Skip to main content

Kočár, zábava a noční mlíko :-)

Ahoj mamky a taťkové :-))
Jdu si k vám zase jednou po čase pro radu, resp. mám toho na srdci víc. Zajímalo by mně, jak to je nebo jak to bylo u vás.

Inu, co mně tíží...

Naše holky 14 m. nechtějí být vůbec na kočáru. Hrozně tam vyvádějí, vydrží tam maximálně chvilku s rohlíkem nebo nějakou jinou mlskou, ale stejně za chvíli začnou hysterčit. Chodí už docela suverénně, ale přesto... nedovedu si nějak představit, že bychom už chodily venku za ruku. Ani jim to zatím nechci ukázat.

Co mně ještě trápí je, že se doma vůbec nedokážou zabavit samy. Pokud je bavím já a vymýšlím jim různé blbosti, tak je to v poho. Ale běda, jakmile přestanu. Začnou řvát, nalepí se na plot ohrady a je konec. Dám jim dudlíky, chvilku si nějakou zábavu najdou, ale pak si zase vzpomenou, že nejlepší hračka a bavič jsem já. Neříkám, jsem s nimi ráda, ale taky potřebuji doma něco udělat a takhle to prostě nejde. Nevíte, jak bych je to mohla naučit? Myslela jsem si, že když jsou dvě, tak bude vystaráno.

A mám ještě jeden dotaz. Holky se i v tomto věku dožadují v noci mlíka. Jedna méně častěji, druhá pravidelně. Vypijou flašku, otočí se na bok a chrní. Snažila jsem se ošidit je čajem, ale odhodily flašku a dožadovaly se mlíka. Je pro mně jednodušší mlíko jim ohřát a dát, celé to noční krmení mi zabere sotva 10 minut, než je to nějakými drastickými způsoby odnaučovat. Je to moje pohodlnost, přiznávám. Říkám si, že až budou větší, přejde je to třeba samo nebo jim to třeba nějak vysvětlím :-)

Moc vám děkuji za vaše názory i rady!

Ahoj, ke kočárku-taky v něm

Obrázek uživatele KaterinaAd

Ahoj, ke kočárku-taky v něm nevydrzeli, jen rvali a převoz byl jen za cenu upoutání + neustálého přísunu jídla. Od 18-ti měsíců v něm nebyli. Asi bych být tebou na bezpečném míste zacla trénovat v chůzi za ruce.

S mlékem te snad potěší, holcicka se sama od sebe přestala budit na mliko taky kolem 15-6-ti měsíců, chlapeček naopak zvýšil spotřebu na 2-3 lahve za noc, pak jsem řekla dost, cely den jsem do nej hucela, že v noci uz mliko nedostane, sice se ho dozadoval, ale rozhodne to nebyla prorvana noc... Za dva dny byl klid, mliko dostal zcela výjimečně a pouze po pate raní...

Re:

Ahojky,tak ja neporadim,snad jen povzbudim,ze u nas je to to same.
Kocarek- max. 40 minut.nasim klukum je ted skoro 17 mesicu a musim rict,ze tak od tech 15-16 zacinaji hrozne moc vnimat a rozumet.U nas jsou samozrejme ted in veskere dopravni prostredky,takze kdyz jdeme ven,tak ne do prirody,ale okolo nadrazi,autob. zastavky,staveniste a to koukaji,dik nevyskoci z kocaru..

Hrani- vylozene sami ne,ted to zacina byt zase lepsi.Ja teda u nich sedim na zemi,vareni,uklizeni nejde.snad jen 5 minut,vysavani jeste jo.Ale s autama se zabavi,ale nemuzu rict,ze pul hodiny,chcou komunikovat,ukazat mi,ze je to auto,traktor atd. musim proste asistovat..Nekdy me to taky trochu stve,ale obcas si reknu,bud rada,ze nemas takove deti,co si sednou do koutu a za 2 hodiny je tam zase najdes,to bych si zase psala dotaz ja,jestli je to normalni..:)Ohradku jsme u nas ani nezkouseli,to bychom neuspeli,prizpusobili jsme vse jim,ale jde to.

Mleko-davame jen v nejhorsich dnech pri nemocech nebo zubech.Pouzili jsme metodu regulovaneho place,vetsinou zabere do dvou dnu.Kluci byli dlouhou dobu v 5 vzhuru,ted se to posunulo na 6 a jeste vstavat v noci,byli jsme hotovi.A ikdyz dostali mleko v noci,nespali dele..

