Skip to main content

Uživím tři děti?

Ahoj, mám 16m dceru a jsem znovu těhotná. Dle UTZ čekáme dvojčata. Bohužel manžel se s touto zprávou nesmířil a žádá potrat. S tím já nesouhlasím a vypadá to, že budu samoživitelka. Vrátím se sice bydlet s dětmi k mamce, ale mám strach, abych je sama uživila. Jaké máte zkušenosti, dá se to??? Dceři budou v době porodu přesně dva roky.

Jejda, teď jsem si všimla, že

Jejda, teď jsem si všimla, že je to stará diskuze.... Tak beru zpět, už je to nejspíš dávno vyřešené.

Ahoj, od státu moc nečekej,

Ahoj,
od státu moc nečekej, zvlášť, když budeš bydlet s mámou. Pokud nemáš nějaké hodně silné finanční zázemí, budeš to mít hodně těžké. Ještě záleží na tom, kolik bys měla výživné a jestli by Ti ho manžel dával....
Zkuste si spolu ještě promluvit. Když si děti necháš, tak odchod manžela nic neřeší. Stejně bude platit výživné. Třeba ještě dostane rozum.
Jsem samoživitelka jen s dvojčaty od jejich 2,5 let, výživné mám slušné a přesto mi na rodičovkém příspěvku bylo ouvej..... Teď už vydělávám přes 2,5 roku, tak je to nesrovnatelně lepší.
Budeš to mít hodně těžké, chce to zvážit všechna pro a proti. A neboj, nakonec se rozhodneš správně :-).
Jana

Poslala jsem Ti do mailu

Obrázek uživatele KovAli

Snad došlo v pořádku.
Alice

Ahoj, pokud jsem správně

Ahoj, pokud jsem správně pochopila, tak situace je taková, že když půjdeš na potrat manžel zůstane a když ne tak od vás odejde a ty sama by sis dvojčátka ráda nechala.
Myslím si, že by to pak bylo stále mezi vámi, ty by jsi mu to vyčítala a myslím si, že by to nakonec stejně dopadlo špatně. Je to hrozně těžké rozhodnutí, ale já bych se asi takto nenechala vydírat, ty pak s tím budeš muset žít.
A také máš maminku, určitě to nebude lehké, ale jak píší holky, jsou tu možnosti pomoci od státu + samozřejmě alimenty.
Každá jsme jiná a je velké štěstí, když je tu podpora rodiny.

Máme tři kluky a manžel rozhodně další dítě nechce, ani já nechci, také už nejsem nejmladší. Ale vím jistě, že kdybych náhodou otěhotněla jen opravdu máloco by mě donutilo jít na potrat, prostě bych do toho šla a klidně sama. Podotýkám, že nepatřím k příznivcům zákazů potratů, každá žena si to musí zvážit a rozhodnout sama.
Jestli můj názor vyznívá moc radikálně, tak se omlouvám, ale prostě to takhle cítím. Samozřejmě by byla jiná situace, pokud by jsi také uvažovala o potratu a to nejen z důvodu, aby manžel neodešel.
Přeji ti hodně štěstí a hlavně sil k těžkému rozhodnutí. A moc bych ti přála, abyste to s manželem vyřešili a rodinka zústala kompletní. Nakonec bude dcerka ráda, že má sourozence.

Ahoj já ti chci jen popřát

Ahoj já ti chci jen popřát dobré rozhodnutí,protože rozhodnout se budeš muset bohužel opravdu sama a není to pro tebe určitě jednoduché,ani já si neumím představit jak bych se na tvém místě rozhodla.Nejdeš do lehké situace,mám tři děti 6 a 2x3roky,sice jim všem teprve budou,ale výdajů a všeho je celkem dost a to jsem moc ráda,že na to nejsem sama.Ale jestli máš možnost se vráti k mamince,nejlepší by bylo kdyby jste měli baráček a ona jesli ti bude hodně pomáhat,kdyby to bylo jen na tobě asi bych to nedokázala,jelikož vím co to na jednoho člověka je,nebylo to vždy jednoduché a já jsem moc ráda,že mám manžela,který mi opravdu někdy dost pomohl,nikdo jiný u nás nebyl,,když jsem padla vyčerpáním.Zkus to všechno ještě s manželelm probrat a vyřešit,nezahozovat nic jen tak,přeci jste se brali proto že se milujete,snažila bych se to vyřešit,vím,že to někdy není jednoduché,ale ty dětičky co teď čekáš jsou přeci vás obou,zkus to s ním ještě probrat,je pořád lepší když nezůstaneš sama,já bych to tedy asi nedokázala,tímto se skláním před vámi všemi co jste se s malými dětmi rozhodli zůstat sami i když ne vaší vinou,vím jak je to někdy těžké a z dvojčátkami obzvlášť.
Přeji ti spíše ať vše ještě vyřešíte a ty nemusíš zůstat sama,jinak dobře se rozhodni.Lenka-držím ti všechny pěsti...

Zázemí a pomoc

Ahoj. Já ti ze zkušenosti neporadím. Myslím si však, jestli máš zázemí a pochopení u své mamky a můžeš u ní s dětmi dlouhodobě bydlet, je to jenom dobře. Může ti děti i pohlídat, což je také k nezaplacení. Je spousta maminek, které nemají kam s dětmi jít, nemají, kdo by jim pomohl a ve vztahu trpí. Třeba se s manželem nakonec ještě domluvíte ... Držím vám pěsti. Eva

Re

Ahoj,snad ti to bude něco platne.Manžel by ti měl platit vyživne od doby kdy spolu nebude žit.Ja na moji naturu bych si to nechala.Ale dnes je těžka doba,a tak rozhodnout se musi každy sam.Bude to sice se 3 dětmi naročne.Dost odřikani.Ale na druhou stranu jako samoživitelka budeš mit vyhody od socialniho uřadu.Dostaneš doplatek do životniho minima a take na bydleni a tak.Musiš to zvažit.Ale na druhou stranu to jsou i velke vydaje za 3 děti.Ale na vydajich na děti by se měl podilet manžel.Držim ti palce at se rozhodneš jakoliv.Denisa