jen v počátku)), pár oblečků, 2čecí kočár a bylo.
Já si vlastně ani nepředstavovala, jak to bude. Lidi kolem kouleli oči, jak to zvládneme, ale mně to tak nějak nedocházelo. Brala jsem to, že čekáme miminko (miminka) jako každý jiný a hotovo. Budou moje, já se na ně hrozně těšila a na to ostatní vůbec nemyslela...
28. týden už je krásný, teď je nejdůležitější vydržet nějaký ten týden navíc, měsíc by byl ideální a kolotoč začne. Jo, ty první týdny a měsíce byly opravdu náročné, naši malošci v noci nechtěli spát, takže jsme vypadali jak chodící mrtvoly, přes den jsme jen krmili, odbrkávali, přebalovali, vozili, v noci se snažili je za každou cenu uspat a alespoň na chvíli vypnout, nalívali jsme je mlíkem, zoufale někdy houpali v kočáře... hrůza. Teď už mají 4,5 roku a žijeme konečně "normálně" jako jiné rodiny. Můžeme jet na dovolenou, zajít na koupaliště, vyrazit na hory, zajít s dětmi nakoupit (i když stále jen vyjímečně)... prostě taková normální rodinka.
Teď držím hlavně palce, ať vydrží prťátka v bříšku co nejdéle. Monika

Katko, Alice, děkuji za

Katko, Alice, děkuji za podporu. Abych to upřesnila, tak jsme na tom v uvozovkách ještě líp než rodinka z blízké vesnice. Máme každý s přítelem své 3 děti. Takže můžu říct, že doteď to byl blázinec. Co nás čeká za pár týdnů radši nepřemýšlím. Nějak to zvládnem, musíme, nu ni?
Zdraví, Alena

Zdravím Ali, také jsem "jen"

Obrázek uživatele katyvypl

Zdravím Ali,
také jsem "jen" dvojčecí mamka a k tomu mám o necelé tři roky staršího syna. Moc ti gratuluji k takovému zazráku jako jsou trojčátka. Myslím, že máš velkou výhodu v tom, že už jsi maminkou tří dětí a navíc, že ti budou moci všichni pomoct, protože každá náruč navíc se moc hodí. Tady u nás v blízké vesnici mají také trojčátka, malinká miminka, zatím je vozí v hlubokém starém kočárku pro dvojčata, protože se tam vejdou. :-) Paní má už dvě děti z předchozího manželství a tatínek trojčátek zrovna tak, tak je u nich asi taky pěkný blázinec. Myslím, že úplně nejhorší bude ten první půl rok až rok. Samozřejmě, že až budou lézt, chodit a tahat se o hračky, bude to taky hrůza, ale jakmile se s dětmi dá už nějakým způsobem komunikovat, je to mnohem lepší a povzbudivější. Moc držím palečky, ať kluci v bříšku vydrží co nejdéle a ať vám vše dobře dopadne. Už teď máte můj veliký obdiv. Když jsem čekala své chlapečky, četla jsem v časopise příběh maminky s trojčátky - samý kluci, kteří se narodili, když staršímu bráškovi byli dva roky - no to je pro mě naprosto nepředstavitelné. Ale člověk si zvykne na vše, za chvíli je ten věčný kolotoč běžná věc. :-)
Opatrujte se, zdraví Katka.

Gratuluji, držím palce a moc obdivuji

Obrázek uživatele KovAli

Já také čekám JEN dvojčata, takže neporadím. Stejně jsem ale chtěla napsat, že moc a moc gratuluji a držím palce! Hluboký obdiv! Když si vzpomenu, jak jsem se nervovala, že kdceři přibudou ještě dvojčata a že to nezvládnu, přijde mi to teď v porovnání s Tebou vtipné :-)).
Alice.

Ahoj Kačko,

Máme samé kluky, spontánně.Doma už mám 3 velké děti (19,17,13). Snad to zvládnem s tou kupou mláďat a puberty...

ahojky,Ali, moc zdravím!!!

ahojky,Ali, moc zdravím!!! Nemám zkušenost s trojčatama... mám jen dvojčátka, ale každopádně to bude chtít pevný nervy, obrnit se proti kolemjdoucím, protože budete prostě raritka.. všichni vás budou litovat a i obdivovat!!!
Určitě ti maminky trojčátek poradí, já jsem sem jen nakoukla. každopádně máš můj obdiv!!! mmůžu se zeptat, znáte pohlaví miminek????
Moc se opatruj, odpočívej a budu držt pěsti, aby jsi malošky donosila co nejdýl!!!
a halvně, abysste všichni byli v pořádku!!!!