Skip to main content

Ahojda.Mám dotaz holkám je rok a strašně trpí na opruzeniny a kolikrát to mají až do krve a už prostě nevím co mám používat.Už nepomáhá-Bpanten,Sudocrem,aviril krém i pudr,rybilka,krém od hipu(nevím jak se vše píše)Je to strašný holky mi při přebalování řvou jak je to pálí.Pleny používáme pampers,hugis,babylove.Zkoušela jsem i tesco pleny ty nám teda nevyhovují a měli opruzeniny u každých plín.Přebaluji po 2 hodinách.Hodně pijou a tak i hodně čůraj! Musí je to pořádně pálit.Dr mi jednou řekl ať jim to pomažu genciálkou(fialkou) a to taky nepomohlo.Prosím poraďte

robátko

Holky nejlepší mi mi zabralo na zadečej je ROBATKO- s výtažky z konopí/obsah 31%/ a druhý den je po opruzeninách.A taky při každým přebalu pod sprchu,nechat větrat, namáznout a je po problému.Dá se těžko sehnat, my tuhle mast měli z int. ochodu ale někde se dá sehnat i v lékarne.Ahoj Lucka

-

Ahoj,
my sme pouzivali normalne rybilku. Ale ked mali opruzeniny, tak sme davali cervenu Indulonu - taku malu, bola vyborna.
Inak som vzdy umyvala pokakanu ritku a vetrali.
Raz mal syn pri raste zubou hroznu srajdicku a vtedy nam pomohlo posediet v repiku a ta Indulona a hola ritka tak casto ako sa len dalo.
E.

Kluci měli také

Kluci měli také Campilobakterii a stolice byla opravdu agresivní. Po pár dnech opruzený zadeček až do krve. Zkoušeli jsme Bepanthen, zásyp, Imazol, ale úplně nejlepší byla gensiálka. Je vidět, jak každému miminku pomáhá něco jiného. Držím palečky, ať opruzeniny brzo zmizí :-)

dcerka měla v půl roce

Obrázek uživatele Ifka123

dcerka měla v půl roce Campylobakterii a šestnáct stolic denně, do dvou dnů byla opruzená šíleně, skoro do krve.
Nepoužívala jsem ubrousky, vždy jsem si ji dala pod tekoucí teplejší vodu a pak vyžehlenou plenkou jenom oťupkovala a tak vysušila, dala řádnou vrstu sudocream, bylo mi jedno, že zanechává bílo, protože v tu dobu stejně převažovalo bílé/světlé oblečení, do tří dnů byl klid, opruz ustoupila, ale stejně takto postupovala stejně, dokkud měla takový průjem

Mne se ted aktualne osvedcil

Mne se ted aktualne osvedcil obycejny Babylove krem proti opruzeninam z DM drogerie. Zabral nam i lepe nez Imazol, takze ho ted pouzivam stale a zatim dobry.

Imazol

Imazol taky z vlastní zkušenosti, super pomáhá a fakt,že kolikrát to bylo až do krve,během dne super krásná prdelka,trpíme na to hodně,co jeden po operaci má častou agresivnější stolici,navíc jde na recept,platí se pak asi jen kol.40 Kč,normálně stojí cca kol 80 Kč,náš dr.nám ho předepisuje .

Nám taky nejvíc pomáhá Imazol

Nám taky nejvíc pomáhá Imazol krémpasta. dá se normálně koupit v lékárně. a taky je dobrý Pityol.

Saloos detsky balzam je nejlepsi

Mozna to zni jako reklama. Ale absolutne nejvice se nam osvedcil detsky Saloos balzam. Jendou nam dosel, nemohli sme nikde sehnat, holky se okamzite oprudili a nicim sme se toho nezbavili, balzam sme sehnali namazali a do dvou dnu krasne hladky zadecek. Takze vazne vyzkouset, bepanthen nam vubec nepomohl nikdy.

Serenko

Obrázek uživatele LucieR

Holky samozřejmě otírám ubrousky, bez nich to asi nepůjde :-)Zkus si koupit jen malé balení, tam se tolik bakterií nenahromadí.
Dostali jsme spousty vzorků v porodnici, občas i od švagrové (je lékárnice) a nikdy nám nedělalo nic problémy, tak nevím jak dopadneš ty bez mazání, když vám třeba nesedí Rybilka. Mimochodem, švagrová si sudokrém taky chválí, myslím, že nemám kontaminované ruce a nikdy holky nemažu stejným prstem :DD. Ale máš pravdu, je ukrutně bílý :-))
Frekvenci mazání ani nevím, po kakání ano, někdy na noc, jak mě to napadne. Prostě když vyrostly, tak jsem to zas tolik neřešila.

