Skip to main content
Obrázek uživatele privorova

dobrý den všem, chci se zeptat na názor - jedna z holčiček (12m) má cca od 3 měsice na předloktí stále se zvětšující tmavou pihu - znamínko. Zpočátku to aspoň pomáhalo v rozlišování :) , ale nyní si říkám, že až jí bude 12 let, bude tam mít něco o velikosti 5cm s chlupy :( a mindrák z krásy....:) , tak jí na plastice vyrobí už moc velkou jizvu anebo jí naopak nikam dobrovolně nedostanu, protože se bude bát.... Teď z toho nemá ještě rozum, zákrok by byl maličký. Ale dětská dr. nám řekla, že se to malým dětem neřeže, že by pak ta jizva stejně rostla s kůží a taky by nakonec byla velká. Máte někdo s tím nějakou zkušenost? Díky Radka

Ahoj, já za sebe bych

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, já za sebe bych doporučila odstranit. Nikdy nevíš, co se z toho může vyklubat. Já sama mám se znamínky problém, ale radši chodím ojizvená (hojí se mi to blbě) než čekat na melanom - ale já jsme bílá, takže hodně riziková. Ale stejně...

-

Dcerka ma od narodenia pigmentovu skvrnu na hlavicke priemer asi 2cm (cca.3roky) a rastu jej tam aj tmave vlasky. Chodime s tym kazdy rok ku koznej, ci je vsetko v poriadku. Kazda taka potvora sa moze zvrhnut, takto sme v klude a zachyti sa to ked tak skoro.
Vybrat sa to nechystame, jedine, ze by bolo treba.Kozna nam povedala, ze je to na nas. Mne naopak prislo lepsie vybrat to, ked bude vacsia, aby mala z toho rozum a tym padom spolupracovala pri naslednom hojeni a chapala, ze o co ide. Od narodenia jej to narastlo, ale nie tak dramaticky ako sme cakali. No a kedze to ma vo vlasoch, tak neviem, ze ci by jej tam potom rastli vlasky, tak snad sa k tomu nedopracujeme. Zatial to prekaza skor mne, kedze sa ma ludia pytaju, ze ci jej fabim ten pramen:)
A inak kozna ma pravdu, ta jazva bude rast s vekom a sa aj zvacsovat.
Ak jej to bude neskor prekazat, tak si to pojdete nechat vybrat a kedze to bude chciet sama, tak bude ochotne spolupracovat. Ja by som ju netrapila, ak nie je treba. A mozno si z toho urobi prednost.

E.

Já bych to teď nechala být.

Já bych to teď nechala být. Jak velké to má? A jakou strukturu? Já když se narodila, taky jsem měla na koleni pidi fazolku, která se mnou rostla, teď ji mám 2,5cm velkou, navíc na koleni, takže riziko odření, ale nikdy bych ho nedala odstranit, pokud by mi to kožařka ze zdravotních důvodů nedoporučila. Mindrák určitě mít nebude, ona s ním bude vyrůstat a když není na pusince, podle mého jí to nijak vadit nebude. Já mám třeba to své ploché, už 100krát jsem si sedřela koleno, ale vždy naštěstí mimo znaménko.
Určitě bych ještě vyčkala.