Tak tak od nas.Martina

Ahojda, tak jestli chces

Ahojda, tak jestli chces uklidnit s mlekem, tak my pijeme stale a to nam budou skoro 2 roky:-]]...nejlepsi to urco neni, ale na prazdniny mame v planu odebrat...

Jinak s kocarem neporadim, nebot klukum kocar nikdy nevadil...U dcery to bylo horsi, ta si v tomto veku taky chtela slapat, ak jsem ji nechavali a cestu v kocarku vzdy pretrpeli, zasobeni jidlem. Ale chapu, ze prochazky se u hplekm jeste praktikovat nedaji...ja nerada vypoustim ve meste nase kluky a to uz jsou vetsi. Po vesnici chodime vsak bez kocaru.

A s tim zabavenim....my jsme skoncili s ohradkou v 11m. Do 13ti mesicu nam slouzila jako uschovna hracek a pote ji dali nadobro pryc. Jenom nam v ni rvali. Do 15ti mesicu, jsem meli vse vyresene tak, ze obyvak byl od kuchyne oddelen brankou, takze v obyvaku meli neomezeny prostor k hrani. A ja mohla i varit, nebot jsem na ne videla a vse bylo usporadane , tak ze se jim nemohlo nic stat. A a zabavili se alespon na dobu, kdy jsem potrebovala neco nutne udelat.Kdyz klukum bylo 16m tak jsme se prestehovali a uz branku nedavali nikam, opravdu, po tomto veku deti rychle dospivaji a zacinaji mnohem vice chapat a uz si behali po byte uplne volne. Mame velikou kuchyni, tak jsme do jeji zadni casti dali maly decky koberec s jednou krabici hracek a skluzavkou a po dobu meho vareni travi vzdy cas.

Já asi poradím jen s

Obrázek uživatele LucieR

Já asi poradím jen s kočárkem, bo mlíčko se u nás pije na hektolitry a aby se stihla norma, tak samozřejmě i v noci (17m).
V kočárku musí mít neustálý přísun jídla - nejčastěji kukuřičné křupky, rohlíky, jablíčko na plátky. Chudák kočár. Pořád mluvím, ukazuji, zpívám, melu říkanky a když to nepomáhá a není vhodné místo vypustit holky ven, jsem hluchá (ale nervy mi praskají :-)).
Hraní je problém i u nás, když už se najde chvilka, kdy se zabaví samy, jedná se o bitku. Děti se prý v tomto věku teprve učí hrát. U nás jsou moje domácí práce, hlavně vaření, nejkonfliktnější denní čas. Snažím se vše přesunout na večer, ale občas nemám sílu a tak mě vaření čeká dopoledne. Sem tam mi zabírá, když pro ně pootevřu skříň, nebo nějakou krabici a děsně se tvářím, že nechci, aby tam štrachaly. Fuj, takový podvod :D

Jako u nás:)

Ahojky, naši mají 13 měsíců a máme to doma v bleděmodrém, v kočárku a v sedačkách
přes nesouhlas poutám, bez pásů ani ránu, protože bych je mohla po zemi sbírat neustále. Na madlo kočárku připevňuji hračky, které je baví a u kterých musí trochu přemýšlet, ne plyšáky, rohlík a křupky téměř pořád,ale nejvíc je samozřejmě baví lomcovat s deštníkama a povykovat na kolemjdoucí:)
Někde jsem četla, že děti by si měly alespoň půl hoďky umět zahrát samy. Celkem to jde. Do ohrádky jim dám pouze pár hraček, po hodce jim je vyměním, když jich mají víc tak jsou otrávení. Vidím na ně z kuchyně a odpovídám jim, zpívám, když jde někdo kolem, tak má asi pocit, že už blázním:). Dudlíky jsem zrušila před 14 dny, kdy jsme jeli s dětmi poprvé do shopping centra jako na zkušenou. Cumle byly neustále na zemi,rvali si je navzájem z papulí, tak jsem řekla dost. Za 2 dny už o
nich nevěděli, mám je sice schované, když bych viděla, že přišel na řadu paleček,tak radši vrátím:).
Večer jedí naposledy v 7 hustší kaši z flašky, střídám jeden den krupicovou, další den ovesnou, smíchané se sunarem a spí do 6, pokud se v noci probudí, dám teplý čaj.
Milujou teplý čaj, ještě půl hodky po kaši si vleže vypijou 150 čerstvého teplého čaje a chrní. Tolik za nás. Papík Eva