Lucko

Luci,děkuji moc. Zkusím třeba nenamazat,když sundám mokrou plenu, né pokakanou,jen mokrou a mám otřít vlh.ubrouskem a nenamazat? Nebo ani tím ubrouskem neotírat,aby tam zůstala ta mastná prdelka z předchozího namazání? A namazat až třeba po pokakání... Bepanthen používám už asi půl roku, po Rybilce měly kolikrát červené ryťulky. Sudocrem je fajn,hezky voní,ale zanechává bílé,bepanthen je jen mastný,bezbarvý. No a v lékárně mi říkaly,že když máznu na né až tam čistou prdelku a sáhnu do kelímku,že se v kelímku hromadí baktérie?Asi ten Sudocream zase koupím,pro změnu,hlavně mi berou z ruky tubu,chtějí to cucat...takhle hrábnu do kelímku a bude to :-)

Serenko

Obrázek uživatele LucieR

Já opravdu nemažu denně. Krémy se používají proti opruzeninám a naše holky mají zadečky ok i bez krému, což se bohužel nedá říct o každém dítěti. Jestli mazat musíš, tak mazej :-). Bepanthen je na každodenní použití, dokonce mi ho doporučovali v porodnici. Používám Sudokrem pro jeho praktické výhody (není v tubě, ale v kelímku, ten mám stále otevřený u plínek, tak nic neotvírám, nemačkám). Jinak jsou i levnější krémy, které by třeba stačily, např. Rybilka.

Bepanthen

Ahojky,
může se mazat denně dlouhodobě při každém přebalování Bepanthenem? Jak čtu,tak některá 19-iměsíční dvojčátka nemažete pod plínky ničím??? Jé, a já mažu pokaždé. Leze to do peněz. Může se to vůbec,mazat při každém přebalení?Mirka

všem moc děkuji.Určitě

všem moc děkuji.Určitě vyzkouším vaše rady!

Vitella Ictamo a spol.

Ahoj,
my jsem měli podobný problém. Naše holky se loni v létě strašně trápily s Rybylkou, tak jsme používali Bepanthen, jenže cena je příšerná... Po jedněch průjmech nám naše paní doktorka poradila Vitellu Ictamo (Imazol nepomáhal). Ze začátku jsme mazali pořád, když se to zlepšilo tak jen ráno a večer. Trvalo to déle, ale od té doby mají klid. Když jsou občas večer opruzené, tak stačí tohle natřít na noc a do rána jsou úplně spokojené. Na začínající opruzeniny a jako kombinaci, když vysazuješ tu Vitellu Ictamo nám doporučili Vitellu Zinc. No a teď máme tohle doma v zásobě v případě katastrofy :), ale normálně mají krém od Nivey na zadeček (tubička kolem 85-90 kč).

PITYOL

za mě rozhodně pityol. Na tyto velké opruzeniny je výborný, defekt vysuší a nemokvá. Přechodně jej můžeš použít i u takto malých dětí, ke zvládnutí akutního stádia. Pak nám pomohla řada konopných výrobků od firmy Cutis Hepl. Určitě přípravek do koupele v kombinaci s nějakým krémem. Katy

bavlněné pleny

Ahoj, tak s tímto jsem také hodně bojovala - všechny krémy jsem zkoušela, žádné ubrousky, umývání jen v umyvadle pod tekoucí vodou (žádné mýdlo). Ale jediné co nám opravdu pomohlo - používání látkových plen. Nejdřív jsem zkusila čtvercovky (blbý na skládání), a pak jsem zkusila koupit z druhé ruky "moderní látkové pleny" a super - od té doby máme klid. Tehdy jsem měla problém jen s holkou, ale nakonec má látkovky i klučík. Na noc dávám pampers active baby. Investice do látkovech nelituji, a pak je ještě prodám. Hezký den.

Ahoj nám pomáhalo při

Ahoj nám pomáhalo při opruzeninách vůbec nepoužívat vlhčené ubrousky, zadeček jsme umývali Medicompem (kompres z netkaného textilu) namočeným v řepíkovém čaji a poté namazat Imazolem.

Ahojky, my taky můžeme

Obrázek uživatele Hapta

Ahojky, my taky můžeme doporučit pityol. Funguje na 100%. Dá se v lékárně koupit bez předpisu. Na zadečku ty opruzeniny větší vrstvičkou překryješ aby se na ty opruzeniny nedostala ano moč, ani stolička.. Imazol jsme měly také, ale nám lépe fungoval pityol. Dovezly jsme si ho z porodnice, holky jsou narozené dřív a všehno je na zadečku dráždilo. Po pytiolu bylo vše ok a teď když máme nějaký problém, používáme jenom ten :) Tak Ať se holčičkám zadečky brzy zahojí :)

-

Naše děti opruzeniny moc neměly, ale taky jsem chtěla doporučit Pytiol. Teď jsem si všimla, že o něm píše Katka. Používali ho i v Podolí. Sice se nemá používat dlouhodobě, ale je účinný.
Jinak mě tak napadá, jestli jim to nemůžou způsobovat třeba vlhčené ubrousky, když není rozdíl, jakou plínu dáváš.
Taky bych asi zašla ke kožnímu, tak rozsáhlé opruzeniny určitě nejsou běžné. Držím palce, ať se to zlepší

ahoj, nemám čas číst níže,

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, nemám čas číst níže, tak už to možná opakuju...u nás nepřicházelo v úvahu větrat, hned bylo všechno pořůraný, takže na opravdu škaredé opruzeniny (při průjmech apod.) - natřít genciálou, krásně vysušila, zatáhla a potírat lehkou vrstu Imazolu - 100% věc. Nejhorší bylo je vůbec donutit k přebalení, když je to bolelo řvali bolestí jen při té představě:-(. Tahle kombinace ale zabrala úžasně a máme vyzkoušeno víckrát. Dobrý je taky Pityol (nevím, jak se přesně píše), píší, že není vhodný pro děti do x let, ale máme od doktorky schválené....

děkuji všem za rady holky

děkuji všem za rady holky nechávám bez plín když jsme na zahradě a k pití mají ovocné neslazené sáčkové čaje.Jestli je to po čajích?Zítra zkusím cinknout na kožní a poptat se na používání imazolu.Stejně ho nasadím aby kočičky netrpěli!Děkuji všem

My ho dostali už ve dvou

My Imazol dostali už ve dvou měsících na předpis dětského primáře v nemocnici a mazala jsem slabě u každého přebalení, když byl potřeba dle jeho rady... vždy když ustoupilo zapruzení tak jsem to vysadila, a jak to měli hrozné ( rudé mokvajíci fleky) tak jsem to nasadila, používali jsme to prakticky až do roku... jednomu se to dělá i po sačku an moč a tom má nalepené tak max hodku než se vyčurá, ale Imazol je na to fakt super... :-)
A ješzě nám tedy pomáhá, tím mažu do ted Sudocreme, ten je taky super :-)

řepík a nechat větrat

Ahoj, s krémy z lékárny moc zkušenost nemám, holky opruzeniny měly, ale ne tak úplně zlé. U nás pomáhal Weleda měsíčkový krém na opruzeniny. Ale taky jsme dělaly odvary z řepíku a teď v létě by bylo ideální větrat - nechat běhat bez plíny.. Tak jestli to nějak půjde, vyzkoušej..

Moje zkusenost

Ahoj holky, tak ja u sveho parecku, ted jim byli tri, mi na opruzeniny trpel nejvic malej a jedine, co opravdu zabira, mam to doporucene od mamky, ze za nas se to pouzivalo taky je pityol(nevim, jestli jsem neprehodila i) smichany jedna ku jedne s dermazulenem. Rano jsem namazala a u dalsiho prebalovani byla opravdu videt zmena. A to to mel taky do krve. Do te doby jsem pouzivala bepanthen, a takove ty obycejne masticky, ale ted uz na tuto kombinaci nedam dopustit, mam dalsi prirustek a nic jineho uz nepouzivam. Tak to zkuste a dejte vedet, jestli jste uspeli, je to bez lekarskeho predpisu. Tak drzim palce ahoj

Ahojky, nám pomahál krém SOS

Ahojky, nám pomahál krém SOS nivea a Bepanthen,ale je fakt, že jsme to nikdy neměli až na krev, sudokrem a nebo sebamed. tak ať jste brzy zahojení. denisa

Kikinko, jestli vám ten

Obrázek uživatele LucieR

Kikinko, jestli vám ten Imazol pomáhá, zkus zajít s holčičkama ke kožnímu a řekni mu to. Třeba najde jiné řešení, třeba ti řekne, že na zadečku každodenní mazání nevadí...uvidíš. Chudinky malé, to musí být šílené.
My používáme Sudokrem, ale jen pokud ho mám na dosah ruky :-) jinak nic, holkám bude 19m a opruzeniny měly snad jednou, když byly malinké a forma spíš zanedbatelná.

jak píše Sasinka

IMAZOL JE ZÁZRAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ahojky. jsme na tom podobně.

Ahojky. jsme na tom podobně. jednou jsem si všimla, že to zhoršují ovocné štávy. Tedka má Jedna holčička taky zadeček úplně do krve. jsem z toho neštastná. tejden je to dobrý a pak zase nanovo. taky nám jednou pomohlo koupat zadeček v řepíku. Udělala jsem odvar a hned po koupaní posadila do misky sodvarem. takhle tak 1x-2x za den a brzy se to zlepšilo. tak ted uvidíme....Kdybyste na něco přišly dejte prosím vědět. Lenka

z těch pár krémů co jsem

z těch pár krémů co jsem vyzkoušela, děti tedy na opruzeniny netrpí, mi přišel dobrý takový zelený Johnsons. Je takový hutný a vytvoří na zadečku takovou vrstvu, která se moc nestírá, což je výhoda. U nás ho mají v DM dlouhodobě v akci za 45,-
takže často vyprodaný...

jj ten mám taky,ale nemůže se

jj ten mám taky,ale nemůže se používat dlouhodobě a jakmile začnu mazat něčím jiným tak se jim to zase vrátí.A když mažu jen 2x denně jak se uvádí v návodu tak nám je k ničemu musim mazat pokaždé a ni nevim jestli můžu.Díky za tip

Výborný je na to Imazol krém

Výborný je na to Imazol krém pasta :-)